Genre: Misdaad
Bekijk via Netflix
Bekijk via SkyShowtime
Vrijdag om 22:25 uur op 3Sat
Plot The Godfather
"An offer you can't refuse."
Don Vito Corleone staat aan het hoofd van een maffia familie in New York. Als een gangster van een andere familie besluit drugs te gaan verkopen in heel New York, ontstaan er problemen. Don Vito is tegen de handel in drugs en laat dit ook blijken. Dit leidt tot een poging om hem te vermoorden. Daarna wordt één van Don Vito's adviseurs gekidnapt, om zo z'n zoon te dwingen de drugsverkoop goed te keuren.
- IMDb (9,2 / 2201840)
- Trailer (YouTube)
- The Godfather (BoekMeter)
- The Godfather (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Captain McCluskey
Jack Woltz
Minotaures
de films is wel diepzinnig, maar een stuk minder dan het 2e deel
als je maar 5 rating mogelijkheden hebt, dan zit dat er idd snel te hoog of te laag uit
wel degelijk
, maar het gaat om de vergelijking tussen the godfather en scarface
nog een voorbeeldje dan maar?
een muziekkenner gaat niet oordelen als iets kut klinkt of mooi klinkt, nee die kijkt of het past
het zwakzinnige oordelen komt gewoon m'n strot uit, iedere keer is het weer ver zoeken om met krtische personen te discussieren
Muziek is niks mis mee, past absoluut erbij, maar ik zit meer naar de film te kijken, als ik muziek wil luisteren koop ik wel de soundtrack... Nou sta je alleen maar te zeggen dat ik ongelijk heb, maar leg me nou eens goed uit waarom ik ongelijk heb? En niet alleen dat deze film zo diepzinnig is, geef feiten..
deTuinman
Geef feiten? ik ontleed je optiek en ik geef een voorbeeld hoe die optiek niet discussieer-rechtig is.
nogmaals....
Iets goeds of fouts is niet te zien aan smaak, maar aan een psychologisch onderzoek.
Trouwens dat jij geen belang bij de muziek hebt, is je eigen ding. Maar een regisseur plaats muziek in een film om iets te te voegen en niet simpelweg iets moois te laten klinken.
Hayabusa
Nog nooit een persoon gezien die van Scarface houdt, maar niet van The Godfather. The Godfather is imo beter dan Scarface, vraag Al Pacino zelf maar, vraag het aan elke recensent of filmliefhebber.
Maar ja, who cares? The Godfather is en blijft een meesterwerk.
korenbloem02
Minotaures zegt het zelf al:
Scarface is een goede actie film en moet het daar ook echt van hebben. De Godfather is een compleet andere niveau van film. Cinimatologische gezien, als maatschappelijk gezien. De film beschrijft een stuk geschiedenis van Amerika. De publike opinie was toen der tijd dat er geen nationale misdaad syndicaat bestond.
Vito Corleone afgeleid van echte gansters als Joe Bananas. Moe green is afgeleid van Bugsy Siegel.
Scarface is een hedendaagse remake van een oude film. Met duidelijke "hollywood" invloeden. Snelle actie, vlotte dialogen etc (trouwens vind scarface niet slecht tussen de 4 en 4,5 * zit hij altijd) Maar zeggen dat hij beter is....
Resh
nogmaals....
Zn mening valt denk ik niet over te discuseren of om te bekritiseren lijkt me..
ThaMovieVoter
Voor mensen die geïnteresseerd zijn in the Godfather films & verhaal is dit wel een leuke site:
Zuzuu
Omdat ik zo benieuwd was naar het onmogelijk hoge score van de Godfather Trilogy op moviemeter en zowel op IMDb, heb ik besloten om mijn stem van 2,0 tijdelijk te verwijderen.
Na vele jaren ervaring heb ik geleerd dat als je een film onder betere omstandigheden bekijkt, dat het je beoordeling flink kan beïnvloeden.
Daarom ben ik van plan om de Godfather Trilogy te bekijken op Blu-Ray.
Adrenal
Ik heb me er jaren niet aan gewaagd een recensie over the Godfather te schrijven maar nu heb ik al mijn moed bijeengeraapt en ga ik eindelijk een stukje schrijven over een van mijn all-time favorites.
Een van de dingen waardoor deze film zich afscheidt van gangsterfilms als bijvoorbeeld DePalma's the Untouchables (die ik overigens ook goed vind), is dat the Godfather de familie Corleone voorstelt als een bedrijf met zijn eigen regels en voorschriften, niet per sé slecht. Als je de scène in the Untouchables ziet waar Al Capone een van zijn kompanen bij een diner met een honkbalbat het hoofd inslaat, dan denk je daar toch even wat anders over.
Ik bedoel daar niet mee dat the Godfather dichter bij de werkelijkheid ligt, maar ik zeg gewoon dat hij mij persoonlijk beter bevalt.
Die beginscène, aan het huwelijksfeest, is geweldig gedaan. Het mooie, donkere camerawerk in het kamertje van Don Corleone, de sfeer op het feest, het komt gewoon geweldig over. Ook knap vind ik hoe je in die scène al met de belangrijkste personages leert kennismaken.
Mijn favoriete scène blijft toch nog de restaurant-scène. Coppolla bouwt de spanning zo geweldig op, ook door simpele dingen, zoals bijvoorbeeld Michael die het pistool achter de toilet-kast niet meteen vindt. Dan nog gezwegen over de sfeer in die scène.
