Genre: Animatie / Avontuur
Met onder meer: Albert Brooks, Ellen DeGeneres en Willem Dafoe
8,2 (1.195.718)
Releasedatum: 27 november 2003
Plot Finding Nemo
"There are 3.7 trillion fish in the ocean. They're looking for one."
De clownvis Marlin leidt samen met zijn enige zoon Nemo een veilig leventje in het Great Barrier Reef bij Australië. Wanneer Nemo onverwachts weggehaald wordt van zijn thuis, en in het aquarium van een tandarts belandt, is het aan Marlin om hem te redden. Hij krijgt hierbij hulp van Dory, de vis met het slechtste kortetermijngeheugen en het grootste hart van de hele oceaan.
Marlin (stemrol)
Gurgle (stemrol)
Bubbles (stemrol)
Deb / Flo (stemrol)
lngrid
Hm, ik ben niet zo enthousiast. Technisch hoogstandje natuurlijk, om zo realistisch te animeren, maar het verhaal viel me tegen, vooral het eind. Als je denkt dat het al is afgelopen gaat het nog net even te lang door. Of is dat als parodie bedoeld?
En ik vond het ook niet bijzonder grappig, maar dat zal wel aan mijn gevoel voor humor liggen, niet mijn smaak.
Vooruit, nog 3*.
marcskie
Ik vond het een geweldige film. Het einde vond ik juist perfect en super grappig! Ik heb me kapot gelachen. als het de vissen uiteindelijk gelukt is om te ontsnappen en daar zo ronddrijven in die zakjes haha Geweldig gewoon.
De animties zijn super mooi, de karaktertjes zeer humoristisch en het verhaal gewoon leuk. De 5 sterren meer dan waard.
Phooze
Het mooie is, dat dit ook ongeveer in het filmpje wat vooraf aan Nemo werd gedraaid (Knick Knack) gebeurt
lngrid
Dit is natuurlijk expres gedaan, maar het was me teveel.
Jordy
Hmmn, had niet het idee dat dat als parodie bedoeld was, is in veel films wel dat er nét als je denkt dat het allemaal goed is er nog iets gebeurt
Moviestar
Ja inderdaad maar ik denk ook dat het gedaan is omdat Dory Marlin helpt met zijn zoektocht naar Nemo en daarna is het aan Marlin en Nemo om Dory te helpen.
Mindflight
Ik denk dat het verhaal slechter zou zijn wanneer dat allemaal niet zou gebeuren!
FisherKing
davidov
Hoe dan ook, het verhaal is sowieso niet sterk.
mag ik je eraan herinneren dat het een kinderfilm is...een animatie kinderfilm om wel te verstaan en geen hoogtepuntje van intellectuele film kennis waar zelfs stephan hawking nog zn hersens over moet laten knarsen....bij kinderfilms gaat het om grapjes, kleurtjes, beetje spanning, maffe beesten, vrolijke stukjes, en een herkenbaar thema.
dus een mind twisting story had ik niet verwacht, jij wel?
danuz
schitterende animatie's 3dmax viert zege!
ook leuk verhaal natuurlijk
mister blonde
Hoe dan ook, het verhaal is sowieso niet sterk.
het is toch een heerlijk avontuur met enkele erg goede vondsten?
neo
Erg leuke animatiefilm. Veel geweldige karakters: de dude schildpad, de ''mine zeemeeuwen'' enz. De beste grap was toch wel met de zingende leraar die nadat Nemo richting de boot zwemt zingt: Therrree's nothing to see
Newman muziek is ook erg aanstekelijk. 4 sterren
bartsch
Een mooi geanimeerde tekenfilm die je best snel bent vergeten. Leuk om te huren, maar zeker geen klassieker, vind ik.
francorosso
't Is weer zeer knap gemaakt, maar ik mis het gevoel en de humor van de Toy Stories en Monsters Inc. En bovendien weer een gehandicapt kind dat de hoofdrol speelt (den aan Pinokkio, Peter Pan, Dumbo).
Nou vorruit, omdat de kinderen het geweldig vonden, 3,5 *
eeflien
Ontzettend mooie en grappige film, maar toch is hij me een heel klein beetje tegen gevallen. Ik miste iets maar weet eigenlijk niet goed wat (lekker vaag) misschien kwam het omdat er helemaal geen liedjes in zaten? (die vond ik vroeger bij animatie/teken films altijd het leukste
Dustyfan
Weet wat je mist, een goed verhaal ....
eeflien
nee, ik bedoel niet dat ik een goed verhaal mis. Je moet natuurlijk in je achterhoofd houden dat deze film voornamelijk bedoeld is voor kinderen en toch vond ik hem erg leuk. Maar ik denk dat ik gewoon té hoge verwachtingen had van deze film.
FisherKing
Je moet natuurlijk in je achterhoofd houden dat deze film voornamelijk bedoeld is voor kinderen .
Onzin natuurlijk, alsof kinderen (niet baby´s natuurlijk) geen goed verhaal kunnen onderscheiden van een slecht verhaal...
eeflien
nee, maar een goed verhaal zit meestal iets ingewikkelder in elkaar en dat snappen kinderen niet. maar ik wil zeker niet zeggen dat finding nemo geen goed verhaal heeft zoals ik in mn vorige bericht ook al zei.
Voor kinderen lijkt me dit een ideaal verhaal. Om het ingewikkelder te maken lijkt me nogal een overkill.
Ik bedoel je hebt lieve diertjes, een mysterieuze setting (de zee) , goede en slechte karakters, grappige karakters, een road-movie idee, een vader-zoon relatie plus personage-ontwikkeling pa moet zijn angst overwinnen om zoon te redden, dus ook enige spanning. Tja..ik weet niet wat je anders verwacht van een tekenfilm.

Finding Dory

Animatie / Fantasy, 2001

Fantasy / Avontuur, 2009

Hababam Sinifi Uyaniyor
Komedie, 1976
ouder-kindrelatiesydney, australiaharbor computer animatieantropomorfismeonderwaterhaaipelicanfish tankgreat barrier reefsea turtle missing childpost-credits sceneduringcreditsstingershort-term memory lossclownfish father son reunionprotective fatherpixargeni - pixar