Genre: Romantiek / Drama
8,0 (1.378.479)
Gesproken taal: Engels, Frans, Duits, Zweeds, Italiaans en Russisch
Releasedatum: 15 januari 1998
Plot Titanic
"Nothing on Earth could come between them."
De 17-jarige rijke Rose DeWitt Bukater wordt door haar familie gedwongen om zich met Cal Hockley te verloven en binnenkort te gaan trouwen. Tijdens de eerste tocht over de Atlantische zee van de Titanic, een gigantisch passagiersschip dat onzinkbaar wordt geacht, besluit ze zelfmoord te plegen. Ze wordt echter gered door Jack Dawson, een derde klasse-passagier. Ondanks hun totaal verschillende afkomst worden ze vrienden en al snel groeit de liefde tussen hen allebei.
- Trailer (YouTube)
- Titanic (MusicMeter)
- Back to Titanic (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Brock Lovett
Edward Smith
Spicer Lovejoy
jumpstylemovie
Daar hoeven eigenlijk geen spoilertags omheen vind ik. Wie weet dit nou niet? Dat is toch eigenlijk waar je de hele film naar toe werkt...
Duh!
wyatt earp
Stephan
Ik geloof dat de spoilertags hier helemaal op zijn plek waren geweest als de boot niet zou zinken...
Sasja
WAAAAAT!!!! Bedoel je dat het schip wel zinkt???????
Nomak
Daar heb ik niks van gemerkt...
Kan ik me goed voorstellen.
De film is zo gefocust op een liefdesverhaal dat het zinken van het schip wel bijzaak lijkt.
Erg jammer!
Kan ik me goed voorstellen.
Erg jammer!
Sorry hoor, maar dan kijk je er toch wel heel anders naar dan ik. Voor mij is het liefdesverhaal bijzaak. Het schip is zoveel groter en meer dan enkel Jack & Rose.....
Voor mij zijn J&R enkel de gidsen die het schip en het leven aan boord laten zien.
Nomak
Voor mij komt het schip ook op de eerste plaats als ik naar de film kijk. Jammer genoeg lijkt de relatie van Jack & Rose meer aandacht te krijgen dan het schip.
Waarschijnlijk is het liefdesverhaal een handige zet van James Cameron om een groter publiek te bereiken.
Het inzetten van J & R is 4 ledig:
- Gids funktie, (door hen te volgen krijg je alle facetten van het schip te zien)
- Je kan je zo met iemand identificeren. (Als je niemand kent is het zinken ook minder erg)
- Bereik grote doelgroep (met name de vrouwelijke)
- Spanning aanbrengen in een verhaal waarvan de afloop bekend is.
Al met al een slimme zet. Al vind ik het wel jammer dat J&R zoveel aandacht trekken (bij andere dan mijzelf vooral).
wyatt earp
Het één kan niet zonder het ander. Zonder het liefdesverhaal van Jack en Rose zou het veel minder geweest zijn, en het liefdesverhaal zonder de Titanic evenmin. Zoals ik al zei, het ene kan niet zonder het ander.
Dat is ook gelukt.
Ik vind het beiden erg belangrijk. Het liefdesverhaal is ontzettend vermakelijk en je werkt je toe naar het zinken.
@ Reinbo
Je hebt natuurlijk gelijk bij al die punten die je aanhaalt.
Zonder het verhaaltje van Jack & Rose had de film nooit zoveel oscars gekregen.
Maar ik blijf het jammer vinden dat er zoveel aandacht naar dat koppel toe gaat. Nu is het een goede film, bovengemiddeld goed zelfs. Maar geen topper. Zonder het liefdesverhaal had ik het waarschijnlijk minstens zo goed gevonden. Misschien zou ik de film zelfs beter gevonden hebben.
Maar dat is speculeren op niets. Feit is wel dat de massa de film slechter zou hebben gevonden als het liefdesverhaal er niet in verwerkt zou zijn.
Ach ik vond het liefdesverhaal best vermakelijk, zeker niet storend, maar mijn aandacht ging/gaat vooral naar het schip uit.
Nomak
Het is toch prachtig wat Jack en Rose hadden?
Uiteraard kan je dat als prachtig ervaren.
Maar ik vroeg me tijdens het kijken regelmatig af wat er het belangrijkste is.
- De Titanic?
- Jack & Rose?
Het antwoord MOET normaal gezien de Titanic zijn.
Maarja, dat trekt de grote massa niet aan en dan win je geen oscars.
