Genre: Fantasy / Avontuur
Releasedatum: 13 juli 2006
Bekijk via Disney+
Plot Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest
"Captain Jack is back!"
De bruiloft van Will Turner en Elizabeth Swann wordt afgelast als beiden gearresteerd worden voor het helpen ontsnappen van Jack Sparrow. Will krijgt de kans zichzelf en zijn verloofde te redden van de strop, door het kompas dat Jack bij zich heeft te overhandigen aan de nieuwe Heer van Port Royal. Jack is ondertussen doodsbang voor Davy Jones, bij wie hij een schuld heeft staan. Jack's ziel wordt opgeëist door Davy Jones, als Jack de sleutel van een dodemanskist met daarin het hart van Davy Jones niet weet te bemachtigen. Maar Jack is niet de enige die belang heeft bij het vinden van de kist...
- IMDb (7,4 / 820006)
- Trailer (YouTube)
- Spoilertopic
- Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest (MusicMeter)
- Game (GamesMeter)
Weatherby Swann
Pintel
Ragetti
_Bollerd_
Echt een grappige film! Ik heb me (wééral eens) halfdood gelachen met Johnny Depp!
Jammer van het einde.. maarja, wachten tot volgende zomer zeker?
CellieY
Maar het verrassingselement is wat Beckett ermee zal doen...
Beckett wil regeren over de zeeën. Ook wil hij een einde maken aan alle piraten. Hij wil gewoon macht, want hij wil ook al alle 'titles die de vader van Elizabeth heeft overnemen). Nu regeert Davy Jones over de zee (hij is de zee zegt hij), maar met het hart van Davy Jones kan Becket over Jones heersen, en dus over de zee. En met die titels van de vader van Elizabeth erbij is hij enorm machtig.
Lola3
Ja, maar HOE zal hij dat doen??? dat bedoelde ik.
sn@ke
- 2077 berichten
Nog spectaculairder , nog meer rum , nog meer piraten , nog meer Depp's verwijfde Richards-imitaties , nog meer monsters , nog meer special effects , nog meer exotische locaties .... maar de fun is wat minder dan in het eerste deel. Al blijft het natuurlijk allemaal erg leuk om zien , vind het wel spijtig dat de tweede en derde film duidelijk een verhaallijn volgen waar in deel één geen sprake van was zodat het niet echt een samenhangde trilogie is , en meer 2 vervolgfilms vanwege het succes van de eerste.
Heb trouwens de indruk dat deze film alle box-offices zal kraken in US en hier , wordt en is al duidelijk immens succes.
Ewing Oil
Deze film vond ik nog beter dan het eerste deel, er zat nog meer humor en actie in, ik me erg vermaakt met deze film, zeker een topper.

jella
ik vond het ook een geweldige film, maar ik vond film en ook wel heel indrukwekkend ( nog indrukwekkender na dat ik de tweede film gezien heb )
ik ben 5 keer naar film 2 geweest en heb een poster van jack. ik heb 381 foto's van pirates op de computer en ik weet nu al dat ik met mijn verjaardat begin mei een bioskoop bon ga vragen voor film 3 haha
ik hou van johnny depp en keira knightley
CellieY
Ja, maar HOE zal hij dat doen??? dat bedoelde ik.
Door het hart van Davy Jones te gebruiken om Davy Jones te 'controlen'
(chantage ofzo) want hij is nu de baas van de zee, maar als je dan Davy Jones in je macht hebt, is Beckett de baas van de zee.
Door het hart van Davy Jones te gebruiken om Davy Jones te 'controlen'
Ok, wel voorspelbaar maar de regisseur zal er wel in slagen het erg aantrekkelijk te laten uitzien.
johnnydepp1
Vond het een leuke film, maar ik had er toch meer van verwacht. Het plot is vaag, Jack Sparrow speelt nu een bangige piraat waardoor zijn leuke humor (waar ik o.a. voor blijf kijken) niet goed tot uiting komt. Dit vind ik jammer.
Verder vind ik Will turner een loser. Zijn meisje zoent met Jack en hij zegt er niets van.
En waarom is Barbossa nou weer levend? En hoe dan?
Ik hoop echt dat deel 3 leuker is. En dat het plot uiteindelijk klopt.
Maar ik wil deel 2 wel op dvd hebben, want het is al met al toch wel een heel vermakelijke film. (Ik weet het, een beetje tegenstrijdig, maar toch)
Angrod_Pallanén
Voor de tweede maal gezien, maar niet zo overrompeld als de eerste keer.
Het meest teleurstellende is toch wel de humor. Die eigenlijk nauwelijks voor een glimlach zorgt. De beste stukjes uit de trailer zie je zelfs niet terug in de film, en dat is toch wel een schaamte. En naast het feit dat de humor uit deel 1 spoorloos is, heb ik enkele malen gehad dat ik me verveelde tijdens de film. Zwakke momenten die nauwelijks de aandacht erbij konden houden. Maar eerlijk is eerlijk, ze werden dubbel en dwars vergoed.
Non-stop actie, avontuur, zinderende special effects en vermakelijke situaties. Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest is bijna even goed in de kunst van het vermaken als zijn voorganger. En die cliffhanger: tja, die bleef me ook deze keer weer gigantisch verlangen naar deel 3.
Een half punt minder vanwege het gebrek aan humor, kom ik toch uit op hetzelfde cijfer als voorheen:
4.5
anne J
Haha, dat zei ik ook allemaal de eerste keer. Ik zat echt zo te praten: Ooooh, domme orlando bloom.. dom dom,, als ik hem was, vanaf het moment dat elizabeth op de boot kwam: wat deed je daar met jack?! zomaar een ander zoenen hea..
ik weet dat ze het deed voor hun eigen bestwil.. maar, als je haar zo ziet huilen enz na afloop

