Genre: Romantiek / Drama
8,0 (1.378.834)
Gesproken taal: Engels, Frans, Duits, Zweeds, Italiaans en Russisch
Releasedatum: 15 januari 1998
Plot Titanic
"Nothing on Earth could come between them."
De 17-jarige rijke Rose DeWitt Bukater wordt door haar familie gedwongen om zich met Cal Hockley te verloven en binnenkort te gaan trouwen. Tijdens de eerste tocht over de Atlantische zee van de Titanic, een gigantisch passagiersschip dat onzinkbaar wordt geacht, besluit ze zelfmoord te plegen. Ze wordt echter gered door Jack Dawson, een derde klasse-passagier. Ondanks hun totaal verschillende afkomst worden ze vrienden en al snel groeit de liefde tussen hen allebei.
- Trailer (YouTube)
- Titanic (MusicMeter)
- Back to Titanic (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Brock Lovett
Edward Smith
Spicer Lovejoy
en alle vrouwen tuinen erin
in de film heeft ie het over vissen met ze vader in een meer die pas 12 jaar na het zinken van het schip is aangelegd
yeyo
Dus je rekent de film volledig af op enkele irrelevante foutjes die niet eens betrekking hebben tot de continuïteit of de plot zelf? Zo kan je volgens mij elke film de grond in boren.
aspro
nobody is PERFECT!!!

