Genre: Romantiek / Drama
8,0 (1.378.990)
Gesproken taal: Engels, Frans, Duits, Zweeds, Italiaans en Russisch
Releasedatum: 15 januari 1998
Plot Titanic
"Nothing on Earth could come between them."
De 17-jarige rijke Rose DeWitt Bukater wordt door haar familie gedwongen om zich met Cal Hockley te verloven en binnenkort te gaan trouwen. Tijdens de eerste tocht over de Atlantische zee van de Titanic, een gigantisch passagiersschip dat onzinkbaar wordt geacht, besluit ze zelfmoord te plegen. Ze wordt echter gered door Jack Dawson, een derde klasse-passagier. Ondanks hun totaal verschillende afkomst worden ze vrienden en al snel groeit de liefde tussen hen allebei.
- Trailer (YouTube)
- Titanic (MusicMeter)
- Back to Titanic (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Brock Lovett
Edward Smith
Spicer Lovejoy
DonLeone
wat lees ik hier? Titanic in 3D??? super! al enig idee wanneer die versie in de bioscoop komt?
TragieStar.*
Mensen vinden dit vaak een spannende film...
Daar kan ik mij dus echt niks bij voorstellen want ik vind hem alles behalve spannen maar eerder saai en niet mijn gerne van een film.
Okeej ik snap best dat je de film minder vond en dat mag ook.
Maar als het jou gerne niet is waarom kijk je de film dan?
Gister even de cd met de soundtracks in bezit gekregen en ik moet zeggen, het blijft echt prachtige muziek.
Drezic
Ik snap niet dat deze film niet in de top 250 staat
Nee, heel vreemd, met zo'n flinterdunne verhaallijn en middelmatig acteerwerk.
Met veel geld en goede marketing kun heel mooi een commerciële hype creëen. Echt kwaliteit herken je echter op de lange termijn, zoals bijvoorbeeld Shawshank Redemption. Titanic daarentegen zonk als een als zijn eigen titel, nadat de hype, die ook nu ook overduidelijk een hype genoemd kan worden, over was.
Lenny_DH
Met veel geld en goede marketing kun heel mooi een commerciële hype creëen.
Eerder van toepassing op een film als The Dark Knight (een superheldenfilm EN een sequel) dan een op zichzelf staande film als Titanic, waarvan de hype werd gecreëerd door het publiek zelf (d.m.v. mond-tot-mondreclame). Kan je overigens ook netjes concluderen uit de box-office. Titanic had als openingsweekend een gemiddelde recette, maar in de opeenvolgende weken steeg deze opbrengst of bleef status-quo. The Dark Knight's recette bleef echter gewoon dalen na het eerste weekend (= symptoom van hype d.m.v. marketing).
TragieStar.*
Nouj ik snap er allemaal niks van wat jullie hier 2 boven mij neerzetten maar ik vond de acteerprestaties super goed. En zeker van Kate Winslet en Leonardo Dicaprio.
En het verhaal verteld een realistisch verhaal. Niet alles is waar maar toch mooi verfilmd.
Ik heb gewoon moeten huilen op het einde van de film omdat het zo mooi vond. En ik denk wel meerdere. En dan de muziek en geluiden tussen door dat is prachtig.
Je verveeld je geen 1 minuut. Met een film die ong. 3 uur duurt.
Dat vind ik ervan.
En daarom vraag ik het me af waarom die niet in de top 250 staat.
Terwijl er toch veel mensen een hoog cijfer geven.
jordandejong
Angrod_Pallanén
Er is een aardig artikel/blog over; Why Titanics Box Office Record Will Never Be Broken
Jawaddedadde
Ik vind het een saaie film en kan het geen voldoende geven.
Dan heb je niet goed opgelet. Er wordt namelijk vrij veel tijd besteed aan het zinken van het schip...
combi
- 20609 berichten
het gaat over de titanic, met het liefdes verhaal van jack en rose erdoorheen geweven.
erg goed gedaan trouwens, omdat je dan echt baalt dat het schip zinkt terwijl je dat van te voren al wist.
ach voor sommige is het niet weggelegd.
maar als Shawshank op 1 staat dan verdient deze zeker een plek in de top 250.
wyatt earp
Sjoerd111
Verhaaltechnisch gezien heeft Titanic juist alle kenmerken van een liefdesfilm volgens de Hollywood succesformule. Het zinken van het schip komt, als je het op die manier bekijkt, dan inderdaad op de tweede plaats.
Titanic heeft de volledige verhaalstructuur van een liefdesfilm en op het moment waar bij andere liefdesfilms diepgang
komt, zinkt hier het schip, in plaats van die verdere uitdieping. Dat verklaart direct de oppervlakkigheid van het verhaal.