Oja, geinig feitje over die scène: >De reactie van orlando bloom in de film, als hij elizabeth en jack ziet zoenen, is echt!
haha.De regisseur had in elk script zoals het hoort gezet van: elizabeth en jack gaan zoenen. behalve in orlando's script
. expres.kei leuk, ziet hij hun zo zoenen: uh,, wat, dit stond niet in het script toch?
keira,, johnny? wah?
En die reactie hebben ze dus in de film gezet.
Laatste keer dat ik naar de film ging, ging ik extra opletten daarop, zijn reactie
. Was wel leuk jah.. echt zo: huh? wat? keek hij daarna nog een keertje zo
Ik kan er nog steeds niet bij hoe populair deze film wel is. Maar liefst 32 gebruikers hebben dit in hun favoriete top 10 zitten!! En 165 mensen hebben dit de volle 5 sterren gegeven. Zijn dat allemaal slachtoffers van Davy Jones?
Angrod_Pallanén
Face It, Leave It And Get Over It. Je kan je wel blijven verbazen, maar erg veel schiet je er niet mee op.
Pieter Montana

Deze zal dus ook waarschijnlijk in de top 250 komen.
basketballerke
Dat komt hij zeker, alleen nog de vraag of hij hoger of lager komt dan deel 1.
Lola3
Dat komt hij zeker, alleen nog de vraag of hij hoger of lager komt dan deel 1.
Ik denk lager, want het verrassingseffect is toch weg, ook al is de humor beter.
dennis3
Echt goeie film.
Eerlijk gezegd had ik de 1ste film nog niet gezien.
Heb hem dan gistere gezien en vandaag de 2de.
Echt goed. Mede dankzij de eerste ben ik direct naar de tweede komen zien (ook het rotweer
Depp speelt zijn rol weer fantastisch vind ik.
De 2de sprak mij achteraf iets minder aan maar vind hem nog super.
Thomas
Heb je ook gekeken naar de overige stemmen van deze mensen.. voor veel nieuwe gebruikers is het in.. om een 1 of een 5 te geven...
Doom
Dat is bij elke film zo Thomas. Wat doet iedereen toch moeilijk over dit vervolg deel. Het is een zeer vermakelijke film met prachtige visuele beelden.
AddictedToMovies
En waarom is Barbossa nou weer levend? En hoe dan?
Ik hoop echt dat deel 3 leuker is. En dat het plot uiteindelijk klopt.

mee eens. zelfs de dvd zin
!!en ik snap nog steeds niet dat deze film een hoger gemiddelde heeft dan 1!!
Lola3
en ik snap nog steeds niet dat deze film een hoger gemiddelde heeft dan 1!!
peter74
Die stem heeft hij nog met een half punt verlaagd want zijn eerste stem was een 5
rempsycho
film was okee (Depp was zoals gewoonlijk fantastisch)
maar dat "open einde" naar deel 3 is wel erg slap en zonde, ik vind het wel mooi als zo'n film op zich staat anders krijgt het zo'n soap gehalte... ("deel 3: onderweg naar Jack"?)
Je geeft hem zelf een 4,5
Hij bedoelt waarschijnlijk deel 1
baklap007
Een zeer vermakelijke film, hoewel hij me niet zo boeide als deel 1. De vechtscene op het waterrad is zwaar 'over the top' en ik vond Sjonnie minder overtuigend. 3,5* voor nu, maar zal hem nog eens kijken zonder een krat pils in m'n donder
Lola3
whaha, sjonnie? wie is dat
(johnny?)
Hij kijkt teveel naar Flodder
ellentjah
Leuke film, maar vond de 1ste Pirates beter dan deze. Johnny Depp lijkt me iets minder grappig in deze film. Die 2 piraten (zo'n dikke en zo'n lange smalle domme) zijn dan weer wel supergrappig). Vond de film ook iets té langdradig
ochja, toch een 3'tje *

Pirates of the Caribbean: At World's End
2007

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl
2003

Avontuurlijke film 'Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest' wordt vanavond uitgezonden op televisie

Rechtszaak 'Pirates of the Caribbean'-franchise tegen Disney krijgt vervolg

The Lord of the Rings: The Return of the King