• 9.377.055 stemmen

Oorsprong: Duitsland / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Craig Rosenberg

Met onder meer: Demi Moore, Hans Matheson en James Cosmo

Plot Half Light

"When the darkness falls the dead will rise."

Rachel Carlson (Demi Moore) is een succesvol schrijfster van thrillers. Aan haar geluk komt abrupt een eind als haar zoontje van vijf verdrinkt en haar huwelijk op de klippen loopt. Ze raakt behoorlijk in de war. Wanneer zij via een vriend een huisje huurt in een afgelegen dorpje in Schotland, hoopt zij in alle vrede haar rouwproces te kunnen verwerken. Ze ontmoet de vuurtorenwachter, Angus McCulloch, met wie ze romantische momenten beleeft. In het dorp vertelt ze over haar ontmoeting. De dorpelingen vertellen haar dat McCulloch echter jaren geleden overleed, nadat hij in een vlaag van woede zijn vrouw en haar minnaar vermoordde...

Rachel Carlson

Reverend James McMahon

avatar van tevelenco

tevelenco

Redelijke thriller.

Met een vrij standaard en niet erg verrassend verhaal.

Het verhaal kende wel wat goede schrikmomenten en heeft een mysterieus sfeertje.

Maar was voor de rest te veel doorsnee om echt boven de middelmaat uit te stijgen.

Ook waren sommige beelden van de vuurtoren wel erg nep.

Wat de kwaliteit van de film niet ten goede komt.

Al met al een vermakelijke film maar zeker niet meer dan dat.

avatar van nickey

nickey

vond het een goed verhaal, maar niet echt een thriller,

avatar van HeatWave

HeatWave

Deze film heeft wel wat. Het deed me een beetje denken aan 'Secret window'. Ik vind het een beetje dromerig allemaal met een vlaag mysterie, en dat mag ik wel.

avatar van crxman

crxman

Ik vond het een erg goede film,had niet verwacht dat de film een andere wending kreeg,Demi Moore speelt een goede rol als schrijfster en de decors in schotland zijn ook mooi,de moeite waard dus...............

avatar van theresia

theresia

Heel goed in elkaar gezet deze film. doordat haar zoontje verdrinkt gaat ze naar een huisje voor haar alleen om tot rust te komen en om een boek te schrijven. Tot haar verbazing gebeuren er rare dingen. Zijn ze echt of verbeeld ze zich dit?Zeker de wending vond ik top.. zeker een aanrader..

avatar van ellie

ellie

Aardige film met spannende momenten, en een onverwachte ontknoping 3,5 *

avatar van djerk

djerk

Heel zwak begin, maar naarmate de film verder gaat komt er steeds meer mysterie naar boven.

Degelijk

***

avatar van mligtenberg

mligtenberg

Ik vind de hoes (zie boven) van de film echt niet uitnodigend om de film te gaan kijken. Toch vond ik de film verassend! Aan het eind dacht je 'aha! zo zat het dus!' en dat soort films vind ik altijd wel leuk. De vuurtoren vond ik inderdaad ook verschrikkelijk nep, daar hadden ze met de techniek van tegenwoordig wel wat meer aandacht aan mogen schenken!

De film heeft een paar schrikmomenten, maar is echt wel te kijken! Niet heel erg eng dus. 3,5*

avatar van paramount

paramount

Geweldig! Alles was goed aan de film. Mooi opgebouwd. Goed verhaal. 4*.

avatar van grid8400

grid8400

3,5* goeie film.

Bouwt goed op, en blijft boeien.

Grootste minpunt de vuurtoren.. nep nep nep.. jammer!!!

avatar van grid8400

grid8400

unexist schreef:

echt een nep film , deze verdient het niet eens om naar te kijken

Omdat????

avatar van melanie178

melanie178

Ik moet zeggen dat ik nou niet echt gecharmeerd was van deze film, heb Demi Moore wel eens meer haar best zien doen. Voor de zondagmiddag best redelijk, voor een lekker avondje op de bank minder geschikt.

avatar van finaldestiny

finaldestiny

deze film is vrij traag, komt heel langzaam op gang, maar dan wordt het best wel interessant, er komt wat meer vaart in en meer spanning het einde van de film vind ik verrassend. een film om ´s avonds te kijken, gedimt licht, lekker ondergezakt op de bank.

avatar van finaldestiny

finaldestiny

unexist schreef:

echt een nep film , deze verdient het niet eens om naar te kijken

kun je misschien ook uitleggen waarom je dit zo´n nep film vind.

avatar van Jollie22

Jollie22

Deze film vond ik heel erg goed, goed verhaal...

heel erg goed verhaal zelfs...

