Genre: Animatie / Fantasy
Geregisseerd door: Toyoo Ashida
Met onder meer: Akira Kamiya, Yuriko Yamamoto en Kenji Utsumi
Gesproken taal: Japans, Italiaans, Duits en Engels
Plot Hokuto no Ken
"Power without perception is spiritually useless, and therefore of no true value."
Na een atoomoorlog is een groot deel van de aarde verwoest en nergens groeit meer wat. Kenshiro (Kayima) vecht tegen het onrecht, maar wordt door zijn beste vriend Shin verraden om een vrouw. Hij wordt voor dood in een ravijn achter gelaten. De broer van Kenshiro, Raoh (Utsumi), neemt de titel Fist Of The North Star van hem over, maar hij is alleen maar op zoek naar macht. Kenshiro komt sterker dan ooit terug, maar is hij opgewassen tegen zijn grote broer?
Kenshirô
Yuria (Julia)
Ken-Ô (Raoh)
Jagi
Shin
Rei
Rin (Lynn)
Bat (Bart) (as Mie Suzuki)
Airi
Ryûken
Blindfold
Dit was de eerste Manga film die ik ooit zag en ik was meteen verkocht. Ik heb hem een tijdje geleden weer eens bekeken en hij deed toch wel erg gedateerd aan, maar hij blijft voor mij toch altijd speciaal is het niet ontroerend).
Goodfella
Ik vind Manga normaal gesproken echt heel hard zuigen, maar deze film vond ik op de een of andere manier toch wel aardig. 2 sterren derhalve, voor een Manga-film is dat hoog hoor...
vic
deze film heb ik ooit in de bioscoop gezien en ik vond het de beste manga film ooit. ik vond hem leuker dan akira en dat waren toen de twee top films in hun genre. Manga was toen nog helemaal niet doorgebroken hier in nederland. hij is nu een heuse klassieker en nog steeds erg onderhoudend
ThaDeez
ik vind bijna elke andere manga film beter dan akira. Die zuigt echt hard. als ik manga wil zien, kijk ik vaak veel Martial arts, Mechwarriors en stuff.. =] veel koeler =]
You_bastard
Aaaaaaaah....tatatatatatatata tatatatatatatatatatatatatatata tatatatatatatatatatatatatatata tata....you are already death. Veeeeeeeeeeeeeeeeeeeet.
Episch en bloederig. Een van de betere Manga's. 4 sterren
pjotr
Zeer gedateerd (vooral het tekenwerk). Maar wel een echte must-see anime-klassieker.
Padd0
Ik heb al aardig wat anime gezien maar deze toch nooit. Aangezien iedereen hier er wel redelijk lovend over is (zelfs goodfella voor zijn doen) ga ik hem toch maar ff een keer kijken.
tovenaar
(zelfs goodfella voor zijn doen)
Haha, 2 sterren.. lekker lovend
Goodfella
Ik heb al aardig wat anime gezien maar deze toch nooit.
Dat valt me zwaar van je tegen Padd0
Ik dacht trouwens dat dit weer één van die Manga's was die ik min of meer verplicht van je moest kijken.. niet dus
Ach ja, die filmpjes zijn ook allemaal hetzelfde
Padd0
Ik moet eerlijk zeggen ik had er meer van verwacht, véél meer. Ik vond het over het algemeen echt belachelijk. Overdreven vechtscene's een belachelijk verhaal. Nee ik kan er niet veel van maken, 1,5* dus.
kungfuzombie
zeer coole anime klassieker! Maar natuurlijk niet zo goed als Akira. Toch verplichte kost.
Ramon K
Is dit uberhaupt op dvd? Deze film wil ik graag weer een keer zien.
Ramon K
Volkomen nuchter denk ik.
Maar serieus, ik heb vroeger menig anime gezien (weet alleen niet alle titels meer) en Akira maar vooral deze zijn me het meest bijgebleven. Leuke verhaallijn en veel bloederige onzin. 4* zijn in mijn herinnering nog steeds terecht.
