• 9.377.419 stemmen

Oorsprong: Duitsland / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Craig Rosenberg

Met onder meer: Demi Moore, Hans Matheson en James Cosmo

Plot Half Light

"When the darkness falls the dead will rise."

Rachel Carlson (Demi Moore) is een succesvol schrijfster van thrillers. Aan haar geluk komt abrupt een eind als haar zoontje van vijf verdrinkt en haar huwelijk op de klippen loopt. Ze raakt behoorlijk in de war. Wanneer zij via een vriend een huisje huurt in een afgelegen dorpje in Schotland, hoopt zij in alle vrede haar rouwproces te kunnen verwerken. Ze ontmoet de vuurtorenwachter, Angus McCulloch, met wie ze romantische momenten beleeft. In het dorp vertelt ze over haar ontmoeting. De dorpelingen vertellen haar dat McCulloch echter jaren geleden overleed, nadat hij in een vlaag van woede zijn vrouw en haar minnaar vermoordde...

Rachel Carlson

Angus McCulloch

Reverend James McMahon

avatar van videoot

videoot

Ik begreep het einde niet helemaal of het was gewoon een raar einde.
kom maar op met de spoilers:
wie was die laatste jongen nou in de vuurtoren?
Was dat nou Patrick of Angus?En als dat Patrick was waarom pleegt hij dan zelfmoord net als Angus?
En wat had dat fotorolletje er nu mee te maken als hij het niet gebruikt?

Help!!!

avatar van Sunday

Sunday

Berichten hier zijn overwegend positief. Ga 'm zo maar eens kijken. Begin zal ik even doorheen moeten, maar daarna moet 'ie gaan lopen. We'll see

avatar van Merel_*

Merel_*

Ik heb hem een uurtje geleden gezien. Vond 't een hele mooie film! Al waren sommige dingen wel te voorspellen, zoals de letters op de koelkast "tomas was here". Maar verder een geweldige film En wat is dat landschap toch mooi

avatar van sam70

sam70

Vond 't een hele mooie film! spannend film,met genoeg schrik-moment ...aanrader

avatar van Banjo

Banjo

• 2035 berichten

Oo man... zo'n roman trek ik even niet.

Ik heb heb hier geen zin in... mooie vrouw ontmoet mooie man op een eiland! mag ik even een teiltje!.

Als iemand mij nog een goede reden kan geven om deze film af te kijken vertel het me!

avatar van Yekezzez

Yekezzez

Ik heb hem net gezien, maar ik kan je geen goede reden geven.

avatar van Shampoo

Shampoo

De film begint nog wel aardig, maar zakt naar een steeds bedroevender niveau. Op een gegeven moment wordt het echt ongeloofwaardig als ze 27 keer op een avond van dat huis naar die vuurtoren varen binnen 3 minuten, met zo'n klein bootje. Ene keer is de zee heel woest, 3 seconden later geen zuchtje wind Om nog maar niet te spreken over het vele studiowerk en het volslagen ongeloofwaardige verhaal. Nee, dit was niet veel soeps. 1,5 ster

avatar van dulcinea

dulcinea

Ik vond deze wel ok, eerder een goeie tv thriller dan een kassucces maar ik heb me niet verveeld.

De sfeer zat wel goed, idd mooie beelden en op het acteerwerk heb ik ook niet veel aan te merken.

Ja het is een vrij trage film met weinig actie, en het thriller aspect moet het vooral hebben van sfeermomenten maar daar hou ik juist wel van. En de twist op het einde vond ik ook nog héél verrassend

Als je houdt van sfeervolle thrillers bekijk em dan maar, als je van actie houdt zijn er genoeg andere opties

