Genre: Drama / Thriller
Duitsland / Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Craig Rosenberg
Met onder meer: Demi Moore, Hans Matheson en James Cosmo
Plot Half Light
"When the darkness falls the dead will rise."
Rachel Carlson (Demi Moore) is een succesvol schrijfster van thrillers. Aan haar geluk komt abrupt een eind als haar zoontje van vijf verdrinkt en haar huwelijk op de klippen loopt. Ze raakt behoorlijk in de war. Wanneer zij via een vriend een huisje huurt in een afgelegen dorpje in Schotland, hoopt zij in alle vrede haar rouwproces te kunnen verwerken. Ze ontmoet de vuurtorenwachter, Angus McCulloch, met wie ze romantische momenten beleeft. In het dorp vertelt ze over haar ontmoeting. De dorpelingen vertellen haar dat McCulloch echter jaren geleden overleed, nadat hij in een vlaag van woede zijn vrouw en haar minnaar vermoordde...
Rachel Carlson
Morag McPherson
Angus McCulloch
Reverend James McMahon
bugno
Best een aardige thriller,13 in een dozijn verhaal,maar okee,het valt ook allemaal niet mee,zeg.
De cast doet het aardig,maar het lukt allemaal net niet,een film voor tussendoor,2*
razor1
Geweldige film! Ik heb echt genoten van het verhaal en de spanning. Demi is natuurlijk ook een topper!
krijgt van mij 4,5 sterren
baborak
Niets bijzonders deze film, alleen Schotland als decor doet het altijd goed, schitterende locatie. Verder komt niets uit de verf: acteurs, verhaal, drama (verlies kind), spanning. Gekeken en na afloop na vijf minuten vergeten.
movierider
mooi beelden, mooie locatie, redelijk acteerwerk.
en niks meer,
zoals veel cliche, neppe computerbeelden wat betrefd de vuurtoren, een wat te doordacht verhaaltje. het had meer uitgewerkt moeten worden,
ML Webdesign
Schitterende film!
Bleef lange tijd onzeker hoe het nou werkelijk zat!
Blood Duster
Altijd weer leuk om Demi te zien, maar dat mag ook zonder deze film...Matige vertoning van het geheel......jammer.
*2.0*
Ché Cliché
Wat een absolute bagger film. whaha, ik heb me kapot gelachen om de acteerprestaties, het 'soap-achtige' camera-werk en het hele neppe rotzooitje erom heen. 0,5 ster voor deze parodie op een film.
Mescaline
Na een hoop negatieve berichten gehoord te hebben over deze film.. kon ikdeze voor 5euro toch niet laten liggen..
En moet eerlijk bekennen.. deze film is me 100% meegevallen..
Het begin gaat allemaal een beetje te snel zodat je wat moeilijk in de personages kan komen(vooral dat van het jongentje)
Maar voor de rest was deze film zeker de moeite waard.. redelijke acteurs.. en een aardig verhaaltje..
Het einde vond ik niet voorspelbaar.. maar was wel een beetje vaag..
Maargoed.. door de redelijke acteurs.. het aardige verhaal.. en een degelijke uitvoering van dat verhaal geef ik deze film 3,5 sterren(zat eerst te twijfelen aan 4.. maar daar vond ik de film net niet goed genoeg voor uitgediept)
Colour_of_Light
Hele mooie film, goed acteerwerk, opbouwende spanning, schitterende omgeving etc. etc. het is op sommige punten wel een beetje vaag, waardoor de film goed blijft hangen. denk hem nu ongeveer te snappen, en heb genoten van een goede film daarom van mij: 4.5*
glimmerman2000
Goede film!!
Demi moore speelt een puike rol hier.Ook het verhaal is heel interessant.
Frankeermachine
Ik leukste aan deze film vind ik toch dat de passende recensie die gezegd wordt in de film.
Te weinig mysterie voor een mystery en te weinig spanning voor een thriller!
Vera
Best een aardig verhaal...en ja ik vond Demi Moore echt goed acteren
Het ontbreekt deze film toch wel een beetje aan...echte spanning
Maar als kijker werd ik af en toe toch echt op een dwaalspoor gezet, omdat het dan toch weer even anders was
Daarbij vond ik het geloofwaardig neergezet!
Op een druilerige middag toch leuk om te kijken!
3.0
Lupussy Galore
Ik ga Mw. Kutcher maar bekijken vanavond. Dhr. Kutcher is op een ander net en die heeft me nog geen seconde kunnen boeien.