Het was absoluut niet voorspellend....

geef hem een *4

avatar van amazingm

amazingm

Vond de film best redelijk, maar misschien was mijn verwachting wat te hoog gestemd door de berichten hier.

Vond de film vermakelijk, maar daar hield het wel op. Door de splitsing van een normale thriller en een paranormale thriller te leggen, had ik het gevoel dat aan beiden te weinig aandacht is besteed. Vond zelf dat er meer ingezeten had. Nogmaals, prima en vermakelijk (3*)

avatar van Escobar

Escobar

Het begin vond ik aardig maar voor de rest erg langdradig. Wat me ook tegen viel was het botox hoofd van Moore. Ik bleef er maar naar kijken leide me dus af. Vroeger had ze zo'n g**l koppie is niet veel meer van over. Door die overvloed aan botox heeft ze weinig gezichts uitdrukking meer JAMMER.

Het einde was best wel verrassend maar leek erg op cry wolf. Teminste daar moets ik aan denken.

2* echt niet meer

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Goeie film.
Goed verhaal, mooie beelden en ik vond het niet echt een voorspellend verhaal.
Muziek was ook heel mooi bij sommige beelden.
Ook leuk dat er ook aandacht werd geschonken aan de romantische scene's zoals toen ze op één van de paarden gingen rijden, en dat met de muziek erbij vond ik erg mooi!
Ja ik vond het wel wat hebben deze film.
4 sterren.

avatar van tvz29

tvz29

Ik heb hem gisterenavond gekeken. Ik moet zeggen heel spannend en onvoorspelbaar. Goede schrikmomenten en heel goed opgezet. En natuurlijk hele mooie plaatjes. Dat is ook heel belangrijk. Al met al een goede film.

avatar van erik6487

erik6487

Weet iemand waar de soundtrack te koop is?

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

Deze film zal bij mij altijd bijblijven als de film waarin Demi Moore haar schoonheid was verloren

avatar van snoetje1994

snoetje1994

ik vond het eeen coole film met spannende stukjes

ik geef de film een 5,0 en leuk is hij ik heb hem gister om 12 uur in de avond gekeken

griezelig maar ja IK geef het dus een 5.0

topfilm

al ben ik met mijn gebruikersnaam misschien bevooroordeeld haha

ik vind het een topfilm

omdat deze keer (weer) demi haar rol wel weer zo goed neerzet

verder spreekt het verhaal me erg aan

de opname locaties zijn romantisch maar hebben toch ook weer dat vreemde soms in zich

knappe 4,5*

avatar van pharma

pharma

Escobar schreef:

dat vond ik na GI Jane al

maar ik ga deze toch even kijken, dit soort verhalen boeit me wel!

avatar van The viking

The viking

zeer matige film, klinisch geakteerd vooral qua visuele expressie zeer ondermaats(kenmerkend voor de meeste jongere acteurs en actrices hedentage ) en een flinterdun verhaal. Na een uur gestuntel de film uitgezet!

The viking schreef:

ik denk dat je demi moore geen hedendaagse jonge acteur kunt noemen..............

en een film wie 2 uur duurt kun je niet beoordelen naar 1 uur

grid8400 schreef:

Omdat????

waarom een nepfilm

denk jij dan dat superman echt kan vliegen

verklaar je eens nader waarom het een nepfilm is???

zou eerder denken dat je niet tegen films kunt met een mysterieus verhaal

misschien beetje bang voor geesten ????

avatar van wiekske

wiekske

Leuke film, met genoeg schrik-moment. Leuk die twist op het einde. dacht dat ik de film goed had voorspeld in het begin, maar bleek dus allemaal anders daar hou ik wel van!

avatar van knol

knol

wel leuke film, niet bijzonder, maar keek wel lekker weg,

inderdaad Demi Moore is wel erg gebotext en dat leidt zeker af,

had er wel iets meer van verwacht, bijv. dat dode jochie dat daar nog meer achter had gezeten,

maar nogmaals voor een maandagavondfilmpje, lekker hoor...

avatar van Diederik58

Diederik58

Je denkt, waar gaat dit naar toe, gaap, tranentrekker. Maar nee, de wending is verrassend.

Demi Moore moet toch echt wat meer gaan eten. Zou haar beter staan.