Genre: Animatie / Avontuur
Met onder meer: Albert Brooks, Ellen DeGeneres en Willem Dafoe
8,2 (1.196.528)
Releasedatum: 27 november 2003
Plot Finding Nemo
"There are 3.7 trillion fish in the ocean. They're looking for one."
De clownvis Marlin leidt samen met zijn enige zoon Nemo een veilig leventje in het Great Barrier Reef bij Australië. Wanneer Nemo onverwachts weggehaald wordt van zijn thuis, en in het aquarium van een tandarts belandt, is het aan Marlin om hem te redden. Hij krijgt hierbij hulp van Dory, de vis met het slechtste kortetermijngeheugen en het grootste hart van de hele oceaan.
Marlin (stemrol)
Gurgle (stemrol)
Bubbles (stemrol)
Deb / Flo (stemrol)
Jensing
Shit, ik kan m niet vinden. Ik wil m nog een keer zien. Wie helpt met het vinden van Finding Nemo? Ik vind dat ik snel moet Finding Nemo moet vinden want ik vind het zon goeie film vinden jullie dat ook niet? 5 sterren, ja ik ben in goeie bui vandaag
Jan on fire
Hij was leuk Finding Nemo.. heb diezelfde Week alleen Brother Bear ook gekeken.. en die vond ik veel beter. (ik hou wel van sentimentele tekenfilms).
Maar Finding Nemo was ook zeer leuk.. voor die kort geheugen vis was lachen.
redjina
Één ding weet ik zeker IK WIL NOOIT een AQuarium... Nee grapje, ik hou persoonlijk niet zo van dit soort films, maar het keek lekker weg en ik zat lekker in het verhaal.
samiro
leuke film joh!!! Heb em een paar keer gezien en hij is nog steeds leuk:) 4,5*
E V
Hele leuke en grappige computer animatie film, vooral dat walvissennadoen.
judepu
echt alles klopte aan deze film...het was grappig, emotioneel en schattig (>nemo's oogjes;D) 5 sterren
FisherKing
Niks klopte aan dit wangedrocht. Tijd uitgezeten, en de hoop dat vissen kunnen verdrinken vervloog vrij snel. Daarna gaan ze nog op een golfstroom. En komen tussen kwallen, en die bijten die rotvissen niet eens dood. Hoe irritant. Moesten we doorgaan met een onnodige scene met schildpadden, steeds irritanter werd het. En nog steeds zonken ze niet.
Dit soort irritant vermaak is niet aan mij besteed!!
Uiteindelijk geef ik 0,5 voor de slechtste animatie ooit, in combinatie met de best gewaardeerde ooit. ....
Wat een leven. Oke ik ben om. Mijn kater geeft 4 kopjes. (sta ik niet achter overigens)
Jordy
Moesten we doorgaan met een onnodige scene met schildpadden,
Je bedoelt die verschrikkelijk nodige scene waarin de vader leert z'n kroost los te laten?
FisherKing
Nee, tuurlijk niet
Leer Frank Capra films waarderen waar dat soort dingen niet zo in je strot geduwd worden.
Dit is toch te erg voor woorden. Nog nooit zoiets idioots meegemaakt.
Waarom worden trouwens anime's vooropgesteld voor goede films, zo lijkt het wel. Alles is gewoon te zielig standaard. Zit geen enkel interessant strooitje briljantie in.
Jordy
Leer Frank Capra films waarderen
ja want ik hou niet van Capra films
Hannibal
Mijn kater geeft 4 kopjes. (sta ik niet achter overigens)
LOL
Kan die kater niet met zijn eigen account stemmen?
EmDee
en de hoop dat vissen kunnen verdrinken vervloog vrij snel.
LOL
Nieke
Wat stoot ik op lelijke posters vandaag seg.
Verder: Nemo is een fijne film, niet meer, niet minder.
En mijn God: trop is teveel, wat kan een vis verdragen?
Is bij deze film trouwens bewezen dat vissen langer iets kunnen onthouden dan 2 sec.?
us_raider
- 2034 berichten
