• 9.384.392 stemmen

Zwartboek (2006)

Thriller / Oorlog | 145 minuten

Genre: Thriller / Oorlog

Alternatieve titel: Black Book

Oorsprong: Nederland / Duitsland / Verenigd Koninkrijk / België / Frankrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Paul Verhoeven

Met onder meer: Carice van Houten, Sebastian Koch en Thom Hoffman

Gesproken taal: Nederlands, Duits, Engels en Hebreeuws

Releasedatum: 14 september 2006

Plot Zwartboek

"To fight the enemy, she must become one of them."

In het laatste jaar van de Tweede Wereldoorlog wordt plotseling de boerderij, waar de Joodse revuester Rachel Stein ondergedoken zit, gebombardeerd. Ze wordt opgevangen door een lokale zeiler, maar krijgt dezelfde avond nog bezoek van Van Gein, die hen waarschuwt dat de Duitsers dit nieuwe adres al op het spoor zijn, en hen een veilige doorvaart door de Biesbosch naar het (bevrijde) zuiden van Nederland aanbiedt. Het bezette deel van Nederland ontvluchten blijkt echter niet zo gemakkelijk als ze had gedacht.

Rachel Stein / Ellis de Vries

General Käutner

Notary Wim Smaal

avatar van tom1980

tom1980

al bekend wanneer deze film op dvd uitkomt?

avatar van Quentin

Quentin

Ja: 26-04-07

avatar van thibault14

thibault14

Quentin schreef:

Veel van Belgie verwacht ik niet, daar laat men Nederlandse films vrijwel altijd links liggen.

De film is in première getoond op het filmfestival van Gent, speelt zowat in elke bioscoop hier in Vlaanderen en de zaal zat bij mijn vertoning gisteren goed vol (hoewel ik de enige was van onder de 50 jaar).

avatar van tomdc

tomdc

Ik heb gisteren Zwartboek in de UGC in Antwerpen gezien. De zaal was echter bijlange niet gevuld, terwijl het toch het openingsweekend van de film is. Heeft ook een negatieve review gekregen in Humo, een veelgelezen weekblad in België. Vrees toch een beetje voor het succes van Zwartboek in Belgie, ondanks het feit dat het een hele goeie film is.

stan

Misschien komt het succes als meer mensen ernaartoe zijn geweest en het doorvertellen ofzo.

Ach mij maakt het eigenlijk niet zo veel uit want ik heb hem gezien en vond het een geweldige film

avatar van thibault14

thibault14

Humo heeft bij mij alle krediet verloren als het op reviews aankomt.

avatar van Verbal

Verbal

Heb de film in het Ketelhuis gezien in Amsterdam. Was de eerste film in mijn leven waar ik mijn oren heb dicht moeten stoppen omdat het geluid veel te hard stond. De nederlandse film zit weliswaar in de lift maar vond ook deze film maar matig en niet alle ophef en hype waard.

Dieptepunt vond ik het toevoegen van een scene die mij verdacht veel deed denken aan Basic instinct's beroemde sexscene: het open kruisje van Sharon Stone. Ditmaal het scheren van het kruisje van Carice. Heeft Paul V. een obsessie met het vrouwelijk geslachtsdeel? Is dit "functionele" sex?

by_the_way

Ditmaal het scheren van het kruisje van Carice.

Ik zie geen overeenkomst hoor.

Is dit "functionele" sex?

Ik denk gewoon vermaak beetje bloot erin.

avatar van Quido

Quido

Die scène is wel degelijk functioneel en is dus niet zomaar even vermaak (zoveel zag je nou toch ook weer niet).

stan

Het is niet scheren van het kruisje.. Het is het blonderen van het schaamhaar..

Ze moest natuurlijk zoveel mogelijk doen om geen jood te lijken.. Je zag toch ook het bleekmiddel in dat bakje zitten

Snap je het nu

avatar van Evil Empire

Evil Empire

Typische Verhoeven-humor natuurlijk dat het uiteindelijk geen haar uitmaakt.

raymon

Ik heb bij een pagina gekijken hoe hoog ''Black-book'' stond in de Franse Box office en bij een lijstje Paris stond dat Black-book op nummer 4 van de box office stond! vind ik best hoog voor een nederlandse film in Frankrijk. Maar weet niet of dit zeker is Frans is namelijk mijn slechtste taal

in belgie staat de film op 7 vind ik nog meevallen

Kruistocht in spijkerbroek op 11.

Film zal 1 januari in de Engelse bioscopen in premiere gaan.

Carice is overspannen!

Donderdag 7 december 2006 - DEN HAAG – Carice van Houten heeft zich afgemeld voor het nog titelloze nieuwe toneelstuk van Alex van Warmerdam. Ze is overspannen. Samen met Pierre Bokma en Ariane Schluter zou zij de hoofdrol spelen in het stuk van gezelschap de Mexicaanse Hond, dat vanaf maart 2007 op tournee gaat.

Volgens Mark van Warmerdam, directeur van Orkater, waar ook de Mexicaanse Hond deel van uitmaakt, is alle commotie rond de film ‘Zwartboek’ de actrice te veel geworden.

gehele bericht:

avatar van RealMovieFan

RealMovieFan

raymon schreef:

Carice is overspannen!

gehele bericht:

Hmm ja mooi klote, want ik had namelijk kaartjes gekocht voor die voorstelling (eigenlijk alleen om Carice te zien spelen whaha) maar goed, echt jammer dus. Krijg de indruk dat Van Warmerdam nu de schuld geheel bij Carice legt, terwijl hij wist dat ze het al moeilijk had in september.

avatar van Quentin

Quentin

In Parijs staat de film inderdaad hoog genoteerd op een vierde plaats maar in de box office betreffende geheel Frankrijk vinden we Zwartboek op de 12e plek met een kleine 60.000 bezoekers.

avatar van ultra lord

ultra lord

weet iemand wnneer deze op dvd komt ?

26-4-2007

avatar van ultra lord

ultra lord

dank je

raymon

Zwartboek is verdwenen in de Parijs lijst lijkt

cornelis

Ik weet niet zo goed hoe het in Frankrijk werkt met die lijstjes. Zijn meerdere en nogal verschillende lijstjes, zoiets hoorde ik?

raymon

op hoeveel bezoekers zal Zwartboek nu zitten, 900.000 toch wel ongeveer??

cornelis

Vorige week al 950.000, meen ik.

Film word wel steeds meer gemininmaliseerd kijk maar

Maarja de film is ook al ruim 4 maanden in de bios

cornelis

Toch in de 12e releaseweek nog steeds met 91 kopiën in roulatie in 66 plaatsen, nr 6 in de top 20.

avatar van neo

neo

Alsof er buiten Pathe geen andere bioscopen meer zijn...

by_the_way

Pathe is natuurlijk wel de grootste.

avatar van neo

neo

En dus? Je baseert het dan op 10 Pathe bioscopen waar ie nog in 1 zaal draait en enkel op 1 tijdstip. Dan blijven er nog 81 doeken over... Weliswaar op plekken met minder stoelen, maar al te samen voor meer dan die 10 samen.

stan schreef:

Film word wel steeds meer gemininmaliseerd kijk maar

Maarja de film is ook al ruim 4 maanden in de bios

dat verranderd elke maandag weer, is steeds aan het eind van de week weinig. Trouwens nog steeds op zaterdagen uitverkochten zalen!

Ik denk dat zwartboek de miljoen bezoekers haalt rond begin Januari.

avatar van Wouter

Eerder.