The Hills Have Eyes (2006)
Genre: Horror
Verenigde Staten / Frankrijk / Marokko
Geregisseerd door: Alexandre Aja
Met onder meer: Aaron Stanford, Kathleen Quinlan en Vinessa Shaw
Releasedatum: 24 augustus 2006
Plot The Hills Have Eyes
"The lucky ones die first."
Een Amerikaanse familie is met de caravan op reis door de woestijn van New Mexico wanneer ze opeens een auto-ongeluk krijgen. De auto is niet te repareren en hun mobiele telefoons hebben midden in de woestijn geen bereik. Ze proberen er het beste van te maken maar al snel merken ze dat er iets niet in orde is in dat gebied. Ze worden opgejaagd door misvormde lokale bewoners die gemuteerd zijn als gevolg van nucleaire tests door de overheid in het verleden.
Doug
Papa Jupiter
Lizard
Big Brain
Patat
Remakes zijn vaak nutteloze heropfrissingen van klassiekers die amper of niet te overtreffen zijn. Zo denk ik spontaan aan die van "The Omen" die werkelijk geen enkele meerwaarde bracht tegenover het origineel.
Bij deze remake is het gelukkig anders gesteld: het origineel was eigenlijk geen echte hoogvlieger, maar door zijn grauwe sfeer toch een klassieker in het genre geworden. Een erg moeilijke opgave om een verbeterde versie te maken was het dus niet. Toch overtreft deze nog alle verwachtingen.
"The Hills have Eyes 2006" start met een typische setting zoals we ook in "The Texas Chainsaw Massacre" en "Wrong Turn" terug zien: een groep mensen op weg naar een vakantieplek maken kennis met een zonderlinge bewoner van een desolaat benzinestation, worden de verkeerde weg opgestuurd en lopen recht in de val van een groep kannibalistische mutanten. Weinig origineel, maar de uitwerking is erg sterk: de film weet perfect de spanning op te voeren en elk gedeelte van de film heeft zo zijn kwaliteiten.
Tijdens de eerste helft ligt de klemtoon vooral op de spanning en het mysterie. We weten dat er iets in de bergen leeft, maar wanneer zullen ze toeslaan, hoe zullen ze toeslaan en wie wordt hun eerste slachtoffer? Tijdens het tweede gedeelte, na de eerste confrontatie, zien en voelen we vooral paniek en machteloosheid. Hard, maar efficiënt in beeld gebracht. Het laatste gedeelte -en misschien wel m'n favoriete gedeelte- staat dan weer garant voor een goede dosis splatter waarin het bloed alle kanten opvliegt. Net die afwisseling van deze drie elementen -spanning, paniek, splatter- maakt deze film tot een stevig geheel waarin elk deeltje elkaar versterkt.
Een erg goede film dus, alleen het laatste shot vond ik weer iets te typisch. Maar voor wie een avond goed wil genieten van een degelijke stevige horrorfilm is dit een echte aanrader.
Mijn oordeel: een zeer goede 4,5/5.
Psolitsa
Mooie film.. Ik vond de scene waarin dat ene meisje verkracht(?) word en dat dan die moeder binnenkomt en meteen neergeschoten word heel aangrijpend gebracht.. Ik kon me echt inleven
. Het einde vind ik zielig >< .. Van mij krijgt deze 4 ****
Materny
Sluit me aan bij patat.
Al ligt de waarde me iets te hoog.
3.5* verdient ie zeker wel.
Hyperbolic
Dit is op zich geen horrorfilm, alhoewel
het wel een paar zeer gore scenes bevat..
Ik heb het origineel niet gezien, hoeft nu ook
niet..maar ik denk dat deze deel het toch
wel een beetje zieker maakt..4,0
Enerzijds lijkt dit een film die je in het rijtje kan zetten tussen Texas Chainsaw Massacre of Wrong Turn. Je weet dus ongeveer wat je te wachten staat. Anderzijds blijft de film toch wel origineel, en zeker voor een remake. Je krijgt geen minibus met een hoop tieners die op 1 na allemaal eraan gaan. Wel een gezin met groot verschil: huisdieren, ouders en een kleine baby.
Ook de wraak van de overlevenden is sterk. De hond die komaf maakt met een van de wezens en eerst die Douge die in het begin met z'n baseball zich verzet, maar stilaan echt wel pistoff wordt. Effe koel met de bijl draaien en dan met het puntje midden in het gezicht, dat zijn fragmenten die je als horrorliefhebber echt wel wil zien.
Een horrorfilm kortom die zichzelf niet aux serieus neemt in tegenstelling tot Saw of zo, en net daarom zeer te genieten is. Aanrader voor liefhebbers van het genre.
Tabossi
Goede film. Niets meer en niets minder. Heb em nu een jaartje geleden voor het laatst gezien. Wat me het meest is bijgebleven is die 'hardcore(-gabber)'- soundtrack bij de verkrachtingsscene. Heel bizar, doch goed gevonden.
casperde
Ik heb em in de bios gezien, ik vond de film echt bagger.
De verhaal lijn is het zelfde als de verhaallijn van de gemiddelde porno film.
Is hier nou niemand meer met smaak?
ik geloof dat steeds meer mensen deze films mooi beginnen te vinden en de echt goeie films al na 2 min saai vinden.
Schande gewoon:(
Kortom een echte breezah film
JoeCabot
