Genre: Drama / Komedie
Met onder meer: Hugh Grant, Dennis Quaid en Mandy Moore
Gesproken taal: Engels, Spaans en Mandarijn
Releasedatum: 1 juni 2006
Plot American Dreamz
"Imagine a country where more people vote for a pop idol than they do for their next President."
Martin Tweed (Hugh Grant) presenteert het immens populaire Amerikaanse Idols-achtige tv-programma American Dreamz. De van zelfliefde én zelfhaat vervulde Tweed is altijd op zoek naar nieuwe idolen. Hij doet er alles aan om de kijkers aan zich te blijven binden. Zijn vasthoudendheid staat op het punt om alles te overtreffen. Voor dit seizoen heeft Tweed een verrukkelijke groep kandidaten waaronder Sally, een konkelende, charmante bitch met een trouwe, suffe oudere vriend, en Omer, een klunzige terrorist in spe met een voorliefde voor show tunes. Als Tweed de president van de VS (Dennis Quaid), wiens populariteit wel 'n zetje kan gebruiken, weet te strikken als jurylid, is alles gereed voor een programma dat de natie nooit meer zal vergeten.
Martin Tweed
First Lady
Chet Krogl
Ittles
magnolia_
Dennis Quaid is precies Bush.
ja, maar is deze film nu bedoeld als een sneer aan het adres van Bush, een president die voor het eerst sinds 4 jaar een krant openslaat, American Dreamz mag zich al klaarmaken voor bakken kritiek
bebdn
Juist gezien in een Amerikaanse bios en zelfs de Amerikanen konden lachen met hun "president" ,als Bush er zelf mee kan lachen?
verder was de film ok Dafoe leek wel 70 zonder haar en de American Dream(z) tja... als zelfs de Afhanen al televoten
Poisonthewell
Zojuist gezien en ik heb het gevoel dat deze film ondergewaardeerd gaat worden. Het is namelijk niet de hilarische film die je verwacht, maar juist een verrassend charmante satire met bittere ondertoon (klinkt paradoxaal, maar dat is de film ook) die wellicht niet iedereen zal herkennen of waarderen. Tot en met halverwege heb ik me eigenlijk best wel verveeld doordat alle gepresenteerde grappen al duizend maal eerder gemaakt zijn. Maar naar het einde toe wordt de film ironischer, wranger en beter. 3,5*
Dr.Strangelove
De eerste drie kwart van de film is gewoon Bagger, het einde is wel geinig maar heb ik ook al 10 keer gezien. 1,5*
vegeta172
Ik had er van tevoren helemaal niets van verwacht, maar heb me uiteindelijk prima vermaakt. Geen hilarische film, maar gewoon boordevol grappige momenten en een grappig verhaaltje. Dennis Quaid als President is fantastisch, helemaal tegen het einde van de film.
Verwacht er niet al te veel van, dan zal je je prima vermaken.
3,5 *
Justice4All
Amerikanen worden van deze film kotsmisselijk. Las ik gister in www.nu.nl
Angrod_Pallanén
Zegt nog niets, wij worden ook kotsmisselijk van sommige dingen die Amerikanen geweldig vinden.
Trip Fontaine
Leuke film, die milder is dan je zou verwachten, waardoor de recensies kritischer zijn dan verdiend. Mandy Moore speelt haar rol als blond goudzoekertje erg geloofwaardig. Misschien herkende ze er iets van zichzelf in.
Nis
Dafoe moet zeker Karl Rove voorstellen dan.
Volgens mij speelt hij Dick Cheney.
The Contender
Wist niet helemaal wat ik er van moet verwachten, maar vond dat er wel grappige momenten in zaten.
vamozz
Echt een hele slechte film, ik ga niet eens moeite doen om hiervoor te stemmen, ik kwam voor humor..wat kreeg ik? een waardeloze film met in totaal 2 grappen!! jammer...
feanaro surion
Wat een heerlijke film, Quaid en Daffoe spelen goed en Hugh Grant is geweldig hier. Heb erg vaak en hard gelachen en hoewel er niet de hele tijd grappen zijn is er wel de hele tijd een humoristische ondertoon die me erg bevalt. Visueel is het natuurlijk niet bijzonder maar heb de laatste tijd zelden zo vaak gelachen om een komedie. Dikke 3.5 sterren en wordt misschien wel 4*.
RicoNC
Wat een Dramatische komedie!!!! idd vamozz 2 grappen en die waren niets eens echt grappig...
1 van de slechte komedie's die ik ooit heb gezien!
bagger!!!
1 ster!!
Sander D.
