• 9.375.027 stemmen

Met onder meer: Hugh Grant, Dennis Quaid en Mandy Moore

Gesproken taal: Engels, Spaans en Mandarijn

Releasedatum: 1 juni 2006

Plot American Dreamz

"Imagine a country where more people vote for a pop idol than they do for their next President."

Martin Tweed (Hugh Grant) presenteert het immens populaire Amerikaanse Idols-achtige tv-programma American Dreamz. De van zelfliefde én zelfhaat vervulde Tweed is altijd op zoek naar nieuwe idolen. Hij doet er alles aan om de kijkers aan zich te blijven binden. Zijn vasthoudendheid staat op het punt om alles te overtreffen. Voor dit seizoen heeft Tweed een verrukkelijke groep kandidaten waaronder Sally, een konkelende, charmante bitch met een trouwe, suffe oudere vriend, en Omer, een klunzige terrorist in spe met een voorliefde voor show tunes. Als Tweed de president van de VS (Dennis Quaid), wiens populariteit wel 'n zetje kan gebruiken, weet te strikken als jurylid, is alles gereed voor een programma dat de natie nooit meer zal vergeten.

Martin Tweed

President Staton

Sally Kendoo

Chief of Staff

William Williams

Chet Krogl

avatar van stinissen

Aangename film die lekker weg kijkt.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Nee, dit was helemaal niets. 40 minuten gekeken waarna de anti-peristaltische neigingen bij mij iets te sterk opkwamen. Zelf zie ik het satire niet zo in American Dreamz, nou ja niet de satire die ik meestal leuk vind. Satire moet een dreun zijn van een kaalgeschoren bokser met de naam die klinkt als, Rico "The Destroyer" Cortez. In American Dreamz blijft het bij een aai van het poezelige gemanicuurde vrouwenhandje van Mandy Moore....

Zwakke film en daar verandert zelfs de nieuwe gedurfde looks van Dafoe niets aan. Geen stem van mij want heb de film niet afgezien. Na dit debakel maar snel verder gegaan met The Sentinel...

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Geslaagde film met een uitermate grappig gegeven: Een Irakees wil meedoen aan de Amerikaanse versie van Idols. Ik kwam soms niet bij van scènes waarin hij zijn gezicht liet zien. Hij deed me een beetje denken aan Peter Sellers rol in The Party. Ook die Irakese broer met zijn nichterige muziekstudio `tje. Leuk entertainment. Het idee alleen al...

De parodie op president Bush was ook wel leuk en Hugh Grant speelde zijn rol als snobistische tv presentator overtuigend. Zelfs Mandy Moore was leuk om aan te zien, dat gedoe met haar vriendje vond ik echter verre van grappig. Bijzaak! 3,5*

avatar van otherfool

otherfool

Hit and miss film. Het gedeelte rond de terrorist en de show vond ik erg leuk en pijnlijk tegelijk, maar de hele storyline met Quaid als doorgeslagen president haalde compleet het tempo uit de film. Toch een bijzonder filmpje, moeilijk te plaatsen.

2,5*.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Vage en soms rare film , maar hij verveelt niet snel.

2.5**

avatar van The Oceanic Six

Niet leuk. Als Hugh Grant niet zijn typetje (sullige man vind de ware liefde) kan spelen dan valt ie al snel erg tegen.

Deze film was niet erg boeiend. Niet slecht hoor, best origineel maar het was niet interessant genoeg om te zien.

Het einde was wel apart. Ik verwacht niet dat Hugh Grant sterft in een film.

avatar van stephan73

stephan73

Onverwachts leuke komedie, die op een leuke en scherpe manier de talentenjacht op de hak neemt en de Buitenlandse politiek van de VS. Vooral de stukken met Dennis Quaid als Amerikaanse president waren erg geslaagd.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

American Dreamz

Ik was erg benieuwd naar deze film, Hugh Grant zie ik altijd wel graag en de regiseur heeft me ook nog niet echt bepaald teleurgesteld.

Het was over het algemeen soms een erg vage film.. bijv. het einde vind ik té snel afgeraffeld en uiteraard onverwachts aankomen, en ook het gedoe met de oorlog boeide me eigenlijk niks.

Een groot pluspunt zijn de acteerprestaties, Grant zet een leuke rol neer en weet samen met de rest van de cast een goede parodie te maken op een soort van Idols.

