Genre: Thriller / Horror
Geregisseerd door: Simon West
Met onder meer: Camilla Belle, Katie Cassidy en John Bobek
Plot When a Stranger Calls
"Whatever You Do, Don't Answer The Phone."
Het nieuwe baantje als babysitter van een jonge middelbare scholiere verandert in een nachtmerrie, wanneer zij geheimzinnige telefoontjes ontvangt. Terwijl ze verifieert of alles in de omgeving wel veilig afgesloten is, lijkt iemand die het op haar gemunt heeft, toch steeds dichterbij te komen.
Jill Johnson
Detective Hines
Track Coach
Cheerleader
ankiepankie1
Ik ga hem vanavond kijken tijdens, jawel je raadt het al, babysitten!!! Ben benieuwd of ik de avond overleef!
finitio
Ziet er gaaf uit, ik zal later deze avond aangeven of ik er nog hetzelfde over denk
magaal
ik vond het echt een stoere film, lekker paniekerig en toch ook wel een beetje eng :$
4 sterren vind ik dik verdiend
Villeneuve Jr.
Verhaal ging nergens over, te voorspelbaar en totaal niet eng. 1/5
sandesh036
Vermakelijke film. Het begin was wat saai, maar verder was het wel geinig!
nightbreed
Naaaaah, ik heb zelden een film gezien met zo'n dun en nietszeggend verhaaltje.
Door de zeer gelikte regie leek het af en toe een spannende film.
Dit is een soort van slappe Scream-kloon.
soom
Ik vergeet zelden iets wat ik gelezen heb of wat ooit tegen me gezegd is, en meer van die dingetjes die gewoon horen bij mij. Dus ik vergeet nooit het broodje aap verhaal waar When a Stranger calls op gebaseerd is (of is dit een remake?).
Vond het best spannend, (maar ik zag maar ongeveer een halfuurtje film
), hoewel ik wel betere horrorfilms ken. En Camilla Belle is niet zo goed als andere screaming leading ladies in andere horror/thriller films, maar ze is natuurlijk niet echt slecht, het is gewoon een popcorn standaard filmpje en goed voor een simpele 3 sterretjes. Ik durf de telefoon vast niet meer op te nemen of alleen thuis te zijn..
bobolinski
echt wel een gave film. Er is gewoon bijna continu spanning. Vooral door de muziek. Alleen snap ik het verband met de moordenaar niet. Is hij echt een stranger of hebben we hem eerder gezien in de film. Wie??
Dit is toch geen horror, zoals sommigen zeggen, maar een thriller?
Talkshit
Ik vondt het begin een beetje saai. Steeds ging weer die telefoon. Op het einde werd het pas een beetje spannend, toen je de 'stranger' zag. Maar het echte einde van het verhaal vondt ik een beetje raar. Ik had gedacht dat die 'stranger' een bekend persoon was uit het verhaal zelf, dat bleek niet zo te zijn.
horsefilmfan
Heel leuk en spannend!Ik moest echt bijna gillen toen ze onder water dook en die dooie huishoudster zag hihi
Erg standaard maar goede hoofdrol speelster
e was ook de moeite en genot om te kijken.
2,5 ster
hellblazer93
Geining filmpje maar wel een verhaal dat aan alle kanten rammelt. Het acteerwerk was ook niet alles, maar het viel me niet tegen. Wel een goed sfeertje en het werd best spannend.
Joy4ever
Film die het duidelijk moet hebben van de "spannende" muziek. Voorts had van mij de telefoon wel iets minder vaak mogen gaan. Nu werd het soms een beetje lachwekkend.
alexito412
is wel te doen, film komt maar niet op gang...
maar voor 1 X te kijken wel de moeite waard..
m1701
Ik vond de film wel aardig
De spanning werd goed opgevoerd
Lampen aan en weer uit en geluiden etc.
Daar hou ik wel van.
Bleef constant vol spanning kijken wat er gebeuren zou!
3* zeker de moeite waard om te kijken
Deze film heb ik helaas in de bioscoop gezien. Ik vond hem niet spannend en de stranger zie pas in de laatste minuten. Was volgens mij ook een erg goedkope film.
Goede korte rol trouwens van Tommy Flanagan
;)
een fijne verfilming van een kampvuur verhaal.
dit verhaal vind je vaak terug in films en boeken maar deze film slaagt er toch in om ondanks de bekendheid van het verhaal toch spannend te blijven.
DoubleDutch
Men neme de eerste scene uit Scream en een gezond verstand en maken daar een film van..
Is het niet weer de zoveelste High School Slayer movie? :S
;)
Is het niet weer de zoveelste High School Slayer movie? :S
jep
en eentje die gezien mag worden.
Sukantara
Een lekker spannend thrillertje opgenomen in een werkelijk waanzinnig mooi huis. Het verhaal vind ik niet het sterkste, maar een goed opgebouwde spanning maakt dit voor mij een vermakelijke anderhalf uur. Deed me inderdaad hier een daar wat aan scream denken.
Horrorfreak12
mooie set, spanning viel soms wat ver te zoeken, verhaal was maar simpel, actreertalent kon beter...
skipy05
Wat een film. Normaal kijk ik niet naar dit soort film. Veel te spannend. Verhaal is wel goed. De muziek maakt het nog eens zo spannend.
Ik wou hem zien omdat Camilla Belle er in meespeelde. Ze speelde haar rol zeer goed.
Ik zal deze film toch niet meer opnieuw zien.
Tjurk
Dik nageaapt van One Missed Call. Of andersom natuurlijk xp.
Alleen vond ik one missed call wel véél beter. Die hoofdpersoon kan niet acteren. En het is één en al vaagheid. Alleen op het laatst beetje spanning, maar ook nietheel bijzonder of zo. Deze film is trouwens ook erg voorspelbaar. Ik wist precies wanneer en wat ging gebeuren.
riefenstahl
Met weinig middelen gemaakte thriller die ondanks cliché gegeven onverwachts toch erg spannend is en me meesleepte.
Het duistere, onheilspellende sfeertje gaf me een ongemakkelijk gevoel [en dat heb ik niet snel].
Die premisse werd niet geheel ingelost want juist het laatste stuk is licht teleurstellend. Maar al met al toch knap gemaakt:
Men neme één actrice [en wat kleine bijrolletjes], een huis en een telefoon: knappe jongen die daar 1½ uur spannende cinema van weet te maken...het is ze gelukt dus petje af.
Juist bij dit soort lowbudget films blijkt het talent en inventiviteit van de regisseur; bijv. als haar vriendin het huis verlaat: subtiele doch erg spannende scene.
Loveconfused
goeie film! vond het wel een beetje voorspelbaar, en makkelijk verzonnen maar hebben ze toch iets heel spannends van gemaakt. had toch meer schrikeffecten verwacht, maar gelukkig viel het wel mee.

When a Stranger Calls Back
1993