• 9.376.848 stemmen

Geregisseerd door: Alfonso Cuarón

Met onder meer: Clive Owen, Julianne Moore en Michael Caine

Releasedatum: 26 oktober 2006

Plot Children of Men

"The year 2027: the last days of the human race. No child has been born for 18 years. He must protect our only hope."

In de nabije toekomst wordt de wereld geplaagd door een totale onvruchtbaarheid van het menselijk ras. Sinds 2009 zijn er geen kinderen meer geboren. Dan komt het schokkende nieuws dat de jongste persoon op aarde - die achttien jaar is - gestorven is. Er ontstaat complete chaos, en een voormalig revolutionair wordt ingeschakeld om de meestgezochte persoon op aarde te beschermen: de laatste zwangere vrouw.

vegeta172 schreef:

Zo bedoel ik het niet. Er zijn zat goede films die onder meerdere genres vallen, maar daarin zijn de genres naar mijn mening dan ook goed uitgewerkt. Deze film deed me op sommige momenten (de goede 'drama' momenten) denken aan een film als The Pianist van Polansky, maar op andere momenten (de mindere 'actie' momenten) juist weer aan een slechte, simpele dertien-in-een-dozijn actiefilm. Oftewel, de actie had van mij een stuk beter uitgewerkt mogen worden. De eerste anderhalf uur gaan zo gezapig voorbij zonder dat er eigenlijk echt iets gebeurd. Als je dan twee genres wilt gebruiken, werk ze dan ook allebei goed uit, en naar mijn mening wordt met name de actie niet goed uitgewerkt, en dat vind ik jammer.

ok,jou mening

avatar van wessel1983

wessel1983

3.7 hier? deze film is echt erg goed. Niet te alemaal gewoon orgineel en ziet er goed uit. 4.5

vegeta172

Dus omdat hij orgineel is en er goed uitziet krijgt-ie gelijk 4,5*?

avatar van Wouter

Uier schreef:

Wow, ik ga 'm meteen huren.

Not for everybody....

swankel

Sjezus,waarom gaan zo weinig mensen naar deze film in de bios,terwijl hij zo supervet is.

avatar van Mug

Mug

Omdat ie 'slechts' in 30 zalen draait, en Borat, Brad Pitt, Meryl Streep en Adam Sandler blijkbaar meer mensen aanspreken als ze een avondje naar de bios gaan.

schandalig!!

adam sandler die heeft echt maar twee leuke films gemaakt ofzo.

avatar van Jordy

Jordy

Tijden niet zo onder de indruk geweest van een film. De uitzichtloze sfeer, de details, het fantastische gevoel van "er midden in zitten" door die fantastische lange shots... voor mij een van de beste films van de afgelopen jaren.

avatar van dttom

dttom

Ondanks dat de film er goed uit ziet en het verhaal boeiend is. Miste ik toch iets, de film wist me niet te pakken. Ik leefde niet echt mee, misschien kwam het wel door de lange shots. 3 *

avatar van Piink_xD

Piink_xD

jah hij is echt super mooi!

Jordy schreef:

Jij vond de film perfect, Jordy?

avatar van Jordy

Jordy

Nee, hoezo?

avatar van girlygirl

girlygirl

ik vond de film in het eerste deel tegenvallen maar toen hij eenmaal aan de gang was vond ik hem steeds beter...

wel heel veel bloed hoor...

Jordy schreef:

Nee, hoezo?

Omdat je 5 sterren geeft, en ik dacht dat je dat niet zo snel deed.

avatar van jack-sparrow

jack-sparrow

ziet er een erg goed verhaal uit.

ik heb hem nog niet gezien , maar hij lijkt echt goed.

Mjah.

Interessant uitgangspunt is het zeker. Daar scoort de film dan ook. Maar verder ?

De toekomstvisie is best belabberd, en faalt net als vele anderen als een "gescripte wereld" in plaats van iets wat lijkt op een door mensen opgebouwde samenleving. Veel "goh, als dat dan dat" geblaat dat op een veel te elementair niveau gepresenteerd wordt. Vooral ook cultureel weer geen evoluties. En uiteraard radios die nét een oldie spelen. Flauw is dat steeds.

Film doet verder z'n best duister te zijn maar gooit er wel regelmatig misplaatste grapjes door. Niet dat ze niet grappig waren, maar wel misplaatst.

Vooral jammer dat je de hele film tegen die bleke Clive Owen moet zitten kijken. Eigenlijk gewoon een brak acteur die een deel van de film komt verpesten.

Verder is het wel onderhoudend maar met enkele bedenkelijke ontwikkelingen (de omslag van Owen, het gebruikelijke drama dat daar voor nodig is, de onnodige humor, het té actievolle einde, etc etc).

Wat meer échte gritty elementen hadden op z'n plaats geweest. Na laatst nog Dog Bite Dog gezien te hebben is dit allemaal te braaf. Zoveelste flauwe toekomstvisie, die enkel en alleen overeind blijft door een sterk concept, paar mooi gefilmde en indrukwekkende scenes.

Zoveel meer te doen met een film als deze.

Onderhond schreef:

tuurlijk is er geen evolutie in de cultuur in dit verhaal,want doordat de mensen getsopt zijn met kinderen krijgen,zijn ze gewoon gestopt met denken over de toekomst omdat er dan geen hoop meer is.En die radio speelt een oldie omdat die hippie(micheal caine)die muziek leuk vind('hush' van deep purple is ook leuk).

