Genre: Fantasy / Avontuur
Releasedatum: 13 juli 2006
Bekijk via Disney+
Plot Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest
"Captain Jack is back!"
De bruiloft van Will Turner en Elizabeth Swann wordt afgelast als beiden gearresteerd worden voor het helpen ontsnappen van Jack Sparrow. Will krijgt de kans zichzelf en zijn verloofde te redden van de strop, door het kompas dat Jack bij zich heeft te overhandigen aan de nieuwe Heer van Port Royal. Jack is ondertussen doodsbang voor Davy Jones, bij wie hij een schuld heeft staan. Jack's ziel wordt opgeëist door Davy Jones, als Jack de sleutel van een dodemanskist met daarin het hart van Davy Jones niet weet te bemachtigen. Maar Jack is niet de enige die belang heeft bij het vinden van de kist...
- IMDb (7,4 / 819342)
- Trailer (YouTube)
- Spoilertopic
- Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest (MusicMeter)
- Game (GamesMeter)
Pintel
Ragetti
charissa
ik ben benieuwd
ik moet hem nog gaan kijken , maar als ie minstens zo goed is als deel 1 is het een topper
kus.eva
Mee eens hoor wat Artie zei
Het verhaal is nog niet af, nee davidov. Maar wel goed. En beter (of duidelijker) dan 1 op veel stukken. Het is minder rommelig en door elkaar (1 is wel super ook hoor, haha) Het is hier duidelijk en wordt stap voor stap uitgelegd, of duidelijk gemaakt met beelden. En sommige mensen zeiden hier ook eens: ja maar, alles gaat te snel om te volgen. Vond ik absoluut niet.
Ja, ok, in het begin, eerste deel van de film ging het wat momenten een beetje sneller. Maar het was prima te verwerken, gewoon even je hersens gebruiken.
Verhaal is perfect.
Helemaal mee eens
en johnny depp was zoals altijd weer geweldig
Iketes
- 1968 berichten
Vind hem persoonlijk minder dan zijn voorganger, om een aantal redenen. Zo vind ik het begin wat slapjes, waardoor je gewoonweg niet in het verhaal zit, dit wordt dan later wel weer rechtgetrokken maar goed. Dan zijn er nog een aantal details die ik minder vind, zo vind ik bijvoorbeeld het monster gewoon té geanimeerd en had het ook wel ietsje realistischer gemogen.
Natuurlijk zijn de personages fantastisch vertolkt met een speciale vermelding van Captain Jack, waar ik weer om gelachen heb.
Deel 1 kreeg van mij 4.5*, deel 2 4*.
En oja, probeer de Leidse bioscopen te mijden, wat een vreselijk, asociaal, arrogant, onopgevoede pubers zitten daar.
Jellie
Ik vond het een erg goeie film! Wat vonden jullie? Denken jullie dat er nog een 3e film komt? En die Jack Sparrow is echt grappig!
Jellie, er kómt een derde film
Eind mei 2007 ergens
Nou bezig met filmen, en er waren al vele scènes opgenomen van drie tegelijk met twee, dus..
Iketes
- 1968 berichten
Jellie, er kómt een derde film
Eind mei 2007 ergens
Ik heb zelfs gehoord dat het filmen al klaar was.
soom
Ik heb zelfs gehoord dat het filmen al klaar was.
Angrod_Pallanén
Ze waren toch pas voor de helft klaar, althans dat zei Johnny in een interview..
Madecineman (moderator films)
Berichtje nummer 1000 op deze site
PotC; Dead Man's Chest. Mja, toch minder dan het erg leuke, spontane en grappige deel 1. Okay, toegegeven het is een geschikte film voor in de bioscoop, monsters, zwaardgevechten, specatculaire actie, grote zeilschepen, het komt allemaal mooi tot z'n recht op zo'n groot scherm.
Johnny Depp doet zijn kunstje weer uitstekend hoor, Jack Sparrow is en blijft een heel grappig en uniek filmpersonage. Keira Knightley is gewoon opnieuw erg mooi aanwezig en dan was er nog iemand... Uh, het liefje van dat mooie meisje, ben hem al weer helemaal vergeten zo'n houten klaas als het is
