• 9.374.429 stemmen

Gesproken taal: Japans, Kantonees en Engels

Releasedatum: 25 juli 2002

Plot Koroshiya 1

"Love really hurts."

Wanneer een belangrijke gangsterbaas wordt vermoord, krijgt diens sadistische rechterhand Kakihara opdracht de dader op te sporen. Door getuigen aan vreselijke martelingen te onderwerpen, ontdekt Kakihara dat zijn baas werd vermoord door Ichi, een geheimzinnige jongeman die zijn tegenstanders met vlijmscherpe messen in zijn laarzen aan reepjes snijdt. Wie is Ichi? En waarom heeft hij het gemunt op gangsters? Maar voordat Kakihara deze vragen kan beantwoorden, heeft Ichi alweer een nieuwe prooi gevonden...

avatar van Redlop

Redlop

Ergens las ik dat Miike Takashi vooral de grootstedelijke eenzaamheid in beeld wil brengen.

Dat was bij vlagen voelbaar. Ichi laat een walgelijk en zwaarmoedige indruk achter. De ontmenselijkte lege metropool waar sadisme en waanzin tieren.

Niettemin fixeert de film teveel op oeverloos sadisme en bedenkelijke grappen. Daardoor maar 2*.

avatar van martijn77

martijn77

stijlvol maar niet mijn kopje sake. Mooie composities, prachtig camerawerk, af en toe wat verwarrend (haal de hele tijd personages door elkaar, niet omdat ze zoveel op elkaar lijken, meer omdat er expres zo is gemonteerd). En natuurlijk sadisme zoals dat alleen in Japan lijkt te bestaan.. Het doet mij allemaal te vreemd aan. Ik heb veel moeite connecties te voelen met de karakters. Ichi als eenzame anti-held werkt ook niet voor mij. Misschien moet ik wennen aan deze manga-achtige benadering van (horror/slasher)film, dit is de eerste die ik zie. Geef mij maar de meer ingehouden en sfeervolle Ringu o.i.d. Ik ben het roerend eens met de laatste zin van Redlop hierboven. Veel van de sadistische grappen snap ik gewoon niet (ik zie de humor er niet van in). Net als sommige Japanse televisie-shows; waar men daar de scheuren in zijn onderbroek lacht zit ik met kromme tenen te kijken.

2 *

avatar van JackTorrance

JackTorrance

zo sadistisch is deze film toch ook weer niet???

of klopt er iets niet aan mij.....?

avatar van as

as

JackTorrance schreef:

of klopt er iets niet aan mij.....?

avatar van JackTorrance

JackTorrance

hihihihihi..........

avatar van leverafronny

leverafronny

Vrijdag in laatste Cult Night op kanaaltwee...

avatar van braambes

braambes

stopt dat programma omdat Jan Verheyen opgestapt is?

avatar van kinjutsu

kinjutsu

okey...

iemand hier gaat mij t plot van deze film uitleggen.. ik begrijp er nix van!

avatar van leverafronny

leverafronny

braambes schreef:

stopt dat programma omdat Jan Verheyen opgestapt is?

Denk et niet, is vorig jaar toch ook gestopt. Volgend jaar komt er vast een nieuw seizoen, mss gepresenteerd door iemand anders, wat geen achteruitgang is...

kinjutsu schreef:

okey...

iemand hier gaat mij t plot van deze film uitleggen.. ik begrijp er nix van!

is idd niet simpel, maar toch ook weer niet onbegrijpelijk... Volgens mij ben je vandaag gewoon te lui om het eens grondig te lezen!

leverafronny schreef:

Vrijdag in laatste Cult Night op kanaaltwee...

word genieten dus

killalot schreef:

Check de drie nieuwe Ichi The Killer wallpapers: http://www.ichithekiller.com/goodies/index.html

die 2de wallpaper is lekker bloederig

avatar van speedy23

speedy23

leverafronny schreef:

Ik hou wel van de manier van presenteren van Jan Verheyen, maar smaken verschillen.

