Genre: Misdaad
Gesproken taal: Engels, Italiaans en Latijn
Releasedatum: 18 januari 1973
Bekijk via SkyShowtime
Plot The Godfather
"An offer you can't refuse."
Don Vito Corleone staat aan het hoofd van een maffia familie in New York. Als een gangster van een andere familie besluit drugs te gaan verkopen in heel New York, ontstaan er problemen. Don Vito is tegen de handel in drugs en laat dit ook blijken. Dit leidt tot een poging om hem te vermoorden. Daarna wordt één van Don Vito's adviseurs gekidnapt, om zo z'n zoon te dwingen de drugsverkoop goed te keuren.
- Trailer (YouTube)
- The Godfather (BoekMeter)
- The Godfather (MusicMeter)
- Kijk op SkyShowtime
Carlo Rizzi
Captain McCluskey
Jack Woltz
T®inity
Marlon Brando is toch van een nederlandse immigranten familie, weet iemand hoe dat zit.
Hij is idd Nederlands... zijn vader was Frans-Amerikaans en zijn moeder Iers Amerikaans. Het nederlandse gedeelte is net iets verder te zoeken.
Maar dan weten we in ieder geval waar de familienaam vandaan komt.
domie
Geweldige film (heb hem al 5 keer gezien ofzo) maar ik moet het toch nog ff zeggen
5 sterren!
Diesel
Maar dan weten we in ieder geval waar de familienaam vandaan komt.
Aha, dus al deze tientallen bronnen hebben het fout (incl. imdb!)
??!
Ik zie trouwens bij ManicM's bericht geen bronvermelding.
nice guy eddy
stem verhoogd naar 5 sterren!!
na hem nog eens te kijken werd alles veel duidelijker en men humeur was ook beter dus een welverdiende 5 stars
mafiabaas
Natuurlijk is the Godfather 5 sterren, het is gewoon de beste film. Deze film is een meesterwerk.
Jordy
berichten verplaatst naar hoeveel zijn jouw sterren waard?, hier weer graag over deze film
EmDee
Natuurlijk is the Godfather 5 sterren, het is gewoon de beste film.

Gelukkig leven we in een vrij land.
gemaster
Net ietsje minder dan zijn opvolger, maar ook deel 1 is een meesterwerk. Brando speelt de rol van zijn leven en hij draagt de film. Het verhaal is natuurlijk ook allemaal dik in orde, kortom een terechte nummer 1, al is het niet mijn 1e keus. 5 sterren.
film obsession
goed geacteerd van de cast maar het is over het algemeen een te trage en langdradige film voor mij....ik hou meer van flitsende novelle voilence met wat vlottere dialogen....films zoals goodfellas,casino en reservoir dogs heb ik meer zin om naar te kijken....wel respect voor Brando die maakt de film interessanter
Mister_Pink
Heeft iemand de screening van Robert De Niro voor Sonnie gezien? Echt geweldig! Coppola vond dat ook, maar wou Bob bewaren voor als hij hem eventueel in een vervolg kon gebruiken.
Niet helemaal waar, want toen wist Coppola nog niet dat er een tweede deel zou komen. Hij vond de Niro te heftig, maar toen hij deel twee ging maken wist hij dat dat juist goed zou zijn.

Waar kan ik dit aanschouwen?
Oke, moet ik even achteraan. De Niro die nog heftiger Sonny speelt dan Caan mag ik niet missen
Ramon K
Best cool ja, al is ie nergens beter dan Caan himself.
Mister_Pink
Wat bedoel je, Wouter?
Het lijkt me onzin wat je zegt. De Niro is helemaal nergens heftig in deel 2.
JoeHallenbeck
Ik vond die auditie van de Niro ook net iets over de top. Het kan ook aan mij liggen omdat ik me Sonny alleen nog maar als James Caan kan voorstellen.
Dat maakt zijn optreden in deel 2 nog indrukwekkender, aangezien hij daar juist iemand met een rustig (maar gevaarlijk) karakter speelt.
cimbom140
Ja ik vond t ook een beetje over the top. Hij zag er meer uit als een koudbloedige moordenaar maar zo is Sonny eigenlijk niet. Ik kan me sowieso niet voorstellen dat De Niro de broer van Michael zou kunnen spelen. James Caan heeft een soort "grote broer"uistraling wat De Niro niet heeft tenminste niet toen.
Pistons
wat een zwaar overschatte kut-film
, een paar idioten roepen ff dat het prachtig is en de domme massa huppelt er braafjes achteraan.... Ik vond het een saaie %$&film, en moest me best doen om nie in slaap te vallen.. Tog nog 1,5 ster, omdat ik DeNiro wel een aardige goser vindt...:d

The Godfather: Part III
1990

The Godfather: Part II
1974

Netflix neemt afscheid van de eerste twee maffiaklassiekers uit 'The Godfather'-reeks

Het woord 'maffia' mocht niet in het script van 'The Godfather' voorkomen

'The Godfather' gaat van Netflix verdwijnen: 'Gewoon echt de beste film aller tijden op alle fronten'

Wat is 'de beste film allertijden'? Dit is waarom juist deze films altijd als eerste worden genoemd

The Shawshank Redemption

C'era una Volta il West
Western, 1968

Il Buono, il Brutto, il Cattivo
Western, 1966
italiëverlies van geliefdelove at first sightitalian americangebaseerd op boekeuropasymbolismgangsterpatriarchwraakgeorganiseerde misdaadmaffiaadvocaatreligierevenge motivecrime familysicilian mafiareligious hypocrisygun violencerise to powermob bossdead horsegang violenceaggressivejaren 40jaren 50mafia war grandpart of trilogy intensepowerful