Het acteerwerk van Al Pacino is schitterend, onderkoeld en toch zo sprekend. Het zegt genoeg als je weet dat drie van de vijf genomineerden voor een Oscar voor beste mannelijke bijrol uit deze film kwamen. Jammer dat Pacino niet won. Maar wie in deze film eigenlijk toch de show steelt is Marlon Brando en tegen zijn won dan ook verdiend een Oscar. Tegen zijn rol in deze film valt gewoon bijna niet te concurreren. Schitterend hoe hij hier Don Corleone neerzet en hoe hij op zijn 48ste zo een oude man kan spelen.
Dit blijft een van mijn favorieten, een van de belangrijkste films ooit en een prachtige film van een van mijn favoriete regisseurs.
*****
korenbloem02
Ik denk niet dat de film ervaring anders zal zijn bij de godfather.
en het verschil met blueray en dvd is m.i. niet zo heel groot. Tenminste in vergelijking met vroeger tussen dvd en vhs.
Maar ik denk wel dat als je hem herkijkt hem waarschijnlijk wel mooier vind.
ThaMovieVoter
Nou, ik heb al een trailer van de Blu-ray gezien, en het ziet er veelbelovend uit. Met name omdat ik persoonlijk de nieuwe restauratie ook al een succes vind, en dat de bron wordt voor HD.
Driello
Tja, met de laatste zin in de quote sla je wel de spijker op de kop. Gerenomeerde gangsters hebben aangegeven dat het beeld wat in de film (en het boek!) wordt geschetst niets met de werkelijkheid te maken heeft. Die komt meer overeen met Goodfellas, bijvoorbeeld. Criminele misdaadsyndicaten. Niets meer en niets minder.
Aan je korte recensie moet volgens mij nog worden toegevoegd dat je echt het idee krijgt in die'romantische gangstertijd' te zijn. Sfeer en decorbouw zijn erg goed. De oude auto's, kleding, spullen, het klopt en komt zeer authentiek over.
Klopt.
martinibaby
2 keer geprobeerd te kijken maar allebei de keren in slaap gevallen.
saai -1
combi
- 20609 berichten
Minotaures
Dat heb je vaak met dingen die je niet snapt.
Kan ook zijn dat ie niet geinterreseerd was, of de stemming niet klopte, daar kan alleen hij over beoordelen.
deTuinman
Veel kinderen zijn ook idd niet geinterseerd in de belangrijkste vakken.
omdat ze op die leeftijd het nut er niet van in zien
aroylo
Vond hem tegenvallen. Had me toch iets meer actie voorgesteld toen ik deze film ging kijken. Saai lijkt me nog niet het slechtste begrip voor deze film, want dat is die soms ook.
Wel een mooie weergave van de italiaanse maffia. Maar zoals ik al zei, er mocht van MIJ wat meer actie in. Goed acteerwerk vooral van de don.
orbit
- 12092 berichten
Het is ook bij tijd en wijlen vaak saai.. kan je best zeggen, doe ik ook (als anthieke filmliefhebber)
Amercianpie
mooie film!
wat je allemaal wel niet kan doen als je zo veel macht hebt!
darkjaap
Dat heb je vaak met dingen die je niet snapt.
over natuurkunde heb je gelijk maar wis en eco is makkelijk net als het begrijpen van deze film
Adrenal
Ik had trouwens nog niets gezegd over de muziek van mijn favoriete filmmuziekcomponist Nino Rota. Hij heeft ook veel heel mooie stukjes gemaakt voor Fellini en deze van The Godfather kent bijna iedereen wel. Echt een topcomponist.
brabusRUS
Na een lange tijd maar weer eens herzien. Erg leuk en boeiend, alleen wel een beetje overrated.
Verder krijg ik het gevoel dat een aantal mensen 4.5/5.0 stemmen, omdat ze van mensen of media horen dat deze film goed is. Ik weet niet of iedereen snapt wat ik bedoel.
Aragorn
ik snap je wel, maar in ieder geval redeneer ik zo niet op dat vlak. ik heb ze allemaal op dvd bekeken. natuurlijk wist ik dat deze film algemeen bekeken één van de beste ooit is, maar zo zijn er nog. dus ik wou bewijzen zien en na het bekijken was mijn conclusie dat het zeker een kanshebber is als beste film ooit (die in mijn ogen eigenlijk nooit zal bestaan).
Aapje81
Brando met watjes in zijn wangen in een veel te lange film. Verschrikkelijk
combi
- 20609 berichten
Brando met watjes in zijn wangen in een veel te lange film. Verschrikkelijk

nog iets zinnigs te melden?

The Godfather: Part III
1990

The Godfather: Part II
1974

Het woord 'maffia' mocht niet in het script van 'The Godfather' voorkomen

'The Godfather' gaat van Netflix verdwijnen: 'Gewoon echt de beste film aller tijden op alle fronten'

Wat is 'de beste film allertijden'? Dit is waarom juist deze films altijd als eerste worden genoemd

Dit is waarom het woord 'maffia' geen enkele keer in 'The Godfather' te horen is

The Shawshank Redemption

C'era una Volta il West
Western, 1968

Il Buono, il Brutto, il Cattivo
Western, 1966
italiëverlies van geliefdelove at first sightitalian americangebaseerd op boekeuropasymbolismgangsterpatriarchwraakgeorganiseerde misdaadmaffiaadvocaatreligierevenge motivecrime familysicilian mafiareligious hypocrisygun violencerise to powermob bossdead horsegang violenceaggressivejaren 40jaren 50mafia war grandpart of trilogy intensepowerful