Of het nu om de Titanic ramp met een love plot op de achtergrond gaat of om een love plot met de Titanic ramp op de achtergrond, lekker boeiend. Van beide delen krijg je meer dan genoeg te zien. De love liefhebbers zitten goed, de rampenfilm liefhebbers zitten goed en liefhebbers van beide dingen zitten helemaal goed. Ik kon beide delen prima tot bijzonder goed uitgewerkt.
maarten_d
Nee, heel vreemd, met zo'n flinterdunne verhaallijn en middelmatig acteerwerk.
titanic was totaal geen hype, en de fim word nog super veel bekeken.
Volgens mij wordt hij nog altijd door de meeste mensen de meest romantische film geacht ...
wat je zegt over acteer werk is totaal onwaar, er wordt zeer goe geacteerd, ik vraag mij af hoeveel films jij al gezien hebt zonder dat er actie als genre staat.
btw; de film staat niet voor niets in top 250, dus hou op met deze film belachelijk te maken, als je niets van film weet, btw ik heb naar je top 10 gekeken en batman begins op 3 en dark knight op 4;
dat zou ik als barslecht verklaren in vgl met titanic
dus leer deftige recensies schrijven en stop met zeveren
DonLeone
titanic was totaal geen hype, en de fim word nog super veel bekeken.
dat zou ik als barslecht verklaren in vgl met titanic
dus leer deftige recensies schrijven en stop met zeveren
ik geef je volledig gelijk, Titanic is een goede film die helaas te vaak onderschat wordt
was Titanic ook niet 1 vd duurste films ooit gemaakt??? dat zegt ook wel wat over de inhoud
en zelfs al laat je de inhoud achterwege, de effects zijn zo goed dat ze zelden evenaard zijn door om het even welke andere flm
charmed one
een geweldige film. heb hem al heel vaak gezien.maar hij blijft goed.
nee hoor, dat klopt
Titanic heeft 200 miljoen dollar gekost en is daarmee 1 vd duurste films ooit gemaakt
Animosh
Volgens mij doelde Sjoerd111 vooral op het verband tussen de twee zinnen (dat inderdaad ronduit belachelijk is): als dure films alle veel inhoud zouden hebben zijn films als Lord of the Rings, Pirates of the Caribbean, Harry Potter, Spider-Man en Jurassic Park uiterst diepgaand, wat in mijn ogen inderdaad je reinste onzin is.
Sasja
true, maar volgens mij zijn er ook een aantal films gemaakt met een (redelijk) groot budget die juist hartstikke zijn geflopt. Volgens mij was waterworld er 1 van.
en als je bv kijkt naar de Blair witch project die had een erg laag budget en die bracht erg veel op. dus in feite maakt het bij veel films niet uit hoeveel je erin stopt. een dure film kan floppen en een goedkope film kan een topper wezen
Animosh
een dure film kan floppen en een goedkope film kan een topper wezen
Inderdaad, zoals (onder andere) Nolan perfect aan heeft weten te tonen.
Angrod_Pallanén
nee hoor, dat klopt
Mwah, valt wel mee; nummer 13 Het kan duurder.
@iedereen; natuurlijk zegt het budget 0,0 over de inhoud van de film. Maar als Titanic voor 100 miljoen minder was gemaakt, zou het zeker weten niet de hit zijn geweest die het nu was, more money betekent meer overtuiging met special effects, dat goedkope wannabe-films die willen meeliften op het succes compleet falen ligt dan ook aan het feit dat ze er belachelijk slecht uit zien.
Sjoerd111
more money betekent meer overtuiging met special effects
De duurdere films zijn wel allemaal een stuk nieuwer.I Ik zou wel eens een inflatie gecorrigeerd lijstje willen zien.
Twaalf jaar later, ja.
Staat onder het andere lijstje. Dan is Titanic nummer vier.
Twaalf jaar later, ja.

'Titanic' verdwijnt binnenkort achter de horizon: 'Cameron laat vakwerk van de bovenste plank zien'

Om deze reden nam James Cameron alleen kleine figuranten aan voor 'Titanic'

Onderzoekers komen met definitief antwoord op brandende 'Titanic'-vraag: 'Had Jack op het vlot gepast?'

Kate Winslet over haar leven na succes van 'Titanic': 'Was behoorlijk onaangenaam, beroemd zijn was verschrikkelijk'

The Green Mile

The Matrix
Sciencefiction / Actie, 1999

Inception
Thriller / Sciencefiction, 2010
drowningevacuationschipbreukicebergverboden liefdeschippanictitanicocean linerepischrich woman poor man gebaseerd op een waargebeurd verhaalliefdetragedieramptragische liefdehistorical fictionclass differencesliefdesaffaireimaxhistorical eventlifeboatstar crossed loverssinking shipsteeragerich snob rampen filmjaren 10sunken ship inspired by true eventsromantic