***/****

avatar van fritsy

fritsy

moet je zeker een vrouw voor wezen om z'n slome zeik film te kijken, echt een film voor op (woensdag om 20.30uur RTL4) bij mij ligt de film in de prullebak, film is nog te duur voor de videotheek. vind(IK)

avatar van HtoJ

HtoJ

ik zie veel positieve reacties, ik vond de film eigenlijk veel te langzaam en best saai. Hoewel er hier en daar wel leuke en spannende momenten tussen zaten, was het allemaal een beetje vergezocht, nee! hier maak je mij niet blij mee, dat jongetje had gewoon een zwemdiploma moeten hebben, dan had deze film er niet hoeven te zijn... 1,5 sterren voor deze film, door leuk acteerwerk van Demi Moore

avatar van ronny25

ronny25

Dit is echt een hele goede film. Alles zit heel vernuftig in elkaar. Je valt van de ene in de andere verbazing. Dus de moeite waard om eens te kijken. Ik geef hem een 4,5

Succes ermee.

avatar van peer111

peer111

Volgens mij zijn er een aantal die of een andere film hebben gezien, of een wijntje bij de film hebben vastgehad. Sjee, wat een abonimabele kwaliteit....

Een vuurtoren die in enkele scenes zo nep is als maar wat.... reanimatiewerk wat erg ongeloofwaardig overkomt... een verhaal wat rammelt aan alle kanten... scenes die ongeloofwaardig overkomen... Jammer, Demi zakt aardig af in haar carriere... Hoger dan een 2** krijgt ie van mij niet...

avatar van car-men

car-men

Erg vermakelijke film. Lastig om te weten wat nu echt en wat nu gespeelt is tegen haar Als ik er aan terugdenk weet ik het niet meer precies. Het is al weer een tijdje geleden. Maar leuk om een keer te hebben gezien.

avatar van Dikkie Post

Dikkie Post

Oi wat een slechte film zeg, een zeer slecht verhaal, een beetje oplettende filmkijker heeft het plot binnen een kwartier door, slechte acteurs zeer slechte CGI, en 1 ding wat ik helemaal niet begrijp, waarom zou iemand die helemaal alleen in een onbewoond gebied zit zichzelf opmaken, laat staan met hoge hakken van zo'n tien centimeter door zo'n gebied lopen.

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

De film begint als een drama en verandert langzaam in een standaard thrillertje. Het verdrinken van de zoon moest natuurlijk gebeuren, want Demi moest zich slecht voelen, maar waarom nou per cee naar dat eiland? Oke, ze heeft wel een reden, maar op dat eiland is ze overal mee bezig behalve met die reden. Raar..

Ik vond alles een beetje cliche in deze film. Ook komt het absoluut niet geloofwaardig over. Half Light probeert je te beinvloeden, probeert je te raken maar hij wil maar niet echt boeien.

Half Light heeft verrassend genoeg een paar schrikmomenten en is bij vlagen ook wel spannend, halverwege de film zit je met vragen, maar als je daar eenmaal antwoord hebt gekregen aan het eind, denk je tss was dat het??

Hij kijkt wel lekker weg, het acteerwerk is te pruimen en de film is ook zeker vermakelijk, maar hij moet het niet hebben van zijn verhaal. De film is zeker niet slecht, maar het mocht wel iets minder té..

avatar van Stijntje

Stijntje

Sommige momenten zijn inderdaad spannend en sommige ook zeer ongeloofwaardig, maar dat doet mijns inziens niet zo veel af. Verwacht niet dat je naar the tenant kijkt of zo'n soort.

De eerste 3 kwartier begint zeer romantisch en slap gezeur, maar daarna ontpot het zich toch wel zeker in enkele mistery en schrikmomenten.

Hoewel het me aan het eind niet helemaal duidelijk was heb ik me niet verveeld.

Blijf er niet voor thuis, maar zie je hem voor 5 0f 10 euro ergens liggen, neem hem zeker mee.

avatar van Norma

Norma

De mooie plaatjes en prachtige muziek kunnen niet verbloemen dat het toch om een standaard en bij vlagen voorspelbare thriller gaat. Maar vanwege de sfeer en enkele schrikmomenten kijkt de film best lekker weg. Voor één keer dan, t is niet een film die ik zou willen herzien. ***

avatar van resona

resona

ik vond de film eerst een heel stuk niet boeien, vond het op het eind pas een beetje leuk te vinden..

avatar van Mutsje_me

Mutsje_me

gisteren gekeken ik vond het een mooie film echte aanrader....

avatar van BenicioDelToro

BenicioDelToro

Ik vind dit een heel aardige film. Natuurlijk is het allemaal wat voorspelbaar en is Demi Moore niet de beste actrice dieer rondloopt. En het zal vast dat er dingen in de film zitten die niet kloppen of helemaal niet kunnen. Toch vond ik het een film met een goede, mystieke sfeer. Aan het einde had ik dezelfde vragen als videoot eerder al stelde. En elke film waar je achteraf nog over moet nadenken is een redelijke tot goede film.

