Genre: Actie / Oorlog
Releasedatum: 22 maart 2007
Vanaf 6 maart op Netflix
Vanaf donderdag 26 februari in 10 bioscopen
Plot 300
"Spartans, prepare for glory!"
In 480 voor Christus geeft de koning van Sparta leiding aan de slag om Thermopylae. Hij gaat hier samen met zijn troepen de strijd aan tegen de opkomende Perzen. Deze confrontatie zal leiden tot 's werelds eerste democratie.
- Trailer (YouTube)
Daxos
Ephialtes
Xerxes
MuchTheSame
Alles was perfect aan deze film behalve Xerxes , die was gewoon erg fout
een half puntje eraf door XerXes
Door dit krijgt deze film van mij 4,5
sam007
ik snap er niets van , iedereen praat erover maar ik zelf vond dat een maar een flauwe film , alles was nep pfff
Shinobi
Ik zag 'm net bij een vriend en deze film was echt meesterlijk, qua verhaal stelt het niet al te veel voor. Maar visueel is het echt prachtig, lekker veel bullet time actie, afgehakte benen, afgehakte hoofden, afgehakte armen, bloed. Heerlijk hoor.
Ik geef 'm 4, 0 sterren.
mtsholland
ik vond het helemaal niks, wat een domme film, veel digitaal bloed gespetter, slap verhaal, kortom ik snap niet dat er zoveel positief op wordt gereageerd
maurickcollege
Vond dit echt een hele goede film,, misschien lichtjes overdreven,,
het is een heel mooi verhaal, en een soort van geschiedenisles,, Perzië vs Sparta
Splinter
De film was puur entertainment, 't verhaal zelf is wel leuk maar erg simpel. Die comicstyle was wel dope en ik vond de vechtscenes heel erg gaaf. Wat het verhaal betreft 't lijkt net alsof het 300 spartanen waren die 200000 man hebben verslagen. En het maar lijkt alsof er 15 grieken bij komen om te helpen.
't waren wel 300 spartanen, samen met iets van 6000 grieken.
Hier kun je het terugvinden http://nl.wikipedia.org/wiki/Leonidas_%28Spartaans_koning%29
de film krijg van mij voldoende
ewalk
Eigenlijk een pure onzin film met een historische legitimatie maar toch vermakelijk. Xerxes was erg aangedikt. Snap niet waarom hij zei als God door het leven te gaan. Heb het nergens terug kunnen vinden. Zal wel met de strip te maken hebben.
orginaliteit
Verlaag met 2 stemmen
film is heel vals ,en soms saaie momenten.tegenover andere films is 300 vals
ChielB
Weinig diepgaande film. De actie is vermakelijk, maar er waren toch aardig wat stukken die echt even doorbijten waren. Acteerwerk houdt niet over, maar de special effects maken toch wel wat goed.
Het verhaal is een leuk gegeven, maar de uitwerking is zoveel op de onmogelijke actie gericht dat er weinig historische waarde overeind blijft.
2,5**
Drs. DAJA
De beste film die hier in 2007 de bioscopen in is gegaan.
het is bekend dat het verhaal van 300 niet erg bijzonder is, maar het is in ieder geval geloofwaardig en brengt een zeer interresante wereld met zich mee. Millers´ karakters hebben allemaal een zeer interresante rol (vooral de rol van de vrouw in Sparta vind ik subliem) en het geheel is erg statig en vermakelijk.
Visueel is dit één van de meest bijzondere en indrukwekkende films sinds tijden. Shots die je haast niet voormogelijk houd en parelachtige schoonheid volgen elkaar op in dit epos waarin bloed en geweld als een kunst worden neergezet. Snyder laat de film als één grote machtige ervaring voorbij gaan en bevredigd alle verlangens die je als kijker hebt.
Machtig en subliem.
dave
Ik heb hem juist een tweede keer gezien en ik moet zeggen dat de details me zijn opgevallen. Ik heb me aan vele puntjes geërgert die me de eerste keer niet eens opgevallen waren.
Maar goed, alleen al voor de sublieme actie en de kick de je er als kijker van krijgt laat ik mijn vroegere stem voor wat ze is.
Max en Joep
....dat er weinig historische waarde overeind blijft.

