• 9.381.114 stemmen

Met onder meer: Tobey Maguire, Kirsten Dunst en James Franco

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 1 mei 2007

Plot Spider-Man 3

"The greatest battle lies within."

Een buitenaardse symbiote van een andere wereld geeft Peter Parker, alias Spider-Man, nieuwe krachten en een zwart pak die hij goed kan gebruiken om enkele nieuwe vijanden mee te bestrijden. Peters leven lijkt geweldig te zijn met zijn nieuwe pak, totdat hij en zijn geliefden merken dat er iets niet klopt in zijn gedrag...

Spider-Man / Peter Parker

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Mooi gezegd Matchostomos.

Wat overigens wel eens vergeten wordt met al die recordbedragen is dat de bioscoopprijs ook continu stijgt

avatar van FrisoBoei

FrisoBoei

Verhaal in principe goed maar slecht uitgewerkt, veel overdreven scenes en super voorspelbaar. Maaaar dat was in die eerste twee ook al zo dus ik wist wat ik kon verwachten.

Wat ik ook wist dat ik kon verwachten was supervette actie en dat heb ik ook gezien. En dan vooral de scnes tegen harry en de scene op het eind samen met harry. Ook de slowmotion waarin spiderman rondspringt en bv tussen vallende stukken gebouw heen klimt vind ik echt vet.

Aan de andere kant vind ik Venom niet geweldig uitgewerkt en ook het zwarte pak zorgt niet echt voor een zichtbaar verschhil bij spidey, iig niet op gebied van vechten. Achteraf vind ik Doc oc misschien tog wel de coolste tegenstander, maar de actie is in 3 wel beter uitgewerkt.

Nou een hoop gezeik maar het komt er op neer dat het een goede film is met een matig verhaal maar goede actie.

avatar van Explosive

Explosive

Ik zie dat de meningen verschillen, en dat moet ook. Desondanks vond ik het een goede film. Natuurlijk ken je het verhaal nu wel. maar ze hebben er goed werk van gemaakt!

Ik zit met smart te wachten op deel 4

avatar van SilverGun

SilverGun

Matchostomos schreef:

Wat extra schmink onder de ogen, een nieuwe gothic-coupe en een plots opduikend talent voor dans, maken van Peter Park nog niet de persoon die zich heeft overgegeven aan de 'dark side'.

Ach ja. Wat had je anders verwacht bij een luchtige film als deze? Luke Skywalker krijgt een zwarte handschoen en gaat wat wilder zwaaien met z'n lightsaber, maar daar hoor je niemand over. Dat is wel het laatste waar ik me druk over maak.

avatar van Wassup !

Wassup !

606 schreef:

is dat al definitief

Alleen het 4de deel is definitief meen ik.

avatar van kakstoel

wel een goeie spider-man film 4*

maar toch denk ik dat een deel 4 een beetje teveel van het goeie gaat worden

avatar van Gollem

Gollem

Geen slechte film, maar ik begin me nu wel te irriteren aan Tobey Maguire. Niet als Spider-Man, maar als Peter Parker. Ik dacht dat Parker in de strip alleen een nerd als student was (niet dat hij toen hij ouder werd wel stoer of cool was, maar toch). Al die soapelementen

hadden van mij ook niet gehoeven. Dat aan-uit, aan-uit tussen hem en MJ. Ook die belachelijke dansscène sloeg nergens op. Dacht Parker dat hij John Travolta was of zo? De special effects vond ik wel weer oké!

Sandman zag er geweldig uit, net als Venom, maar Goblin Jr. viel tegen (al is het een hele verbetering ten opzichte van The Green Goblin uit deel 1). Al met al wel een leuke avond gehad in de bios en wil hem net als de vorige delen op dvd hebben. Wat betreft een 4e deel: prima, maar liever nog een X-Men 4!!!

avatar van First Angelus

First Angelus

SilverGun schreef:

Ik denk niet dat Sam Raimi verlegen zit om een personage volledig uit te werken.

Blijkbaar nu wel. Waarom, dat weet alleen hij.

