• 9.413.655 stemmen

Romantiek / Drama | 195 minuten

Genre: Romantiek / Drama

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet en Billy Zane

IMDb beoordeling: 8,0 (1.387.352)

Gesproken taal: Engels, Frans, Duits, Zweeds, Italiaans en Russisch

Releasedatum: 15 januari 1998

Plot Titanic

"Nothing on Earth could come between them."

De 17-jarige rijke Rose DeWitt Bukater wordt door haar familie gedwongen om zich met Cal Hockley te verloven en binnenkort te gaan trouwen. Tijdens de eerste tocht over de Atlantische zee van de Titanic, een gigantisch passagiersschip dat onzinkbaar wordt geacht, besluit ze zelfmoord te plegen. Ze wordt echter gered door Jack Dawson, een derde klasse-passagier. Ondanks hun totaal verschillende afkomst worden ze vrienden en al snel groeit de liefde tussen hen allebei.

Rose DeWitt Bukater

Brock Lovett

Edward Smith

Spicer Lovejoy

Zinema schreef:

Het is allemaal te lafjes en blijft op die manier doorkabbelen. Er had veel meer pit in gemogen. Nu smaakt het flauw (afgezien van de mierzoete nasmaak).

Nou, wat flauw zeg. Kan je ook wat specifieker zijn, want dat het allemaal wat lafjes is en op die manier blijft doorkabbelen vind ik te makkelijk gezegd.

avatar van combi

combi

• 20609 berichten

erg flauwtjes idd.

HarmJanStegenga schreef:

Ja hoor, nu maar hopen dat je het ook wilt begrijpen

Het verhaal, het acteerwerk (met als dieptepunt iets over een koning). Het is allemaal zó glad en gericht op mainstream.

Er wordt nergens iets nieuws geprobeerd maar elk cliché wordt uitgemolken. Die tergende scene met de beslagen ruit ed.

Er zit uiteraard een mooie sfeer in de film en de SE zijn prachtig, maar het is m.i. allemaal te veel Disney met een niet-happy eind.

Smaken verschillen uiteraard.

Ja hoor, nu maar hopen dat je het ook wilt begrijpen

Oké, ik zal mijn best doen

Het verhaal, het acteerwerk (met als dieptepunt iets over een koning).

Koning? Je bedoeld de ''im the king of the world!'' scene denk ik? Heeft niet zoveel met een koning te maken. Maarjah, als arm sloebertje op een punt van zo'n schip, met zo'n mooie vrouw voel je je wel een koning. Laten we eerlijk zijn

allemaal te veel Disney met een niet-happy eind.

avatar van combi

combi

• 20609 berichten

HarmJanStegenga schreef:

toen had ie nog geen contact met haar.

Dan heb je de Director's Cut nog niet gezien

avatar van Zinema

HarmJanStegenga: Hadden ze dan toch maar moeten besluiten dat het schip niet tegen de rots gekomen zou zijn? En dat iedereen zijn eigen feestje bleef vieren op het schip? Lijkt me niet hé...

Nee natuurlijk niet hier begrijp je me helemaal niet, helaas. Ik ben namelijk een voorstander van unhappy endings!

Wat ik bedoel te zeggen is dat de film zich in één zin kan doen omschrijven: Mierzoet, met een treurig eind.

That's all.

Maar goed, smaken verschillen gelukkig

Vriendelijke groet

Leland Palmer schreef:

Dan heb je de Director's Cut nog niet gezien

Welke Director's Cut? Naar mijn weten is er nooit een Director's Cut gekomen.

serpico schreef:

Welke Director's Cut? Naar mijn weten is er nooit een Director's Cut gekomen.

Ik denk dat Stegenga met zijn knipooje al aangeeft dat het hier een grapje betreft, denk je ook niet?

avatar van Sasja

Sasja

idd naar mijn weten is er ook geen directors cut uit. ik weet wel dat er een SE uit is met deleted scenes

avatar van The Oceanic Six

Ik heb de Titanic Special Editon gekocht (de normale versie verkoop ik maar dan weer door) en ik heb het alternatieve einde gezien. Best geinig, met de bejaarde Rose op het onderzoeksschip die niet itt de film The heart of the ocean in haar eentje weggooit, maar die wordt betrapt door de onderzoekers en kleindochter. Ze vertelt hen dat ze hem weg wilt gooien omdat ze hem altijd heeft gehad en nooit heeft willen verkopen omdat ze wilde aantonen prima zelf te kunnen leven zonder geld van haar verloofde Carl. Daarna gooit ze hem in het water en gaat de film door naar de scene die we kennen, de droomscene dat ze in een volle lounche van de Titanic binnenloopt, iedereen ziet klappen als zij Jack zoent.
Vond het toch wel de moeite een keertje te kijken.