En wat betreft volgend jaar: Jan doet gewoon verder zoals hij bezig is. Voor hij hoofd was bij VTM presenteerde hij hij Cultnight al en dat blijft hij volgend seizoen verder doen. (bron: interview met Verheyen)

nathan_666

die vrouw die elke werd verkracht heeft wel erg een irritante schreew! nee cht.

avatar van aslan

aslan

1 !!!

vettig filmke: mooi zo !!!

avatar van Melkor

Melkor

Enorm bloederig en ranzig, maar wel leuk. Hoewel het bloed en de ledematen in het rond vliegen in deze film, is er maar één scene die toch wel een lichte vorm van walgelijkheid bevatte: waar kakihara zijn eigen tong afsnijdt. Je moet maar eens proberen jezelf te pijnigen niet makkelijk .

avatar van Clueless Dork

Clueless Dork

Er bestaat een man die zijn eigen gezicht met een klein mesje eraf heeft gesneden..

avatar van gondwana

gondwana

Ik zag hem vroeger al en vond hem niet zo goed. dan las ik er meer en meer over en begon ik er meer over te denken en dacht ik dat ik misschien te streng was geweest, dat ik dingen over het hoofd had gezien.

Maar enkele dagen dus opnieuw bekeken en zonder de verrassing van het geweld vond ik hem eigenlijk nog slechter dan de eerste maal. echt niet leuk om naar te kijken.

En waarom zei Jan Verheyen voortduren Mikai?!

Correcte uispraak is "miekeh" geloof ik ... maar hij zei ten minste geen "maik"

avatar van gotti

Is het niet gewoon Mi-ike, dus beide i's wel uitspreken...?

Nopes. Krijg je met zo'n films als Kill Bill hé. Iedereen denkt dat je het echt als Ishi-iiiii uitspreekt .

avatar van Linn

Linn

wrede film zeg! Maar ik vond hem heel leuk

avatar van kinjutsu

kinjutsu

hahahahahhahahah

avatar van optic

optic

ik was persoonlijk toch wel wat teleurgesteld want er wordt nogal wat gezegd van de film en dus had ik mijn hoper er op gezet maar het bleek toch niet zo een mooi verhaal te zijn als ik had verwacht.er wordt enekel gelet op de goorheid van de film en meer is de film ook niet alleen wat goorheid met een schamel verhaal.

avatar van Clueless Dork

Clueless Dork

Zo goor is de film helemaal niet.

avatar van Bad_Religion

Bad_Religion

Onderhond schreef:

Correcte uispraak is "miekeh" geloof ik ... maar hij zei ten minste geen "maik"

Volgens mij ook...tenminste, zo noemde Inoue Yasou hem op het IFFR.

Je zal Ichi ook maar kijken voor het verhaal

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Clueless Dork schreef:

Zo goor is de film helemaal niet.

Je eigen tong afsnijden, iemand doormidden hakken, alle mensen in een kamer uitmoorden waarbij de blood & gore uit de deuropening spat, iemand martelen met gloeiend heet water, iemand tepels afsnijden en dan ben ik er vast nog wel een paar vergeten. Nee deze film is niet goor .

avatar van gotti

Écht heel goor was ie niet hoor. Ik kon d'r meestal wel om lachen. In deze film is veel met zo'n grote knipoog, dat je het niet goor kan vinden. Wanneer Ichi al die lui in die kamer heeft uitgemoord en later andere mensen in die kamer komen en struikelen over de darmen en uitglijden over het bloed, let je niet eens meer op het gore beeld, maar dan moet je d'r alleen maar om lachen.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Ja ik heb ook erg gelachen met die overdreven gore, maar toch kan ik niet zeggen dat de film niet goor was. Zelfde als met Braindead, dat is een gore film als je het mij vraagt. Een van de weinige films die me trouwens met een scene echt doen walgen . Deze ook een beetje, met die tong.

avatar van aegron

aegron

aan de ene kant onwijs ranzig en goor.

aan de andere kant is het wel erg mooi in beeld gebracht, erg manga-achtig.

Ben ik trouwens de enige die ichi eigenlijk heel erg zielig vond op een gegeven moment voordat je weet dat hij nogal psychopatisch is ?

3 *