Maar de Symbiont haalt wel het slechte in Peter Parker naar boven (en zelfs kwaad dat niet in hem zit), wat dus danig verschilt van Luke Skywalker's metamorfose.

avatar van gotti

Verder dan 'wel aardig' kom ik bij dit derde deel niet. Raimi is met dit deel te veel op de herhalingstour van de eerste twee delen en gaat hier en daar zelfs nog een stapje verder (het "amerikaanse-vlag-shot", de vele soapperikelen en het Pearl Harbour achtige shot naar het einde toe waar Goblin jr. op sterven ligt kon echt niet, net als het zeurderige morraaltje achteraf overgens...
Is er dan niets positief aan Spider-Man? Zeker wel! Spidey's baas bij de krant werkte mij, en vele anderen in de zaal erg op de lachspieren, de gevechten met zowel Sandman alswel Goblin jr. zagen er erg vet uit en de Chicago-achtige dansscène spande toch wel de kroon. Heerlijk, dat Raimi wel de ballen heeft om zoeits dan wel weer in deze film te stoppen. Tot slot ook erg moeten lachen om Bruce Cambell als ANtonio Banderas-achtige Maître d’ (de Banderas uit Four Rooms deed ie me heel erg aan denken) en de twee zinnetjes van Stan Lee himself.

3*; niet goed, wel ontzettend vermakelijk...

avatar van veron35

veron35

Ik vond de film wel heel erg cliché, maar dat maakte niet echt veel uit. De beste Spider man film tot nu toe. Een hele vermakelijke film. Jammer dat het volgende deel zonder James Francisco is. En aangezien ik gehoort heb dat Kirsten Dunst haar karriaire wil beiendigen zal die er ook wel mee stoppen. Dan zijn de 3 besten uit deel 1 weg (de andere was William Dafoe).

avatar van gotti

Zal wel meevallen, met Dunst die stopt...

avatar van veron35

veron35

gotti schreef:

Zal wel meevallen, met Dunst die stopt...

Ik hoop het. Ik vind het een goede actrice.

veron35 schreef:
Dan zijn de 3 besten uit deel 1 weg (de andere was William Dafoe).

Dafoe vond ik de beste acteur van de hele serie. hoe hij speelt, dat was echt Venom-enaal. Sorry, ik bedoel, Fenomenaal. Leuk dat hij in deel 2 en 3 ook nog heeeeel even voor kwam

avatar van nat en prisil

nat en prisil

echt een leuke film hoor ik vind de 3e deel veel beter!!!!!!!!!!!!!

avatar van j.vervoord

j.vervoord

606 schreef:

is dat al definitief

nee srry niet definitief maar ze zijn er over aan t onderhanderlen enzo als je begrijpt wat ik bedoel.

avatar van The_Game

The_Game

Vermakelijke film, met Topher Grace die toch een goeie Venom weet neer te zetten (hopelijk gaan ze er mee door).

avatar van soboer

soboer

Ik heb spiderman 3 nu 2 keer gezien en blijf het nog steeds een slechte film vinden. Spiderman 3 probeert teveel te zijn in een te korte tijd. We hebben drama, humor, actie en 3 verschillende verhaallijnen.

verhaallijn 1 sandman: slecht uitgewerkt, oninteressante karakter.

verhaallijn 2 green goblin jr: te weinig vernieuwingen.

verhaallijn 3 venom: voor de meeste liefhebbers de ultieme villian. Maar de screentijd van venom is zo kort dat je haast niet van een subplot kan spreken.

Spiderman is voor mij de tekenfilmserie. In de tekenfilmserie draaide het om twee dingen spiderman en the villian. De liefde(M J) was altijd een subplot in een aflevering. Spiderman 3 is voor mij een liefdesfilm om zo een groot mogelijke doelgroep te bereiken.

Jammer dat de makers zo safe spelen.

Wat me nog opvalt is dat de broer van sam raimi verantwoordelijk is voor het verhaal van deel 3. Deze man heeft 2 Alan Smithees op zijn naam staan.

eindconclusie 2 sterren

avatar van movielip

movielip

Ik heb spiderman 3 gisteren gezien in de bioscoop, en ik vind hem de beste film van de 3. Alles is aanwezig (actie, humor, romantiek en drama) daarom vindt ik hem zo goed!

Hij is heel goed, maar zeker niet SUPERGOED.

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Gister gezien in de bios

Qua actie en spanning doet de film niet onder van deel 1 en 2 alleen duurt deze film net wat te lang en is er net iets te veel 'soap' in verwerkt.

avatar van Knarf Kenobi

Knarf Kenobi

Leuke film met goed in elkaar zittende actie-scène's. Helaas was de film een rommeltje en de emotiononele momenten van soap-niveau. Spiderman 1 was zeer leuk, 2 ook, 3 wat minder. Een niet zo'n daverende afsluiting van het drieluik.

