Genre: Misdaad / Thriller
Geregisseerd door: Paul McGuigan
Met onder meer: Josh Hartnett, Lucy Liu en Bruce Willis
Releasedatum: 20 april 2006
Plot Lucky Number Slevin
"Wrong Time. Wrong Place. Wrong Number."
Nadat hij zijn baan en vriendin kwijt raakt, reist Slevin af naar New York. Eenmaal bij het appartement van zijn vriend Nick Fisher aangekomen, waarbij hij zou logeren, wordt hij "uitgenodigd" mee te komen naar The Boss. Deze ziet hem voor Fisher aan, die zelf spoorloos is. En later die dag eist de rivaliserende onderwereldbaas The Rabbi zijn aanwezigheid. Ook deze man denkt dat hij Nick is, die bij beide mafiozen nogal wat gokschulden heeft open staan. Toch besluit Slevin de schulden op te lossen, terwijl de politie het hem lastig probeert te maken. De vraag is of het hem zal lukken, en wie toch de mysterieuze Smith is die bij zowel The Rabbi en The Boss opduikt...
Slevin
Dumbrowski
Yitzchok
Marty
Xx_se7en_xX
Wat een verhaal! Zit goed in mekaar en had sommige dingen eigenlijk wel een klein beetje verwacht maar dat zegt nog niet dat het geen uitstekend verhaal is. Ik dacht eerst dat Lucy Liu ook bij de slechten hoorde, maar dat had ik weer wel mis.
The Kansas City Shuffle
''They look right....
And you.... go to the left.''
Minotaures
Hele listige film. Kwaliteit van een verhaal en een van de beste misdaad films die ik gezien heb met een goed-doordachte script en bij verre te ingewikkeld om voorspelbaar te zijn. Dat wordt ook goed geregeld.
simonvinkie
Nog niet gezien maar na ik de trailer heb gezien lijkt het me een beetje een mix tussen Snatch en Pulp Fiction of heb ik het mis?
Minotaures
Snatch heb ik nog niet gezien, maar zeker geen Pulp Fiction. Hoe kom je daarbij?
simonvinkie
weet niet ik dacht eerst dat het weer een beetje zoeen soort Tarantino/Richtie film was
Endeavour
Ik kreeg wel Uhm-Cool momenten bij deze film.
Zeer entertaintfull..
Josh acteer prestaties waren zeker niet slecht.
En Bruce Willis als de TopCat ofzo..
Minotaures
Het heeft wel met backflashes te maken, dus je moet goed je koppie bijhouden om het te volgen. En het verhaal wordt verduidelijkt door vele verledens-gebeurtenissen. Het is echt een topfilm waar je zeker van verrast wordt; kijken die handel!
Xx_se7en_xX
Qua quotes kun je ze wel bij die twee plaatsen. ijzersterk dat script.
Clochard deluxe
heerlijke film met een gave sfeer en toffe humor. vanavond voor de 2e keer gezien maar hij blijft mooi. aanrader!
ruud_sengers93
Oef zeg
Wat een goeie film!
Film begon echt vaag en ik kon totaal niet zien waar die naartoe ging, maar een verschrikkelijk goed einde.
4,5* voor deze
Cinemaniak
Heerlijke film!! Bruce Willis, hou het voortaan bij comedy! Geen actieheld meer uithangen zoals in Surrogate
Gek genoeg was deze film nauwelijks in het nieuws, als ik mij het goed herinner.
Stephanovic
Het is ook maar net wat je als 'comedy' beschouwt he...
eddyeddy
Weer opnieuw bekeken en nog steeds een klasse film, zelfs voor een 2e keer blijft hij boeien.
Nomak
Best wel een goede film. Het probleem is natuurlijk dat de film veel te veel op een plottwist leunt die je al van mijlenver ziet aankomen. Je weet als kijker toch al erg snel dat dat kleine mannetje en Slevin dezelfde persoon zijn. De regisseur doet op het einde nog de moeite om een half uur uitleg te geven over hoe de vork nu precies aan de steel zit. Ook dat is nogal overbodig, want als je als kijker een beetje oplet is het niet moeilijk om de film te volgen en te begrijpen.
Het komt er in elk geval wel op neer dat er heel wat toevalligheden en ongeloofwaardigheden in de film zitten. Waarom laat Bruce Willis dat jongetje eigenlijk leven? Hij is toch zogezegd een koelbloedige huurmoordenaar.
Toch ook weer een handvol bekende acteurs die de film naar een hoger niveau moeten tillen. Iemand als Morgan Freeman doet het altijd wel goed, maar toch is het allemaal niets speciaal. Lucy liu vind ik altijd wel leuk om naar te kijken en hier acteert ze erg fris en leuk, maar ook haar heb ik al in betere rollen gezien. Toch is het zeker een vermakelijke film die zeker wel een kijkbeurt waard is.
Kevin13
Werd volgens mij vermeld in de film. Mr. Goodkat is een huurmoordenaar en geen monster.
Nomak
Dat heeft weinig te maken met een monster zijn. Hij werd ingehuurd omdat hij zogezegd DE professional was die de job tot een goed einde zou brengen. Hij had toch al op voorhand kunnen bedenken dat hij geen kinderen wil vermoorden en dus niet de juiste man voor de job zou zijn.
Dan vind ik het vooral ongeloofwaardig dat hij samen met dat jongetje een een wraakplan gaat werken.
Kevin13
Nou, hij nam de klus omdat niemand anders hem wou en hij er vet voor betaald werd. Maar ik ga je zeker niet tegenspreken als je zegt dat het ongeloofwaardig is.
