Genre: Animatie / Avontuur
Met onder meer: Albert Brooks, Ellen DeGeneres en Willem Dafoe
8,2 (1.196.528)
Releasedatum: 27 november 2003
Plot Finding Nemo
"There are 3.7 trillion fish in the ocean. They're looking for one."
De clownvis Marlin leidt samen met zijn enige zoon Nemo een veilig leventje in het Great Barrier Reef bij Australië. Wanneer Nemo onverwachts weggehaald wordt van zijn thuis, en in het aquarium van een tandarts belandt, is het aan Marlin om hem te redden. Hij krijgt hierbij hulp van Dory, de vis met het slechtste kortetermijngeheugen en het grootste hart van de hele oceaan.
Marlin (stemrol)
Peach (stemrol)
Gurgle (stemrol)
Bubbles (stemrol)
Deb / Flo (stemrol)
Ik wacht met spanning op de vergelijking tussen Passion of the Christ en Finding Nemo.
ex_uva
IK weet dat dit een ontzettend leuke animatie is, die je wellicht ook een vierde keer leuk vind, maar ik ben nu nog even in de ban van the Incredibles. Sorry...
Aris
Leuke amusante film, maar het blijft happy Disney he, maar dat is voor de kids wel nodig!! Zal wel aardig wat render werk in hebben gezeten!
Sjoerd
Die is er niet onderhond, die vissen zitten "onder" water... en jezus loopt er de hele dag over heen te banjeren.
Bioscoopfilm
Gewoon erg grappig. Helemaal lachuh man, geen enkele film heeft me zo aan het lachen gemaakt. Echt toppie! En dan mag het verhaal van mijn apart niet zo origineel zijn, de scènes zijn het wel. 5!!!!
Leuke film. Van de computercartoons vind ik Monsters inc. nog steeds de leukste, maar heb me prima vermaakt. 3,5*
Turkeyloverz
Dat hij leuk is komt vooral door die vergeetachtige visje...anders is het gewoon een serieuze ontvoeringsfilm
De GeuS
Pacino88
Prachtige film. Geweldig kwaliteit en errug grappig. (Fish are friends not food) absoluut dé film van 2003 beter dan PotC
behalve dolfijnen
geweldige scene uit een geweldige film.Toch vind ik de toy story films beter van de pixar films.Het einde is ook zo grappig:
Now what?
seth gecko
vrienden van mij wilden deze film nie meekijken in de bios omdat het een tekenfilmpje van disney was voor kinderen.
ze hebben iets gemist.
dit is een animatiefilm.
een filmverhaal dat enkel op deze manier gerealiseerd kan worden.
het verhaal is simpel maar hartverwarmend,vertederend.heerlijk gewoon.
geniaal script ook.
het tempo ligt erg hoog,actiescenes worden vlug afgewisseld met ontroerende aawmomenten en veel humor zodat de sfeer superlicht blijft.
de humor in deze film is gewoon top.
ieder visje in de zee is een kleurrijk personage met ticjes en een eigen grappige stem.
het overbeschermende van marlin,de vergeetachtige prettig gestoorde kant van dorie.
de kracht van finding nemo is ook dat de karakters tot leven komen,dat je om hen geeft.
straf!
de film heeft natuurlijk een mooie boodschap,maar wordt gelukkig niet melig,t'werkt eerder vertederend.
het beeld en geluid is gewoon af.
nog nooit zo een mooie beeldjes gezien als in deze en sommige actiescenes (die met de haaien of de vlucht met de pelikaan) zijn de spectaculairste die ik ooit gezien heb.
verder ook nog een pluim voor de vlaamse voiceacting op de dvd.
de engelse versie is erg goed maar ik vind de vlaamse nog een stukje beter.
dit vooral omdat stany crets en sien eggers een stuk gevoeliger en intenser overkomen in hun rol.
en het feit dat veel gebruik wordt gemaakt van dialecten.