Bart Tönjann

In het begin klaagde ik nog over waarom de film niet eindgt met een swing van Spiderman. Nu het nog een keer gezien te hebben snap ik het echter volkomen. Zo'n scene had gewoon niet gepast, na de dood van Harry. Dan zou het een soort overwinning lijken Zo, dat heb ik even recht gezet, omdat ik er in mijn review anders over sprak.

avatar van lowhusky

lowhusky

niet zo'n goede film maar heel vermakelijk, vermakelijker dan deel 1 of 2 maar wel slechter

avatar van finalman

finalman

dit deel ontgoochelt me wat. beetje teveel van goede met spidey tegenover al die andere slechteriken.

Deel 2 is tot nu toe m'n beste deel.

Hopelijk maken ze geen 4e, anders wordt het uitgemolken. (en de imdb-cijfers liegen er niet om...)

avatar van mcREN

mcREN

het eind is te .....onsmaakvol eigenlijk wel een vrouwenfilm

bah bah

avatar van starbright boy

Berichten verplaatst naar Film > Spoilers > spider man

Om precies te zijn: Een aantal berichten over ideeën voor deel 4 en de comics.

avatar van Niqk

Niqk

De humor was geweldig!

verder vond ik het een beetje veel schurken voor 1 zo'n film...

avatar van bisse

bisse

Best vermakelijk allemaal maar veel punten van kritiek op deze flick. In de eerste plaats hebben ze veel teveel schurken in deze film gestopt waardoor er geen enkele diepgang meer is. belachelijk ook dat de symbiote ineens uit de lucht komt vallen en toevallig bij spidey terecht komt. Nog erger is de herschrijving van informatie uit deel 1 en de aanpassing hiervan. het stukje waarin Peter ineens een bad dude is geworden en een playa is wel heel dom en melig in beeld gebracht en gaat dan ook veel te lang door.

Het allerergste en een aspect wat alle delen een beetje verzuurt maar in dit laatste deel helemaal over the top is de soap achtige stijl en structuur van dialogen. Vooral die dialogen over de problemen tussen peter en may jane zijn het vreselijkst. Die mary jane is in de film een vreselijke zeurkous van een wijf dat de hele tijd op een verschrikkelijk egocentrische wijze een probleem van alles maakt als niet alle aandacht ff naar haar uitgaat. De dialogen die hieruit voortkomen zijn slechter en onnatuurlijker dan een slecht seizoen van the bold and the beautiful en gaan eindeloos door.

avatar van The One Ring

The One Ring

Matige film. Deel 2 heb ik nooit gezien, maar om nou te zeggen dat deel 3 dan moeilijker te volgen is... Nee. Het probleem is intussen wel duidelijk: veels te veel in een film. Vooral veels te veel sentiment en moraal. Maar ok de schurken kwamen niet goed uit de verf en het was beter geweest als iedere schurk een eigen (kortere) film had gekregen. Met name Venom stelt teleur, hoe cool hij er ook uitziet. Thomas Haden Church vond ik nog goed in Sideways, maar hier staat hij niet al te best te acteren. Daarbij hen ik zijn personage op geen enkele logische handeling kunnen betrappen. Ja, Sandman ziet er prachtig uit, maar is inhoudelijk geen cent waard. Goblin Jr. kan me eerlijk gezegd ook gestolen worden. Dat hij te hulp kwam en stierf was het toppunt van cliché en opgeklopt sentiment. Hoewel die laatste woorden van Sandman ook nergens op sloegen. Althans, het moment waarop hij het zei sloeg nergens op.

Ja, we hebben spectaculaire actie, maar ook dat was niet altijd te pruimen. Hoe hoog moet een gebouw zijn voordat Spidey dood kan vallen? De man kreeg veel flinke klappen, maar meer dan een paar sneëen hielt hij er niet aan over. Helden die niet dood lijken te kunnen zijn niet echt spannend. Het dark side-verhaaltje had ook meer aandacht verdient. Zelfs de special effects vielen me soms tegen, aangezien ik af en toe veel te goed kon zien wanneer iets CGI was.

2,5* Teveel dus, en uiteindelijk niet meer dan "wel leuk". Hopelijk bevalt deel 2 me beter.

Overigens: had iemand anders ook Willem Dafoe zien zitten in die bar of heb ik het me verbeeld?

The One Ring schreef:

Hert was hem niet maar hij leek er wel erg op. Op www.youtube.com kun je het nog een keer zien, zoek naar 'Spiderman 3 willem dafoe'. Deze was duidelijk jonger, maar wel het zelfde bekkie