Fear (1996)
Geregisseerd door: James Foley
Met onder meer: Mark Wahlberg, Reese Witherspoon en Alyssa Milano
Releasedatum: 21 november 1996
Plot Fear
"Together forever. Or else."
Nicole Walker heeft er altijd van gedroomd om door een speciaal iemand helemaal van haar stuk te worden gebracht. Iemand die sterk is, sexy, gevoelig en die haar het belangrijkste in de hele wereld vindt. David is die persoon, en nog veel meer...
David McCall
Hacker
Terry
Knobby
FilmProf
Vond em vroeger wel spannend ( was nog vrij jong toen ) Ik heb em laatst weer eens gezien en het was eigenlijk best een hele slechte film, gebeurt weinig boeiends in en het verhaal is niet origineel. 1,5 sterren
JoeHallenbeck
Lang niet zo slecht als ik had verwacht. Goed acteerdebuut van Wahlberg als psychopatisch vriendje van Witherspoon. 2,5*
narva77 (crew films)
Jullie ook zo gelachen om die reclame-stukjes? Tijdens de film (en zelfs na afloop) werden in de reclameblokken steeds reclames vertoond van...."Fear"
Ach ja, Alyssa Milano zag er weer lekker uit.
JLO/50CenT FaN
Dit vind ik zo'n goeie film maarja is ook mijn lievelingsfilm. 1 nadeel eraan hij is nergens op vhs te krijgen
dus heb hem maar opgenomen vorige toen hij op net 5 te zien was en heb hem maar op dvd maar wilde hem graag op vhs. TOPFILM 5 sterren
as
JLO/50CenT FaN
Dat de film niet op video te krijgen is en hem maar opgenomen heb op net 5 vorige week zo beter uitgelegd
as
bioscoopzaal
Ik snap er ook niet veel van, maar als ik een gok mag doen:
Jlo/50ct-Fan heeft de film wél op dvd en niet op video, en wil hem ook nog graag op video.
Het is de omgekeerde wereld ...:)
JLO/50CenT FaN
Ik snap niet wat er zo moeilijk aan is. Ik wilde de film al heel lang op video. Maar omdat die dus NIET te krijgen is heb ik hem maar op dvd. Pfff erg moeilijk tegenwoordig he!!
bioscoopzaal
Wat wij ons echter afvragen is waarom je een film nog op video zou willen hebben als je de dvd al hebt. Vind je niet dat een dvd veel betere beeld- en geluidskwaliteit heeft?
JLO/50CenT FaN
Ja dat wel maar omdat ik hem heel lang op video zocht. En nog geen dvd speler heb die krijg ik over 1,5 maand pas. Dus vandaar! Maarja heb hem maar opgenomen toen die op tv was na een paar jaar wachten.
alexis
gezien het hele vhs/dvd verhaal wat hierboven staat. wat vinden julie van de film al dan niet op tv/bioscoop/dvd/vhs/laserdisc
ik vind het een spannende film waarin de spanning gestaag wordt opgebouwd. het had ook stalking kunnen heten
*** 1/2
EmDee
Nogal simpel verhaaltje met op het laatst iets heel vreemds:
Het huis waar ze in wonen is enorm goed bewapend met heel sterk glas waar je niet snel doorheen komt. hoe kan het dan dat ze Mark Wahlberg zo door diezelfde ruit kunnen gooien?
davidov
omdat alleen het glas beneden bewapend was denk ik....
anyway beetje tegenvallende film, markie was wel geinig evil....mooie poster vind ik ook wel, simpel, maar geeft wel goed het idee en de sfeer van de film weer.
2.5 of 3....hmmm 2.5 omdat ik me erdoorheen moest bijten.
sn@ke
- 2077 berichten
Intense thriller met een goede opbouw. Whiterspoon acteert erg degelijk en Wahlberg is behoorlijk geloofwaardig als het geflipte vriendje. Fear is een rustige lovestoy die evolueert in een psychopatische thriller De fantastische climax is erg spannend. Ondanks dit alles is het toch nog steeds een vrij doorsnee - film die op geen enkel moment een echt " wow" - gevoel opriep.
6,5 /10
mikey
Strandaardthriller over het vriendje from hell. Let even op de vader die alyssa wel ziet zitten. 2
Scratt
Nogal cliché maar goede film voor tussendoor, niets mis mee
Nomak
Goede thriller met misschien wel de beste acteerprestatie van Mark Wahlberg.
otherfool
De jonge topcast kan dit niemendalletje helaas niet uit het slop halen. Nergens spannend of verrassend helaas...
1*.
marcskevanas
Zeer goede thriller, met een uitstekende Mark Wahlberg en Reese Whitherspoon.
Het einde is een beetje overdreven maar in welke film van dat genre is dat eigenlijk niet.
matthijs_013
Origineel verhaal. Verder eens met marcskevanas. Toch hele mooie film die leuk blijft na meerdere keren
kArIzMa_TuRk
een goeie Wahlberg film. zoals we gewend van hem zijn. goeie film met een goed verhaal.. krijgt een verdiende 3*' sterren van mij.
xenne
1*.
errr
Veel tegenstrijdige reacties hier dus ik was wel benieuwd geworden en heb m ook gister avond gekeken en ik moet zeggen ook al is het een standaard verhaal en kan je het eind wel raden maar toch heb ik heel erg genoten vooral om het acteer werk van Mark Wahlberg hoe die de heletijd zo rustig bleef praten vond ik echt heel tof.
Ik vind deze film wel 4* waard(had ik niet van me zelf verwacht)
mikey
Je hebt gelijk, ik neem mijn woorden terug en gooi deze snel in een rematch
Volgens mijn brein is hij toch minstens een 3 waard.
errr
Je hebt gelik, ik neem mijn woorden terug en gooi deze snel in een rematch
Volgens mijn brein is hij toch minstens een 3 waard.
Tof!
Sannepan
Goede film waarin de spanning geleidelijk aan wordt opgebouwd en die eindigt in een bloedstollende climax. Ik heb op het puntje van mijn stoel gezeten. Daarvoor was hij hier en daar wat saai, omdat er niet genoeg gebeurde, maar de climax maakt dus veel goed.
Andrea99
Het is nou niet bepaald een 'gezellig filmpje' maar toch de moeite waard geweest om te kijken. Goed geacteerd. Sterk verhaal, maar iets te eng voor mij.
*4,0

Team van HBO Max blijft ook na overname Netflix gewoon bestaan

Misdaadserie 'Memory of a Killer' trekt de aandacht: 'Keerpunt voor Dempsey'

Kijkcijferhits op Netflix: deze tien films worden nu goed bekeken

Nu op Netflix: documentaireserie over Take That vanaf vandaag beschikbaar

The Man in the Moon