guy mortrier als veggiehaai,chris dusauchoit als stonede schildpad,rick de leeuw als gil (haaiebrok zo cool) de voiceacting is gewoon de max gast!
en dat is gewoon wat opgaat voor heel finding nemo
gewoon een film die je na 5 keer kijken nog niet beu raakt en nog steeds je laat verbazen is de max!!
pixar blijft pareltjes afleveren,mogen ze nog lang blijven op dit elan verderwerken
predator
- 1954 stemmen
goede humor, fantastische beelden, goed acteerwerk!!!!!!
Blijkt gewoon een prima film, ook zal zie je hem een paar keer. Die meeuwen zijn echt heel geweldig.
malkovich
Misschien dat Nemo en zijn maatjes les hebben gehad? Tegenwoordig verbaas ik me nergens meer over!
Flipman
Nooit gedacht dat deze film zo cool was! Ik dacht dat hij Supervoorspelbaar zou zijn, maar dat viel Supermee!
Marki_san
erg mooi en origineel (iets wat je SharkTale niet kan noemen)
dat nichtje van die tandarts vind ik helemaal leuk. " i'm a pirana "
Later wil ik ook dit soort films gaan maken
mikoz
LOL:D
nathan_666
zaalige pixar film _o_ _o_ prachtig verhaal, geweldige CGI en grappige stukjes en personages ( Dory met haar walvisgeluiden, Bruce de haai me zijn vegetarisch clubje :d ) toppertje
The One Ring
Pixarperfectie! Het verhaal is vermakelijk en soms best grappig. Het is vooral de keur aan verschillende personages die tijdens de film langskomen die de film leuk maken.
Angrod_Pallanén
Heerlijke, leuke en vrijwel perfecte film.
Zoals we gewend zijn van Pixar is de kwaliteit weer verbazingwekkend, en nu alleen maar extra mooi nu je de lichtval onder water hebt... En ook het verhaal is werkelijk geweldig, de avonturen die de hoofdpersonen beleven zijn niet 1,2,3 avontuur maar echt óf enorm grappig óf enorm goed. En diepgang die samen gaat met humour vind je niet zo gauw. Daarom (en nog vele andere redenen) is Finding Nemo één van de beste films ooit. Geweldig gewoon...
Een 5
LindaLicious
Onwijs lieve, leuke film!!!
Hij blijft leuk, elke keer weer. Ik lig elke keer weer dubbel en vooral Nemo natuurlijk is lief.
Wel een beetje rare titel, "Finding Nemo", als je weet dat "Nemo" Latijn is voor "niemand", haha!
Maar ach, misschien is dat juist wel de grap
frodette
hele leuke en lieve film !!
een hilarische film !!!
Een film dat niet verveeld !!!!!!!
movjos
WHAAAAAAAAAAAAH ! Deze was echt lachen ! ik dacht pft nemo, wat een kinderfilm maar nu, geweldig ! echt lachen toen dory aan haar walvistaal begon! Ik zie al uit naar shark tale ( dat ik deze week ga bekijken :d ) 4 sterretjes voor de heel grappige momenten !
[Preketero]
hele leuke en lieve film !!
een hilarische film !!!
Een film dat niet verveeld !!!!!!!
idd ! 4 sterren

Finding Dory
2016

Sciencefictionserie 'Person of Interest' van Jonathan Nolan komt binnenkort naar Netflix

Duitse spionageserie 'Unfamiliar' best bekeken serie van Netflix: bekijk de Top 10

Onderzoek naar overname Warner Bros. door Netflix kan veel langer duren dan verwacht

Netflix-hit ‘K-Pop Demon Hunters’ hint op mogelijk vervolg

Animatie / Fantasy, 2001

Fantasy / Avontuur, 2009

Hababam Sinifi Uyaniyor
Komedie, 1976
ouder-kindrelatiesydney, australiaharbor computer animatieantropomorfismeonderwaterhaaipelicanfish tankgreat barrier reefsea turtle missing childpost-credits sceneduringcreditsstingershort-term memory lossclownfish father son reunionprotective fatherpixargeni - pixar