• 9.385.205 stemmen

Zwartboek (2006)

Thriller / Oorlog | 145 minuten

Genre: Thriller / Oorlog

Alternatieve titel: Black Book

Oorsprong: Nederland / Duitsland / Verenigd Koninkrijk / België / Frankrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Paul Verhoeven

Met onder meer: Carice van Houten, Sebastian Koch en Thom Hoffman

Gesproken taal: Nederlands, Duits, Engels en Hebreeuws

Releasedatum: 14 september 2006

Plot Zwartboek

"To fight the enemy, she must become one of them."

In het laatste jaar van de Tweede Wereldoorlog wordt plotseling de boerderij, waar de Joodse revuester Rachel Stein ondergedoken zit, gebombardeerd. Ze wordt opgevangen door een lokale zeiler, maar krijgt dezelfde avond nog bezoek van Van Gein, die hen waarschuwt dat de Duitsers dit nieuwe adres al op het spoor zijn, en hen een veilige doorvaart door de Biesbosch naar het (bevrijde) zuiden van Nederland aanbiedt. Het bezette deel van Nederland ontvluchten blijkt echter niet zo gemakkelijk als ze had gedacht.

Rachel Stein / Ellis de Vries

Gerben Kuipers

General Käutner

Notary Wim Smaal

by_the_way schreef:

Na.. lekker aardig over je mede Nederlandse film liefhebber.

bedankt voor het opkomen!

trouwens weet iemand op hoeveel bezoekers zwartboek zit???

avatar van girlygirl

girlygirl

hele goede film

desondanks ik helemaal niet van nederlandse films hou vond ik deze echt heel erg goed

een 5 waard

avatar van Movie_fan#

Movie_fan#

Deze had ik laatst in de bios gezien maar was helemaal vergeten te stemmen .)

Zo moet een nederlandse film tegenwoordig altijd gemaakt worden.

* Carice van houten speelt erg goed.

* Het verhaal is best goed en wordt mooi in beeld gebracht.

* Het ging lekker met een vlot tempo zodat het spannend blijft.

* Er zaten enkele spannende scene's in, en het kwam allemaal heel aangrijpend over.

Dit is echt gewoon een van de betere films.

Zwartboek op 3! Waarom!

nee, jammer maar hopen dat dat verlopig ook blijft kan nog steeds de miljoen halen, afblijven kreeg ook honderd duizend bezoekers op de 3de plaats dus de miljoen kan nog steeds!

zal nu op wat bijna 900.000 zitten of zo mogen we hopen

avatar van Quentin

Quentin

Denk eerder de 800.000 ...

avatar van by_the_way

by_the_way

Miljoen zou wel een prachtig aantal zijn. En gelijk een mijlpaal.

raymon

nou net toen hij nog op 1 stond stond hij rond de 800.000 zal dus ondertussen wel tegen de 900.000 aan zitten, hij haalt het wel!

avatar van Movie_fan#

Movie_fan#

Hoop het voor zo'n mooie film

raymon

ja moet toch kunnen. Toch?

avatar van Wouter

Nog een dikke 100.000 man? Da's nog best veel, maar zou me niets verbazen als dat met kerst gehaald gaat worden.

raymon

ja dat is een mooie schatting ja, maar kom op als je met een budget van 17 miljoen nog geen eens 1 miljoen kunt halen dan weet ik het ook niet meer hoe dan wel met een Nederlandse film...

avatar van Wouter

Eh... een miljoen is héél veel, hoor...

Dat is in jaren geen film gelukt en al helemaal geen film voor volwassenen.

En het aantal bezoekers is natuurlijk niet recht evenredig met het budget.

raymon

toch vind ik dat Zwartboek het goed heeft gedaan zonder meer nu al 9 weken in de top 3 van de box office dat vind ik echt super, hoop dat het nog even blijft... moet er natuurlijk voor sommige bij zeggen dat dat realistische gezien onmogelijk is bla bla bla als hij het nog ''tot'' Casino Royale kan volhouden dat is dat een echte grote mijlpaal in de nederlandse filmgeschiedenis!

En als ik de statestieken goed heb begrepen bij NFC dan heeft Zwartboek al 6.000.000 euro winst gemaakt nou dan haalt hij z'n budget wel op! Vraag me af hoe de film draait in Franse bioscopen en ook gewoon in heel europa?

avatar van Quentin

Quentin

Gaat pas op 29 november in Frankrijk (en Belgie) draaien. Die 6 miljoen euro is de opbrengst, niet de winst

Quentin schreef:

Ja dat van Frankrijk kwam ik pas later achter.

En god oh god wat ben je een echte Pietje Precies! haha

avatar van Castor Troy

Castor Troy

Sterke film, die misschien niet uitblinkt in orginaliteit, maar je wel weet mee te slepen, vooral de acteurs vind ik sterk.3.5

raymon

gaat steeds minder draaien bij de pathe, maar ja wat verwacht je na 11 weken, weet iemand nou op hoeveel bezoekers zwartboek staat??

avatar van magnifor

magnifor

Een goede film. Zeker het onverwachte einde is goed.

avatar van Evil Empire

Evil Empire

raymon schreef:

Ergens tussen 900.000 en 1 miljoen, vermoed ik.

avatar van M.lanie

M.lanie

goede film met nederlandse topacteurs/actrices, laat weer een andere kant zien van ''verzetshelden'' etc. maar 16 jaar en ouder ?? vrij overbodig! kan me niet voorstelle dat je hier een trauma aan over zou kunnen houde

avatar van Quido

Quido

Zoals het er nu naar uitziet komen er van Zwartboek op 26 april 2007 een 2 disc uit (adviesprijs 24,99) en een zgn. luxury-edition (adviesprijs 39,99). Klinkt mooi, al is over de inhoud nog niks bekend.

avatar van Pvt. Sanders

Pvt. Sanders

Ga m vandaag zien in SCHAGEN Eindelijk een bios hier Gister geöpend dusse ik ga er tegen aan Met stoel verwarming bekerhouders beter kan niet

avatar van Roel-

Roel-

• 1978 berichten

Heb hem vandaag eindelijk gezien. Vond het een zeer goede film, vooral het acteerwerk was uitmuntend. Het verhaal zelf vond ik wel origineel, voor een WOII film dan... Was ook mooi uitgewerkt, hoewel ik soms even de draad een klein beetje kwijt was:D Zal wel aan mij hebben gelegen:P

al met al 4,5*

avatar van Pvt. Sanders

Pvt. Sanders

Prachtfilm heb m gister gekeken in de bios en ik vond toch beter dan alle films die ik voorheen heb gezien..

Zal binnekort ff een recensietje uitwerken

raymon

Nou mooi staat niet meer op nummber 1 in de nederlandse top 10, kom op deze is toch wel goed genoeg om op 1 te staan??

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Als iedereen hem gezien heeft..

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11926 berichten

raymon schreef:

Nee, zeer zeker niet.

BlueJudaskiss schreef:

Nee, zeer zeker niet.

welke dan, ben wel benieuwd

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11926 berichten

Familie, Zwartboek, Fanfare, Het Zakmes, Simon.

alle 5 op 1???

Jij zegt zwartboek niet maar welke dan wel, vraag ik of kan je niet kiezen. Trouwens Fanfare moet ik nog steeds zien, dat zo een film niet door b.v het filmmuseum word uitgegeven of zo.