Ik voel me erg druilerig dus dat komt dan goed uit.......
23 april 2009, 0.12 uur
Tja, toch best een aardige en soms zelfs spannende film. Demi Moore is een goeie actrice. Jammer dat ze niet meer in grotere films te zien is en dat alle die nips&tucks minder emotie kunnen laten zien....
Kijken naar een film met zo'n landschap en dat Schotse accent vind ik nogal snel leuk moet ik echter toegeven......
Best een vermakelijke thriller. ik had van tevoren niet echt hoge verwachtingen, maar het viel me alleszins mee. Film heeft enige tijd nodig om op gang te komen, maar eenmaal aangekomen in Schotland wordt de film langzaam beter. De film heeft een aardige sfeer en heeft een aantal verrassende wendingen. Het einde was ook meer dan aardig ok al zitten er wat kleine plotgaten in de film en is de film op sommige momenten best standaard en voorspelbaar. Demi Moore speelt verder best aardig en lekker ingetogen. Jammer alleen dat de vuurtoren op sommige momenten wel erg nep oogde. Je kon duidelijk zien dat het CGI was. Een nipte voldoende.
Zeer matig griezelfilmpje.
Eentje die niet lang blijft hangen. Gelukkig maar. Met name het laatste half uur begint het verhaal behoorlijk te ontsporen. Van spanning is er helaas ook weinig sprake en de slechte CGI helpen ook niet echt mee aan de sfeer. Het kleine beetje mysterie en de mooie Moore ten spijt.
Anderhalve ster en dan ben ik nog enigszins mild.
JDSsmetje
Overrated filmpje. Negatieve elementen zijn de volgende
- te weinig spanning
- geen sfeer wat volgens mij wel de bedoeling was
- er gebeurt te weinig
-Matig verhaal
-Matig acteerwerk
- Mooie filmlocaties
- Goede soundtrack
Als Moore voor het eerst in haar huis gaat vond ik het wel creepy.
Filmkriebel
Valt wel mee. Rustig verhaal dat ergens tussen thriller en spookverhaal hangt, en gebruik maakt van mooie shots van de Schotse kustlijn en een digitale vuurtoren.
Het was al lang geleden dat ik nog 's een film met Demi Moore heb gezien, en ze viel goed mee in haar rol van droevige schrijfster die de eenzaamheid opzoekt na de ongelukkige dood van haar zoontje. Enkel de twist op het einde valt wat tegen, hoe de geest van de vuurtorenwachter er toch bij betrokken wordt. Er is geen goede harmonie tussen het bovennatuurlijke en de thriller-elementen . Niet zo slecht, maar ik zou hem zeker niet opnieuw bekijken.
Expressyourself
Een drama met enkele (super)spannende stukjes... Het verhaal is vermakelijk maar absoluut geen volwaardige thriller! Houd dat in je achterhoofd want anders gaan de eerste drie kwartieren goed vervelen. Toch heeft de film een goede verhaallijn en vooral het acteerwerk maakt de film weer helemaal goed. Ik heb me geen moment verveeld en kan deze film aan iedereen aanraden!
Near_Dark
Demi Moore speelt een bekende schrijfster die in't begin van de film haar zoontje verliest en sindsdien niets meer op papier krijgt.
Om inspiratie op te doen verhuist ze tijdelijk naar een afgelegen huis aan de Schotse kust.
Ze ziet er verschijningen van haar overleden zoontje en begint een romance met de vuurtorenwachter.
Wat volgt is een onwaarschijnlijk allegaartje van onzin, dat nog eens slecht in beeld is gebracht
Het is géén goeie thriller, ook géén goed drama, zelfs als spookverhaal slaat het nergens op.
4/10
Als je deze film in de videotheek ziet liggen, LAAT hem liggen !
Jessen0wnt
Met moeite afgezien, ik kan niet geloven dat deze film zoon hoge score verdiend op moviemeter. Het verhaal vond ik erg onrealistisch, ik kan best tegen wat doordachte plotten maar om bijvoorbeeld de vriendinnen op het eind te zien knuffel, terwijl ze een dag daarvoor nog moordneigingen hadden vind ik een beetje te. Ook het acteerwerk was gewoon niet goed. Toch waren een aantal scènes erg spannend en heb ik toch de film afgekeken. 1 ster
nachtschade
2* voor deze film, waarvan 1* voor het mooie landschap......zegt genoeg over de film. Bovendien is Moore van dichtbij ook al niet om aan te zien........
boozebelly
- 1908 stemmen
Ik vond het geen slechte film, maar ik heb wel het gevoel dat er veel meer in had gezeten.