Denk niet dat ik zo hoog uitkom, maar qua insanity gehalte is dit wel één van de betere animes ja.
Man loopt langs een torenhoge skyscraper, steekt cool z'n arm uit en het hele gebouw stort in. Lekker droog
Ramon K
En dat gebouw valt dan dacht ik ook nog eens op hem neer en hij wandelt rustig door de steenmassa heen gelijk een mes door boter. Hij zit nog redelijk fris in mijn geheugen merk ik.
DOA
haaah aah dit was zo overdreven dat het goed was. Overdereven vechtscenes en veel bloed enzo. 3,5*
Ramon K
Dvd gevonden en besteld. Ik weet niks over de kwaliteit, maar ik verheug me nu al over dit stukje jeugdsentiment.
Ramon K
Licht teleurstellend bij herziening. En dan heb ik het vooral over het plot; in mijn herinnering was dat wat magischer en heroischer. Verder is het gewoon heerlijke bloody nonsens. 3*, maar een halfje er boven op wegens het jeugdsentiment. 3,5*
Crazy~Dutchman
hehehehe
"Kolibri voet - en vuist " gaan nooit vervelen.
Blijft 4* voor mij. Ondanks dat ik hem al 6 keer gezien heb.
SuperSideSwipe
Mooie film, met lekker veel actie en over de top bloodvergiet. (zoals het hoort dus!)
Elke keer als je hem ziet geniet je weer
Must see voor alle Anime fans. (zijn trouwens wijnig echte fans die deze nog te gaan hebben).
4,0
henthemen
ik vond hem zeer goed SUPER Manga/Anime ben eigenlijk heel benieuwd of hij nog ergens te verkrijgen is op dvd heb hem namelijk heel lang geleden gezien en toen waren de video banden in jammer ben nog opzoek
jeanai
gewoon even bij de media markt binnenstappen ;p
een van de eerst anime films die ik heb gezien, maar vond niet zo'n boeiende film. maar het is en blijft een must see
Prudh
Ben vandaag even langs de Media Markt gelopen, maar volgens mij was daar alleen Shin Hokuto no Ken te koop, oftewel New Fist of the North Star. Ze konden de oude versie niet vinden en ik vrees dat die helemaal niet meer te verkrijgen is op DVD. Maar voel je vrij mijn ongelijk te bewijzen.... Met behulp van de barcode van de DVD konden ze hem bij MMarkt opsporen, dus als iemand die kan vinden hou ik me aanbevolen nogmaals te informeren aldaar
kaneda1984
heb deze film op video gehad zeer mooie anime
helaas kan ik nergens de dvd versie vinden
heb alwel de new fist op dvd
FixX
dit was ook mijn eerste manga film die ik heb gezien en was gelijk verkocht
de film heb ik destijds besteld bij the movie store en heb daar 1,5 jaar op gewacht tot hij binnen was en zeer zeker de moeite waard
probleem alleen hij is op vhs
andere films zoals street fighter en street fighter alpha , wicked city akira blood the last vampire metropolis enzo heb ik wel op dvd
Mad Man Mundt
Power without perception is spiritually useless and therefor of no true value! ...You percieve nothing!
Mwahaha, Ryuken what a foolish old man you are! Stop hiding behind your metaphors and metaphysical fantasies, I am stronger than ever before, I am true fist of the Northstar!
Beste qoute film ooit! Heb al op menig ongepast moment de oncontroleerbare neiging gehad om de Fist quoten.
Heb alle ouwe mangas trwns op video, waar de vertaling vaak 10x beter is dan de dvd versies (vooral Akira), soms zelfs beter als het originele japans imo.
4.5* Mad Max on Multiple Steroids!
Vandernagel
Ah, manga. Daar heb ik er vroeger zowat alles van gekeken. Uit respect voor mijn jeugdherinneringen:
3,5 sterren

'The Terminal' met Tom Hanks gaat vandaag het Netflix-aanbod verlaten