Wel is het duidelijk een echte "tussenfilm" en dat is jammer want eigenlijk gebeurt er niet veel meer dan de introductie van de nieuwe karakters en het uitzetten van de lijnen voor het plot van deel 3. Vind de film als op zichzelfstaand verhaal en avontuur behoorlijk minder geslaagd dan het eerste deel.
Ook is dit deel minder grappig en vond ik het spookschip De Vliegende Hollander en zijn bemanning een lichte tegenvaller. Een spookschip met een tikkeltje overdreven geanimeerd lopend zeevruchten banket als schrikaanjagende piraten is nu niet echt wat ik me daarbij voorstel (over de met zijn baardtentakels orgel spelende Davy Jones wil ik het eigenlijk al helemaal niet hebben
). Het voelt ook helemaal niet aan als een mythisch en vervloekt schip, het is gewoon te overdreven, daardoor te nep en dus ook niet echt meewerkend aan de sfeer.
Blijft over, een goed excuus om eens flink uit te pakken met de special effects (de Kraken was dan wel weer erg gaaf gedaan) en opnieuw een glansrol voor Johnny Depp als Jack Sparrow (sorry, captain Jack Sparrow). Het levert echter niet meer op dan 3 aardige zeesterren. Ik hoop, en verwacht eigenlijk ook wel, dat in deel 3 alle remmen losgaan en alles toch nog goed gaat komen daar in de caribbiën
king16
- 1904 stemmen
Jammer genoeg haalde deze film bij lange na niet het niveau van deel 1. De terugkerende kast was mijn grootste teleurstelling (degene die de film hebben gezien begrijpen wie ik hiermee allemaal bedoel) en Depp's personage vond ik in deze film ook te veel 'anders' dan in de eerste film. Beetje een eikeltje, maar Depp speelde het wel weer briljant
Ik kan me goed vinden in de kritiek dat het lijkt alsof alles word opgerekt... ipv 3 individuele opeenvolgende films te maken, dus met begin, midden en SLOT, gaan ze hier voor een tweeluik na het eerste deel en dat is wel jammer..
Een aantal goedgeplaatste grappen maken de film toch wel goed, maar meer dan 3 sterren krijgt ie voorlopig nog niet van mij...
anne J
er komt zeker wel een derde deel? (beetje open eind)
Kijk 6 berichten ofzo naar boven en daar wordt het al voor de 20e keer gezegd als je het mij vraagt
Livinovic
Deze viel me echt goed mee, leuke film!
Zeer mooi gemaakt ook.
Ik dacht dat Pirates of the Caribbean niks voor mij zou zijn maar dat is dus niet zo
4 *
oudetonge
leuke film, niet te veel nadenken,en W Frank? een beetje open eind? na het einde van de film weet je toch zeker dat er een vervolg komt,lijkt wel een ingelaste pauze,
maar ik geef toch een 4
uberscore
nou, dit vond ik nou weer eens zo'n lekker standaard hollywood film, maar wat wil je anders, olv disney land
goede special effects, orlando bloom kan niet acteren
, meneer depp wel aardig, maar minder dan als in scissorhands.
nog een keer special effects, die zijn goed gedaan, ik had eindelijk eens niet het gevoel dat de makers even snel knippen plakken hadden gedaan met grotere groepen bootjes( dwz dat er 3 a 4 bootjes zijn die 30 keer in de scene zitten)
wat ik overigens wel vreemd vond was dat de black pearl wel heeeel veel bemanning verliest.
humor was wisselend, enkele leuke grappen, merendeel voorspelbaar.
oh en het zou me niet verbazen als er een deel 3 komt
3* eigenlijk geheel op special effects
Soeperman87
oh en het zou me niet verbazen als er een deel 3 komt
Nee?
