• 9.375.336 stemmen

Furia à Bahia pour OSS 117 (1965)

Actie / Avontuur | 99 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Alternatieve titels: OSS 117: Mission for a Killer / Mission for a Killer / Oss 117: Furia e Bahia / OSS 117: Furie in Bahia

Oorsprong: Frankrijk / Italië

Geregisseerd door: André Hunebelle

Met onder meer: Frederick Stafford, Mylène Demongeot en Raymond Pellegrin

Gesproken taal: Duits en Frans

Plot Furia à Bahia pour OSS 117

"His orders : "Kill or be killed!""

Geheimagent OSS 117, in werkelijkheid de Franse aristocraat Hubert Bonnisseur de la Bath, wordt naar Zuid-Amerika gestuurd. Daar smeedt een groep radicalen in het Amazonewoud plannen om de wereldmacht te veroveren. Tevens moet hij op zoek naar een waardevolle, zeldzame plant.

avatar van Brix

Brix

• 19677 berichten

Behoorlijk goede geheim-agenten film.

Ik vond de OSS 117 films, na de James Bond films, de besten in het genre.

Zeker die met Kerwin Mathews en Frederic Stafford in de hoofdrol.

Ik heb nooit begrepen waarom men Stafford niet gevraagd heeft om Sean Connery als Bond op te volgen.

Hij was er geknipt voor.

avatar van ichi

ichi

Best aardig... had ik niet verwacht. De VHS tape lag al decennia op mij te wachten.

avatar van Brix

Brix

• 19677 berichten

avatar van joolstein

joolstein

De derde OSS-film van regisseur André Hunebelle Waarin om financiële redenen de Amerikaanse Kerwin Mathews werd vervangen voor de Tsjechische Fredrick Stafford. Geen grote ramp want het was wederom een zeer geslaagde Eurospy-film. Hubert Bonisseur de la Bath oftewel OSS 117 wordt ditmaal naar Brazilië gestuurd om de politieke moorden op belangrijke figuren te onderzoeken, gepleegd door ogenschijnlijk gewone burgers. Er wordt tijd besteed aan het leren kennen van de personages, natuurlijk ook de aantrekkelijke vrouwen. Van de stranden van Copacabana (Rio de Janeiro) naar de jungle van Bahia is er voldoende actie; vechtpartijen, explosies, geweervuur, … en een vlammenwerper-scène... ronduit geweldig. Het Eurospy-genre heeft niet het budget van de Bond-films maar deze OSS117-films (met wel een relatief hoger budget) zijn desondanks prima heerlijk en sprankelend vermaak!