Minotaures
Opzich vielen die fouten mij niet zozeer op. Persoonlijk stoorde ik er me niet zoveel aan.
Voor de liefhebbers die van filmfouten zijn adviseer ik om The Last Samurai te kijken, die stikt er ook vol van
kimberlyVD
Voor je 'fouten' fouten noemt, eerst even goed kijken.
Jack (Leonardo) heeft namelijk géén zwemvest aan, de andere 'bovenblijvende' lijken wél. Nogal logisch dat zij wel blijven drijven dus.
En ok, dat de film jou niet ligt, geen probleem, iederen zijn smaak, maar probeer geen zogezegde fouten te zoeken.
Titanic is volgens vele critici trouwens één van de films waar het best op details is gelet. Van bestek tot schoenzolen... perfect weergegeven.
Maar ok, kleine foutjes zullen er in elke film wel te vinden zijn.
moviemafketel
- 19752 berichten
Geen punten, geen hoofdletters. Zie bijna meer dan 60 taalfouten.
Lekker laten gaan. In Braveheart schijnt ook een figurant of zo Nike-schoenen aan te hebben. Blijft ook een mooie film.
pumpking
maar ach we krijgen de vrouw ermee zoet dus we hebben wel in huis
Leonardo die zinkt geeft een meerwaarde, ze konden evenwel een naam gezegd hebben die niet bestond, is zever he en wie zoekt dat nou op...
ASman
Titanic heeft geweldige effecten en ik steek nooit onder stoelen of banken dat ik DiCaprio een uitstekend acteur vind. Zo acteert hij ook hier weer sterk en voor de rest kan ik ook niet zeggen dat de film niet doet wat hij poogt. Cameron weet duidelijk hoe hij dit genre aan moek pakken en levert hij een voor de fans waarschijnlijk wel mooi romantisch filmpje af. Het deel waar het schip dan uiteindelijk ten onder gaat, is bijzonder sterk en realistisch. Het probleem voor mij is echter : alles wat hiervoor komt is van dat soort sentimentele gezeik waar de massa voor smelt, maar wat mij echter totaal niets doet. Romantiek komt in een film zo goed als nooit goed over op mij en daarom vermijd ik ook altijd liever dit genre film. Deze heb ik vroeger wel al een aantal keer gezien en bij de herziening viel dan ook mijn uiteindelijk besluit. Goed uitgevoerde film, maar het ligt me gewoon langs geen kanten. Voor de rest kan het me ook geen reet schelen hoeveel zogezegde 'foutjes' er in de film voorkomen. Het enige probleem dat ik met de film heb, is dat het mijn genre niet is.
Randall
Titanic is echt een adembenemende film. Ik ben ook geen fan van romantiek maar in Titanic stoort het niet, integendeel. De film is echt wel spannend en zeer realistisch weergegeven naar mijn mening. De foutjes zijn echt heel klein en volgens mij let niemand daarop. Ik vind ook dat DiCaprio een prachtig personage vertolkt. Ik heb hem al meerdere malen bekeken en dat zal ik nog vaak doen. Hij verdient zonder twijfel 5 sterren.
Thom1994
Heb hem twee keer herzien deze week. En steeds stel ik dan weer deze vraag : " Waarom staat deze film niet in de top 250? ".
Het is een erg mooie film. Het acteerwerk is fantastisch, en het verhaal is leuk, spannend & emotioneel tegelijk.
Een minpunt , welke er misschien toe heeft geleid dat deze film niet hoger beoordeeld wordt, en dat is dat deze film ietwat overgeromatiseerd is. Ondanks dit minpunt raken sommige punten mij keer op keer weer.
5*, zonder enige twijfel. Cameron is een meester in het reggiseren van films.
pumpking
Is hij zeker. Vind het overromantiseren niet echt een minpunt.
Poppe
Ehm, overromantiseren is nooit goed.. Daarom heet het ook overromantiseren.
henrykobus
wow veel mensen met antwoorden op mijn critiek maar ok zwemvest aan of niet een bevroren lichaam zinkt niet
Voor je 'fouten' fouten noemt, eerst even goed kijken.
Maar ok, kleine foutjes zullen er in elke film wel te vinden zijn.
henrykobus
wat ik al zei ik vind de film sowiezo een slappe hap
het is me nog nooit gelukt die film in een keer te bekijken val er steeds bij in slaap
Berichten verplaatst naar Film > Toplijsten en favorieten > Toplijsten (centraal topic)
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11922 berichten
kimberlyVD
Ik val al in slaap als ik er aan denk.
Woooow, stoer seg.
Beetje argumenten zouden niet misstaan.
spinoraptorrex
Niet alleen is deze film traag en saai, het verhaal is niet interessant. Liefdesverhaal 101. Het is honderden keren eerder uitgevoerd, en beter ook. Daarnaast lijkt alles, behalve de set-design en sommige personages, uit de 90's the komen. Deze film speelt zich af in 1912, maar het verhaal en de hoofdpersonages zijn typisch 90's figuren. En ik vraag me nogsteeds af waarom het Titanic heet, ik bedoel als je de naam van het schip en de titel van de film veranderd zou het werkelijk niks uit maken.
Ik ben een groot fan van Camerons oudere werk, maar dit en Avatar zijn vreselijk. Ik weet waarom iedereen ze zo geweldig vindt, en het is waarschijnlijk echt een kwestie van smaak, maar ik vond er echt niks aan.
Zelden zoveel onzin gelezen zeg.
Geef dan ook eens voorbeeld waarom de sets, het verhaal en de personages jaren 90 materiaal zijn? De film is juist enorm authentiek.
En verder weet je denk ik ook totaal niks van de Titanic ramp, anders had je dit niet getypt. De beelden van het echte Titanic wrak op de zeebodem niet gezien? Of het feit dat je continue ook buiten de love story het Titanic verhaal kreeg te zien? Met de bekende kapitein Smith of bekende passagiers als Molly Brown en de eigenaar van het schip, Bruce Ismay? De ramp is compleet waarheidsgetrouw gereconstructueerd. De film ademt de Titanic ramp uit.
Je kan de film zien als een love story op de Titanic maar ik zie de film ook als een verfilming van de Titanic ramp met een love story erbij.
Elineloves
Noem er eens 5?
Ben wel benieuwd welke films nog vergelijkbaar zijn met dit drama. Zovaak eerder uitgevoerd? Vertel dan maar eens in welke waargebeurde films zoveel mensen zoiets hebben meegemaakt en die het niet overleeft hebben. En films vóór 1997 dan he.
Nogmaals berichten verplaatst naar Film > Toplijsten en favorieten > Toplijsten (centraal topic)
Noem er eens 5?
Niet dat ik spinoraptorrex gelijk geef, maar het liefdesverhaal in Titanic volgt toch een oertypisch stramien? (een 'onmogelijke' liefde tussen twee mensen uit een totaal verschillende stand)
Elineloves
En daar is dan ook alles mee gezegd. Net zoals in elke horror/thriller wel iemand dood gaat of vermoord wordt.
yeyo
Net zoals in elke horror/thriller wel iemand dood gaat of vermoord wordt.
Dat is geen verhaal dat zijn aparte gebeurtenissen.. Net echt een correcte vergelijking.

'Titanic' verdwijnt binnenkort achter de horizon: 'Cameron laat vakwerk van de bovenste plank zien'

Om deze reden nam James Cameron alleen kleine figuranten aan voor 'Titanic'

Onderzoekers komen met definitief antwoord op brandende 'Titanic'-vraag: 'Had Jack op het vlot gepast?'

Kate Winslet over haar leven na succes van 'Titanic': 'Was behoorlijk onaangenaam, beroemd zijn was verschrikkelijk'

The Green Mile

The Matrix
Sciencefiction / Actie, 1999

Inception
Thriller / Sciencefiction, 2010
drowningevacuationschipbreukicebergverboden liefdeschippanictitanicocean linerepischrich woman poor man gebaseerd op een waargebeurd verhaalliefdetragedieramptragische liefdehistorical fictionclass differencesliefdesaffaireimaxhistorical eventlifeboatstar crossed loverssinking shipsteeragerich snob rampen filmjaren 10sunken ship inspired by true eventsromantic