• 9.383.798 stemmen

Geregisseerd door: Zack Snyder

Met onder meer: Gerard Butler, Lena Headey en David Wenham

Releasedatum: 22 maart 2007

Plot 300

"Spartans, prepare for glory!"

In 480 voor Christus geeft de koning van Sparta leiding aan de slag om Thermopylae. Hij gaat hier samen met zijn troepen de strijd aan tegen de opkomende Perzen. Deze confrontatie zal leiden tot 's werelds eerste democratie.

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Jammer dat je nergens inhoudelijk op in gaat.

avatar van White Trash

White Trash

Het succes van deze film is te danken aan de ontzettend goede trailer. Het is voor mij gewoon geen film die je nog een 2e keer gaat kijken...daarom vind ik hem zwaar over gewaardeerd worden hier

avatar van Reinbo

UndahCovah schreef:

maar ik kijk deze film door de bril van een Griek uit de oudheid.

Doe mij ook zo'n bril? Mag zeker wat kosten tegenwoordig...

UndahCovah schreef:

Ik heb nou eenmaal de kennis en dus plaats ik de film in de context. Die diepgang wordt daardoor voor mij zichtbaar.

Dus alleen hele bijzondere mensen kunnen het zien....

UndahCovah schreef:

En met Rambo-actie bedoelde ik hersens-op-0-actie. De actie die je kunt scharen onder zinloos geweld.

Dus het geweld in 300 was inderdaad erg nuttig, verheffend zou ik zelfs willen zeggen. Nu je het zo zegt....ik begin het ook een beetje te zien.

Nou vooruit, beetje flauwe reactie van mij, maar beweren dat 300 geen overdreven onzin film is en veel diepgang bevat, die je dat pas kan zien als je kennis hebt van Griekse Mythologie is misschien wel de grootste kul die ik op dit forum gelezen heb.

En mocht je al een hoop kunnen verklaren cq goed praten doordat het een 'vertelling' betreft, dan blijft het een slap verhaaltje over 300 brullende Chippendales vs een gepiercde homo..

avatar van Martijnnn

Martijnnn

En toch blijft het leuk

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Reinbo schreef:

White Trash schreef:

daarbij geef ik je ongelijk. Ik kon em toen al zien voordat ie in NL in de bios draaide. deed ik niet, omdat ik zeker was dat ik de film goed vond. ben naar de bios geweest en ik vond em geweldig!!!! Gewoon goede actie, geen te langdradig verhaal, een echte verstand-op-0 film waar je echt van kan genieten. Daarna had ik deze film gekaasd en later heb ik deze meteen op dvd gekocht. en zelfs na 10 begint deze film nog niet saai te worden

Sasja schreef:

Bij de eerste keer vond ik hem op sommige stukken na zelfs al saai. Dus ik geef hem zeker wel gelijk. Het is een overgewaardeerde film.

avatar van Lucas1

Lucas1

Alle leuke stukken zaten al in de trailer. De rest was tergend saai. Het probleem is niet dat het alleen maar een actiefilmpje is. Probleem is dat 300 als actiefilm erg slecht gelukt is.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Lucas1 schreef:

Inderdaad zeker overgewaardeerd hier.

Dan niet alleen hier, op imdb staat tie nog hoger

avatar van MiranLovertje

MiranLovertje

Lucas1 schreef:

Inderdaad zeker overgewaardeerd hier.

Tjah, laten we het dan maar niet over jouw nummer 1 hebben in je top 10. ... Maar waarom zo zeiken? Ieder zijn mening toch?

MiranLovertje schreef:

Als die mening goed gefundeerd is wel

avatar van Reinbo

Tja, als je al geen mening mee mag posten kunnen we het hele forum wel opdoeken.

avatar van Lucas1

Lucas1

MiranLovertje schreef:

En daarom moet ik die van mij dus niet geven? Inderdaad erg logisch.

De persoonlijke aanval vind ik ook getuigen van zeer groot respect voor andermans smaak.