speranza
Stephan
Vanuit Rose' standpunt... ja. Dat personage was interessant, gezien haar afkomst, dilemma en keuzes. Jack daarentegen was vlak, licht irritant en.. vooruit: voor de meesten dan nog aantrekkelijk.
Interessanter was geweest als tijdens de tocht Hockley was veranderd en dat hij alsnog het niet zou redden. Nu was de lovestory een beetje een bouquet-reeks verhaaltje.
Maarja, dat trekt de grote massa niet aan en dan win je geen oscars.
Ik vind die opmerking een beetje kort door de bocht. De verwachting was namelijk dat Titanic een gigantische flop zou worden. De film kostte een vermogen en de afloop was immers al bekend. Toch wist Cameron het te flikken.
De Oscars zijn vrijwel allemaal voor het technische vakmanschap en niet voor het liefdesverhaal..... De acteurs wonnen immers geen Oscars, waren (op een bijrol na) zelfs niet eens genomineerd (terecht overigens).
Titanic was in de eerste plaats een filmtechnisch wonder, de miljoenen kwamen later pas....
Nomak
Dus jij denkt dat de film al die oscars ook zonder het liefdesverhaal zou gewonnen hebben omdat het technisch zo goed in mekaar zit?
Je kan natuurlijk gelijk hebben, maar ik twijfel er toch aan.
jumpstylemovie
Als ik in mijn klas zou vragen aan de meiden hoe ze Titanic vonden krijg ik alleen maar:
Die is zo mooi! Jack is zo lekker. xD
Je kan natuurlijk gelijk hebben, maar ik twijfel er toch aan.
Dan hadden ze natuurlijk wel een ander goed verhaal moeten hebben, maar zoals ik al zei. De meeste oscars zijn voor technische facetten. De film was op heel veel vlakken erg baanbrekend op dat moment.
Stephan
Het zinken van het schip is monumentaal.
Animosh
Kate Winslet was genomineerd voor een oscar, maar die heeft ze goddank niet kunnen huldigen.
Van sommige van die oscars schiet je trouwens toch gewoonweg in de lach? De Visuele Effecten, de Kostuumontwerpen en de Geluidseffecten, alaaf, maar de Beste Cinematografie, het Beste Originele Lied, de Beste Filmmontage en de Beste Originele Muziek .. kom aan. Op het gebied van speciale effecten was Titanic mogelijkerwijs baanbrekend, maar de overige technische facetten geven nu niet meteen blijk van bijster veel creativiteit.
Iron Maiden
Doe het zelf beter zou ik haast zeggen.
De film IS gewoon prachtig in zijn geheel.
Stephan
Geef me tweehonderd miljoen, en we hebben een deal.
Dat is bij voorbaat weggegooid geld. Zonde.
jumpstylemovie
Ik zou Animosh de hoofdrol geven. Dan mag hij die Kapitein Iglo spelen.
Oscar worden ook niet gegeven voor creativiteit maar voor vakmanschap. Cinematografie was briljant, ook de montage was erg sterk. Beste liedje, tja, die zijn niet mijn smaak, maar van alle liedjes uit films dat jaar stond dit nummer 12 weken op 1, de rest niet, dus onterecht lijkt die Oscar mij allerminst. Vind die Oscar ook totaal niet interessant.

'Titanic' verdwijnt binnenkort achter de horizon: 'Cameron laat vakwerk van de bovenste plank zien'

Om deze reden nam James Cameron alleen kleine figuranten aan voor 'Titanic'

Onderzoekers komen met definitief antwoord op brandende 'Titanic'-vraag: 'Had Jack op het vlot gepast?'

Kate Winslet over haar leven na succes van 'Titanic': 'Was behoorlijk onaangenaam, beroemd zijn was verschrikkelijk'

The Green Mile

The Matrix
Sciencefiction / Actie, 1999

Inception
Thriller / Sciencefiction, 2010
drowningevacuationschipbreukicebergverboden liefdeschippanictitanicocean linerepischrich woman poor man gebaseerd op een waargebeurd verhaalliefdetragedieramptragische liefdehistorical fictionclass differencesliefdesaffaireimaxhistorical eventlifeboatstar crossed loverssinking shipsteeragerich snob rampen filmjaren 10sunken ship inspired by true eventsromantic