• 9.377.559 stemmen

Genre: Misdaad

Alternatieve titels: Mario Puzo's The Godfather / De Peetvader

Geregisseerd door: Francis Ford Coppola

Met onder meer: Marlon Brando, Al Pacino en James Caan

IMDb beoordeling: 9,2 (2.199.858)

Gesproken taal: Engels, Italiaans en Latijn

Releasedatum: 18 januari 1973

Plot The Godfather

"An offer you can't refuse."

Don Vito Corleone staat aan het hoofd van een maffia familie in New York. Als een gangster van een andere familie besluit drugs te gaan verkopen in heel New York, ontstaan er problemen. Don Vito is tegen de handel in drugs en laat dit ook blijken. Dit leidt tot een poging om hem te vermoorden. Daarna wordt één van Don Vito's adviseurs gekidnapt, om zo z'n zoon te dwingen de drugsverkoop goed te keuren.

Don Vito Corleone

Captain McCluskey

Jack Woltz

avatar van Wezze

Wezze

Deze film heeft tenminste echte inhoud, gaat veel dieper in het mafia wereldje en de sfeer is vele malen beter dan in scarface.. Geen leeghoofdige oneliners als 'say hello to my little friend' en geen overbodige actie scenes..

Beste film ooit gemaakt, samen met deel 2..

idd beste film ooit.... persoonlijk alleen deel 1. Die film kan ik dromen, door deze film ben ik verliefd geworden op film maar deze staat echt boven aan mijn lijst.

avatar van rayman

rayman

JohnWilliams schreef:

Godfather II is lang niet zo goed als deze...

Nou ik vindt deel II zeker zo goed als deel I (ook 5*****)

Switched een beetje heen en weer tussen de beginjaren van Don Vito, begin 20e eeuw en de tijd dat Michael aan de macht is (jaren 50-60).

Ook een geweldig mooie film hoor...

Mischien 0.1* minder dan deel I (4.9*)

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Aparte Score maar inderdaad is Deel 2 ook een goeie film hoor...

avatar van Eazyfan

Eazyfan

Hoe kunnen mensen dit nu 0,5* geven? Ik bedoel ah komaan, is dat een grap ofzo? Als ik dan zie welke films ze wel hoog geven. 1* kan ik nog verstaan, het ligt je compleet niet en alles, kan ik respect voor opbrengen. Maar 0,5*?

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Tsja er zijn mensen die een andere mening hebben.

avatar van SouthParkFan

SouthParkFan

ik weet niet waar het over gaat maar ik wil hem graag zien. weet iemand hoe je hem makkelijk kan krijgen? en waar gaat het verhaal over.

avatar van Metalfist

Metalfist

Naast de poster staat de korte inhoud en je kunt hem wel in de free record shop of bart smit of ergens anders goedkoop te vinden

avatar van Alba*Boy

Alba*Boy

Alba*Boy schreef:

Ik vind hem niet zo goed er zijn geen actie scenes enzo. veel te saai

Ga toch Speed kijken, of zo.

[quote]W.M.J.M schreef:

Ga toch Speed kijken, of zo. Gelukkig zitten er geen actiescènes in. Wat had je dan liever gezien Michael die een achtervolging begint door heel New York met auto's die opblazen en aan alle kanten 'gunfights'. The Godfather geeft gewoon een prachtig beeld neer van een - criminele- familie. Een jongen die in het wereldje ingezogen.

avatar van raizeredge

raizeredge

zeer goede film lekkere mafia film

Alba*Boy schreef:

Ik vind hem niet zo goed er zijn geen actie scenes enzo. veel te saai

Dus een film kan pas goed zijn als ie veel actiescenes bevat? En saai? The Godfather is een van de meest indrukwekkende films ooit!

avatar van Aragorn

Aragorn

The Godfather moet het hem niet hebben van de actiescenes, maar meer van wat er achter de maffia schuil houd, het concentreert zich ook meer op het psychologische van de personages, de evolutie die ze doormaken doorheen het verhaal.

avatar van Unxpected

Unxpected

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Offtopic onzin verwijderd.

