• 9.376.732 stemmen

Oorsprong: Duitsland / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Craig Rosenberg

Met onder meer: Demi Moore, Hans Matheson en James Cosmo

Plot Half Light

"When the darkness falls the dead will rise."

Rachel Carlson (Demi Moore) is een succesvol schrijfster van thrillers. Aan haar geluk komt abrupt een eind als haar zoontje van vijf verdrinkt en haar huwelijk op de klippen loopt. Ze raakt behoorlijk in de war. Wanneer zij via een vriend een huisje huurt in een afgelegen dorpje in Schotland, hoopt zij in alle vrede haar rouwproces te kunnen verwerken. Ze ontmoet de vuurtorenwachter, Angus McCulloch, met wie ze romantische momenten beleeft. In het dorp vertelt ze over haar ontmoeting. De dorpelingen vertellen haar dat McCulloch echter jaren geleden overleed, nadat hij in een vlaag van woede zijn vrouw en haar minnaar vermoordde...

Rachel Carlson

Reverend James McMahon

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Goeie film.
Goed verhaal, mooie beelden en ik vond het niet echt een voorspellend verhaal.
Muziek was ook heel mooi bij sommige beelden.
Ook leuk dat er ook aandacht werd geschonken aan de romantische scene's zoals toen ze op één van de paarden gingen rijden, en dat met de muziek erbij vond ik erg mooi!
Ja ik vond het wel wat hebben deze film.
4 sterren.

avatar van Mug

Mug

Aardige thriller met geesten, helaas vol plot-holes en vervelende toevalligheden en een lelijke cgi-vuurtoren.

Pluspunt is de setting in Wales, wat bijdraagt aan sfeer en hier en daar garant staat voor mooie plaatjes.

Ontstijgt toch nog wel het niveau van de gemiddelde direct-to-dvd shit, verrassend genoeg.

2,5* is meer dan voldoende. Ik kan me voorstellen dat vele mensen wel de ontknoping goed vinden. Helaas wordt de ontknoping op een amateuristische wijze afgehandeld. Aardig vermaak voor als het buiten regent en waait.

avatar van Spetie

Best een vermakelijke thriller. ik had van tevoren niet echt hoge verwachtingen, maar het viel me alleszins mee. Film heeft enige tijd nodig om op gang te komen, maar eenmaal aangekomen in Schotland wordt de film langzaam beter. De film heeft een aardige sfeer en heeft een aantal verrassende wendingen. Het einde was ook meer dan aardig ok al zitten er wat kleine plotgaten in de film en is de film op sommige momenten best standaard en voorspelbaar. Demi Moore speelt verder best aardig en lekker ingetogen. Jammer alleen dat de vuurtoren op sommige momenten wel erg nep oogde. Je kon duidelijk zien dat het CGI was. Een nipte voldoende.

avatar van Zinema

Zeer matig griezelfilmpje.

Eentje die niet lang blijft hangen. Gelukkig maar. Met name het laatste half uur begint het verhaal behoorlijk te ontsporen. Van spanning is er helaas ook weinig sprake en de slechte CGI helpen ook niet echt mee aan de sfeer. Het kleine beetje mysterie en de mooie Moore ten spijt.

Anderhalve ster en dan ben ik nog enigszins mild.

avatar van Near_Dark

Near_Dark

Demi Moore speelt een bekende schrijfster die in't begin van de film haar zoontje verliest en sindsdien niets meer op papier krijgt.
Om inspiratie op te doen verhuist ze tijdelijk naar een afgelegen huis aan de Schotse kust.
Ze ziet er verschijningen van haar overleden zoontje en begint een romance met de vuurtorenwachter.

Wat volgt is een onwaarschijnlijk allegaartje van onzin, dat nog eens slecht in beeld is gebracht
Het is géén goeie thriller, ook géén goed drama, zelfs als spookverhaal slaat het nergens op.

4/10
Als je deze film in de videotheek ziet liggen, LAAT hem liggen !

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

Met moeite afgezien, ik kan niet geloven dat deze film zoon hoge score verdiend op moviemeter. Het verhaal vond ik erg onrealistisch, ik kan best tegen wat doordachte plotten maar om bijvoorbeeld de vriendinnen op het eind te zien knuffel, terwijl ze een dag daarvoor nog moordneigingen hadden vind ik een beetje te. Ook het acteerwerk was gewoon niet goed. Toch waren een aantal scènes erg spannend en heb ik toch de film afgekeken. 1 ster

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Matige thriller met Moore.