Pruim
Wat een geweldige film. Een cocktail van enkele van mijn favoriete films als Pulp Fiction, Memento, Natural Born Killers en Usual Suspects, zo zou je Lucky Number Slevin wel kunnen omschrijven. Ik had al wel goede verhalen over deze film gehoord en gelezen, maar dacht desalnietemin dat het een nogal simpele actiefilm zou zijn. Allesbehalve dat blijkt nu de waarheid. Wat een magistraal plot, wat een fantastisch verhaal, je wordt er vanaf het begin meteen ingezogen en het laat je pas tijdens de aftiteling weer los. Deze film is de door mij gegeven vijf steren meer dan waard!
Vinokourov
Mwah, wel aardig tussendoortje, maar een topper is het ook weer niet.
Pitakaas
Ik vond het echt een zeer matige film. Wat het voor mij vooral verpestte, is dat het niet echt waterdicht was. De regisseur doet geen enkele moeite aan het begin om te verklaren wat er met Nick Fisher is gebeurd of wie het uberhaupt is. Dus ik had al gelijk het idee, die Nick Fisher is meer dan we denken. Dat daarnaast ook die paardenrace werd geshowd met als gevolg enkele doden, en een kritische kijker kon voor zichzelf linken gaan leggen. Zo kom je al toch een soortgelijke conclusie waar de maker aan het einde een halfuur nodig voor had.
Verder is het verhaal wel sterk. Ik vond alleen de casting nogal zwak. Morgan Freeman is weer typisch een Morgan Freeman rol. Gaaap. Een goede acteur is iemand die divers is en verschillende soorten rollen kan aannemen. Hoe vaak heb ik Morgan Freeman al in dergelijke rollen zien spelen? Dat gaat echt wel vervelen zeg.
Ook Josh als Slevin was niet echt een topformule.
Uiteindelijk had ik tijdens het kijken een cijfer rond de 3 ster in mijn gedacht. Echter, om de volgende reden is het toch dit uiteindelijk cijfer geworden: waarom in godsnaam die relatie met Lindsay? Naast het feit dat Lucy Lu echt een verschrikkelijke actrice is, was dit echt een HELE irritante character en had ze echt verschrikkelijke dialogen. Ik was blij dat ze gewoon lekker werd neergeknald door Goodcat, die een leuk rolletje had, maar mijn hoop was helaas niet terecht. Damn wat een slecht einde zo.
Al met al dus op een 2.5 gekomen.
Hoe mensen het durven om deze film met Memento of Pulp Fiction te vergelijken gaat mijn pet te boven trouwens, maar daar zijn meningen over.
Nomak
Naast het feit dat Lucy Lu echt een verschrikkelijke actrice is
Ten eerste is het Lucy Liu, en ten tweede is het een fantastische actrice!
Pitakaas
Whatever. Ik vond die dialogen (niet alleen van haar trouwens, maar het in het overgrote deel van de film) gewoon zó gemaakt. Het wilde net wat te graag grappig zijn om echt grappig zijn. Jammer!
In potentie was dit namelijk echt wel een 4,5* film.
Baggerman
Ja, iemand met ogen ziet dat inderdaad meteen! Toen dat als een 'verrassing' werd gebracht (alsof de karakters van Freeman en Kingsley dat joch, dat ze nooit in werkelijkheid hadden ontmoet, nog herinneren!: "Nee toch! Je leeft nog?")
Voor de rest toch wel aardig. Ik verveelde me er in ieder geval niet mee.
Wezze
Voor deze film een plekje in m'n top 10 geruimd. Ik vond 'm echt briljant.
Erik Dekker
Voor deze film een plekje in m'n top 10 geruimd. Ik vond 'm echt briljant.
Welke heb je uit je top 10 gegooid dan?
Erik Dekker
Snatch jongen
Na al die jaren dat ik je ken wordt je steeds vreemder, hoe durf je dat te doen
dave
Mysterieuze film die op een geslaagde manier met je voeten speelt. Ik ben er alleszins blindelings ingetuimeld, dwaas dat ik ben.
Een tikkeltje serieuzer dan 'The Big Lebowski' en visueel aantrekkelijker dan 'Snatch.'. Erg vernieuwend is deze film eigenlijk niet. Het verhaal mag op het eerste zicht wel origineel klinken, maar sta er tien seconden bij stil en je mening verandert. Al die plotwendingen, de moordenaar met het hart van goud, de twee ivoren torens, enzovoort. Het zijn uiteindelijk vrij universele feiten. Het enige dat goed is aan het verhaal is het moment waarop de hele situatie ondersteboven gekeerd wordt en je verwonderd voor je uit zit te staren. Alhoewel zo'n aaneenschakeling van plotzwenkingen ook wat makkelijk overkomt.
De humor is net in die gepaste mate aanwezig om een en ander recht te trekken. Al was het maar omwille van bepaalde gelaatsuitdrukkingen, of het feit dat een baseball even doeltreffend blijkt te zijn als een kogel. Eenvoudige en spitsvondige humor gecombineerd.
Erg leuke cast. Vooral Willis speelt voortreffelijk, met zijn nieuwe coiffure. Er is niemand die echt tegensteekt en ze lijken allemaal wel hun plaats te vinden. Het is trouwens de eerste keer dat ik echt moest opkijken van Freeman. Wat is hij anders dan normaal.
Tot slot had ik misschien liever wat meer muziek gehoord. Onopvallende soundtrack. Afijn, het viel gelukkig niet op dat het onopvallend was.
Aangename snack, als je er niet teveel bij nadenkt.
3,00 (3,25)

Drie goede films met een hoofdrol voor de jarige Morgan Freeman (84)

Snatch
Misdaad / Komedie, 2000