Genre: Misdaad
Releasedatum: 18 januari 1973
Bekijk via Netflix
Bekijk via SkyShowtime
Plot The Godfather
"An offer you can't refuse."
Don Vito Corleone staat aan het hoofd van een maffia familie in New York. Als een gangster van een andere familie besluit drugs te gaan verkopen in heel New York, ontstaan er problemen. Don Vito is tegen de handel in drugs en laat dit ook blijken. Dit leidt tot een poging om hem te vermoorden. Daarna wordt één van Don Vito's adviseurs gekidnapt, om zo z'n zoon te dwingen de drugsverkoop goed te keuren.
- IMDb (9,2 / 2199629)
- Trailer (YouTube)
- The Godfather (BoekMeter)
- The Godfather (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Carlo Rizzi
Captain McCluskey
Jack Woltz
tuureluur
te saai duurd te lang ik val altijd in slaap bij het zien van deel 1&2 alleen 3 is tedoen 2,0
rondh
Dat je hier 2 sterren voor durft te geven. (is jouw mening) Ik vind het alleen zo zonde. Ik vind dit misschien wel de beste mafiafilm allertijden.
Strudllkanudll
Beste mafiafilm out there !! zwaar fan van deel één en twee. Ik vind alleen deel drie iets minder en daarom een 0,5 minder. Blijft een TOPPER !!
Inperfections
Eindelijk gezien. En maar 3 sterren. Het is geen slechte film. Maar ik begrijp niet hoe iemand het de beste film ooit kan vinden. Ach, het zal wel gewoon mijn soort film niet zijn...
EmVeeGee
dude. waarom zou je punten aftrekken van deze film, als je deel 3 minder vindt?
Het gaat toch om deel 1?
En daar MOET je toch 5 sterren voor geven? Prachtige muziek, acteerprestaties, verhaal. Mooi beeld van de mafia in die tijd
Maartenn
Dit vind ik inderdaad ook een behoorlijk kronkel. Je wordt wel geacht te oordelen per film hoor, niet voor de hele serie

gideonvdb
hij bedoelt dat ie deel 3 een halfje minder geeft waarschijnlijk.
Maartenn
hij bedoelt dat ie deel 3 een halfje minder geeft waarschijnlijk.
Ik hoop het
Sueyu
Mensen halen de triologie en deze film op zich door elkaar.
Stand-allone is deze film al niet van deze aarde, door de sfeer die deze film creëerd, laat staan de inleiding van de triologie, welke subliem is samengesmolten met het vervolg van het verhaal deel 2 en 3...alsof Coppola een soort van quickpar2 bestand er overheen heeft gefietst
Een weergaloze film met ultieme acteerprestaties, meesterlijke regie en een superieure verhaallijn.
Een tijdloze film, welke in zijn triologie een van de beste films aller tijden maakt.
mikey
Ik vind deze films ook eng. Bij sommige scenes druipt het zweet me van mijn voorhoofd. geldt ook voor teil zwei
movie*freak