Tel daarbij de mooie plaatjes van Schotland, de aanwezigheid van Kate Isitt ('Coupling'), James Cosmo en *nieuw door mij ontdekt tijdens het kijken naar deze film* Hans Matheson bij op en het is toch wel een aardige film.

avatar van Mister_Movie

Mister_Movie

Een redelijk goede film. Z'n geld wel waard.

Meer dan dat echter ook niet. Dit soort van mysteryfilms lijken de laatste jaren een filmhype te zijn en deze film staat keurig in het rijtje, zonder echt veel toe te voegen. Demi Moore acteert danig goed.

avatar van ehuurman

ehuurman

Een standaard thriller, waarvan je de ontknoping al van zeer ver voelt aankomen. Het kijkt leuk weg, maar het boeit hooguit één keer.

avatar van Mug

Mug

Aardige thriller met geesten, helaas vol plot-holes en vervelende toevalligheden en een lelijke cgi-vuurtoren.

Pluspunt is de setting in Wales, wat bijdraagt aan sfeer en hier en daar garant staat voor mooie plaatjes.

Ontstijgt toch nog wel het niveau van de gemiddelde direct-to-dvd shit, verrassend genoeg.

2,5* is meer dan voldoende. Ik kan me voorstellen dat vele mensen wel de ontknoping goed vinden. Helaas wordt de ontknoping op een amateuristische wijze afgehandeld. Aardig vermaak voor als het buiten regent en waait.

avatar van ange21

ange21

saaie en ingewikkeld film.

avatar van nevadagoor

nevadagoor

Snap het einde nog niet... en ik ben niet blond haha

avatar van Smith

Smith

Hele aardige film. Met een redelijk goed spelende Demi Moore.Heeft me zeker niet verveeld. Sommige dingen wel voorspelbaar. En de vuurtoren zag er op sommige momenten inderdaad niet echt uit. Maar goed het verhaal heeft me aardig kunnen boeien, met een paar goede schrikmomenten. En een toch wel verrassend einde. Ik geef de film 3 en halve ster.

avatar van Rujar

Rujar

Trage film

avatar van M>G

M>G

Goeie film! Alleen beetje onduidelijk einde misschien ja. Vond sommige stukken best eng, vooral met dr zoontje.

avatar van Tarkus

Tarkus

Mooi verhaal, maar een beetje te lange film.

Demi Moore is prima in de rol van treurende moeder en ziet er nog steeds even indrukwekkend (mooi) uit.

Een kaskraker is deze film niet geworden, dat is begrijpelijk, ondanks de aanwezigheid van Moore.

avatar van nightbreed

nightbreed

Ik had eigelijk een soort bovennatuurlijke thriller in de geest van 'The Sixth Sence' verwacht.

In feite is dit een gewone thriller met een bovennatuurlijk fleugje.

Het eerste uur viel me wat tegen maar daarna wordt de film wat leuker en het einde maakt ook veel goed.

Helaas zitten er een paar gaatjes in het script, van die toevalligheidjes die het verhaal een beetje een 'yeah right-gehalte' geven als je naar het geheel kijkt.

Ja dat klinkt vaag maar ik kan natuurlijk niet teveel verraden hier.

Acteerprestaties zijn ok maar niemand komt in aanmerking voor een Oscar.

De regie is ook goed maar zal ook geen prijs winnen.

Al met al wel een leuk filmpje maar niet een filmpje die je ander gaat aanraden of een filmpje waar je het de dag erna nog over zult hebben.

Cijfer: 3,5