Genre: Actie / Oorlog
Releasedatum: 22 maart 2007
Vanaf 6 maart op Netflix
Vanaf donderdag 26 februari in 10 bioscopen
Plot 300
"Spartans, prepare for glory!"
In 480 voor Christus geeft de koning van Sparta leiding aan de slag om Thermopylae. Hij gaat hier samen met zijn troepen de strijd aan tegen de opkomende Perzen. Deze confrontatie zal leiden tot 's werelds eerste democratie.
- Trailer (YouTube)
Ephialtes
Xerxes
Unxpected
matige film.
het er echt veel meer van verwacht, na dat ik een stukje had gezien.
jervel
Stem dan niet.
De film werd uitstekend geacteerd en hoewel ik niet van de oude Griekse/Romeinse (?) verhalen houd, vond ik de visuele effecten meer dan geslaagd. Een soort Sin City met een stuk meer actie.
Waarom zou ik niet mogen stemmen? Slaat nergens op zo'n reaktie. Dit is wat ik ervan vind.
Stem dan niet.
Heb 'm ook niet af gekeken.
Daarom dus niet... je hebt hem niet helemaal gezien.
Da's aan de persoon zelf natuurlijk, of ie wil stemmen of niet. Dat gaat niemand anders hier bepalen lijkt me...
Rua
... Maar het is wel zo fatsoenlijk om alleen te stemmen op films die je helemaal hebt gezien...
Waarom? Je kan toch na een minuut of 20 wel zien of je iets helemaal ruk vindt.
Avitas Sibannac
Niet bepaald m'n eerste keuze maar ergens was ik toch wel benieuwd naar deze 300.
Visueel heeft 300 zo z'n ups en downs. Met momenten zeer knappe, indrukwekkende shots zoals de combinatie slow motion/versneld waarbij de camera 1 persoon in een battle blijft volgen is erg de moeite. Hier tegenover staan echter ook wat mislukkingen zoals bijvoorbeeld de scène met het orakel.
Verder ook een paar geweldige (vooral dan de gedrochten) en veel minder geweldige creaturen/personages.
Drie kwart van de film lijken de Spartanen wel oppermachtig en onverslaanbaar want er sterven er hooguit enkele. Op het einde zijn ze dan wel ineens allemaal dood. Nogal plat/flauw als je het mij vraagt.
Eén van de (relatief weinige) zwakke/slechte punten aan de film.
Uiteindelijk steekt de film toch boven de verwachtingen uit en heb ik me zeker vermaakt.
een gemiddelde 3,5 *
Martijnnn
Toch is het ongeveer zo gegaan, Nadat ze verraden waren, gingen ze met zen alle vrij snel ten onder.
Fatsoenlijk voor wie?
Fatsoenlijk voor wie?
Hoe bedoel je dat?
Gewoon fatsoenlijk in het algemeen... Ik vind dat je niet kunt oordelen over een film die je niet helemaal hebt gezien en ben het dus eens met matthijs_013... Stem dan niet...
AFX
5 sterren. Ik moet toegeven dat ik niet op de hoogte ben over die Griekse en Perzische oorlogsverhalen. Ik heb de film dus bekeken als een leek en niet als een geschiedkundige die een historische film verwachtte. En wat ik zal, kon me erg boeien. De technische hoogstandjes, de blinkende torso's van de Spartanen, de maskers van de elitetroepen van de Perzen en dies meer. Dat sommige beelden weggelopen leken uit schilderijen van Hiêronymus Bosch, deed de pret alleen maar toenemen. Ikzelf heb vandaag, nadat ik de film had gezien, de godganse dag in mijn bloot bovenlijf gelopen, "We Are Sparta" schreeuwend. Voor een goed begrip, ik ben 35 en zie er niet echt afgetraind uit. Maar qua adrenaline leek ik toch wel wat spartaans. -) 5 sterren dus.
Hoe bedoel je dat?
Dus als jij een film aan het kijken bent die zo ongelovelijk kut is en dat je het gevoel hebt dat je beter de zoveelste herhaling van Full House kunt gaan kijken, kijk jij de film gewoon af?
Rua
Je leest niet goed, want dat zeg ik niet...
Ik stem niet op films waarvan ik maar de helft of een gedeelte heb gezien.
En natuurlijk mag iemand zelf weten of "ie wil stemmen of niet maar ik vind dat nou eenmaal niet zo netjes.
Matchostomos
Elke film waarvoor de respectvolle kijker geheel zelf heeft gekozen, verdient een kans tot op het bittere eind. Zo kan de film je, in de mate van het mogelijke, alsnog verrassen.
Helemaal waar!
Iets wat bij deze film hooguit in negatieve zin het geval zal zijn. Verder vind ik het bij een hoop films niet nodig om ze uit te kijken. Bij flauwe Hollywood komedies als bijv Norbit zit ongetwijfeld geen alles goedmakend eind. Meer iets voor de art house sectie.
Matchostomos
Wees niet te snel met je conclusies, Reinbo.
