• 9.379.134 stemmen

World Trade Center (2006)

Documentaire / Drama | 129 minuten

Genre: Documentaire / Drama

Geregisseerd door: Oliver Stone

Met onder meer: Nicolas Cage, Michael Peña en Maggie Gyllenhaal

Releasedatum: 21 september 2006

Plot World Trade Center

"The world saw evil that day. Two men saw something else."

11 september 2001. Een groep Port Authority agenten gaat de Twin Towers in om mensen te redden, wanneer plots de torens ineenstorten. Twee overlevende agenten zitten vast in de ruïnes van het World Trade Center. Dit is het verhaal van de grote reddingsactie die volgde na de aanslagen van 11 september.

John McLoughlin

Allison's Father

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Ronnievb schreef:

Nou ik heb de film niet gezien, maar wat een kul zeg. Het is hun beroep weet je, daar zitten risico's aan vast natuurlijk, maar om nou te zeggen: "Tja, vreselijk natuurlijk, maar ja, hij ging er zelf in."

Inderdaad, wat een onzin zeg! De brandweermannen, politie-agenten en weet ik het wat voor hulpverleners er die dag nog meer aanwezig waren zijn net zo goed slachtoffer als de mensen die in de vliegtuigen zaten of in de twee torens aanwezig waren, natuurlijk. Dus ja, ook met de brandweermannen kun je medelijden hebben!

avatar van .ashwin.

.ashwin.

de film was langdradig..te oppervlakkig en het einde was weer te mooi. het eerste deel was nog wel spannend daarna

kon ik mijn aandacht er niet goed bijhouden. 1,5 *

avatar van Reinbo

vreselijk saai en clicherijk Amerikaans drama. Had van Oliver Stone iets meer scherpe randjes verwacht. 1 * voor dit RTL4 drama.

avatar van .ashwin.

.ashwin.

ik kon nicholas cage niet serieus nemen met zen snor

avatar van smennO

smennO

Film was oke, te langdradig en inderdaad te goed eind. De enige houvast om te blijven kijken was dat het echt gebeurd was.

Niet zo bijzonder 2 *

avatar van Mythikal

Mythikal

Film was een beetje te saai. 3x in slaap gevallen en dat zegt al meer dan genoeg.

1,5* voor de moeite

avatar van ketel

ketel

Niet alleen stortte er gigantische gebouwen in, ook mijn held Cage is van zijn voetstuk gestort. Meteen al, toen hij met snor in beeld kwam.

Misschien is het thema ook wel te groots om te verfilmen. De film maakte op mij een plasic in druk. Jammer.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Ik vond het aan de ene kant ook een beetje overkomen als een geforceerd, rtl4 drama achtige film. Toch kon het me wel raken. De mensen achter het drama kregen meer een gezicht en dat is volgend mij wat men met deze film wilde bereiken. Maar ja, er werd een mooi spannend verhaal van gemaakt terwijl het voor velen natuurlijk niet zo was. De scene waarin je de torens zie instorten vond ik wel heel indrukwekkend om te zien. Ook die ontploffing waarbij ze naar de liftschacht moesten rennen gaf kippenvel. Toch wel een *3,5.

avatar van chinchi

chinchi

matthijs_013 schreef:

Wat een domme film. Ik vind het zoiezo dom en zéér respectloos dat ze een film over de aanslag hebben gemaakt (zo snel!)

Over de tsunamie is veel sneller een film gemaakt....Dus 5 jaar na de ramp een film maken vind ik dan niet eens zo probleem.

Ook erg dom om de reddingsmedewerkers geen echte slachtoffers te noemen.

Ja ze kozen om erin te gaan maar niemand had verwacht dat de torens instorten!

Veel mensen hebben toch nog hun leven te danken aan de mensen die naar binnen gingen om te helpen......

Je spreekt over respect maar zo te lezen mag je zelf eerst eens wat meer respect tonen

avatar van Materny

Materny

Een film maken over misschien wel de meest afschrikwekkende gebeurtenis in de afgelopen jaren ligt altijd gevoelig.

Het ligt eraan waar je je prioriteiten bij stelt.

En gelukkig heeft Stone & de cast hier de goede gemaakt. Een eerbetoon aan degene die hun leven gaven voor andere mensen hun welzijn ipv proberen mega bedragen binnen te slepen over andere mensen hun leed.

Alleen helaas, de film weet me nergens echt vast te grijpen of emotie in me los te maken. Natuurlijk verschrikkelijk wat die mensen hebben moeten doormaken, maar ik denk dat je aleen de ware emotie zult kunnen ervaren als je er daadwerkelijk bij was geweest.

Lijkt mij toch een goede film,ondanks alle kritiek.

Ik denk dat ik m' deze week eens ga huren.

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Een mooi eerbetoon aan de mensen die, ondanks de gevaren, toch hun leven in de waagschaal hebben gelegd om nog mensen uit de torens te halen.

Ik vond het wél goed gekozen van Stone om de film zo te laten verlopen. Van Stone verwacht je misschien heel wat anders, bijvoorbeeld een film gezien vanuit de terrorristen, maar dit vond ik toch emotioneler om naar te kijken. Want ik kon me wel verplaatsen in Will of John.

Mooi hoe Stone de verplaatsingen laat zien van Will en John naar de echtgenotes en de andere hulpverleners. Hield de vaart er goed in!

Virtueel zat het allemaal fantastisch in elkaar! Prachtig om te zien dat die torens weer even op hun 'pootjes' staan, maar dan toch echt weer naar beneden kletteren. En ook dat is haast eng realistisch 'mooi' gedaan.

