Genre: Animatie / Avontuur
Met onder meer: Albert Brooks, Ellen DeGeneres en Willem Dafoe
8,2 (1.195.362)
Releasedatum: 27 november 2003
Plot Finding Nemo
"There are 3.7 trillion fish in the ocean. They're looking for one."
De clownvis Marlin leidt samen met zijn enige zoon Nemo een veilig leventje in het Great Barrier Reef bij Australië. Wanneer Nemo onverwachts weggehaald wordt van zijn thuis, en in het aquarium van een tandarts belandt, is het aan Marlin om hem te redden. Hij krijgt hierbij hulp van Dory, de vis met het slechtste kortetermijngeheugen en het grootste hart van de hele oceaan.
Marlin (stemrol)
Gurgle (stemrol)
Bubbles (stemrol)
Deb / Flo (stemrol)
Dreamboy
leuke film,niet een film die ik egt te gek vind maar wel leuk om een keertje te kijken
nataz
Leuke film. Aan te raden,, voor elke leeftijd.
JohnWilliams
Waarom een slap einde...hadden ze elkaar dan nooit meer moeten vinden?
The Last
Bij een herziening nog beter dan de eerste keer. Ik verhoog mijn beoordeling van 3,0 naar 3,5 sterren. Heb daarna ook nog Ratatouille gezien, die ik wel wat beter vond, maar dit is zeker niet verkeerd.
missl
Ik vind deze film leuk, het maakt me aan het lachen en is gewoon zoals kinderfilms moeten zijn: leuk voor de ouderen (die moeten het tenslotte ook zien) veel leuke kleurtjes, leuke grappen en een moraal.
The One Ring
En weer een heerlijke Pixar-herziening. Deze film haalt zowaar het niveau van de Toy-Storyfilms! De humor en het avontuur werken perfect en doen het soms toch wel wat overbodig sentimentele drama (al werkt het drama soms wel degelijk) gemakkelijk vergeten. Visueel gezien is dit ook met afstand mijn favoriete animatiefilm. De onderwaterwereld fascineert mij in het echt ook al en de mensen van Pixar maken er echt een schitterend landschap van. Dit maakt van Finding Nemo zowat een kunstwerk. De personages zijn ook weer allemaal leuk. Met name die meeuwen vind ik briljant.
Wauw!
De film blijft enorm indrukwekkend. Pixar is de koning van de animatie!
Nooit een animatiefilm gezien die er zo mooi, vrolijk, kleurrijk en geniaal uit ziet als FN!
Het verhaal is best aardig, maar de omgeving steelt de show. Wat een details zie je zeg. Ongelooflijk mooi en diep respect voor de ontwerpers.
Gelukkig draait de film niet alleen om mooie beelden maar zit er ook genoeg te lachen in. Vooral Dory en de haai zijn geinig, maar de andere vissen/zeedieren (zeker later in de film) lieten me lachen.
Meesterwerk, zou eigenlijk 100 plekken hoger moeten komen in de top 250!
The Last
Waarom een slap einde...hadden ze elkaar dan nooit meer moeten vinden?
Spoilers gebruiken misschien?
Leland Palmer
Finding Nemo; vanavond voor de tweede keer gezien...
En wat een ongelovelijke kijkervaring was het weer zeg. Pixar levert met deze film een briljant staaltje animatie en een prachtig avontuur voor jong en oud wat mij betreft. Vanaf het beging tot aan het einde word je in een prachtig avontuur vol spanning, humor en emotie meegesleurd wat resulteert in een briljante kijkervaring.
De beelden die we krijgen voorgeschoteld zijn ongelovelijk mooi, prachtig gemaakt. Dat is wat mij betreft ook een sterke reden waarom de film zo heerlijk wegkijkt en destemeer een hoge beoordeling staat te wachten. Je word gewoon meegesleurd in de prachtige beelden. De muziek die deze briljante beelden ondersteunen zijn perfect. Zet je home cinema set op volle kracht en genieten maar zou ik zeggen.
De personages zijn misschien wel het sterkste punt uit de hele film. Nemo, Marlin, Dory, de drie haaien, de vrienden van Nemo bij de tandarts in het aquarium, de meeuwen en nog veel meer. Allemaal geweldig en precies de stemmen de er perfect bijpassen. Ik heb me eigenlijk om de meeste personages wel dood gelachen, maar Dory is toch wel briljant. Haar korte termijn geheugen zorgt voor een paar heerlijke en briljante uitspraken. ''I speak wale''
Het verhaal zelf is prachtig wat mij betreft. Een meeslepend verhaal over een vader die zijn enige zoontje kwijtraakt nadat hij zijn vrouwtje en de rest van zijn kinderen ook al kwijtraakte. Dit resulteert in een zoektocht onder water en op land in Sydney, Australië. Prachtige scenes bij de tandarts zeg. In het aquarium, maar ook als het meisje binnenkomt om Nemo op te halen. Dat deuntje erbij, geweldig gewoon.
Ach, eigenlijk is alles perfect aan deze animatiefilm. De film kreeg na een eerste kijkbeurt vier sterren, maar na deze verbluffende tweede kijkbeurt kan ik niets anders dan de volle vijf sterren geven. Misschien overweeg ik zelfs nog wel eens een top tien plaats voor deze film, want ik heb maar weinig films gezien die ik zo prachtig vond.
The Last
Geoffrey Rush is hilarisch als de stem van Nigel (die pelikaan).
Veruca
just keep swimming, just keep swimming, just keep swimming, swimming, swimming, swimming =)
En dat walvis gezeik, wouw:D
Scarecrow
