• 9.374.749 stemmen

Geregisseerd door: John Stockwell

Met onder meer: Kate Bosworth, Michelle Rodriguez en Mika Boorem

Releasedatum: 17 juli 2003

Plot Blue Crush

"Three Friends, One Passion, No Limits."

Anne Marie werkt samen met haar vriendin bij een hotel op Hawaï, om het saaie leventje te ontspringen staan ze elke morgen altijd vroeg op om zo samen de hoge golven op de surfplank te trotseren. Hun droom is om ooit de grote surfwedstrijd te winnen. Maar dan opeens verschijnt Matt. Ze verliest haar balans en ze worden verliefd. Haar surfconditie heeft daar echter wel onder te lijden.

avatar van Macmanus

Macmanus

O jhee surf films gaan toch niet in worden he.

En weet iemand misschien wanneer de docu uit komt in nederland ook over surfen genaamt Step into Liquid.

http://www.apple.com/trailers/ hier kun je de trailer zien.

Op IMDB word step into liquid trouwens Liquid genoemt.

avatar van Vyvre

Vyvre

[disclaimer]Ik zal het hele ingewikkelde verhaal maar niet proberen uit te leggen, dat snappen jullie toch allemaal niet. Ook zal ik geen spoilers plaatsen, daar die toch niet begrepen worden. Ik hoop dat u na deze schokkende mededeling alsnog de energie in uzelf zal vinden dit bericht te lezen. Bij voorbaat dank.[/disclaimer]

Pretentieloos. Standaard. Cliche.

Scenarios. Camerawerk. Sensatie. Vermakelijk. Kate. Bosworth.

3. Sterren.

avatar van dttom

dttom

Film ziet er wel goed uit, maar dat was het dan ook wel. Niet dat ik anders had verwacht dus dat kwam mooi uit

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

HEy eindelijk weer is een "leuke" surf-film maar dat dan komen omdat ik Michelle Rodriquez zo lekker vind in een bikini

avatar van Boediecall

Boediecall

spelen zekers mooje meiden mee in die film.... een belangrijke factor

avatar van Dino10

Dino10

Geen topfilm maar met lekkere meiden in een bikini Who care's......

Tel daar bij op dat de film in ieder geval nog een redelijk verhaal heeft en je hebt een leuke film om naar te kijken.

avatar van lorelei

lorelei

Leuke film. Ik vind surfen op zich wel een leuk thema. Maar ik kreeg gewoon depressies als ik naar die meiden kijk. Hun hebben gewoon de perfecte benen! Wel een beetje standaard, voorspelbare film. Maar wel vermakelijk.

avatar van M. Rodriguez Fan

M. Rodriguez Fan

Moet deze film zeker nog zien. Ook al is het alleen maar omdat Michelle Rodriguez erin zit.

avatar van Camy

Camy

Ik ga dus nooit meer naar de sneak zonder eerst te checken wat er komt. Wat een Tinaverhaal zeg. Butfilm.

en dat zusje dat aan het einde zegt "Be careful". Whugh. Ik wilde mijn schoen naar het scherm gooien.

avatar van stinissen

Camy schreef:

Gelul in de ruimte de sneak is er juist om mensen te verrassen als je naar een film van je keuze wilt moet je een kaartje kopen voor de film waar je heen wilt en geen sneak kaartje kopen. Het voordeel van de sneak is dat er films tussen zitten die echt de moeite waard zijn maar waar je soms bij voorbaat niet heen zou gaan. Als er dan een film bij zou zitten wat je Niet leuk vind heb je pech gehad dat is namelijk de andere kant van de sneak. Die mensen zouden dan de bioscoop uit kunnen gaan maar nee hoor dat vinden ze maar zonde van die paar euro en dus gaan ze de sfeer verzieken voor mensen die de film wel interesant vinden.( Dit geld natuurlijk niet voor alle mensen)

avatar van reeko

reeko

omg, dat ik dit heb moeten aanschouwen en dat op aandringen van vrienden om naar de sneak te gaan.

wat een inspiratie/pretentie/acteerwerk-loze film

en die grappen! om je helemaal DOOD te lachen!

en om dan te bedenken dat de maker er diepgang in had willen stoppen met zulke clichés! en maar helemaal niet te spreken over.. ach whatever

het zou verboden moeten worden

en nog eens

avatar van T®inity

T®inity

Lijkt me ook een rukfilm maar wel mijn favo actrice Michelle Rodriguez

avatar van Drijntje

Drijntje

Ik vond de film wel leuk! Heerlijk om in de vakantiestemming te komen. Eigenlijk is het een soort van Costa! maar dan zonder proppers en met surfers. Verwacht inderdaad geen diepgang als je naar deze film gaat kijken, maar geniet van de prachtige wateropnames en de relaxte zomersoundtrack!