extasis
pff de stijl waarin hij gefilmd is verbrod het geheel voor mij, dat neppe fantasy gedoe........ geef mij maar een waarheidsgetrouw geschiedkundig uitgewerkte oorlogsprent.......
Dat moderne hollywoodgedoe trekt op niet veel...
2* voor de gore
Max en Joep
maar dan had je je van te voren beter moeten informeren.
de film kan daar niets aan doen.
de film volgt de strip en is dus zeer geslaagd te noemen
Artifact
In dat opzicht kan je niet meer dan gelijk geven. Verder wel een erg matige film.
jervel
Zag er visueel wel leuk uit, maar gevechten begonnen me te vervelen. Heb 'm ook niet af gekeken.
matthijs_013
Stem dan niet.
De film werd uitstekend geacteerd en hoewel ik niet van de oude Griekse/Romeinse (?) verhalen houd, vond ik de visuele effecten meer dan geslaagd. Een soort Sin City met een stuk meer actie.
Ach, hij beoordeeld de film anders zeer hoog, zeker voor iemand die hem niet heeft af willen kijken.
serpico
Maar afgezien daarvan is het verhaal erg trouw gebleven aan wat er werkelijk gebeurd is. Het getal 300 is niet helemaal zeker, waarschijnlijk waren het er 200, maar het verraad, de slag zelf, het immense leger waar tegen gevochten werd, de overwinning, zelfs de levenswijze schijnt niet uit de duim gezogen te zijn. Wat ik overigens ook niet had verwacht nadat ik de film gezien had.
Mister_Movie
Nja, maar ook de authentieke geschreven bronnen over deze gebeurtenis werden geschreven door de overwinnaar (nadat het nog eens eerst mondeling werd overgedragen) en hebben allicht zo'n tweeduizend jaar geleden al een Hollywoord-beurt gekregen, maar dan op papier.
Onlangs kreeg het dus nog eens een nieuwe beurt en dan mag je toch wel een beetje kritisch kijken naar wat je ziet.
Uiteindelijk zullen alleen zij, die erbij waren, het weten.
Maar ik blijf het een bom van een film vinden.
tito2
Ik vond het wel een leuke en goede effecten film.
Dus mijn stem is een vette 4
Travolta_Jackson
Vond het geen goede film. Dit is niet mij type films waar ol van hou. Maar de verhaallijn was erg goed
2,5
Flavio
Wat een matige film dit.
De gevechten hadden een hoog Playstationgehalte, de acteurs maakten zich drukker om hun wasbordjes dan om hun acteerprestaties en ik kreeg ook nog een nare bijsmaak van de wel erg zwaar aangezette tegenstellingen: West vs Oost, goed vs slecht etc.
1 ster.
metaledje
Geweldig vermaak, visueel prachtig en veel interresanter dan een film zoals lord of the rings wat ook merendeels geknok is en zowat hetzelfde niveau.. En helemal niks mis met het acteerwerk, misschien moeten de mensen wat meer wortels eten, goed voor de ogen
Boudewijn.
Niet veel bijzonder imo. Leuke actie, de rest matig. Film komt langzaam op gang, dan tamelijk snel achter elkaar best veel actie, en een abrupt en onbevredigend einde.
die hard
Goede film en sublieme belichtings techniek.
Ook de acteurs doen hun best en verdienen hiermee een dikke 4
garlic senior
best goede film, ziet er mooi uit met veel brute actie, maar helaas is het verhaal nogal slapjes. Wat dan echter wel weer goed is gedaan zijn de overdreven stemmen, ze beginnen in je hoofd te spoken, erg goed gedaan! Wel jammer dat de film opzich een grote knokpartij is en niet veel meer dan dat. De actie treedt dus meer op de voorgrond dan het drama en dat vind ik wat minder.
kowen
Zeer goede film, aparte sfeer door de studio-opnames en dat is tegen mijn verwachtingen in zeer geslaagd! Actie is prachtig gedaan en verhaal en acteurs zijn goed.
4 sterren.
maurickcollege
Perzië tegen de Grieken is het, niet alleen de Spartanen.
Sparta was toen der tijd een onderdeel van Griekenland en de film is gebasserd op de oorlog tussen Sparta en Perzië

300: Rise of an Empire

Drama / Thriller, 2006

Fantasy / Avontuur, 2009

The Bourne Ultimatum
Actie / Thriller, 2007
vertellingeviscerationjavelin shieldlegerepischblood splattergebaseerd op stripzwaardgevechtbloedvergietenbloedbadoude wereldbased on graphic novelancient greeces.a.t. minionswarriorancient warfaresparta greece 5th century bcwarmale protagonist bloody deathspartaspartansbattle of thermopylaegod kingbattle axe