Genre: Actie / Thriller
Met onder meer: Clive Owen, Julianne Moore en Michael Caine
Releasedatum: 26 oktober 2006
Bekijk via CANAL+
Plot Children of Men
"The year 2027: the last days of the human race. No child has been born for 18 years. He must protect our only hope."
In de nabije toekomst wordt de wereld geplaagd door een totale onvruchtbaarheid van het menselijk ras. Sinds 2009 zijn er geen kinderen meer geboren. Dan komt het schokkende nieuws dat de jongste persoon op aarde - die achttien jaar is - gestorven is. Er ontstaat complete chaos, en een voormalig revolutionair wordt ingeschakeld om de meestgezochte persoon op aarde te beschermen: de laatste zwangere vrouw.
Oscar Wilde
Zoals ik al dacht. De laatste zwangere vrouw is een donkere vrouw en de laatste baby die de wereld gaat redden is een donkere baby. Het is zo voorspelbaar allemaal.
Binnenkort zien we een donkere Superman, een donkere Spiderman en een donkere Batman om een politiek correct slaatje te slaan.
Matchostomos
Sta me toe dat ik dan concludeer dat de nood om iets te zeggen over de dicatatoriale toekomtst bijzonder hoog moet zijn in hollywood!
Ik sta je conclusie toe, ik beaam hem zelfs ten zeerste. Hollywood begint stilaan door te hebben waar cinema en het publiek af en toe nood aan heeft.
Jij moet is leren om alles van een bericht grondig te lezen.
Ik zei toch dat het een neo-fascitoïde staat besloeg.
En ik ontkende toch de vergelijking niet?
Mijn punt was, als je zoiets doet en het gaat doordrijven, doe het meer argumenten dan een vaag of algemeen gevoel of idee. Ik ga natuurlijk niet het gebruik van voorbeelden betwisten of afkeuren.
Plus, de voorbeelden van andere filmen sloegen op andere aspecten van het verhaal die net zo algemeen en vaag zijn als de vergelijking van V en Children, dus ergens zal ik wel meer gelijk hebben dan je me krediet voor geeft.
Bon, vergeet het, jij wint, zagevent.
Nutteloze discussie gesloten.
Je moet je vooral niet aangevallen voelen, daar heb ik tenslotte niet de behoefte toe.
Nutteloos vind ik deze discussie alleszins niet, maar laten we deze gewoon verderzetten bij het volgende weerzien. Dan vallen we de medebezoekers niet lastig en kunnen we het op een beschaafde manier met elkaar eens geraken. In geval van een uniforme overeenkomst zullen we onze conclusies desnoods hier neerpennen.
Zucht...
mrdig
Mooie film, alleen jammer dat er zo weinig met het gegeven 'onvruchtbaarheid v/h menselijk ras' wordt gedaan. Ja de wereld is in chaos doordat men geen kinderen kan krijgen. En dat is alle info die je krijgt. Van daaruit wordt het slechts een erg mooi gefilmde, geacteerde populaire sf schietfilm.
RemyBl
Mooie film, alleen jammer dat er zo weinig met het gegeven 'onvruchtbaarheid v/h menselijk ras' wordt gedaan. Ja de wereld is in chaos daardat men geen kinderen kan krijgen. En dat is alle info die je krijgt.
Daar had ik dus juist geen last van en bewonder het dan ook. V for Vendetta struikelde (voor mij dan) juist op dit punt, alles wordt uitgelegd, ik hoef geen les te hebben... Ik wil er zelf over kunnen nadenken en misschien beter: fantaseren.
mrdig
Ben ik met je eens, niet alles hoeft in den treure te worden uitgelegd, maar ik had graag wel wat meer info gehad over hoe de chaos tot stand is gekomen en waarom alleen Engeland (toch?) enigszins overeind is gebleven.
Nu was de onvruchtbaarheid slechts het uitgangspunt van de film en verder had het geen toegevoegde waarde.
Word_Play
Geweldige film. Sterk verhaal, geweldig geacteerd door Owen en een prachtrol voor Michael Caine. Maar het sterkste punt van deze film is de manier hoe drama en actie verweven wordt tot een geheel. De actiescenes zijn prachtig in beeld gebracht, en door het gebruik van lange cutloze shots wordt je in de film gezogen. Eén van de beste films van dit jaar.