avatar van zappaz

zappaz

Ik heb hem in de sneak gezien, wel wist ik van te voren dat het deze film zou worden en had meteen ff imdb geraadpleegd en daar waren de meningen erg verdeeld, dus erg veel verwachtte ik niet van deze film. Hij was echter bijzonder fris, echt een feel-good zomerfilm. De surf-acties waren erg cool en tja, er zit ook een romantisch element in, zij het niet bijzonder storend. Het is de moeite waard om te kijken, fris, zomers en niet al te ingewikkeld, perfect op een verloren zomeravond.

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Heerlijk frisse, zij het niet bijster originele surffilm, die het vooral moet hebben van de sympatieke Kate Bosworth en de ronduit briljante fotografie. Het heeft allemaal niet veel om het lijf, maar jongens wat heb ik hiervan genoten

3.5 sterren

avatar van sjob

sjob

paar keer slikken op zeer crappy momenten verder geweldig. surfende chicks (eentje echt maar boeien). een oogstrelende ervaring ook door leuke camera dingentjes.

maar t blijft een meisjesfilm.

Surfen is gewoon cool en het ziet er allemaal geweldig uit, maar een iets interessanter verhaaltje was geen overbodige luxe geweest.

avatar van gremlin gizmo

gremlin gizmo

in noorwegen heb k hem al te koop gezien op dvd

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Ik in Turkije ook .

avatar van gremlin gizmo

gremlin gizmo

mmmm oke!

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Mooie beelden + afgezaagd verhaal + ongeloofwaardig liefdesverhaal + lekkere soundtrack + Kate Bosworth = 3*

avatar van Mimus

Mimus

Goede film zit goed in elkaar redelijk romantisch + mooie muziek zeker + Mooie gesurf= 3 maar

ik heb er met men lief een leuke dag mee gehad wanneer we hem thuis bekeken dus 3.5

avatar van jaspertje3

jaspertje3

Verhaal vind ik wel een beetje Costa-achtig, maar wel hele leuke film, prachtige actie shots, lekkere wijven. gewoon tof filmpje! 4 sterren!

avatar van seth gecko

seth gecko

de surfscenes zien er lekker spectaculair uit.de beelden zijn lmooi,de soundtrack is hip en kate bosworth ziet er lekker uit jammer van het cliché en o zo voorspelbaar matte scenario dus.

een simpele genrefilm voor het tienerpubliek.

genietbaar maar ook niet meer dan dat

avatar van seth gecko

seth gecko

wat ook wel behoorlijk grappig is aan deze film is dat hij gebaseerd is op een artikel van de journaliste susan orlean.

voor de mensen die adaptation kennen moet dit een belletje doen rinkelen.

het is namelijk de journaliste (in de film vertolkt door meryl streep) die het boek over de orchideedief gescchreven heeft waar kaufmann een scenario moest voor verzinnen.

wetende dat susan orlean dus een gewone journaliste is komt adaptation en het scenariowerk van charlie kaufmann nog een stuk genialer op me over.

avatar van wackyboy

wackyboy

Volgens mij zit je ergens in een paralelle wereld of zo.

avatar van nuña

nuña

Kate op de pijpmeester/ blue room, men wou dat diamond head wat dichterbij zou weze; ernstig bevooroordeeld wat betreft de 2 hoofdonderwerpen van deze "film" kan ik niet anders dan de sterren maximaal op te voeren

avatar van jaspertje3

jaspertje3

Gisteren nog een keer bekeken, blijft gewoon zijn 4 sterren waard. Door de fantastische beelden, enge crashes, goede achtergrond muziek en leuke humor.

Kan natuurlijk niet ontkennen dat het verhaal wat aan de simpele kant is, maar goed, een zware drama rond zo'n surfgebeuren heeft ook niemand zin in toch?

4 sterren!!

avatar van soom

soom

Kate Bosworth is een standaard Hollywood actrice, en ze speelt nog eens in een echte Hollywood film... Kan het erger?

Ze zet de rol van Anne Marie wel goed neer, precies zoals je dat verwachten mag van een talentloze actrice.

Het einde van Blue Crush is het enige moment dat ik echt het gevoel had dat het een beetje was wat je kon verwachten.

Ik vond namelijk dat de film zich te weinig richtte op de wedstrijden.

Terwijl John Stockwell toch wel aardigere films heeft afgeleverd...

avatar van mikey

mikey

'Lekkere jonge meiden in bikini's en strandweer. Wat willen ze nou nog meer', dachten de makers van deze flut. 2