Demi Moore vind ik niet echt de persoon voor deze rol en ook de special effect's kwamen nu en dan goedkoop over. Zoals die scene waarin ze bovenop de vuurtoren staan, hun lichamen waren echt veel te groot in verhouding tot de vuurtoren
Het leek wel Madurodam. Tegen het einde aan gaat het verhaal ook ineens alle kanten op, iets te veel van het goede in mijn ogen.
Maar er waren ook wel degelijk pluspunten
Het verhaal kent een paar leuke verassingen, het overgrote deel van de cast doet het prima, de muziek past prachtig en de landschappen zijn ook om van te smullen, heel mooi in beeld gebracht.
Een film die mij eigenlijk geen moment heeft verveeld, hij is wel te doen. Het degelijke gemiddelde hier op Moviemeter kan ik ook wel begrijpen. Ik hou het op 3,0*.
movie acteurs
Matige thriller met Moore.
De omgeving van Schotland ziet er erg mooi uit. Best sfeervol met de muziek en zo. Maar de film begint erg vervelend te worden. Saai en dan met zo'n stress kipachtige irritante Moore. Alhoewel ik haar meestal niet irritant vindt. Jammer ! 1,5 voor een vervelende Thriller met bizarre plotwendingen.
anoukane
Volgens mij haal je nu 2 personages door elkaar!
Ze knuffelde niet met haar vriendin, maar met die helderziende.
Ik vond de eerste 45min. niet om doorheen te komen. Traag romantisch drama.
Daarna werd het ruim voldoende met de spannende en mysterieuze elementen.
De soundtrack is echt 1 van de slechtste ooit. Totaal misplaatst.. Vooral in de eerste 45 minuten..
Jessen0wnt
Volgens mij haal je nu 2 personages door elkaar!
Ze knuffelde niet met haar vriendin, maar met die helderziende.
Kan je gelijk in hebben, de film wist niet mijn concentratie vast te houden en misschien dat ik daarom de helderziende en de vriendin door elkaar haalden.
AmazingPP
Helemaal geen onaardige thriller, al hield ik mijn hart vast voor het acteerwerk van Moore, waar ik niet zo'n fan van ben. Maar hier was het in orde, niet uitmuntend, maar zeker niet vervelend om naar te kijken. Het is een beetje dertien in een dozijn thriller met hier en daar een onverwachte wending. Geen topper, maar ook zeker niet slecht. 3 *
Elineloves
Wat een fijn, rustig en ingetogen drama-thrillertje. Geen hollywood blockbuster maar een sfeervolle film waar genoeg spanning in zit.
Demi Moore is een prachtige vrouw om te zien, en ze zet ook een geloofwaardige rol neer als gebroken vrouw die haar zoontje verliest en wiens huwelijk op de klippen loopt. Eenmaal in Schotland begint het visuele genot. De prachtige beelden van de zee en mooie landschappen zijn een lust voor het oog. Niet alleen de omgeving is prachtig: Vuurtorenwachter Angus mag er ook zijn.
Hij heeft een jongensachtige charme.
Het mystieke van deze film is de kracht. Nergens wordt het echt eng, maar er gebeurd genoeg om je te blijven boeien. Het overtuigende acteerwerk speelt hierbij ook een grote rol.
Thom1994
Kijk eens goed naar de scene dat Demi Moore met die vuurtorenwachter bovenop de vuurtoren staat. (Ergens tussen de 30 en 60 minuten.) Is dat niet énorm nep? Het leek echt een computeranimatie.
janneke29
Dramatische thriller vind ik wel goed omschreven. De film is niet door en door spannend, maar wel met momenten.
Ik vond het einde wel een beetje verrassend, maar ook wel wat vergezocht. Zowel de beste vriendin als de ex die samenwerken en haar harteloos 'zelfmoord' willen laten plegen?
Er werd veel uitgelegd in de film, maar ik snapte niet -zoals eerder ook al eens is aangegeven wat er precies met Patrick gebeurde. Hij werd aangevallen door iets/ iemand (Anchus?), maar vervolgens vermoordde hij zijn partner met de tekst 'i'm not patrick' en pleegde zelfmoord. MAar daarvoor gaf hij nog die schelp???
Dat vond ik wat verwarrend.
Maar verder vond ik het zeker een vermakelijke film! Niet eng, maar met momenten wel spannend! Ik vind het wel een aanrader om een keer te kopen. (bij de blokker 5 films voor 5 euro

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen