Genre: Actie / Thriller
Releasedatum: 26 oktober 2006
Bekijk via CANAL+
Bekijk via SkyShowtime
Plot Children of Men
"The year 2027: the last days of the human race. No child has been born for 18 years. He must protect our only hope."
In de nabije toekomst wordt de wereld geplaagd door een totale onvruchtbaarheid van het menselijk ras. Sinds 2009 zijn er geen kinderen meer geboren. Dan komt het schokkende nieuws dat de jongste persoon op aarde - die achttien jaar is - gestorven is. Er ontstaat complete chaos, en een voormalig revolutionair wordt ingeschakeld om de meestgezochte persoon op aarde te beschermen: de laatste zwangere vrouw.
Goodfella
Het is voor mij een soort weergave van 'oorlogsjournalistiek' tijdens die scène. De camera 'duikt' ook weg voor rondvliegende kogels etc. Ik voelde me juist die cameraman
Ik vind het in al z`n facetten een van de sterkste scènes van het jaar.
Jordy
Met als verschil dat er bij het bedrijven van oorlogsjournalistiek WEL een camera aanwezig is op het slagveld.
Ik vind het in al z`n facetten een van de sterkste scènes van het jaar.
Dat ben ik verder met je eens, voor de duidelijkheid
Matchostomos
De heer Baudry vat kort en bondig samen, maar de vraag die op dat moment resteert is: bewuste of onbewuste keuze?
In het eerste geval poogt men de kijker te 'transcenderen' tot een derde persoon; in het tweede geval een teken van onoplettendheid.
Voor de één een versterking van de momentopname, voor de ander een bevestiging van het fictionele en een reden om tijdelijk uit (in plaats van 'in') het gebeuren getrokken te worden.
Jordy
Natuurlijk was het een bewuste keuze, natuurlijk was het doel om de kijker tot derde persoon te maken (wat met wegduiken voor kogels etc ook fantastisch lukte), maar voor mij gaat die illusie bij spetters op een cameralens dus weg. Maar misschien ligt dat wel aan mij.
Goodfella
Ik was nog m`n vorige post aan het editten, maar wilde toevoegen dat ik me juist ging identificeren met de 'cameraman'. Het is iets gevoelsmatigs, ga je erin mee of knap je erop af? Voor mij was het net een oorlogsreportage, barstjes in de fictionele wereld met een intenser resultaat.
Matchostomos
Ligt niet aan jou, sommige mensen worden namelijk niet graag gewezen op het feit dat 'het maar film is' en dat de illusie dus doorbroken wordt; en dat is uiterst begrijpelijk.
First Angelus
Het ligt dus wel aan hem/ons. Zijn, of beter onze, visie wordt tentoongespreid hier, er is geen algemene waarde die hier kan aan vastgebonden worden.
Matchostomos
Vandaar ook het gebruik van een woord als 'mensen' en niet hij of zij...
Vandaar de steeds wederkerende vaststelling dat het ofwel als extra element dient tot het verhogen van het realisme ofwel als een 'verwijdering' weg van het gebeuren.
Uiteraard kan er geen algemene waarde aan vastgebonden worden en vandaar de opdeling in groepen, die elk apart hun 'stand van zaken' naar voren trachten te brengen.
Spil
Eindelijk weer eens een film die mij tot het einde kon boeien en welke mij zelfs aan het einde niet teleurstelde! Boeiende aangrijpende film die je (mij in ieder geval) aan het denken zet.
Ik zie dat hier al een discussie is losgebarsten over het stukje "oorlogsjournalistiek" aan het einde, maar ik vond het de meest boeiende scene die ik misschien wel dit jaar heb gezien... zo ontzettend meeslepend, mede door het realistische camerawerk...
welverdiende 4* van mij...
jeseke
begin is slecht midden is supper goe en einde is slecht da vond ik er van
begin is slecht midden is supper goe en einde is slecht da vond ik er van
Wow, diepgaand.
TnT
Deze net gekeken!!
Was heel benieuwd naar deze film,
En moet zeggen een beetje dubbel gevoel de scenes en de decors waren werkelijk schitterend de uitvoering een beetje rommelig en vond het einde erg zwak 3x
spanny
