Genre: Romantiek / Drama
8,0 (1.378.707)
Gesproken taal: Engels, Frans, Duits, Zweeds, Italiaans en Russisch
Releasedatum: 15 januari 1998
Plot Titanic
"Nothing on Earth could come between them."
De 17-jarige rijke Rose DeWitt Bukater wordt door haar familie gedwongen om zich met Cal Hockley te verloven en binnenkort te gaan trouwen. Tijdens de eerste tocht over de Atlantische zee van de Titanic, een gigantisch passagiersschip dat onzinkbaar wordt geacht, besluit ze zelfmoord te plegen. Ze wordt echter gered door Jack Dawson, een derde klasse-passagier. Ondanks hun totaal verschillende afkomst worden ze vrienden en al snel groeit de liefde tussen hen allebei.
- Trailer (YouTube)
- Titanic (MusicMeter)
- Back to Titanic (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Brock Lovett
Edward Smith
Spicer Lovejoy
Elineloves
'' Niet alleen is deze film traag en saai, het verhaal is niet interessant. Liefdesverhaal 101. Het is honderden keren eerder uitgevoerd, en beter ook. ''
'' Liefdesverhaal 101. ''
Komt er bij toch op neer dat hij ook het genre an sich aanspreekt hoor. Het is en blijft tenslotte een drama / romantische film. Hij zegt zelf dat dit principe al honderden keren eerder is uitgevoerd, dus spreekt hij het plot en genre wel aan.
skullcandygirl94
Zelden zoveel onzin gelezen zeg.
Geef dan ook eens voorbeeld waarom de sets, het verhaal en de personages jaren 90 materiaal zijn? De film is juist enorm authentiek.
En verder weet je denk ik ook totaal niks van de Titanic ramp, anders had je dit niet getypt. De beelden van het echte Titanic wrak op de zeebodem niet gezien? Of het feit dat je continue ook buiten de love story het Titanic verhaal kreeg te zien? Met de bekende kapitein Smith of bekende passagiers als Molly Brown en de eigenaar van het schip, Bruce Ismay? De ramp is compleet waarheidsgetrouw gereconstructueerd. De film ademt de Titanic ramp uit.
Je kan de film zien als een love story op de Titanic maar ik zie de film ook als een verfilming van de Titanic ramp met een love story erbij.
inderdaad..verdiep je eerst even in de film ook al vind je hem saai je kunt op zn minst opletten en je rare argumenten laten varen
SnakeDoc
Niet alleen is deze film traag en saai, het verhaal is niet interessant. Liefdesverhaal 101. Het is honderden keren eerder uitgevoerd, en beter ook. Daarnaast lijkt alles, behalve de set-design en sommige personages, uit de 90's the komen. Deze film speelt zich af in 1912, maar het verhaal en de hoofdpersonages zijn typisch 90's figuren. En ik vraag me nogsteeds af waarom het Titanic heet, ik bedoel als je de naam van het schip en de titel van de film veranderd zou het werkelijk niks uit maken.
Vergeet niet dat een aantal dingen er voor hebben gezorgd dat het verhaal van de Titanic zo indrukwekkend is.
Ik wil voor het gemakt best een paar puntjes voor je op een rijtje zetten.
(1) De Titanic was op dat moment het grootste stoomlijn schip dat was gebouwd
(2) De Titanic was op dat moment het meest luxe soort schip.
(3) Het was de eerste vaart die ze ging maken (Maiden Voyage).
(4) Mede daardoor zaten er behoorlijk belangrijke personages aan boort. (enorm rijke mensen maar ook bekenden).
(5) Het schip werd altijd als onverwoestbaar beschouwd en daardoor amper van reddingsboten voorzien. Dit droeg er mede aan bij dat er zo veel mensen om kwamen.
(6) Het schip voer zo ver van de kust en afgelegen dat snelle hulp haast niet mogelijk was. Bedenk je is wat voor een claustrofobische idee dat wel niet moet zijn geweest.
En dan hebben we het nog niet gehad over het verschil in behandeling tussen de rijke en armen (al had je dat natuurlijk wel meer in die tijd).
Nee ... de Titanic is niet zo maar een schip. Als het de UK45 had geheten dan was er ook een film van gekomen. Kan niet missen!
Het verhaal ven de Titanic is door James Cameron geniaal in beeld gebracht. Je moet de relatie tussen Jack en Rose als een extraatje zien. Leuk voor erbij!
Het verhaal over dit schip zelf is genoeg voor een top film. En dat is het!
SnakeDoc
En dat wisten we nog niet?
Ik help dhr. spinoraptorrex even herinneren
K*D
Geweldige film, veel te vaak gezien. Heb thuis 2 dvd's liggen, een met gewoon de film, en de andere met veeel extra's. Wordt er helemaal blij van.
WeZet
Dat klinkt luguber, blij worden van rampenfilms. Evil!
Maar ik snap volkomen wat je bedoelt.
Flipman
