• 9.377.617 stemmen

Zwartboek (2006)

Thriller / Oorlog | 145 minuten

Genre: Thriller / Oorlog

Alternatieve titel: Black Book

Oorsprong: Nederland / Duitsland / Verenigd Koninkrijk / België / Frankrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Paul Verhoeven

Met onder meer: Carice van Houten, Sebastian Koch en Thom Hoffman

Gesproken taal: Nederlands, Duits, Engels en Hebreeuws

Releasedatum: 14 september 2006

Plot Zwartboek

"To fight the enemy, she must become one of them."

In het laatste jaar van de Tweede Wereldoorlog wordt plotseling de boerderij, waar de Joodse revuester Rachel Stein ondergedoken zit, gebombardeerd. Ze wordt opgevangen door een lokale zeiler, maar krijgt dezelfde avond nog bezoek van Van Gein, die hen waarschuwt dat de Duitsers dit nieuwe adres al op het spoor zijn, en hen een veilige doorvaart door de Biesbosch naar het (bevrijde) zuiden van Nederland aanbiedt. Het bezette deel van Nederland ontvluchten blijkt echter niet zo gemakkelijk als ze had gedacht.

Rachel Stein / Ellis de Vries

General Käutner

Notary Wim Smaal

avatar van Quido

Quido

Ik hoop dat A-Film van de dvd van Zwartboek iets moois gaat maken, misschien het vergeten oorlogsdrama Voorbij, Voorbij van Verhoeven op de 3e disc ? En op de 2e disc naast al het andere bonusmateriaal zijn korte films ed.

WERELDWIJDE BELANGSTELLING VOOR ZWARTBOEK

Verhoevens nieuwe film Zwartboek heeft grote internationale belangstelling gewekt. Op de American Film Market (AFM), een belangrijke filmbeurs in Los Angeles, is de film onder andere verkocht aan Portugal, Spanje, Tsjechië, Slowakije, Rusland, Indonesië, Venezuela, Japan, Mexico, en Brazilië.

Volgens producent San Fu Maltha is dit uniek voor een Nederlandse film, en zou er in andere gevallen minimaal van een Oscarnominatie sprake moeten zijn voordat er zoveel interesse wordt getoond.

Zwartboek, waarvan de opnames momenteel in Nederland plaatsvinden, was eerder al verkocht aan Groot Brittanië, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Italië, Turkije, Griekenland, en België. De film zal in het najaar van 2006 in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.

Bron: A-Film

avatar van Phil Leotardo

Phil Leotardo

Het Binnenhof in Den Haag is de vandaag en de komende dagen helemaal omgebouwd tot Nazi hoofdkwartier voor de opnames hoorde ik op de radio.

Net op het 20 uur journaal op Nederland 2 zag ik wat beelden hierover, zag er veelbelovend uit!

avatar van neo

neo

JoeHallenbeck schreef:

Nu zie ik op imdb Dudley's naam al staan bij Zwartboek. Is het al rond, of nog steeds maar een gerucht?

Nu ze op een semi-poster op de officiële website staat, zal het wel gewoon kloppen.

cornelis

Zoiets is natuurlijk pas zeker als het af is.

avatar van neo

neo

Tuurlijk die posters zeggen dat ook niet. Maar eigenlijk is gewoon dus al aan boord

avatar van gotti

Waarom de Engelse naam op de poster? Zo wordt ie toch niet uitgebracht lijkt me?

cornelis

Ik neem aan dat dit de internationale teaserposter is.

raymon

Ik kijk steeds op de achter de schermen die op de site zijn te vinden. Volgens mij een goeie film, al wat ik heb gezien. Volgens mij moeten we een beetje aan Soldaat van Oranje denken met een moderne mix . Ik denk dat het een succes word, in Nederland zeker! Ik wil er zeker heen volgnes mij een hele goeie nederlandse film en het nieuwe begin van Paul verhoeven's carriere als regieseur !

avatar van D-ark

D-ark

JA een verhoeven oorlogs box zie ik wel zitten: Deze film soldaat van oranje en voorbij voorbij Dat zal goed scoren hier

avatar van Wouter

voorbij voorbij?

avatar van olivier

olivier

Mogen we hier eigenlijk iets groots van verwachten of mogen we één groot kruis maken over verhoevens opmerkelijke carrière?

Iets groots, wat mij betreft.

Ik heb al veel 'making of' filmpjes gezien op de officiële site. Heeft mij een erg positieve indruk gegeven.

www.zwartboekdefilm.nl

avatar van wanda*v

wanda*v

carice van houten is op DIT moment nu in de straat waar ik woon om te filmen....johnny de mol is er ook!!!

ik werd deze ochtend wakker gemaakt door het: studio, 12-3-'06, take 5, ACTIE!!:P:P

avatar van Wouter

olivier schreef:

Dit verandert zijn eerdere films toch niet?

raymon

een heel vet filmpje is op de site is ''SHIT HAPPENS'', heel goed filmpje wat je kan kijken bij achter de schermen!!

avatar van FrankV

FrankV

Bij mij doen die filmpjes het op de site niet nadat ik heb ingelogt. Nadat ik een resolutie heb gekozen (1500k/s) komt Windows Mediaplayer in beeld en deze probeert verbinding te maken, wat dus niet lukt. Iemand een idee hoe dit kan en ervaren meer mensen dit? Ben benieuwd wat er te zien is achter de schermen.....

raymon

ik ''keek'' ( geen nieuwe filmpjes) vaak op de site naar de filmpjes en heb nog nooit echt problemen gehad.... dus sorry kan je niet verder helpen!

Ik zie ook niets.

avatar van hinie

hinie

Heb je realplayer op je computer zitten?

cornelis

Ja. maar de site zelf zegt dat die zal afspelen in WMP 9 of hoger.

avatar van hinie

hinie

Dan weet ik het ook niet, ik kan ze wel gewoon bekijken...

raymon

Bij de opening van ''MUSTSEE" een nieuw soort bioscoop gedoe, komt er op neer meer luxe in de boiscoop, is de lange trailer vertoond van Zwartboek hoop dat hij snel op internet komt!!

avatar van anthoney_film

anthoney_film

haha hier speelt iemand in mee die ik ken hij woont een paar huizen verder. Ook al speelt die maar een voorbijganger, hopen dat hij toch nog goed in beeld zal zijn. gehehe

Wil deze film dus wel graag zien.

avatar van *Chrissie*

*Chrissie*

haha, ik woon in Zwart(e)broek...

avatar van gotti

Waar gaat dit eigenlijk in première? NFF?

cornelis

12 september te Den Haag.

raymon

de trailer zal volgende week eindelijk online zijn, heeft A-film gemeld kan niet wachten! Werd wel tijd!

avatar van Quido

Quido