Heb hem net gekeken en vond het een schitterende film,
Het decoor zag er geweldig uit, origineel verhaal, en een lekkere rommelige film.
Vond het geweldig hoe ze het hebben gedaan met de camera, net dat jezelf er bij bent.
Heb echt genoten
ArteX
Slechte film, slecht ge-acteerd op clive owen na.. Het boeide mij gewoon niet.
grid8400
Ik had het eerste kwartier / half uur echt moeite om 'erin' te komen. Kwam wat rommelig over. Tweede gedeelte begon het meer te boeien, en liet het niet meer los tot het einde.
Uiteindelijk toch een dikke 3,5*
johnrambo
Goede en boeiende film met realistische actie.
Goed acteerwerk door bovengenoemde.
Vooral door Michael Caine, maar ook door de anderen.
De actie scene's waren perfect gefilmd en werden ondersteund door heftige audio.
De sfeer die men neer wilde zetten, kwam ook zeker over naar de kijker.
Laatste scene was zeker indrukwekkend, maar de emotie die het zou moeten oproepen faalde.
Het einde is voor de fantasie, en bij deze film op zijn plaats.
Minpunt: Bloedspetters op de camera trokken mij niet de film in, maar duwde me er uit.
Toch: 4 Sterren
De Knip
Het probleem in deze film was voor mij de inleving in de situatie van 'de wereld'. Wat is de ontstane situatie? Wie schiet op wie en het kon me maar niet pakken. Het einde begon zelfs al helemaal ongeloofwaardig te worden. Een Jezus-kindje. Iedereen en al eventjes vrede op aarde en daarna weer de realiteit na de korte 'wapenstilstand'. Mij te moralistisch, hoor. Overdreven armoede en af en toe weer wat vlaggewapper in beeld. Hoogtepunt was dan toch de boot met 'Tomorrow' erop. Alsof we allemaal even stil moeten staan bij deze film. "Morgen staat de realiteit weer op". Te moralistisch. Daarom slechts:
Fladnag
Helaas is dit een van de slechtste films die ik de laatste tijd heb gezien. Het onderwerp is zeker niet origineel en bizar ingevuld. De opbouw van de film is matig, onduidelijk en onvolledig. Ik ben een absolute fan van science fiction, maar huiver bij dit soort films.
Jammer dat er uberhaubt een halve ster te verdelen moet zijn. Daarom helaas 1/2 *
First Angelus
Het onderwerp is zeker niet origineel en bizar ingevuld.
Alle vrouwen op de wereld zijn onvruchtbaar! Hoe origineler moet het voor jou zijn?
En als je gaat zeggen 'een script dat niet inhoud waar 1 man de wereld moet redden', dan kan je alles slecht maken door het zo te veralgemenen.
Vinco
Ik vond het een erg orgineel verhaal maar had toch wat meer actie verwacht!
Ik vond het verhaal in het begin erg langdraderig worden!
Ook het einde vond ik wat minder maar absoluut geen slechte film!
3,5 ster
bartjuuuhhh
wat een saaie film zeg! idee is leuk, zeer simpel uitgewerkt, geen aanrader in ieder geval!
jimbo79
schitterende grauwe toekomstthriller met een schitterende sfeer en goede akteursprestaties
snap niet de slechte commentaren datik lees
het zal wel niethollywood genoeg zijn voor sommigen
1 van de hoogtepunten van het jaar
Zeg maar gerust teveel Hollywood voor sommigen.
swankel
Ik zie niet veel van het hollywoodgenre in deze film voorbijkomen.
Dit is helemaal niet anti-Hollywood. De komische noot in de vorm van die hippy, de heldenrol die een relatief random iemand bedeeld wordt, veel schieten en ontploffingen met steeds overlevende main characters.
Nog niet gesproken over het cleane saaiige camerawerk en de score. Hooguit ietsje grimmiger, maar veel zal het ook niet zijn.
swankel
overlevende main characters?Saaiige camerawerk?VEEL schieten en ontploffingen?
you must be out of your mind!!

Dystopische film 'Children of Men' van Alfonso Cuarón is vanavond te zien op televisie

In de ban van de geprezen bioscoopfilm 'Civil War'? Dan zijn deze films waarschijnlijk ook iets voor jou

In de ban van 'The Last of Us' op HBO Max: Vijf films die je vast kunt waarderen

Cidade de Deus
Drama / Misdaad, 2002