elsterno
Heerlijke film!! In één woord: ge-wel-dig!!
5*, kan niet wachten tot deel 3!
Leuk vervolg. Goed gemaakt (beetje lang en niet alles van het scenario is goed, maar prima vervolg). Depp steelt wederom de show. Niet zo goed als de eerste, maar desalniettemin vermakelijk. ***1/2
KLah
net gezien en vond hem best aardig voor een vervolg. Deze vallen meestal vies tegen, maar deze was toppie. Ik vond kwa verhaal deel 1 ietsje beter, maar deze doet nauwelijk onder. De film heeft veel meer effect/acties en het is erg vermakelijk (humor). Dit is zeker een aanrader.
--> 3.5 ster
Nootje83
Ben gister naar de bioscoop geweest en heb me goed vermaakt! Ik ben niet zo in de walt disney films, maar deze film was erg vermakelijk, spannend, grappig en mooie shots!! Johny Depp acteerde als gewoonlijk uitstekend en 'Miss Swann' is ook niet erg om te zien
Kijk uit naar het laatste deel al moeten we er waarschijnlijk ruim een jaar op wachten, weet iemand de release datum??? Of heeft iemand de film al illegaal op z'n comp staan??
Ik geef de film 3,5 ster!
Uncle_Junior
Gisteren gezien, en hij was helaas minder dan deel 1, wel natuurlijk weer fantastische actie en special effects, maar qua verhaal had ik op een gegeven moment het idee dat de vaart er een beetje uit was.
Hilarische stukjes natuurlijk weer (Het aapje in de kooi, "Hide the rum!" als Elizabeth aankomt)
Maar ik ben vooral benieuwd naar deel 3, stel je voor! Davey Jones, Jack Sparrow en Barbossa tegen elkaar in een zwaardgevecht!
Oh ja, de Kraken mag ook terugkomen.
NavelstrenG
Alleszins geen vervelende film, maar waar dit gemiddelde vandaan komt is mij een raadsel.
Moet gezegd worden, de film doet wat ie moet doen. Veel monsters, nieuwe personages, overdadige actie, intriges over en weer en natuurlijk een zwalkende Depp. Perfekt de formule van deel 1 volgend, levert dat wederom een vermakelijke avonturenfilm op. De vermakelijke avonturenfilm die deel 1 ook al was.
Het sequel-syndroom speelt mij echter duidelijk parten. Veel leuke ideeën worden gestopt in een vervolgproject dat de frisheid en charme van het origineel mist. Depp is lang niet meer zo grappig, de intriges lang niet meer zo boeiend en de actie zo enorm doordacht dat het theatrale bijna irriteert ( balancerend op een enorm rad, gewoon doorgaan met zwaardvechten...? people, come on). De formule wordt zodanig strak gevolgd dat je je gaat afvragen wat eigenlijk de toevoegende waarde is van een vervolg. Zelfde trucjes, zelfde film. Alleen lang niet meer zo interessant.
De film heeft dus niet genoeg in huis om de volle speelduur te blijven boeien. Stoorde me ook erg aan dat typische Disney-sfeertje van de film. Gestript van het echt schokkende, wil de film wel duister en stoer overkomen, maar blijft het op het kindvriendelijke steken (zal ongetwijfeld ratingtechnische voordelen hebben). Zo ook de actie; over the top maar dan van het infantiel melige soort. Als dit het enige is dat Hollywood tegenwoordig uit kan poepen naast al die remakes, laat iemand als Takashi Miike deze film dan remaken. Dan kunnen we lachen.
Al met al veel kritiekpunten, al is eigenlijk gewoon de verrassing eraf. Zat te denken aan 3* maar gevoelsmatig verdient deze toch niet meer dan 2,5*. Het is bijna jammer dat ik mezelf nu verplicht heb deel 3 te gaan zien.
anne J
Kijk uit naar het laatste deel al moeten we er waarschijnlijk ruim een jaar op wachten, weet iemand de release datum??? !
31 mei 2007