Voor mij 4,5 sterren aangezien hij bijna briljant is. Prachtige animaties en een leuk verhaal voor jong én oud...(!)
cherislee
Dit vond ik nou idd een leuke film..Ik had hem opgezet voormijn neefje,zodat ik kon opruimen, maar van opruimen is niet veel terecht gekomen...Is idd een leuk verhaal voor jong en oud...
kelly
ll_Sparrow
Hele goede film. Echt geweldig! Grappig en leuk en natuurlijk een happy end. 4.5*
marieketiekje
Echt een film om er met mijn kleine broertje gezellig op een avond voor te gaan zitten. Bruce was de coolste, er zitten leuke grappen in (ook voor de oudere piepels). Toen Dory walvissen ging immiteren kreeg ik bijna de tranen in mn ogen van het lachen (laat je kinderlijke humor eeeven gaan) en natuurlijk op het eind een happy end.
een net behaalde 5
Bartje87
echt een super grappige film, voor jong en oud, je komt af en toe niet meer bij van het lachen 4,5
FillumGek
een erg leuke film met humor. Had gedacht dat ik er iets te oud voor was, maar dat was achteraf dus niet zo:) Pixar heeft zoiezo heel veel leuke films:D
Respekked
ik heb deze film nu bijna 20x gezien denk ik en ik blijf me kapot lachen. Er zit zo ontzettend veel humor in deze film. Misschien zijn de subtiele grappen die het dagelijks leven nadoen nog wel het leukst. bijvoorbeeld als het verhaal van hoe goed Marlin wel niet is dat hij three verocious sharks heeft verslagen etc verteld wordt. Dat verhaal wordt steeds aangedikt. Op een gegeven moment lopen er wat kreeften over de bodem en dan zie je een andere kreeft in een kooitje zitten en dan zegt de vertellende kreeft tussen neus en lippen door. 'How are you doing Bob?' Ik dacht dat ik nooit meer bij kwam van het lachen.
Daarnaast ziet het er ook nog eens geweldig uit, zijn de stemmen ontzettend goed gecast, en is het einde-einde ook nog eens briljant. een hele dikke 4,5*
mikoz
dit blijft natuurlijk een geweldige anitmatiefilm voor jong en oud.
3,5 *
en na ice age de beste animatiefilm
EDIT : en na shrek
Jorick
Het is een leuke film hoor, maar ik verbaas me over het enorm hoge gemiddelde!
donnie darko
Maar Finding Nemo was ook zeer leuk.. voor die kort geheugen vis was lachen.
Brother bear beter?
Ben je gek?
Je mag dan misschien van zeemzoete films houden, maar brother bear is toch iets te melig naar mijn goesting
maarja, ieder zijn eigen smaak.
PS: Melig bedoel ik sentimenteel mee.
Angrod_Pallanén
Het is een leuke film hoor, maar ik verbaas me over het enorm hoge gemiddelde!
De titel: "Beste animatiefilm ooit" zegt je niets?
Julie
geweldige animatiefilm die je zeker moet gezien hebben, de humor is ook perfect

Finding Dory
2016

Waargebeurde misdaadthriller 'City of Lies' met Johnny Depp morgenavond op televisie

Netflix-documentaire 'Jeffrey Epstein: Filthy Rich' wordt na zes jaar weer goed bekeken

'The Investigation of Lucy Letby' goed bekeken op Netflix: Top 10 van dit moment

Netflix onthult eerste beelden van 'The Adventures of Cliff Booth' met Brad Pitt

Intouchables

Animatie / Fantasy, 2001

Fantasy / Avontuur, 2009

Hababam Sinifi Uyaniyor
Komedie, 1976
ouder-kindrelatiesydney, australiaharbor computer animatieantropomorfismeonderwaterhaaipelicanfish tankgreat barrier reefsea turtle missing childpost-credits sceneduringcreditsstingershort-term memory lossclownfish father son reunionprotective fatherpixargeni - pixar