Maar waar het voor mij op neer komt, is dat ik me bij elke zelf gekozen film (jezelf gepland 'opstellen') verplicht voel om hem uit te kijken. Ik wens een waardig oordeel te vellen, en dat kan niet met een halve film.
jervel
Wie zegt dat ik een halve film heb gekeken? Ik heb zo'n 3/4 gezien en ik kan me niet voorstellen dat de film mij nog zou kunnen verrassen bij het laatste gedeelte. Ik vind dat ik op basis hiervan wel kan stemmen en ieder die daar niet mee eens is, helaas dan.
Matchostomos
Wie zegt dat ik een halve film heb gekeken?...
Ik sprak louter voor mezelf...
Pastichio Rocker
Ik vond het maar een saaie film. Nadat de film was afgelopen had ik een echt 'is dit alles?' gevoel. Acteerwerk was ronduit slecht, en het verhaal was nietszeggend en saai uitgewerkt. Gladiator deed dat toch veel beter. Bovendien begin ik me mateloos te irriteren aan films met bullet-time effecten. Dit soort truukjes kennen we nu wel zo langzamerhand. Na de zoveelste veldslag in bullet-time kreeg ik zin om The Matrix op te zetten. Alleen het einde was aardig, met die enorme nichtengod. Echt een 'style over substance' film. Het was wel mooi gefilmd, dat wel, maar deze film (en ook Sin City in mindere mate) bewijst dat sommige comics niet geschikt zijn om verfilmd te worden. 2 sterren voor de moeite.
fritsje
Sparta(niet te verwarren met die kleitrappers van Jules deelder)de stadsstaat met uitsluitend body-builders met design lendedoekjes.deze übermenschen houden een leger van 1.000000( waar trouwens wel bizarre typesdie waarschl. de dienstplichtkeuring niet ddorkwamen tussen zaten) Perzen tegen.(Als je dit gelooft dan denk je ook dat Bush vecht voor de wereldvrede.)er klopt geschiedkundig geen reet van ,de slag bij thermoplea verliep echt niet zo,maar als je die humorloze crypto-nichten in de film heb gezien dan ben je blij dat ze over de kling gejaagd zijn.en waarom kan er niet met de huidige stand van cameratechniek gewoon "strak"gefilmd worden?
helleke
Geen slechte film maar ook geen topper in zijn soort.
Wel redelijk wat knappe gevechten.
Wat ik ook aprecieer tov de Spartanen is dat ze niet onderhandelden maar gewoon vochten tot ze er letterlijk bij neer vielen.
Daarom 3 sterren.
hellblazer93
Wel een redelijke film. Het is knap verfilmd maar niet op alle punten realistish in elkaar gezet. Het kan ook TE nep worden. Ook werd de film op gegeven moment nogal eentonig. Wel was het mooi gemaakt met de slow-motion stukjes en de acteurs speelden prima in hun rol. Niet te geloven dat dit verhaal echt gebeurd is trouwens... Tenminste, ze zeggen dat het gebeurd is. Maar wat betreft de film: een kanp verfilmd verhaal dat wat te eentonig wordt. Dus geef ik een 3.5*
Vandernagel
Gezien sommige voorgaande berichten over wanneer te stemmen en niet. Ik stem alleen als ik een film voor de volle 100% heb uitgezien en ook de fast forward knop onaangeroerd is gebleven. Zodra je ook maar 1 van beiden doet, komt dit automatisch de film ten slechte.
300, een film die het moet hebben van de slow-motion vechtscenes en visual effects. Maar zelfs dit komt op een gegeven moment je strot uit. Naarmate de kwantiteit hiervan in de film toenam, daalde de kwaliteit ervan.
Het acteren was ronduit belabberd en zonder enig gevoel van drama en/of emotie. Maar ja, wat kan je dan ook verwachten als de acteurs vanuit de sportschool zijn geselecteerd o.b.v hun torso's. Op 1 na dan, die waarschijnlijk o.b.v. zijn rol in TLOTR in aanmerking kwam.
2,5 sterren
2,5 sterren
Jammer, de acteurs zijn pas na de selectie naar de sportschool gegaan om zwaar te trainen. En als je compleet gevoelloos bent kun je in deze film ook geen emotie of drama of iets wat er op lijkt aanvinden nee.
Ramon K
Niets met gevoelloos te maken. Sentiment is hier veel te bombastisch en doorzichtig om er iets mee te kunnen.

300: Rise of an Empire

Drama / Thriller, 2006

Fantasy / Avontuur, 2009

The Bourne Ultimatum
Thriller / Actie, 2007
vertellingeviscerationjavelin shieldlegerepischblood splattergebaseerd op stripzwaardgevechtbloedvergietenbloedbadoude wereldbased on graphic novelancient greeces.a.t. minionswarriorancient warfaresparta greece 5th century bcwarmale protagonist bloody deathspartaspartansbattle of thermopylaegod kingbattle axe