Niet veel bijzonders. Traag en flauw. De combinatie zwarte humor en flauwe grappen ging er bij mij niet lekker in.
SuperSideSwipe
Geen onaardige film, heeft alleen wat magere achtergronden, en een beetje een zwakke combinatie van verhaaltjes.
Wel zijn Quaid en Grad aardig op dreef.
Amusante wegkijk film. Maar allemaal wel iets te gemakkelijk,. waaronder ook het eind, die zoals vaak in dit soort komedies, wordt afgeraffeld.
stan
Ik vond het een vermakelijke film.. Met ook zeker leuke humor erin..
Ik had wel verwacht dat Omer de president niet kon opblazen maar ik had niet verwacht dat uiteindelijk William (sally's vriendje) er mee weg zou lopen en uiteindelijk "per ongeluk" hemzelf en Martin op zou blazen..
Goed geacteerd, leuke humor, leuk verhaal..
Goed voor 3,5*
moviefreak#1
Op sommige punten een briljante satire, op andere punten vervelend en irritant. In grote lijnen vond ik alleen de verhaallijn van de president (totdat hij daadwerkelijk in de show zat) heel goed met een werkelijk fantastische Willem Dafoe.
Het showgedeelte vind ik minder geslaagd maar dat kan ook liggen aan het feit dat ik Mandy Moore, Hugh Grant én Chris Klein niet kan luchten of zien.
totaal : een magere 2,5*
Ria1984
Ik vond het echt een hele slechte film. De film trok me totaal niet. Ik had er wel meer vanverwacht!
goed voor een 2*
beunhaas
Wat een domme film. Dit ging echt nergens over en boeide me totaaaaaaal niet. Ik vind het nog knap dat ik hem af heb gekeken, al is het natuurlijk vakantie.
Ik heb 2 keer een glimlach op m'n gezicht gehad, elke glimlach geef ik een *
tevelenco
Zeer matige film.
Met een verhaal wat me totaal niet kon boeien.
En grappig was hij al helemaal niet.
Enig pluspunt voor mij was Hugh Grant die ik altijd wel graag zie akteren.
Maar voor de rest scoort deze film een hele dikke onvoldoende.
Flauw, maar ik moet zeggen dat ik best heb gelachen. De film mist scherpte en focus, maar het enthousiaste akteerwerk van de prima cast maakt veel goed. Het beste van allemaal is Dafoe, die naast de beste grappen ook het meest hilarische uiterlijk heeft. "Sure he's a nice guy... for a communist dictator!"
Hilarious
Aardige wegkijkfilm maar ik moet zeggen dat ik er toch meer van had verwacht.
Mandy Moore en Hugh Grant waren aardig op dreef. Mooi gezongen door Mandy ook. Er zat ook wel goeie humor in. Maar soms was hij ook erg flauw, de scenes in de kamer van de president vond ik ook niet erg leuk. Ik kon Chris Klein ook niet uitstaan in deze film.
Al bij al was de film wel heel vermakelijk en toch zo voorbij. Met een verrassend einde.
Madecineman (moderator films)
Nee, dit was helemaal niets. 40 minuten gekeken waarna de anti-peristaltische neigingen bij mij iets te sterk opkwamen. Zelf zie ik het satire niet zo in American Dreamz, nou ja niet de satire die ik meestal leuk vind. Satire moet een dreun zijn van een kaalgeschoren bokser met de naam die klinkt als, Rico "The Destroyer" Cortez. In American Dreamz blijft het bij een aai van het poezelige gemanicuurde vrouwenhandje van Mandy Moore....
Zwakke film en daar verandert zelfs de nieuwe gedurfde looks van Dafoe niets aan. Geen stem van mij want heb de film niet afgezien. Na dit debakel maar snel verder gegaan met The Sentinel...
deStef
Leuke slappe komedie. Minpunten zijn alleen dat het voorspelbaar begon te worden en dat er zo snel door die shows wordt geflanst. Van mij toch 3,5 ster omdat ik het erg vermakelijk vond.
Kisje
Geen wauw film, maar ook geen slechte film. Een beetje tussen in!
2.5 *

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Dit is de ultieme kijkvolgorde voor alle Marvel-films tot 2026

Netflix voegt in maart 'The Invisible Man' toe: waar kijk je de horrorfilm nu?

WOII-klassieker 'A Bridge Too Far' over slag bij Arnhem zondag op televisie

About a Boy
Komedie / Drama, 2002

After the Sunset
Misdaad / Komedie, 2004
president van de verenigde statenmoderatormusicalmuziekimage campaign singing competitionsleeper agent