Het lage aantal reddingsboten had ook niks met onverwoestbaarheid te maken. Bruce Ismay wilde gewoon niet teveel sloepen aan boord, zodat mensen beter van het uitzicht konden genieten. Daarnaast waren er wel meer plaatsen in de sloepen aanwezig dan het wettelijke minimum; omdat de Titanic waterdichte schotten had, zou het schip met 756 plaatsen reeds aan de eisen voldoen.
SnakeDoc
Klopt, dat had ook niks met de zogenaamde 'onverwoestbaarheid' te maken, .... maar feit blijft wel dat er te weinig van aan boord waren.
Je gaat toch van het ergste geval uit
En in dat geval houden de (ik meen) eerste 6 waterdichte schotten het niet.
Daarbij komt natuurlijk nog is kijken dat de boten niet vol genoeg werden geladen tijdens de evacuatie.
Het blijft in iedergeval een fascinerend verhaal!
Ga hem binnenkort maar weer is een keertje uit de kast halen
Flipman
Ja. Bovendien zaten er ook teveel slakken in de klinknagels, waardoor ze enorm zwak waren en er tijdens de aanvaring zo uitsprongen.
deckard1001
De Amerikaanse regisseur James Cameron (55) wil een 3D-versie maken van zijn succesvolle film "Titanic",
Op de technologieconferentie D8 in Californië heeft Cameron aangekondigd dat de film volgend jaar al klaar zal zijn. "We gaan maanden en miljoenen spenderen aan de ombouw van "Titanic" ", zei Cameron.
Het luxeschip botste op 14 april 1912 ergens halfweg tussen Southampton en New York op een ijsberg en zonk. Ongeveer driekwart van de 2.000 mensen aan boord overleefden de ramp niet. Vermoedelijk zal de 3D-versie van de film in 2012, bij de 100e verjaardag van de ramp, uitkomen.
moviemafketel
- 19752 berichten
100e verjaardag bij een ramp klinkt ook zo vreemd eigenlijk he haha.
Gaan we ballonnen ophangen en lang zal de boot leven zingen en zo?
ruadhan
En dat wisten we nog niet ?
ik ook niet,
we zitten niet allemaal op het grote titanic forum..
TragieStar.*
Oke, haha, ik heb het ook gewoon ergens op internet gelezen hoor. Stond ergens in de telegraaf ofzo dus vandaar, ik dacht dat vele dat wel wisten
Titanic in 3-D.
In 2012. Hopelijk is de wereld dan nog niet vergaan.
sofripa
Alles al over gezegd en geschreven. Ik vind het een prachtig epos. 4 sterren.
Tanjaaa0309
Nee, de wereld vergaat in 2220, Andreas Fuls die het opnieuw berekent heeft
Nee, de wereld vergaat in 2220, Andreas Fuls die het opnieuw berekent heeft
Oh gelukkig.
Dan kan ik de Titanic nog zien.
En ik hoef me voorlopig nog geen zorgen te maken over een allesvernietigende ramp.
TragieStar.*
Ik maak me niet veel zorgen over die allesvernietigende ramp. De ene keer zeggen ze weer dat het de wereld in 2008 vergaat dan weer in 2009 dan weer in 2012, dus ik geloof er geen zak van.
Hoe kunnen ze dat nou weer voorspellen?
pumpking
Het mooiste liefdesverhaal die ik ooit in een film heb gezien, die zich dan nog eens afspeelt op dat ontzettend mooie schip, een film om je eens volledig aan over te geven. De ontknoping weet je al van voor de film begint, maar toch sta je telkens weer met mond open...
Thom1994
Ik geloof er ook geen bal van.
En als het gaat gebeuren merken we het wel. We kunnen toch niets voorkomen.
Ik maak me geen zorgen!
Riddierid
Niet echt iets voor mij en wat een slechte komedie zeg... kep maar een paar x gelachen... maar verder werd er goed geacteerd en het was een goed verhaal...
TragieStar.*
Het is ook geen komedie,
Volgens mij lul jij maar wat, want hoe kan je het nou een goed verhaal vinden en goed geacteerd als je het genre niet eens weet.
Je snapt toch wel dat de Titanic zinkt he? En daardoor een enorme ramp ontstaat.
Tanjaaa0309
Huh ja inderdaad. Sterker nog ik heb geen een keer gelachen in de film, nah misschien een keer maar het is zeker geen komedie.
Naja wat een raar verhaaltje

'Titanic' verdwijnt binnenkort achter de horizon: 'Cameron laat vakwerk van de bovenste plank zien'

Om deze reden nam James Cameron alleen kleine figuranten aan voor 'Titanic'

Onderzoekers komen met definitief antwoord op brandende 'Titanic'-vraag: 'Had Jack op het vlot gepast?'

Kate Winslet over haar leven na succes van 'Titanic': 'Was behoorlijk onaangenaam, beroemd zijn was verschrikkelijk'

The Green Mile

The Matrix
Sciencefiction / Actie, 1999

Inception
Thriller / Sciencefiction, 2010
drowningevacuationschipbreukicebergverboden liefdeschippanictitanicocean linerepischrich woman poor man gebaseerd op een waargebeurd verhaalliefdetragedieramptragische liefdehistorical fictionclass differencesliefdesaffaireimaxhistorical eventlifeboatstar crossed loverssinking shipsteeragerich snob rampen filmjaren 10sunken ship inspired by true eventsromantic