avatar van Wezze

Wezze

scareface is veel beter

The godfather een halve ster geven is pure beinvloeding van de toplijsten (wat een toeval, hij heeft shawshank in zijn persoonlijke top 10 op 1 staan). Deze film kan je gewoon geen halve ster geven als je 'm helemaal gezien hebt.

scareface is veel beter

Sinds wanneer is matig een halve ster???

avatar van niethie

niethie

Scarface veel beter laat me toch niet lachen man in etens termen is

the godfather kaviaar en scarface een patatje oorlog

niethie schreef:

Scarface veel beter laat me toch niet lachen man in etens termen is

the godfather kaviaar en scarface een patatje oorlog

Ja, maar: ik lus geen kaviaar en patat oorlog vind ik wel lekker

avatar van niethie

niethie

Ah nu heb ik mezelf toch behoorlijk vastgeluld terwijl ik kon verwachten

dat iemand dat ging zeggen

niethie schreef:

Ah nu heb ik mezelf toch behoorlijk vastgeluld terwijl ik kon verwachten

dat iemand dat ging zeggen

Ben zelf ook gek op patatjes oorlog alleen niet op scarface

Ach, jah ik vind The Godfather ook beter dan Scarface. Had je misschien The Godfather beter kunnen vergelijken met een patatje oorlog en Scarface met spruitjes ofzo

avatar van PaulieWalnuts

PaulieWalnuts

The Godfather heeft niks met Scarface 83 te maken dus de hele vergelijking slaat nergens op. Al Pacino's rol in The Godfather is ook vele malen indrukwekkender. The Godfather is bijna meer dan een film.

avatar van veron35

veron35

Ik vind ze wel te vergelijken en kan echt niet zeggen welke beter is. Al Pacino was hier even goed als daar. Zijn 2 beste rollen. Hier heb je Marlon Brando en Robert Duvall en daar Michelle Pfeifer. Maar Scarface is veel harder. Dat heeft ook wel wat. Deze is veel sfeervoller en dat heeft ook wel wat.

5* Ik heb deze veel te laat gezien.

avatar van decsss

decsss

PaulieWalnuts schreef:

Ik begrijp ook niet waarom steeds die vergelijking gemaakt moet worden. Het zijn beide hele goede films, maar de vergelijking zie ik ook niet, behalve dat Pacino in beiden speelt.

Leland Palmer

Het zijn de twee misdaad/maffia films met de grootste naam! Vraag iemand om een goede misdaad of maffiatitel te noemen en je hoort The Godfather of Scarface! Dan vind ik het redelijk logish dat ze met elkaar vergeleken worden toch? Het zijn twee verschillende films en allebij zijn ze erg goed, maar ik vind het niet vreemd dat steeds weer de vergelijking tussen deze twee grooteden in het misdaadgenre (en dat zijn ze, als je het wilt of niet) gemaakt wordt.......

avatar van gideonvdb

gideonvdb

scarface mag niet eens de schoenzolen kussen van de godfather.

avatar van MarkFish

MarkFish

Leland Palmer schreef:

Dan moet je ook Goodfellas noemen, die in minstens net zo goed als Scarface, wat niet eens zo'n heel goede film is. De rol van Al Pacino is echter zo grandioos dat ie daar altijd om herinnerd zal worden en tot in de eeuwigheid een held zal zijn voor veel mensen.

Als je puur kijkt naar de film en het verhaal dan vind ik bijvoorbeeld Casino, Carlito's Way en Donnie Brasco ook nog beter dan Scarface.

Je kunt Godfather en Scarface inderdaad niet met elkaar vergelijken, hooguit de karakters van Al Pacino, maar daar houdt het mee op.

avatar van gideonvdb

gideonvdb

MarkFish schreef:

helemaal mee eens, vind wel dat casino en carlito's way mindere films zijn.

MarkFish schreef:

Ik heb de twee bekendsten opgenomen. Goodfellas is inderdaad veel beter dan Scarface en voor mij de beste film ooit in zijn genre, maar wel een beetje minder bekend denk ik. Ook films als Casino, Carlito's Way en Donnie Brasco vind ik beter dan Scarface. En natuurlijk zijn de films ook niet te vergelijken, maar het is logisch dat dit wel gebeurd door de enorme sterrenstatus van deze twee films.