Verhaal is precies wat het hoort te zijn in een film als deze: zo veel mogelijk op de achtergrond gelaten. Anders zou het kijkplezier er toch alleen maar op achteruit gaan. Lekker achterover in je zetel zitten en genieten van de mooie gore-effecten en ander geweld (ja, het is maar film, dus dat mag)! Jij noemt het slechte smaak, ik noem het horror pur sang...
Ik heb em in de bios gezien, ik vond de film echt bagger.
De verhaal lijn is het zelfde als de verhaallijn van de gemiddelde porno film.
Is hier nou niemand meer met smaak?
Net als met porno gaat het hier ook niet voornamelijk om het verhaal.
JoeCabot
Verder mag wel gezegd worden dat deze film op filmisch gebied op alle vlakken een stuk beter is dan een pornofilm
movie*freak
Gewoon een vermakelijke horror filmpje voor een avondje,meer niet.
Jorny
Ik heb hier met plezier naar gekeken. Deze film gaf me een beangstigend gevoel en de schrikmomenten waren fantastisch. Toch had het voor mijn gevoel nog wat "beklemmender" gekund.
film88888
Super remake van het slechte en dom orgineel. Deze remake was echt goed voor een slasher-horror prachtig in dit gere en voor mij mogen al de horrors als deze zijn, maar ik vind dat de laatste tijd de horror films terug als de oude worden bv:(slither) lekker veel bloed ook in de film, en de moorden waren goor echt goor vond ik ook heel goed en het einde veel beter als in het orgineel, en leuk dat ik Ted Levine nog eens aan het werk zag. een 3,5
Mister_Movie
Inderdaad, het beklemmende gevoel, en voor mij wil dat zeggen voortdurend in een soort van lichte spanning zitten, ontbreekt een beetje.
Verder geeft de film alles wat je ervan verlangt, en dan vooral keiharde scenes, zonder daarom sadistisch te worden.
wim-film
Leuke vettige horrorfilm.uuu het verhaal in die film moet je zelf bedenken maar deze film is wel de moeite waard om te kijken als je van horrorfilms houdt
nokkie335
ik vond de film een beetje langdraderig
3 **
Wederom goede film.
'The Hills Have Eyes' is zeker een van mijn favoriete films uit 2006. |Zelfs de derde keer schrok ik nog een aantal keren, zelfs op de momenten waar ik nog herinnerde wat er ging komen. Het enige grote minpunt van de film is dat het óf rust is of spitsuur. De familieleden worden in één scène vermoord, de mijnbewoners worden aan het einde in een lange ruk vermoord, de scènes daarvoor zijn gewoon rust. Wat verspreiding was niet slecht geweest.
Emilie De Ravin is ontzettend sterk en Aaron Stanford doet het goed als hoofdrol.
Al met al voor meerdere keren zien een zeer geslaagde film.
blijft 4.0
TOthehulk
dat zijn toppers waar je op wacht heeft me niet teleurgesteld maar ook niet echt verrast!
Don_Mat
Hele sterke film. Alleen was die scene dat die monster die griet aanrandde echt schandalig. Het is al erg genoeg dat dat soort dingen in het echt gebeuren, ik hoef dat echt niet te zien op een film. Ik vond dat niet kunnen. Maar verder was ie heel goed. 4 *
Turkeyloverz
De film heeft een onrealistisch verhaal en zo een realistisch gebeuren doet de film wel goed eigelijk. Ook makkelijker om mee te leven met de acteurs.
Don_Mat
De film heeft een onrealistisch verhaal en zo een realistisch gebeuren doet de film wel goed eigelijk. Ook makkelijker om mee te leven met het acteurs.
Kijk, ik heb ook respect voor wat jij zegt, maar mijn mening blijft toch dat ik dat te ver vond gaan.
Turkeyloverz
Ik doe precies hetzelfde, een mening geven, ook met respect voor jouw mening.
Angrod_Pallanén
De vraag is of het personage de vechterlust had gehad als ze niet aangerand was. Ik vond die scene ook heel erg, maar ik vond het niet te ver gaan. Het was een erg realistische scene en je kreeg meteen sympathie voor het personage dat eerst het domme tienermeisje was.
Turkeyloverz
Idd, het personage die uiteindelijk op indrukwekkende wijze wraakneemt heeft een aanleiding nodig die hem zo woedend zou maken, dat hij ook daadwerkelijk wraak zal moeten nemen en , Don_Mat zegt het zelf, wat kan er erger zijn dan dat je vrouw aangerand én daarbij ook je kind/baby ontvoerd wordt. Het hoort er toch wel stiekem bij, vind ik.
Angrod_Pallanén
Ik had het over Emily de Ravin, niet over het hoofdpersonage. Het personage van Emily had nooit zo actief die in het zwartgekleede man dood kunnen maken als ze niet iets traumatisch had meegemaakt dat die woede opriep.
Maar idd, ook het personage van Aaron Stanford had nooit zo ver kunnen gaan als zijn baby, zeker nu zijn vrouw dood is, was ontvoerd.

The Hills Have Eyes II

Martyrs
Drama / Horror, 2008

À l'Intérieur
Horror / Thriller, 2007
ambushverkrachtinggas stationnew mexicovanremakebloedvergietenseriemoordenaarslasherwreedheidkannibaalmoordenaarwoestijnfamily holidaykrankzinnigheidghost towntorture pornkannibalismelost in the desertnuclear testingstranded in the deserthuman monster