Genre: Animatie / Avontuur
Met onder meer: Albert Brooks, Ellen DeGeneres en Willem Dafoe
8,2 (1.195.362)
Releasedatum: 27 november 2003
Plot Finding Nemo
"There are 3.7 trillion fish in the ocean. They're looking for one."
De clownvis Marlin leidt samen met zijn enige zoon Nemo een veilig leventje in het Great Barrier Reef bij Australië. Wanneer Nemo onverwachts weggehaald wordt van zijn thuis, en in het aquarium van een tandarts belandt, is het aan Marlin om hem te redden. Hij krijgt hierbij hulp van Dory, de vis met het slechtste kortetermijngeheugen en het grootste hart van de hele oceaan.
Marlin (stemrol)
Gurgle (stemrol)
Bubbles (stemrol)
Deb / Flo (stemrol)
Phoenix
Jah, dat dacht ik ook al bij het lezen van de afgelopen berichten
. Beetje dom van me om op te reageren natuurlijk...
Jordy
ja sorry dat ik 'm aanzwengelde, hier maar weer verder over Nemo. Vanmiddag de premiere van de NL versie, las ik.
Goodfella
Sja leuke film toch weer! Beter en vooral grappiger dan Monsters Inc. wat mij betreft. Weer wat mooier geanimeerd dan de vorige Pixars, leuke grappen, ontelbaar veel superkomische personages met zo mogelijk nóg leukere accenten... Thumbs up voor Pixar.
Toch nét geen 4 sterren omdat het toch weer wat vaak net niet grappig genoeg of wat te braafjes is... 3,5 *
Goodfella
Oh, look at me, I'm a flippy little dolphin, let me flip for you!

Goodfella
Ook als het gezegd wordt door een haai die een teringhekel heeft aan dolfijnen?
Boediecall
Super film, waar ik soms het gevoel had dat het geen animatie film was....
Nick Kang
Als deze film nog niet eens in de bioscoop te zien was, hoe komen er dan zoveel stemmen op deze film?
blabla
- 2070 berichten
Als Nick Kang de voorgaande pagina's had gelezen had ie z'n antwoord al gehad.
Nick Kang
Ik ben ook wel een beetje lui, excuses. Maar dan snap ik nog steeds niet dat zoveel mensen deze film al gezien hebben.
iluvmovies
Zozo, enneeeh, hoe vond je hem?
Het was een hele goede film... Mooie beelden, grappige personages. Goed verhaal.
Finding Nemo is toch het best bezochte tekenfilm allertijden? En tot nu toe is deze tekenfilm onverwacht de bestbezochte film van 2003 (dus niet de Matrix Reloaded, niet Xmen2, niet Daredevil, maar gewoon de simpele Finding Nemo)...
jassonn
Phoenix
Hij is al een paar maanden uit in de VS. Kan dus alleen nog maar steviger in de n0 1 positie komen.
jassonn
O,Ik dacht dat het alleen over Nederland ging,Als de Amerikaanse cijfers meetellen kan het inderdaad wel.Toch is er hierook al 77 keer opgestemd,allemaal sneak watchers?wat dan moet ik ook maar is naar de sneakpreview gaan.:)
Phoenix
Pindakaas! Hobbes is waarschijnlijk de enige MovieMaat die hem in de bios heeft gezien
Hobbes
[gloat]ik heb um in Amerika gezien
[/gloat]
Van mij mag die hier ook wel gaan draaien. Wil hem graag nog eens op 't grote doek zien.

Finding Dory

Animatie / Fantasy, 2001

Fantasy / Avontuur, 2009

Hababam Sinifi Uyaniyor
Komedie, 1976
ouder-kindrelatiesydney, australiaharbor computer animatieantropomorfismeonderwaterhaaipelicanfish tankgreat barrier reefsea turtle missing childpost-credits sceneduringcreditsstingershort-term memory lossclownfish father son reunionprotective fatherpixargeni - pixar