Vond ook de schaduw van het eerste vliegtuig op een gebouw een goede keuze van Stone. Hij had ook de vliegtuigen kunnen laten zien wanneer ze de torens in vliegen, maar koos daar terecht niet voor, daar bijna iedereen dat nog wel op zijn of haar netvlies heeft staan.

Kortom een mooi eerbetoon van Stone aan alle hulpverleners en slachtoffers van 11 september 2001!

Vond dit absoluut géén heldenfilm!

PS: Ook wel een aardig weetje dat de Nederlander Jan Roelfs de production designer was van deze film.

4,5 ster

avatar van X__Liesjj

X__Liesjj

Saaie film en typisch Amerikaans vooral het einde en ook behoorlijk commercieel. Soms zaten er wel mooie stukjes in maar het is niet meer dan dat.

Er had wel meer actie in gemogen en raar dat die ene vrouw van die fake lenzen inhad. Echt te nep. 2,5 sterren

avatar van teus66

teus66

Cinema-Reporter schreef:

Lijkt mij toch een goede film,ondanks alle kritiek.

Ik denk dat ik m' deze week eens ga huren.

Zeker doen, ik vond de film in ieder geval zeer goed, sommige vinden hem misschien "saai", maar dat is juist wat ik de film precies de goede stijl vind geven, weinig of geen sensatie en het drama is beperkt tot een klein groepje mensen die er alleen maar waren om andere te helpen, volgens mij is dit prima in beeld gebracht.

avatar van Summertime

Summertime

Ik heb hem in de bios gezien en nog een keer gehuurd, het is echt een mooi verhaal.

Ik ben gewoon van mening dat mensen die er niks aan vinden gewoon de film niet begrijpen... maarja dat is mijn mening

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Summertime schreef:

Wat valt er niet te begrijpen aan een film, die van clichés aan elkaar hangt en zelfs her en der vol onzin zit

avatar van Castor Troy

Castor Troy

Waarschijnlijk ligt het aan het zware onderwerp, dat deze verfilming niet geweldig uit de verf is gekomen, 2 mannen die onder het puin liggen in het grootste gedeelte van de film, is idd erg saai en de film is niet echt mee slepend terwijl je dat juist zou verwachten.

avatar van SndR

SndR

Het is erg wat er gebeurt is.. maar deze film was echt saai

1,5* meer kan ik er niet van maken

avatar van animalkrullie

animalkrullie

Een meeslepend drama die vertolkt wordt door de ogen van de twee agenten.

Zij moesten mensen evacueren en hadden, zoals wij wel hadden, geen idee wat er allemaal gebeurde.

Ik vind dat Stone hier goed in geslaagd is.

Dat mensen zo lopen te zeiken over het feit dat het te mooi afliep kan ik maar 1 ding zeggen, dit is een waargebeurd verhaal!

Sommige stukken waren ook inderdaad te langdradig maar het verveelde me geen moment.

avatar van Bartel

Bartel

mooie film, vooral het einde alleen de spanning kon me niet echt grijpen op bepaalde momenten.

avatar van V

V

Aiaiaiaiaiaiaiai, dit was toch wel heel slecht. Na het machtige United 93, toch ook deze maar uitgeprobeerd. Een grote vergissing. Nogal platte, lege en banale tv-film. Verschrikkelijk geacteerd (ook Cage was waardeloos), Jezus Christus , nietszeggende flashbacks, lompe karakters (de gast die geen verpleger is en dan aan het einde op de vraag 'wat is jouw aandeel in deze reddingsactie? (of zoiets)' antwoordt:,,Ik ben verpleger."), de jeuk opwekkende muziek, de haatdragende marinier, et cetera. 1*

Het is gewoon een erg goede film, hoe kan je deze film niet goed vinden? Het is geen geromatiseerd flutverhaal, het is waargebeurd, dus kan je hem nieteens slecht vinden!

avatar van neo

neo

Waargebeurde verhalen garanderen nooit per definitie een goede film lijkt mij zo.

avatar van sklaverdijk

sklaverdijk

TheRisingSun schreef:

Natuurlijk zitten er risico's aan zo'n beroep maar daar gaat dit toch niet om. Je moet naar het grote plaatje kijken. Het is gewoon een film over een specifiek bijzonder geval. Namelijk dat 2 agenten zijn teruggevonden van de ongeveer 18 personen die levend uit de twee torens zijn gekomen. Voor iedereen was het een ramp en natuurlijk zijn er meer brandweermannen en WTC personeel omgekomen, maar daar gaat het dus niet om. Ik vond het een gewoon een goede film met een indrukwekkend verhaal.

avatar van Don_Mat

Don_Mat

Saai, niet boeiend, goedkoop. Ik heb documentaires op discovery gezien die veel sensationeler zijn. En dan die foute snor van die ene brandweerman. Een 2

avatar van filmarena

filmarena

Dit is geen sensationele film, maar laat de doffe ellende zien die je kan overkomen als zo'n tragedie je overkomt.

Gewoon dom toeval, en een snor doet niets aan cage zijn acteren al met al een goede film 4 sterren voor mij.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

filmarena schreef:

Ja, de opmerkingen over die snor snap ik ook niet helemaal. Dat heeft toch helemaal niks met de kwaliteit van de film te maken !?!

avatar van gotti

Eerste kwartier was aardig, daarna gaat het helemaal mis. Heeft RTL4 'm al aangekocht?

Die opmerkingen over die snor snap ik ook niet, het is gewoon goed gefilmd allemaal, en zo'n film kan nou eenmaal niet zonder emotie...

avatar van gotti

Snorren zijn gewoon niet tof...