• 9.379.662 stemmen

Met onder meer: Tobey Maguire, Kirsten Dunst en James Franco

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 1 mei 2007

Plot Spider-Man 3

"The greatest battle lies within."

Een buitenaardse symbiote van een andere wereld geeft Peter Parker, alias Spider-Man, nieuwe krachten en een zwart pak die hij goed kan gebruiken om enkele nieuwe vijanden mee te bestrijden. Peters leven lijkt geweldig te zijn met zijn nieuwe pak, totdat hij en zijn geliefden merken dat er iets niet klopt in zijn gedrag...

Spider-Man / Peter Parker

J. Jonah Jameson

Captain Stacey

Dr. Curt Connors

avatar van The Oceanic Six

Moet zeggen, het was ruim 2 uur popcornvermaak en ik zal de film aan iedereen aanraden.

Toch pakte de film me niet meer zo als met deel 1 en 2.

Ik vond het wel jammer dat hij niet meer erg geheimzinnig hoefde te doen rondom zijn identiteit. Zijn ''beste vriend'' Harry wist het, Mary Jane wist het...etc.

Wel weer veel special effects en sterke actie. De film is zeker niet slecht.

avatar van EspenSGX

EspenSGX

Goeie film, alleen waren er sommige stukjes waar ik van dacht: Oei! Da's slecht werk van de gasten van ILM. Bijvoorbeeld bij de finale: De Amerikaanse vlag waar Spidey langs rent ziet er te nep uit en dan het stukje dat hij weg slingert met MJ is het wel erg duidelijk dat de personages uit de computer komen rollen. Vind ik jammer want de rest was zeer realistisch gemaakt.

In dit deel zit gelukkig veel meer actie dan in de vorge delen, die meer op drama gericht waren.

avatar van N_SANE

N_SANE

Wel een redelijke film met een goed verhaal dat weer niet al te best is uitgewerkt. De special effects lieten ook te wensen over.

Toch wel genoten van de film.

The Last

Mwah, neem ik terug, eigenlijk niks mis mee deze film, vind 'm even goed als het eerste deel.

avatar van Tommy De Vito

Tommy De Vito

Vette film, boeide me veel meer dan deel 2!

avatar van Maartenn

Maartenn

Zeer matige spider-man film. Dit is bijna het definitieve antwoord dat deel I nooit meer overschreden zal worden. Redelijk slap verhaal, waar je de afloop al aardig van kon voorspellen. De special effects en de gave actie maken gelukkig een hoop goed.

Maartenn schreef:

Deel 1 is al immers RUIM overschreden door het 2e deel.

avatar van film master

film master

mooie special effects met sandman enz. maar was een beetje te druk bijv. sandman, venom en new goblin en spidermans slechte kant.

ps: Topher Grace is een dunne mannetje die succes gevonden heeft met That '70s Show waar die een nerd speelt en nu geven ze hem een stoere rol als venom, dat sloeg nergens op.

avatar van nightbreed

nightbreed

Alweer een puur stukje entertainment zoals de 2 eerdere delen.

De effecten zijn weer meesterlijk te noemen.

Samen met de X-men de beste stripverfilming als je het mij vraagt.

avatar van Sasja

Sasja

The Last schreef:

Deel 1 is al immers RUIM overschreden door het 2e deel.

Vind ik niet. Ik vond deel 1 100 X beter dan deel 2 en deel 3 de slechtste

avatar van Patat

Patat

Net zoals de twee voorgaande Spider-man films is ook dit derde deel een erg leuke film die jong en oud zal kunnen bekoren. Alhoewel ik helemaal geen fan ben van CGI, is de Spider-man reeks één van de weinige waarbij ik echt onder de indruk kan zijn van de SFX. Hierbij denk ik vooral aan de geboorte van de Sandman en de opholgeslagen kraan die zich door een wolkenkrabber boort. Adembenemende cinema!

Het verhaal pikt perfect in op de voorgaande met de strijd tussen Peter Parker en zijn beste vriend Harry die in dit derde deel helemaal losbarst, maar eveneens een verrassende wending neemt. Spider-man krijgt in deze film ook nog te maken met de Sandman en Venom, waardoor de film zichzelf soms verliest in een wirwar van nevenverhalen en -battles, maar uiteindelijk komt het wel mooi op zijn poten terecht.

Het middengedeelte van de film haalt -net zoals bij de voorgaande films- de vaart er wat uit, maar het boeiende eerste uur en het laatste half uur zijn zeker de moeite waard. Een mooie, waardige afsluiter van deze trilogie.

avatar van erkin17

erkin17

ik snap iets niet

waarom is dat amerikaanse vlag op het einde nep?