De film kent dus enkele leuke scenes en flinke dosis goede acteurs, maar toch waren er vond ik dus toch nog een paar minpunten.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Huh? Waarom heeft deze film zo'n laag gemiddelde? Niet dat het zo'n geweldige film is, maar ik vond 'm toch zeker erg geslaagd. Volgens mij zijn velen ietwat té serieus, terwijl het gewoon duidelijk is dat de film dat niet is... Hmm, of ze vinden het gewoon niet grappig, kan ook nog natuurlijk.

Ik vond deze American Dreamz erg vermakelijk en bij vlagen erg grappig. De casting is uitstekend verzorgd. Hugh Grant, Mandy Moore, de Irakezen etc. etc. Maar vooral Dennis Quaid (en ook zijn sidekick Willem Dafoe) waren erg leuk. Erg leuk verhaaltje, waar het één en ander lekker scherp op de hak genomen wordt. De talentenjacht, maar vooral ook de ongelovelijke president, geweldig!

Het is uiteraard allemaal erg stupide, maar tegelijkertijd gewoon erg leuk. De ontwikkelingen naar het einde toe zijn erg geestig. Moore die betrapt wordt met Grant, haar vriend draait door en vind de bom die bedoeld was voor de Irakees die de president van de US op zou moeten blazen, heerlijk. Die Irakese homo is erg fout, maar wél grappig met z'n studiotje en de drie ''terroristen'' op het einde, op het podium zijn erg grappig om te zien. Het gaat nergens over, maar het werkt en is leuk. Makkelijke voldoende voor deze film.

avatar van DVD-T

DVD-T

Niet een heel bijzondere film, maar ergens nog wel erg vermakelijk.

Leuke satire op oa. Amerika en talentenjachten. Laat de gekste gewoon meedoen en succes gegarandeerd. De audities zorgen voor veel leuke momenten, maar daarnaast is er ook nog genoeg ruimte over voor veel humor, vooral die vent die superfreak zingt vond ik een leuke vondst. Ook Dennis Quaid heeft een aantal idiote momenten. Ook herkende ik Willem Dafoe bijna niet. Verder ook erg veel momenten die gewoon niet werken. De film vindt dan ook niet helemaal een goede balans in de humor en de afwisseling met de wat serieuzere momenten. Die werken dan niet en dan blijf je echt met een gevoel van juist.... achter. Leuke liedjes dat wel, maar verder erg standaard werk.

avatar van xMilennx

xMilennx

Ik had eerst alleen het einde van deze film gezien, en vond dat wel grappig.

Toen heb ik dus besloten om hem nog eens helemaal te kijken, maar eigenlijk was het einde zowat het enige echt grappige in de film, de rest viel maar wat tegen.

Ze hadden zo veel meer uit dit concept kunnen halen, maar hebben dat dus niet gedaan... Jammer.

De filmbeelden die de indruk geven van een realityshow zouden een origineel gegeven moeten zijn, maar geven toch niet echt een treffend effect.

De personages(/acteurs) stonden mij nu ook niet zo erg aan, behalve dat ik Hugh Grant wel graag zie spelen en ik Omer en vooral zijn neef en nicht ook wel grappig vond overkomen.

Geen film die ik nog eens ga zien, en alleen een aanrader als je toch niets beters weet en niet veel zin hebt in diepgang.

avatar van K. V.

K. V.

Bij deze had 'k eigenlijk totaal geen verwachtingen, maar 'k ben toch aangenaam verrast geweest door deze. De film neemt het programma Idool op de korrel en het was wel goed gelukt. De film deed me af en toe lachen (vooral met die homo ).

De cast bestond uit een aantal bekende namen, die 'k eigenlijk niet direct in het genre had verwacht. Willem Dafoe had de grootste metamorfose met z'n kale knikker. Ze deden het allemaal wel goed.

Het verhaal is niet zo verrassend, al vond 'k het einde wel erg goed en verrassend .

De film keek vlot wel en boeide me eigenlijk de volledige kijkduur.

'k vond hem niet mis en blij dat 'k deze eens heb gezien.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Meevaller.

American Dreamz is nog te gematigd en doorsnee om echt te boeien, maar enkele personages zijn geslaagde karikaturen en het einde zorgt ervoor dat dit niet in al het andere koren verloren gaat.

De op het eerste zicht saaie cast doet het ook beter dan verwacht. Vooral namen als Chris Klein, Hugh Grant en Mandy Moore - m.i. absoluut géén trekpleisters - overstijgen zichzelf in hun karikatuur. Zo'n rolletje van Willem Dafoe vind ik dan een flauwe toevoeging.

Verder sleept de film iets te lang aan, maar eindigt het met een knal, dus is dat ook weer goedgemaakt.

2,5