De omgeving van Schotland ziet er erg mooi uit. Best sfeervol met de muziek en zo. Maar de film begint erg vervelend te worden. Saai en dan met zo'n stress kipachtige irritante Moore. Alhoewel ik haar meestal niet irritant vindt. Jammer ! 1,5 voor een vervelende Thriller met bizarre plotwendingen.

avatar van Elineloves

Elineloves

Wat een fijn, rustig en ingetogen drama-thrillertje. Geen hollywood blockbuster maar een sfeervolle film waar genoeg spanning in zit.

Demi Moore is een prachtige vrouw om te zien, en ze zet ook een geloofwaardige rol neer als gebroken vrouw die haar zoontje verliest en wiens huwelijk op de klippen loopt. Eenmaal in Schotland begint het visuele genot. De prachtige beelden van de zee en mooie landschappen zijn een lust voor het oog. Niet alleen de omgeving is prachtig: Vuurtorenwachter Angus mag er ook zijn. Hij heeft een jongensachtige charme.

Het mystieke van deze film is de kracht. Nergens wordt het echt eng, maar er gebeurd genoeg om je te blijven boeien. Het overtuigende acteerwerk speelt hierbij ook een grote rol.

avatar van IceTigerGhost

IceTigerGhost

De mooie beelden en degelijke soundtrack verdoezelen dat het toch wel om een clichéverhaal gaat. Nu ja, zolang het maar goed uitgwerkt wordt.

avatar van SmackItUp

SmackItUp

Zwaar onderschat. Prima verhaal, prima cast. Wel enkele slordigheden. Kijk je daar doorheen heb je een prima filmpje in huis.

avatar van des1

des1

Niet onspannende thriller, met wat Hitchcock elementen, en natuurlijk veel "Don't Look Now" citaten. Een andere actrice had er meer van gemaakt dan Demi Moore, die vrij expressieloos door de film rolt. Teveel botox? De muziek had een betere film verdiend.

avatar van blurp194

blurp194

Verhaal in een verhaal, een boek in een film of een film van een boek, een schrijfster die zelf de hoofdrol speelt in een boeketreeksje. Met alle vereiste elementen in het plot - een beetje drama, een beetje horror, een scheutje romantiek en een paar twists. Oh en natuurlijk net ietsje teveel rammeltjes. Maar dat geeft niet echt, want de mooie kust van Schotland, pardon het is eigenlijk Wales levert erg mooie plaatjes op. Demi Moore trekt het publiek, maar loopt er af en toe wel wat ongeinspireerd bij - haar tegenspelers zijn eigenlijk interessanter bezig. Bijrolletje van Kate Isitt ook, dat had van mij wel wat groter mogen zijn - maar nee, ze speelt echt geen dubbelrol, die andere mevrouw is Therese Bradley. Is me overigens een raadsel hoe iemand die twee door elkaar halen kan, ze lijken absoluut niet op elkaar.

Verder weinig bijzonders aan de hand, maar wel prettig kijkvoer.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Echt zo'n film waarbij ik op de plotomschrijving afging en hoopte dat het net zo spannend zou gaan worden als het klonk. Dat is aardig gelukt moet ik zeggen. Half Light voldeed immers precies aan de verwachtingen. Zo'n afgelegen dorpje in Schotland waar iemand in haar uppie heen gaat heeft al van zichzelf iets grimmigs, maar het is mooi dat het ook goed uitgewerkt wordt. De beelden zien er bij vlagen ontzettend sfeervol uit.

Verwacht geen vergaande horror overigens. De 'enge' momenten zijn vooral terug te vinden in de mystieke sfeer en een bloederige climax. De film kent een mooie opbouw en weet ook op den duur wel echt spannend te worden. Met name enkele plotwendingen die ervoor zorgen dat je zelf begint te twijfelen maken het leuk. Ik lees wat gemengde reacties over Demi Moore in de hoofdrol, maar ik vond dat ze het prima deed. Haar samenspel met Hans Matheson vond ik overtuigend en ook overige bijrolletjes van Kate Isitt en James Cosmo waren goed. Leuk ook om daarnaast Henry Ian Cusick weer te zien; fijne acteur die in zowel Lost als The 100 (als hier) voor een meerwaarde zorgde.

Als ik al iets moet aanmerken op de film is dat het wellicht niet altijd even geloofwaardig is. Het blijft echter nog binnen de perken, dus als je je ervan bewust bent dat je naar een fictief verhaal gaat zitten kijken, dan ga ik ervan uit dat het de kijkervaring niet zal belemmeren. Verder is het ook wat te simpel allemaal om echt te spreken van een meesterwerk, maar dit is zondermeer een erg prettige thriller die me alle emoties liet voelen die volgens mij de bedoeling waren. Alleen daardoor al zou ik dit zeker een aanrader noemen.