En voor de rest dat je allemaal zegt begrijp ik niet.

Uiteraard zal er nog steeds evolutie in de cultuur zijn, zelfs al lijkt het einde van de mensheid dichtbij. Zaken zoals taal, muziek, kledij etc etc zullen zich zeker wel aanpassen. Misschien in destructieve zin, maar ik geloof nooit dat men een beschaving zover krijgt om te zeggen " 't Is genoeg geweest met muziek maken, over 100 jaar zijn we er toch niet meer".

Wat er verder voor scripttrucjes uitgehaald worden om bepaalde muziek te draaien boeit mij ook niet zo. Feit blijft dat je in scifi films vaak een erg beperkt cultureel beeld krijgt van een samenleving (gaat steeds over onderdrukking en dat soort blabla, maar wat leeft onder de mensen wordt weinig tot niks over gezegd). Zo ook bij deze film weer. Ik vind dat gewoon saai en nogal flauw.

Film die mij daartoe het meest kon overtuigen is nog steeds Code 46, (on?)opvallend genoeg een film die dan weer totaal niet gesmaakt wordt hier.

avatar van Tun-89

Tun-89

Ik keek er erg naar uit om deze film te bekijken in de bioscoop, en eindelijk heb ik 'm gezien.

Ikvond het een hele mooie film, ook heel bijzonder om te zien hoe men een beeld heeft hoe de toekomst er uit zal zien.

En voor mij was het niet ongeloofwaardig..

Dat het om een bruin meisje gaat, maakte voor mij verder niets uit, maar sommige mensen zoeken er wel iets achter.

Ik vond het einde heel mooi, goed gespeeld en het komt allemaal heel echt over als eenmaal goed in de Film zit.

Ik vond het ook heel origineel.

Een van de beste films van de afgelopen tijd..

Ik vind er verder niets flauws aan, zo als sommigen wel vinden, ik vind dat er wel wat indrukwekkende scenes in zitten.

4 Sterren *

avatar van car-men

car-men

tja ik weet niet goed wat ik moet zeggen.

Ik vond de film een beetje tegenvallen. We volgen de hele tijd een zwangere vrouw... en dat alle soldaten stil staan... erg ongeloofwaardig..

Verhaal vind ik wel aardig bedacht en manier van filmen beviel me ook wel.

avatar van CreativeStar

CreativeStar

Deze film is top!

De sfeer is echt uitstekend neergezet, leuke camerahoeken, echt tof deze manier van filmen!

Goed acteerd. Ben echt zeer te spreken over Children Of Men.. Indrukwekkend.

Gaat dat zien, gaat dat zien. 4*

avatar van marcelgg

marcelgg

swankel schreef:

adam sandler die heeft echt maar twee leuke films gemaakt ofzo.

Hè, welke twee dan? Je kent er blijkbaar meer dan mij.

swankel

hahah,ik bedoel happy gilmore en eentje die ik niet ken maar hij schijnt één van z'n betere te zijn.Maar die discussies horen hier niet thuis.

avatar van magnifor

magnifor

Net gezien en het is een goede film. Sfeer wordt goed neergezet en fantastisch camera werk.

avatar van Angel25

Angel25

waarom draait deze film maar in zo weinig bioscopen? ik had dit weekend eindelijk tijd om naar deze film te gaan en draait hij bijna nergens meer... zelfs niet in pathe arena in amsterdam... dat is toch wel een erg grote bioscoop...

avatar van Wouter

Deze film hoort natuurlijk een aantal oscars te winnen, maar dat zal wel weer niet....

avatar van davidov

davidov

Eindelijk de film kunnen zien, bof ik even dat ik in Amsterdam woon waar de film nog in de enige pathe zaal draait van NL. De film was verre van slecht, maar de film wist me nooit echt te grijpen. Had het idee dat er meer ingezeten had. 3*

Kan niet echt veel meer schrijven over de film, juist omdat ik niks echt slecht vond, maar ook niet brilliant... liet me (onverwacht) koud.

swankel

inderdaad,ik vind ook dat deze film minstens een oscar verdiend voor camerawerk.

avatar van De Puritein

De Puritein

Een van de beste films die ik dit jaar heb mogen zien. En mijn god wat een toch weer een zooitje achterlijke hersenloze bagger over ons heen gestort gekregen. Camera werk was echt heerlijk om te zien. Vooral de laatste shoot out die voor het allergrootste gedeelte in 1 shot geschoten was was geweldig. Eindelijk een film waar je niet met MTV ADHD beelden een epilepsie aanval in begeid word. Mooie film. Hier mag er veel meer van gemaakt worden. Keep em coming

avatar van WB

WB

Dat camerawerk was subliem. De laatste actiescène duurde gewoon een minuut of 5/10 en was allemaal in 1 shot geschoten. Dit gaf ook echt het gevoel dat je er zelf in zat.

Het acteerwerk was ook niets om over te klagen. Sowieso die lange shots met 1 camera waren echt geweldig uitgevoerd. Het verhaal was ook weer eens iets anders en de kleine dingetjes die toch weer futuristisch aandoen (maar niet te overdreven) maakt het al helemaal realistisch!

4,5 sterren