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Vermakelijke film, dat zeker. Special Effects zijn meestal dik in orde, al vind ik niet altijd alles even best. De eerste actiescène is ook prima, maar duurt te lang. Ook de andere scènes zijn op zich zelf prima geschoten en gemonteerd, maar het is meer van hetzelfde. Zie je er één, dan is de rest weinig interessant meer. Gelukkig maar dat er nog wel meer is dan actie enkel. Kirsten Dunst is weer prima. Ze heeft body en brengt dit mee in de film. Ze is niet een toevallig vrouwtje dat maar weer eens gered moet worden.
Jammer is dat er zoveel vijanden zijn. Er loopt wel eens een zwart goedje door beeld, maar pas halverwege wordt er echt wat mee gedaan. Ook Sandman is jammer.Weer zo'n typisch persoon van ik-bedoel-het-niet-verkeerd. Hij had weggelaten kunnen worden. Ook die butler die nog even snel een mededeling aan Harry brengt vanuit het niets. Verzin iets originelers hierop.
Gelukkig zit er genoeg humor in. JJ Jameson is weer heerlijk, de Fransman is leuk, het zand uit de schoenen kloppen en meer van dat soort 'zelfspot' Vraag me dan ook af of ik de Amerikaanse Vlag hiertoe hoort, of dat het echt typisch patriottisme is. Een voordeel van de twijfel.

avatar van mos18

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Bart Tönjann schreef:

Ja.

Nou, dat weet ik nog niet zo zeker hoor.

Hoe weet je dat nou dan?

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

EDIT: Op IMDB staat dat hij in 2009 uit komt.

Ze zeiden wel iets geloof ik over iemand die terug kwam.

Norman Osborne?

avatar van kaydegreef

kaydegreef

Ook met dit deel heb ik me weer prima vermaakt. Vooral de laatste 30 minuten van de film bestond uit constante actie.

Aanrader voor de fans.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

De film oogt prachtig, maar daar is jammergenoeg al veel mee gezegd. Dankzij de sublieme CGI krijgen we een paar prachtige scenes voorgeschoteld met als hoogtepunt de kraan die zichzelf door de wolkenkrabber heenworsteld. Het vehaal begint ongeveer waar de vorige delen hun einde vonden, maar is zeker niet zo bijzonder naar mijn mening.

Regisseur Raimi wil jammergenoeg een beetje te veel wat het hele liefdesgebeuren tussen Maguire en Dunst betreft, want dat begint op een gegeven moment erg belabberd te worden. Superongeloofwaardig en totaal niet interessant wat mij betreft. James Franco en Tobey Maguire zitten weer prima in hun rol en vooral Franco is de grote man wat mij betreft. Dunst had evengoed thuis kunnen blijven, want ze voegt totaal niks toe aan het plaatje en haar rol had dan ook door iedereen gespeeld kunnen worden.

Een film die het vooral moet hebben van een paar adembenemende scenes, maar het totaalplaatje word erg verzwakt door een paar rommelige fouten die Raimi maakt met dit deel. Minder dan het eerste en het tweede deel, maar toch nog goed genoeg voor een magere drie sterren.

* * *

The Last

Ik denk dat als Dunst niet had meegedaan aan S-M 3 (sowieso de overige 2 S-M films), de film 1 grote actiescene zou zijn geweest. Want Dunst is wel degelijk van toegevoegde waarde en geeft alle S-M films meer inhoud.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

The Last schreef:

Wat mij betreft had haar rol door elke gemiddelde actrice gespeeld kunnen worden.

avatar van Max en Joep

Max en Joep

gisteren gezien en ik heb me prima vermaakt.

ik vind de Spiderman films hele leuke vrolijke spannende gezellige onderhoudende films en ook deel 3 was hierop geen uitzondering.

ok, de film was misschien iets te lang, soms kakte hij heel even in bij wat liefdes perikelen maar het zij Raimi vergeven.

Daverende actie, waanzinnige effecten, GELUKKIG een Venom die me niet teleurstelde en een lekkere duistere persoonsverandering bij Parker.

Grappige bijrol van Bruce Capbell wederom.

top vermaak, heerlijk voor dik twee uurtjes vergetelheid

avatar van Angel24

Angel24

Middelmatige film, de animatie was niet erg goed gelukt.

Iets teveel liefdes perikelen en de muziek was erg slecht

avatar van Hectometerpaal

Hectometerpaal

Angel24 schreef:

Middelmatige film, de animatie was niet erg goed gelukt.

Iets teveel liefdes perikelen en de muziek was erg slecht

Helemaal mee eens. Het was nog net geen Goede tijden met rare pakjes

avatar van hub_011

hub_011

Ik vind dit echt de slechtste van de 3 films.Er zitten te veel vijanden in de film zo krijgen ze helemaal geen diepgang.En het verhaal is BAR SLECHT!!!!!!!!!

avatar van Mister- x

Mister- x

dit is de baste film van de drie

avatar van Resh

Resh

goeie film hoor vooral met de ''slechte'' spider-man erin

avatar van mos18

mos18

hey er komt volgens m,ij geen spiderman 4

avatar van SanderSander88

SanderSander88

Minste van de 3. Ik ging bijna kapot bij de dans-scenes.

avatar van Eny

Eny

Wat erg zeg deze film. Te erg voor woorden... terwijl deel 1 zo goed was...