En jij NavelstrenG.. Hierboven mij ^
Toevallig heb ik erg veel reacties bij deze film gelezen, al vanaf pagina 15 en de eerste paar. En die reactie die jij net gaf, die komt mij wel érg bekend voor. Ik weet gewoon zeker dat ik die al een keer had gelezen een paar pagina's terug. Na-aper. Ik ga hem ff opzoeken, kijken of ik hem kan vinden.
De zinnen:
***Veel monsters, nieuwe personages, overdadige actie, intriges over en weer en natuurlijk een zwalkende Depp. Perfekt de formule van deel 1 volgend, levert dat wederom een vermakelijke avonturenfilm op. De vermakelijke avonturenfilm die deel 1 ook al was.***
***Depp is lang niet meer zo grappig, de intriges lang niet meer zo boeiend en de actie zo enorm doordacht dat het theatrale bijna irriteert ( balancerend op een enorm rad, gewoon doorgaan met zwaardvechten...? people, come on).***
***Stoorde me ook erg aan dat typische Disney-sfeertje van de film.
Het is bijna jammer dat ik mezelf nu verplicht heb deel 3 te gaan zien.***
Herkende ik gelijk! Want ik weet nog dat ik die reactie erg stom vond
tot zo, ff die reactie zoeken.[EDIT] DIK BETRAPT NavelstrenG, hahaha..
De reactie van remorz op pagina 25. PRECIES DEZE. na-aper.
CellieY
Ik heb de film vorige week in de bioscoop gezien en vond het een erg spannende film. Jhonny Depp is zoals gewoonlijk weer super en Keira heeft ook een veel spannendere rol gekregen in deel 2
. Ze is niet meer het rijke meisje dat moet gaan zitten wachten tot ze gered word. Orlando was in het begin van de film iets minder, maar na een tijdje ging hij sterker spelen.
Ik keek met smacht uit naar dit deel, en nu ik hem heb gezien kan ik niet wachten tot de dvd uitkomt. En laat deel 3 ook maar komen. Zolang Depp de hele film meespeelt, en niet op het einde gered wordt, want dat vind ik echt niet kunnen.
Extra Nieuws
Mwah coole film vond ik het !
De Vliegende Hollander vond ik er heel erg vet uitzien !
Maar wel een behoorlijk k*t einde opeens staat Barbosa er en pats ! einde.....
en ik vond ook cool dat Jack Sparrow aan die stok zat boven hun "Kampvuurtje" en der zo op ging wippen en der afsprong !
****
4.5**
CellieY
ja, de kannibalenontsnappingsscenes vond ik erg goed en heel grappig. Ook het moment dat ze op dat eiland zijn beland waar de kist met het hart ligt is erg grappig, dat elizabeth dan zo wanhopig de aandacht probeert te trekken. Geweldig!
NavelstrenG
31 mei 2007

En jij NavelstrenG.. Hierboven mij ^
De zinnen:
***Stoorde me ook erg aan dat typische Disney-sfeertje van de film.
Het is bijna jammer dat ik mezelf nu verplicht heb deel 3 te gaan zien.***
Herkende ik gelijk! Want ik weet nog dat ik die reactie erg stom vond
tot zo, ff die reactie zoeken.[EDIT] DIK BETRAPT NavelstrenG, hahaha..
De reactie van remorz op pagina 25. PRECIES DEZE. na-aper.
Ik kon me gewoon volkomen vinden in zijn post
Ik kon me gewoon volkomen vinden in zijn post
Dus dan kopieer je zijn mening maar alsof de jouwe? aha..
Als iemand dat bij mij zou doen, zou ik nooit appriciëren.

Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales
2017

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides
2011

Pirates of the Caribbean: At World's End
2007

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl
2003

Avontuurlijke film 'Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest' wordt vanavond uitgezonden op televisie

Rechtszaak 'Pirates of the Caribbean'-franchise tegen Disney krijgt vervolg

The Lord of the Rings: The Return of the King