Genre: Misdaad / Horror
Gesproken taal: Japans, Kantonees en Engels
Releasedatum: 25 juli 2002
Plot Koroshiya 1
"Love really hurts."
Wanneer een belangrijke gangsterbaas wordt vermoord, krijgt diens sadistische rechterhand Kakihara opdracht de dader op te sporen. Door getuigen aan vreselijke martelingen te onderwerpen, ontdekt Kakihara dat zijn baas werd vermoord door Ichi, een geheimzinnige jongeman die zijn tegenstanders met vlijmscherpe messen in zijn laarzen aan reepjes snijdt. Wie is Ichi? En waarom heeft hij het gemunt op gangsters? Maar voordat Kakihara deze vragen kan beantwoorden, heeft Ichi alweer een nieuwe prooi gevonden...
Kakihara
Fujiwara
Nakazawa
Ryu Long
Redlop
Ergens las ik dat Miike Takashi vooral de grootstedelijke eenzaamheid in beeld wil brengen.
Dat was bij vlagen voelbaar. Ichi laat een walgelijk en zwaarmoedige indruk achter. De ontmenselijkte lege metropool waar sadisme en waanzin tieren.
Niettemin fixeert de film teveel op oeverloos sadisme en bedenkelijke grappen. Daardoor maar 2*.
martijn77
stijlvol maar niet mijn kopje sake. Mooie composities, prachtig camerawerk, af en toe wat verwarrend (haal de hele tijd personages door elkaar, niet omdat ze zoveel op elkaar lijken, meer omdat er expres zo is gemonteerd). En natuurlijk sadisme zoals dat alleen in Japan lijkt te bestaan.. Het doet mij allemaal te vreemd aan. Ik heb veel moeite connecties te voelen met de karakters. Ichi als eenzame anti-held werkt ook niet voor mij. Misschien moet ik wennen aan deze manga-achtige benadering van (horror/slasher)film, dit is de eerste die ik zie. Geef mij maar de meer ingehouden en sfeervolle Ringu o.i.d. Ik ben het roerend eens met de laatste zin van Redlop hierboven. Veel van de sadistische grappen snap ik gewoon niet (ik zie de humor er niet van in). Net als sommige Japanse televisie-shows; waar men daar de scheuren in zijn onderbroek lacht zit ik met kromme tenen te kijken.
2 *
JackTorrance
zo sadistisch is deze film toch ook weer niet???
of klopt er iets niet aan mij.....?
leverafronny
Vrijdag in laatste Cult Night op kanaaltwee...
kinjutsu
okey...
iemand hier gaat mij t plot van deze film uitleggen.. ik begrijp er nix van!
leverafronny
stopt dat programma omdat Jan Verheyen opgestapt is?
Denk et niet, is vorig jaar toch ook gestopt. Volgend jaar komt er vast een nieuw seizoen, mss gepresenteerd door iemand anders, wat geen achteruitgang is...
okey...
iemand hier gaat mij t plot van deze film uitleggen.. ik begrijp er nix van!
is idd niet simpel, maar toch ook weer niet onbegrijpelijk... Volgens mij ben je vandaag gewoon te lui om het eens grondig te lezen!
nathan_666
Vrijdag in laatste Cult Night op kanaaltwee...
word genieten dus
nathan_666
Check de drie nieuwe Ichi The Killer wallpapers: http://www.ichithekiller.com/goodies/index.html
die 2de wallpaper is lekker bloederig
speedy23
Ik hou wel van de manier van presenteren van Jan Verheyen, maar smaken verschillen.
En wat betreft volgend jaar: Jan doet gewoon verder zoals hij bezig is. Voor hij hoofd was bij VTM presenteerde hij hij Cultnight al en dat blijft hij volgend seizoen verder doen. (bron: interview met Verheyen)
nathan_666
die vrouw die elke werd verkracht heeft wel erg een irritante schreew! nee cht.
Melkor
Enorm bloederig en ranzig, maar wel leuk. Hoewel het bloed en de ledematen in het rond vliegen in deze film, is er maar één scene die toch wel een lichte vorm van walgelijkheid bevatte: waar kakihara zijn eigen tong afsnijdt. Je moet maar eens proberen jezelf te pijnigen niet makkelijk
Clueless Dork
Er bestaat een man die zijn eigen gezicht met een klein mesje eraf heeft gesneden..
gondwana
Ik zag hem vroeger al en vond hem niet zo goed. dan las ik er meer en meer over en begon ik er meer over te denken en dacht ik dat ik misschien te streng was geweest, dat ik dingen over het hoofd had gezien.
Maar enkele dagen dus opnieuw bekeken en zonder de verrassing van het geweld vond ik hem eigenlijk nog slechter dan de eerste maal. echt niet leuk om naar te kijken.
En waarom zei Jan Verheyen voortduren Mikai?!
Correcte uispraak is "miekeh" geloof ik ... maar hij zei ten minste geen "maik"
Nopes. Krijg je met zo'n films als Kill Bill hé. Iedereen denkt dat je het echt als Ishi-iiiii uitspreekt
kinjutsu
hahahahahhahahah
optic
ik was persoonlijk toch wel wat teleurgesteld want er wordt nogal wat gezegd van de film en dus had ik mijn hoper er op gezet maar het bleek toch niet zo een mooi verhaal te zijn als ik had verwacht.er wordt enekel gelet op de goorheid van de film en meer is de film ook niet alleen wat goorheid met een schamel verhaal.
Bad_Religion
Correcte uispraak is "miekeh" geloof ik ... maar hij zei ten minste geen "maik"
Volgens mij ook...tenminste, zo noemde Inoue Yasou hem op het IFFR.
BoordAppel
Je eigen tong afsnijden, iemand doormidden hakken, alle mensen in een kamer uitmoorden waarbij de blood & gore uit de deuropening spat, iemand martelen met gloeiend heet water, iemand tepels afsnijden en dan ben ik er vast nog wel een paar vergeten. Nee deze film is niet goor
Écht heel goor was ie niet hoor. Ik kon d'r meestal wel om lachen. In deze film is veel met zo'n grote knipoog, dat je het niet goor kan vinden. Wanneer Ichi al die lui in die kamer heeft uitgemoord en later andere mensen in die kamer komen en struikelen over de darmen en uitglijden over het bloed, let je niet eens meer op het gore beeld, maar dan moet je d'r alleen maar om lachen.
BoordAppel
Ja ik heb ook erg gelachen met die overdreven gore, maar toch kan ik niet zeggen dat de film niet goor was. Zelfde als met Braindead, dat is een gore film als je het mij vraagt. Een van de weinige films die me trouwens met een scene echt doen walgen
. Deze ook een beetje, met die tong.
aegron
aan de ene kant onwijs ranzig en goor.
aan de andere kant is het wel erg mooi in beeld gebracht, erg manga-achtig.
Ben ik trouwens de enige die ichi eigenlijk heel erg zielig vond op een gegeven moment voordat je weet dat hij nogal psychopatisch is ?
3 *

Fan van 'The Wrecking Crew'? Met deze films weet jij ook wel raad

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Kokuhaku

Lat Sau San Taam
Actie / Drama, 1992

Cha no Aji
Komedie / Drama, 2004
yakuzapainviolence against womenpiercing dominatrixbloedvergietengebaseerd op mangadrugstweelingendisembowelment blademasochistsadistic torturepredator turns victim anarchic comedylive action animejapanese filmlive action adaptation of manga