Ajax&Litmanen1 schreef:
Vond het toch wel de moeite een keertje te kijken.
Zeker leuk, maar ik ben blij dat ze het toch niet gebruikt hebben. Het kon me best weinig schelen hoe die onderzoekers zich zouden voelen nu ze met deze informatie belast waren, ik wilde Jack en Rose!

Zinema schreef:

In dat geval ontgaat me de clue ...

Zinema schreef:

Tja, je zou wel gek zijn om 200 miljoen te investeren in een film die zich op een kleine doelgroep richt.

Zonde he?

avatar van Driello

Driello

Reinbo schreef:

Precies! En dat is aan alles te zien en te merken. Het is zo'n typische film om veel geld binnen te halen met beelden en sentiment die een breed publiek aanspreken. Niets mis mee, maar mede daardoor mijn pakkie an niet.......

avatar van Chayenn

Chayenn

Prachtige film, Mooiste film, Beste film, Zieligste film,

Meer hoef ik denk ik niet te zeggen,

Zoals Kate winslet en Leonardo DiCaprio in dit filmpje al zeggen :

Klik hier

Je zou er alles aan willen doen om het schip te stoppen met zinken

avatar van gauke

gauke

Vanavond de film weer eens bekeken. Ik heb mijn stem verhoogd van 3,5 naar 4,0. Het verhaal komt wat traag op gang maar na 'n half uur raakte ik toch geboeid. De film is knap gemaakt met onvervalste romantiek en prachtig bedachte 'effects'.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Zal wel, maar jezus, wat een vals sentiment zeg! Dat haal je er toch wel uit als enigzins invoelend mens?

avatar van JoeCabot

JoeCabot

orbit schreef:

Ach, waar dat vals sentiment bij 99% van de films storend is, vind ik het wel werken bij Titanic. Kate en Leo zijn toch zo'n beetje iconisch geworden. Maar iedereen zal daar wel z'n eigen mening over hebben...

orbit schreef:

Ach deze film overstijgt dat 'valse' sentiment ruimschoots. Terwijl het 'makkelijke' sentiment (zo zou ik het eerder omschrijven) zich over de toeschouwer uitstrooit kan je ondertussen ruim anderhalf uur genieten van een 300 meter lang schip dat zich voor je ogen kapseist en door midden breekt.

Art direction en spektakel winnen met 10 - 0 van het makkelijk sentiment bij mij.

Het is ook een film die ik enkel in de bioscoop wil zien. Op tv blijft er weinig van over vrees ik.

Reinbo schreef:

Op tv blijft er weinig van over vrees ik.

Nog altijd goed te doen hoor.

orbit schreef:

De film is juist nergens vals sentimenteel en daarom zo uniek en zo mooi. Aldus de voorstanders in ieder geval, waaronder ik.

avatar van hellblazer93

hellblazer93

Net ook maar de 4 disc deluxe set aangeschaft. Het blijft een pareltje en het verbaast me dat de film nog steeds niet genoteerd staat in de top 250.

avatar van speranza

speranza

avatar van Joötje96

Joötje96

Ik ben echt helemaal fan van de Titanic!

Maar het was ook heel zielig, toen ze boven op die stangen zaten, zal ik maar zeggen, en dat toen die vrouw viel!

En het was ook heel flauw dat die ene man achterbleef ik het ruim!

Maar het is zo'n mooie film!

Ik geniet nog steeds elke keer als ik kijk!

Joötje96 schreef:

Ik ben echt helemaal fan van de Titanic!

En het was ook heel flauw dat die ene man achterbleef ik het ruim!

Maar het is zo'n mooie film!

Ik geniet nog steeds elke keer als ik kijk!

Jij noemt je fan?

''...zal ik maar zeggen, en dat toen die vrouw viel!''