mikey
Het stomme is dat ik nooit precies weet of een scene uit het einde van dit deel komt of een beginscene is uit deel 2. Anyway, als ik echt even wil huiveren dan vliegt the dogfather mn laatje in. Voorbeelden: toen mevr. corleone een Mikey betapt op zijn troon met een boel greaseballen die zijn hand kusten en hem eeuwige trouw beloofden scaaaary. Of de scene dat Mikey peetoom werd en The Satan afkeurde in de kerk. En ondertussen.....
Horrordude
ik heb een 0,5 gegeven... dat geef ik alleen aan B-films, toen ik zag hoe iedereen de film op MM aanbad,had ik echt de aller beste film aller tijden verwacht. maar ik kon serieus helemaal niets vinden wat indruk op mij maakte in dese film. Helemaal niets. en dat heb ik niet vaak bij films.
Metalfist
Hier een 0.5 aan geven??? Dat snap ik nu echt niet het laagste wat ik aan een film heb gegeven is 1.5 en dat was dan voor zon flutfilm als Carnage. Maar aan the godfather een 0.5 geven das gewoon waanzin. Er moet toch iets zijn wat je goed vond. Het verhaal is fantastisch, de acteurs zijn ook fantastisch als je ziet hoe bekend Al Pacino, James Caan en Marlon Brando zijn geworden mede door deze film. De muziek is ook fantastisch en ze komt goed overeen met de scenes. Als je nog maar iet of wat maffialiefhebber bent dan vind je deze film gewoon het beste! Maar ja als je 20 films 0.5 sterren geeft en van 0.5 naar 5.0 gaat bij sommige films dan denk ik dat je de weg kwijt bent geraakt bij het zien bij al die horrorfilms. Want dan snap ik dat je deze niet goed vind want hier komen geen afgehakte koppen, armen of benen in. Maar toch een 0.5 is bedroevend vind ik
Facedown
Een mooi paardenkopje komt er wel in voor
Horrordude
ja je hebt gelijk! die paardenkop was ik helemaal vergeten! dan loog ik een beetje over dat ik zei dat er niks leuks in voorkwam. verhoogd naar 1,5
Gollem
Wat een geweldig mooie film! Absoluut een 5.0 waard.
De film opent geweldig en houdt dit de hele film vol. Schitterende muziek ook. Hij staat op nr. 2 in mijn top 10, terwijl de film ouder is dan ikzelf. Beste film die ik tot nu toe gezien heb uit de jaren '70.
Clifford
4,5 * krijgt deze film mij. De trilogie die verfilmd is naar Mario Puzo's boek is een MEESTERWERK!!
Facedown
Wel wel, heeft deze al lang de nummer 1 plaats van Shawshank overgenomen?
Marietjuh
Echt een hele goede film, mooi gemaakt en goede acteerprestaties van de acteurs.
De beste van de 3 Godfather films.
4 sterren!
Maartenn
Wel wel, heeft deze al lang de nummer 1 plaats van Shawshank overgenomen?
3 dagen op zen hoogst volgens mij
. Wel een verdeinde nummer 1 positie als je het mij vraagt!
M.Goodkat
Ik heb ze alle bekeken en ik vind de 1 en de 2 wel mee te vallen maar de 3 is praktisch uitgemolken en ben ik teleurgesteld.
Toen ik de eerste keer de film heb bekeken had ik geen enkel flauw benul wie Marlon Brando was
Nu weet is het wel.
Maar toch vind ik (naar mijn mening) Scarface stukken beter.
Waarom?
Scarface (vind ik) toont voor mij meer charisma en moed en daarom vind ik het een van de beste films ooit.
Maar deze film heb ik ooit gezien en er viel niks slechts mee aan te vangen.
een 4.5 dan maar
horrorfreak14
The godfather verdient zeker niet alleen 2 sterren,
gelukkig ben jij de enige die er zo over denkt
Slater (crew films & series)
Forums staan vol meningen...je kan er toch niks aan doen.

The Godfather: Part III
1990

The Godfather: Part II
1974

Het woord 'maffia' mocht niet in het script van 'The Godfather' voorkomen

'The Godfather' gaat van Netflix verdwijnen: 'Gewoon echt de beste film aller tijden op alle fronten'

Wat is 'de beste film allertijden'? Dit is waarom juist deze films altijd als eerste worden genoemd

Dit is waarom het woord 'maffia' geen enkele keer in 'The Godfather' te horen is

The Shawshank Redemption

C'era una Volta il West
Western, 1968

Il Buono, il Brutto, il Cattivo
Western, 1966
italiëverlies van geliefdelove at first sightitalian americangebaseerd op boekeuropasymbolismgangsterpatriarchwraakgeorganiseerde misdaadmaffiaadvocaatreligierevenge motivecrime familysicilian mafiareligious hypocrisygun violencerise to powermob bossdead horsegang violenceaggressivejaren 40jaren 50mafia war grandpart of trilogy intensepowerful