Erg mooie film met grappige karakters, maar vanwege de overduidelijke moraal/les/uitdragende boodschap toch qua verhaal meer geschikt voor kinderen dan voor wat ouderen.
De film zelf ziet er prachtig uit. Vooral de onderwaterwereld is vol kleurtjes en details, de mensenwereld is iets minder detailrijk neergezet. Ongelooflijk hoe ze dat allemaal hebben kunnen realiseren.
Dan de karakters. Geweldige personages (vooral Dory - die is echt geniaal met haar grappen, acties en korte ermijn geheugen - en de schildpadden) met goed passende stemmen. Allemaal hebben ze wel leuke grappen of leuke zinnen, Pixar heeft hier duidelijk aandacht aan besteed. Ook de mensen (de tandarts en zijn nichtje, de 'vissenmoordenaar
) komen zelfs leuk over, ondanks hun kleine rol.
Het verhaal van Finding Nemo zal iedereen inmiddels wel bekend zijn, en is dan weliswaar eenvoudig en een tikje 'kinderlijk' maar vermakelijk en lang genoeg voor een film van 1,5 uur.
Mijn enige 'minpuntje' was dat de film wel duidelijk meer voor kinderen was bedoelt dan (ook) voor ouderen. Films als Shrek en The Incredibles vind ik dan toch meer geschikt voor zowel jonge als oudere kijkers, hier vind ik de duidelijke wijze les en liefde etc (ik weet niet hoe je het moet noemen) toch wel erg aanwezig, gedurende de hele film en natuurlijk vooral op het einde. Had ik misschien kunnen verwachten, maar had toch verwacht dat de film wel iets meer zou bieden (vooral wat grappen betreft) voor de wat oudere kijkers (behalve fantastische beelden en grappige karakters).
Al met al een erg mooie en leuke film waarin alleen mijn laatstgenoemde minpuntje me wat stoorde. Desalniettemin een echte aanrader! Ik heb nog nooit twee scores gegeven voor een film, maar voor deze wil ik het wel doen: 4,5* voor kinderen, 3,5* voor de (iets) ouderen.
P.S. echt geniaal ' extra einde': dat de ontsnapping via plasticzakjes uit het kantoor van de tandarts nog lukte, en dan de zin: 'ja, wat nu?'
wwelover
1 van de beste animatiefilms. Zeker een doorbraak. Al moet ik zeggen dat ik Shrek leuker vind. Maar het verhaal is erg orgineel. En het is heel geinig gedaan.
Het zijn ook vooral de kleine dingen/rolletjes die het leukst zijn. Al moet ik zeggen dat ik Dorrie niet leuk vond, werd na een tijdje gewoon iritant.
Al bij al
tommykonijn
Nou dat van die betere pixarfilms daar blijf ik bij maar deze vind ik naar noch 1 keer gekeken te hebben T-O-P ik verhoog hem naar maarliefst 5*!
Wat zij ik 5* ?
Inderdaad het is echt een Topper maar 5* vind ik nou ook weer net wat té veel en ik verlaag mijn stem naar 4* maar daar blijft het ook bij, Ondanks dat blijven sommige scenes echt werkelijk hilarisch en mooi gemaakt.
NielsP
Dit is echt mijn favoriete animatiefilm ooit.
Het verhaal is echt zo goed opgebouwd, de humor is echt zo fantastisch en de uitwerking op het gebied van animatie zijn echt heel subliem te noemen.
Ik heb de film nu echt al heel vaak gezien en ik lig nog steeds in een deuk met de echt grappige dingen rondom Dory en Sterre xD Deze film is echt meer dan het bekijken waard en moet iedereen gewoon eens proberen; 'k vraag me af of er mensen zijn die deze film niet leuk vinden.
garlic senior
Verhoogd naar vier sterren, Finding Nemo blijft een enorm leuke animatiefilm
boeliebab
Ik als Pixarfan vond deze film erg tegenvallen. Ik mis de humor die ik van Toy Story, Bug' s Life en Monsters Inc. wel gewend was.
film master
prachtige animatiefilm, de beste animatie film na The Nightmare Before Christmas.
Iron Maiden
ik vond dit echt schandalig.
geen humor, lelijke animatie en alsnog meer bioscoopbezoekers dan de lion king! ik viel bijna in slaap bij het bekijken van deze.
slechtste film van allemaal, en ik heb ze allemaal gezien.
@ Iron Maiden;
Ik snap jou post echt niet. Je geeft Monsters Inc. ruim 5 sterren en deze slechts 0,5, terwijl er echt bijna geen verschil tussen beide films zit, op het verhaal na. Belachelijk.
Berniertje
Weer een goeie film van Pixar, maar niet mijn persoonlijke favoriet. Soms beetje slordig, maar het animatie werk is verder super en het verhaal kijkt fijn. Een 4 voor deze film!
psycholamp
- 1960 berichten
Er zitten heus wel aardige stukjes in, maar het geheel vind ik te saai om echt bij te blijven. Pixar heeft betere, ik vind dit nl. de minste die ik gezien heb.
psycholamp
- 1960 berichten
@The Last:
Geen verschil tussen deze en Monsters Inc? Goed, misschien geen verschil van 4,5 sterren, maar behalve de computeranimaties, vind ik ze te weinig overeenkomsten hebben.

Finding Dory

Animatie / Fantasy, 2001

Fantasy / Avontuur, 2009

Hababam Sinifi Uyaniyor
Komedie, 1976
ouder-kindrelatiesydney, australiaharbor computer animatieantropomorfismeonderwaterhaaipelicanfish tankgreat barrier reefsea turtle missing childpost-credits sceneduringcreditsstingershort-term memory lossclownfish father son reunionprotective fatherpixargeni - pixar