Vervelend als je je aangevallen voelt, maar mijn mening is niet bedoeld als aanval op mensen die de film wel leuk vonden. Het is gewoon helemaal niet mijn smaak, maar ik wil niet zeggen dat je niet goed bij je hoofd bent als je hem wel leuk vind.

Als jij er van genoten hebt is dat alleen maar mooi, gun het je zeer. Ik zou natuurlijk ook liever willen dat ik er met veel plezier naar gekeken had. Was niet het geval, dus schrijf ik dat ook maar niet.

avatar van erics

erics

Top film! Kijken verplicht!

erics schreef:

Top film! Kijken verplicht!

Of anders????

Ga je dan bij iedereen persoonlijk langs to kick his/her ass alleen maar omdat diegene de film niet goed vind of niet heeft gezien?

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Anders neem je die quote even veel te serieus.

avatar van maerk

maerk

Of anders????

Tjuus! Take it easy dude!

maerk schreef:

Tjuus! Take it easy dude!

Het is geen dude maar een truus!

Sasja

jeetje, het was alleen maar als geintje bedoeld. Het leek me logisch dat de meeste mensen die hier een berichtje achterlaten de film al hebben gezien

avatar van combi

combi

• 20609 berichten

ben hem gaan kijken door de indrukwekkende trailer, had ik het daar ook maar bij gelaten!!

avatar van Smaling

Smaling

Sasja schreef:

Misschien had je even een achter je reactie kunnen zetten om aan te geven dat het om een geintje ging. Mensen kunnen niet aan geschreven tekst zien dat het om een geintje gaat.

Verder ben ik t wel met je eens hoor. Niemand is iets verplicht om te doen of te zien. Gelukkig mogen we dat hier (nog) steeds zelf bepalen.

Verder is het een heerlijke vecht film om te zien.

Niet te veel geouwehoer, gewoon lekker hakken op elkaar.

avatar van maerk

maerk

Sasja schreef:

Oke, net zoals akka zegt voortaan een ofzo erachter zetten...Truus

avatar van White Trash

White Trash

combi schreef:

Dat zeg ik!!

avatar van Flipman

Flipman

Gisteravond eindelijk gezien. Visueel een plaatje. Het kwam lang niet altijd realistisch over, al die visuele effecten, maar dat is ook niet echt nodig in deze film. Alles leek wel een beetje hoger de werkelijkheid uit te zijn getild, dus hier had ik dan ook absoluut geen problemen mee. Wat een gave monsters zitten er trouwens in deze film! Die neushoorn (hoewel je er maar bar weinig van ziet), die reus, die beul die de generaals van Xerxes afmaakte, vooral die vond ik er gaaf uitzien!

Visueel gingen mijn gedachten ook een beetje naar Night Watch.Als Timur Bekmambetov uiteindelijk toch het derde deel in die serie niet gaat maken, is Zack Snyder daar wellicht de aangewezen persoon voor. Verder zat er wel wat Hollywood in de film, maar niet in een mate die me kon irriteren. Sommige dingen zie je aankomen, maar de film is wel erg meeslepend. Gave film!

avatar van Sutherland

Sutherland

Ik kon ook niet onder deze film uit naar de veelal positieve berichten hier. Het was echter geen film voor mij, niet aan mij besteedt. Snel weer vergeten dus...

avatar van dj bazzy

dj bazzy

Mooie film met zeer goede vechtscenes, alleen klopt niet helemaal zoals die monsters enzo kunnen nooit bestaan hebbn en had de regisseur er ook beter niet in kunnen doen

avatar van Dynamovie

Dynamovie

dj bazzy schreef:

Hebben die monsters nooit bestaan?

Sasja

ten eerste kan je niet met 100 % zekerheid zeggen of die monsters hebben bestaan want je was er zelf niet bij, maar idd als ze hadden bestaan was er wel bewijs van gevonden.

ten tweede: de regisseur heeft die monsters erin gedaan (denk ik) om dat dat ook in de strip was

avatar van Spijtoptant

Spijtoptant

Zag ik nou die Perzen met handgraten gooien ?

avatar van MiranLovertje

MiranLovertje

Spijtoptant schreef:

Zag ik nou die Perzen met handgraten gooien ?