''En het was ook heel flauw dat die ene man achterbleef in het ruim!''

Je geniet nog elke keer als je kijkt? Als je de film zovaak gezien hebt kun je best duidelijker zijn waarom je de film zo geweldig vindt.

Ik denk dat de meeste niet echt begrijpen dat je een 5.0* geeft voor de film omdat het flauw was dat ''die ene man'' achterbleef en dat het heel zielig was dat ze boven op die stangen zaten en dat toen opeens ''die vrouw'' viel...

Wees wat duidelijker?

---

Ik vind de film slecht tot matig. Het is een rampen film, de titanic was gezonken en veel mensen gingen dood. Maar hiernaast gaat de film eigenlijk over 2 mensen die verliefd zijn.

Ik vind de titel niet kloppen en het verhaal ook niet. Het moet eigenlijk een film zijn waarin er een aanloop genomen wordt naar de ramp. Dat zie ik nauwelijks. Spontaan na meer dan 2 uur liefdesverhalen, tekeningen en paar dansen in de film wordt er iets in de vorm van: ''Ijsberg op zoveel uur, snel doordraaien etc etc.''

geroepen, spontaan uit het niets.

En dat irriteert mij.

Ze konden de film beter: Romeo and Juliet

noemen.

Ik vond en vind de film gewoon slecht tot matig.

Vandaar: 2.5*

avatar van Reinbo

Het verhaal van de twee geliefden wordt juist heel sslim ingezet om het schip te laten zien. Want dat is waar de film over gaat: het mooiste, grootste en meest luxe schip dat op zijn eerste reis zonk.

De Titanic spreekt tot ieders verbeelding en doordat de twee hoofdpersonages in verschillende kalsses leven en door het hele schip vluchten krijgen we het hele schip te zien. Art direction is tot in de puntjes verzorgt en de ramp zelf, duurt bijna 1,5 uur. Weergaloze overrompelende special effecten zorgen ervoor dat we (ik tenminste) echt het idee krijgen dat we de Titanic hebben zien zinken (op spectaculaire wijze).

Genoeg rampenfilm zou ik zo zeggen. Mijn 5* zijn in ieder geval niet voor het liefdesverhaaltje.

Reinbo schreef:

Genoeg rampenfilm zou ik zo zeggen.

Ruim (of zelfs meer) 70% gaat over 2 verliefdden personen. Zelfs het moment dat het schip aan het zinken is wordt er veel aandacht voor de 2 personen gegeven. Zelfs het einde van de film gaat over de 2 personen (dat die Jack dood is) en dat ze in gedachten naar elkaar toe lopen etc. etc.

Het enige moment dat ik het gevoel had dat het even niet om die 2 ging, was tijdens de reddingsacties van: Eerst vrouwen en kinderen, het moment dat de machinisten uit de machinekamers moesten rennen, dat het water overliep en dat eerst alleen de rijken mensen gered werden. En uiteraard dat het schip zonk. Voor de rest tja, dat vulde misschien net 1 uur van de film meer niet.

Bart Simpson schreef:

Ruim (of zelfs meer) 70% gaat over 2 verliefden personen.

Ik keek naar het schip al die tijd. Zij zijn onze gids, that's all.

Bart Simpson schreef:

hei eind gaat over de overlevenden en de zoektocht naar Titani

Reinbo schreef:

Ik keek naar het schip al die tijd.

Je keek er naar maar ging het er ook over? Nee, en het doel van een film is dat je informatie over iets krijgt of dat het tot je doordringt dat het heel de tijd over een bepaald iets gaat (zinken van het schip) maar dat was niet zo.

Als jij in een oorlogsfilm heel de tijd naar een vliegdekschip kijkt maar het eigenlijk gaat over de aanval op Pearl Harbor gaat het dan ook meteen over het vliegdekschip? Niet dus..

Bart Simpson schreef:

Je keek er naar maar ging het er ook over?

Ja, ik heb alles te zien gekregen van de Titanic, de machinekamer, de derde klasse, de ballroom, de brug, de gallerijen, de boeg, etc. Zo'n beetje elke ruimte en elk facet is aan bod gekomen.

Bart Simpson schreef:

Nee, maar de set up van Titanic is jouw schijnbaar geheel ontgaan.