First Angelus
Inderdaad, naast de behoefte van het volk om een film te zien en te kunnen ontspannen, waar Hollywood op inpikt, is er ook nog gewoon een grote maatschappelijke context waar de new age jongens in Hollywood tegen willen reageren. Die new agers, die het nu aan het maken zijn of toch allezins zijn aan het opkomen, willen denk ik alles aanwenden en gebruiken om te laten zien wat er van de wereld zal worden als Bush en consoorten de wereld blijven besturen. Ook op een meer subtielere manier, dat de mensen er bij gaan nadenken en zo gaan reageren, niet de up close en personal visie van Michael Mann, waar veel mensen gaan denken 'hij moet weer eens intressant doen, hoor'.
En dit natuurlijk door middel van het populairste media dat er bestaat: de film.
zucht...
Vlaams Belang, iemand?
Zo ver zal het wel nooit komen. En wat dan nog als het wel zou zijn? Zou toch een cool experiment zijn, niet?
Of het zou slagen, dat is nog maar de vraag.
pascal83
Zwart dit, zwart dat.
Nutteloos, zinloos, en vooral irritant gezwets. Op stormfront.org en dergelijke sites hebben ze ook filmtopics.
killerfreak
Geweldige film. Begint wel een beetje traag, maar op het einde had ik toch wel spijt dat ie al gedaan was. 4+
FRANKY PANKY
Goede, over de top, SF film. Hoewel SF ? Zou zich binnen nu en +/- 20 jaar moeten gaan afspelen. Het einde vond ik wat onbevredigend, maar voor de rest een Prima Film.
Leno
Grimmige film waarbij het orginele uitgangspunt wat beter uitgewerkt had kunnen worden. Soms ook aangrijpend maar het verhaal had wat meer diepgang mogen hebben, het is nu veelal een achtervolgingsverhaal. Gelukkig speelt Owen overtuigend en is de regie uitstekend. Vooral de actiescenes zijn fantastisch geregisseerd, met als toppunt het einde.
De rol van Caine als hippie met erg neppe pruik vond ik minder.
Wouters
Over een "zwart-wit visie" gesproken. Dit soort mensen dienen dus echt niet serieus genomen te worden. Als je alleen dit soort dingen kan zeggen hou dan je mond maar.
Maar over de film; niets dan lof. Goede acteerprestaties en een goede verhaallijn. Verder is alles wat ik wilde zeggen eigenlijk al gezegd.
Alleen over de parallel met V moet ik me nog ff beraden. Ik kom hier nog op terug
cboes
Ten eerste speelt de politiek tegenover buitenlanders zo'n belangrijke rol in de film dat dit juist een zeer krachtig gegeven is. En 'die de wereld gaat redden?'; het is de eerste baby sinds decennia, eerder gebeurtenis die de mensen weer hoop kan inboezemen, en daarbij is het niet zo zeker dat de wereld ook daadwerkelijk gered wordt.
swankel
Werden jullie ook door die openingscene meteen in de film gezogen?
Matchostomos
Wees maar zeker!!!
Meer actueel kan men haast niet aanvangen; terreur op dreigende, schokkende, emotionele en vooral verdomd realitische wijze naar het scherm gebracht.
Ik blijf ook steeds met de abstracte zwart/zwit weergave van de titel in mijn hoofd zitten. De eenvoud zelve, maar ik kan er nog steeds rillingen van krijgen...
- 1991 berichten
Ik vond het een flinke teleurstelling. Leuk concept, matig uitgewerkt. Niks werd toegelicht, waardoor het compleet onrealistisc overkwam, daarbij vond ik geen acteur/actrice echt goed en vond ik degene die Kee speelde - Clare-Hope Ashitey - erg slecht. Gemiste kans, al met al stelde het niet zo veel voor. 2,5*
predator
- 1948 stemmen
Zeer knappe film, oog voor details (let bijvoorbeeld op het gebruik van honden en verwijzingen naar Irak), goed gespeeld vooral door Owen en Caine, maar tjonge, tjonge wat depressief en zwaar.
4,5* maar niet een film die ik snel nog een keer zal kijken.
- 2006 berichten
Ik vond het een geweldige film. Misschien ook wel de beste film van 2006, naar mijn mening. De link naar 'V' is natuurlijk snel gevonden, gezien het toekomstperspectief en de anarchie. De 'verpakking' van de film is echter geheel anders. Daar waar 'V' bombastisch en ietwat onrealistischer is, is Children een zeer rauwe, realistische en deprimerende blik op de toekomst. 40-45 schijnt zich te herleven omdat men de hoop in het leven opgegeven heeft, zonder de stem van de kinderen.
De soundtrack vond ik prachtig. Het sleept je mee in een achtbaan van emoties de gehele film. Ook de cutloze shots met de handcamera zijn van geniale kwaliteit. Ik vraag me wel vaker af of deze shot geheel in één stuk opgenomen zijn, of dat het computermontage betreft, waarbij verschillende shots op bepaalde 'dode punten' in elkaar worden overgelopen, waardoor het lijkt alsof het in één shot geschoten is? Het ziet er in elk geval magnifiek uit.
Acteerwerk is ook prima. Clive Owen heeft zich nu dik bewezen met goede prestaties in Sin City, Inside Man en Children. De bijrol van Moore is ook prima en de rol van Caine als weedselling hippy is ook een leuke toevoeging.
Net als 'V' krijgt deze film 5 sterren.
- 1991 berichten
Ik vond het dus totaal niet realistisch, alleen al omdat de situatie omtrent dat geen kinderen krijgen en dan een persoon die wel ineens een kind krijgt totaal niet wordt uitgelegd.
dulcinea
Dat vond ik dus juist wel realistisch, dat niet alles je haarfijn wordt uitgelegd, in't echte leven is dat net zo. Misschien wisten ze de oorzaak niet, het deed er ook niet toe voor de rest van het verhaal vond ik. Ik heb er me in alle geval absoluut niet aan gestoord
Co Jackso
- 21924 berichten
Dit kritiekpunt op deze film hoor ik steeds meer (napraten). Maar als jullie die grap van Caine herinneren met de Ooievaar dan weten jullie dat het een raadsel is waarom er geen kinderen gekregen kunnen worden. En waarom moet eigenlijk alles worden uitgelegd? De kijker moet ook iets te doen hebben tijdens het kijken.
Mijn enige kritiekpunt op deze film (nr 3 van dit jaar tot nu toe), is dat het soms wat teveel Hollywoodachtig is en dan met name die scene met de niet startende auto.
- 1991 berichten
Nee op zich doet het er niet toe maar door dat gebrek dat ik net noemde kon ik me heel erg slecht inleven in alles. Het greep me (daardoor) niet.
swankel
Ik ben het eens met co jackso,dat je ook wel zelf een beetje moet denken bij films,dat gebeurt er dus ook bij speeches van dictators,de mensen die denken er niet bij en daardoor geloven ze alles dat die mafketels zeggen.
- 2006 berichten
Die gevolgd wordt door één van de gaafste cutloze scenes uit de film m.i.
vegeta172
Zo bijzonder vond ik deze film absoluut niet. Het gaat mij allemaal veels te traag. Voor een actiefilm zit er te weinig actie in en voor een dramafilm te weinig drama. Daardoor blijft de film een beetje steken tussen deze twee genres zonder echt een keuze te maken. Iets wat wel meer films de laatste tijd hebben.
Na anderhalf uur begon ik me echt af te vragen hoelang de film nog zou duren. Op dat moment was er namelijk nog ongeveer niks gebeurd. Het laatste half uur knallen ze dan alles er doorheen en ópeens BOEM is het afgelopen. Erg jammer. Een gemiste kans, want het is wel een interessant uitgangspunt.
Wel vond ik de beelden en de muziek mooi (weet iemand misschien hoe dat steeds terugkomende nummer heet?) en was het acteerwerk naar behoren, niet echt bijzonder. Het verhaal is van tevoren interessant, maar niet goed uitgewerkt. Dat is jammer.
Ravenstein
Deze wil ik wel eens zien...
Het idee van Children of Men doet me wat denken aan 2019 - Dopo La Caduta di Ne...
- 2006 berichten
doet me wat denken aan 2019 - Dopo La Caduta di Ne...
vegeta172
Zo bedoel ik het niet. Er zijn zat goede films die onder meerdere genres vallen, maar daarin zijn de genres naar mijn mening dan ook goed uitgewerkt. Deze film deed me op sommige momenten (de goede 'drama' momenten) denken aan een film als The Pianist van Polansky, maar op andere momenten (de mindere 'actie' momenten) juist weer aan een slechte, simpele dertien-in-een-dozijn actiefilm. Oftewel, de actie had van mij een stuk beter uitgewerkt mogen worden. De eerste anderhalf uur gaan zo gezapig voorbij zonder dat er eigenlijk echt iets gebeurd. Als je dan twee genres wilt gebruiken, werk ze dan ook allebei goed uit, en naar mijn mening wordt met name de actie niet goed uitgewerkt, en dat vind ik jammer.

Dystopische film 'Children of Men' van Alfonso Cuarón is vanavond te zien op televisie

In de ban van de geprezen bioscoopfilm 'Civil War'? Dan zijn deze films waarschijnlijk ook iets voor jou

In de ban van 'The Last of Us' op HBO Max: Vijf films die je vast kunt waarderen

Cidade de Deus
Drama / Misdaad, 2002