Genre: Romantiek / Drama
8,0 (1.387.352)
Gesproken taal: Engels, Frans, Duits, Zweeds, Italiaans en Russisch
Releasedatum: 15 januari 1998
Plot Titanic
"Nothing on Earth could come between them."
De 17-jarige rijke Rose DeWitt Bukater wordt door haar familie gedwongen om zich met Cal Hockley te verloven en binnenkort te gaan trouwen. Tijdens de eerste tocht over de Atlantische zee van de Titanic, een gigantisch passagiersschip dat onzinkbaar wordt geacht, besluit ze zelfmoord te plegen. Ze wordt echter gered door Jack Dawson, een derde klasse-passagier. Ondanks hun totaal verschillende afkomst worden ze vrienden en al snel groeit de liefde tussen hen allebei.
- Trailer (YouTube)
- Titanic (MusicMeter)
- Back to Titanic (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Brock Lovett
Edward Smith
Spicer Lovejoy
Leland Palmer
Het is allemaal te lafjes en blijft op die manier doorkabbelen. Er had veel meer pit in gemogen. Nu smaakt het flauw (afgezien van de mierzoete nasmaak).
Nou, wat flauw zeg. Kan je ook wat specifieker zijn, want dat het allemaal wat lafjes is en op die manier blijft doorkabbelen vind ik te makkelijk gezegd.
Ja hoor, nu maar hopen dat je het ook wilt begrijpen
Het verhaal, het acteerwerk (met als dieptepunt iets over een koning). Het is allemaal zó glad en gericht op mainstream.
Er wordt nergens iets nieuws geprobeerd maar elk cliché wordt uitgemolken. Die tergende scene met de beslagen ruit ed.
Er zit uiteraard een mooie sfeer in de film en de SE zijn prachtig, maar het is m.i. allemaal te veel Disney met een niet-happy eind.
Smaken verschillen uiteraard.
Leland Palmer
Ja hoor, nu maar hopen dat je het ook wilt begrijpen
Oké, ik zal mijn best doen
Koning? Je bedoeld de ''im the king of the world!'' scene denk ik? Heeft niet zoveel met een koning te maken. Maarjah, als arm sloebertje op een punt van zo'n schip, met zo'n mooie vrouw voel je je wel een koning. Laten we eerlijk zijn
combi
- 20609 berichten
HarmJanStegenga: Hadden ze dan toch maar moeten besluiten dat het schip niet tegen de rots gekomen zou zijn? En dat iedereen zijn eigen feestje bleef vieren op het schip? Lijkt me niet hé...
Nee natuurlijk niet
hier begrijp je me helemaal niet, helaas. Ik ben namelijk een voorstander van unhappy endings!
Wat ik bedoel te zeggen is dat de film zich in één zin kan doen omschrijven: Mierzoet, met een treurig eind.
That's all.
Maar goed, smaken verschillen gelukkig
Vriendelijke groet
Dan heb je de Director's Cut nog niet gezien
Ik denk dat Stegenga met zijn knipooje al aangeeft dat het hier een grapje betreft, denk je ook niet?
Sasja
idd naar mijn weten is er ook geen directors cut uit. ik weet wel dat er een SE uit is met deleted scenes
Ik heb de Titanic Special Editon gekocht (de normale versie verkoop ik maar dan weer door) en ik heb het alternatieve einde gezien. Best geinig, met de bejaarde Rose op het onderzoeksschip die niet itt de film The heart of the ocean in haar eentje weggooit, maar die wordt betrapt door de onderzoekers en kleindochter. Ze vertelt hen dat ze hem weg wilt gooien omdat ze hem altijd heeft gehad en nooit heeft willen verkopen omdat ze wilde aantonen prima zelf te kunnen leven zonder geld van haar verloofde Carl. Daarna gooit ze hem in het water en gaat de film door naar de scene die we kennen, de droomscene dat ze in een volle lounche van de Titanic binnenloopt, iedereen ziet klappen als zij Jack zoent.
Vond het toch wel de moeite een keertje te kijken.
serpico
Vond het toch wel de moeite een keertje te kijken.

Tja, je zou wel gek zijn om 200 miljoen te investeren in een film die zich op een kleine doelgroep richt.
Zonde he?
Driello
Precies! En dat is aan alles te zien en te merken. Het is zo'n typische film om veel geld binnen te halen met beelden en sentiment die een breed publiek aanspreken. Niets mis mee, maar mede daardoor mijn pakkie an niet.......
Chayenn
Prachtige film, Mooiste film, Beste film, Zieligste film,
Meer hoef ik denk ik niet te zeggen,
Zoals Kate winslet en Leonardo DiCaprio in dit filmpje al zeggen :
Je zou er alles aan willen doen om het schip te stoppen met zinken
gauke
Vanavond de film weer eens bekeken. Ik heb mijn stem verhoogd van 3,5 naar 4,0. Het verhaal komt wat traag op gang maar na 'n half uur raakte ik toch geboeid. De film is knap gemaakt met onvervalste romantiek en prachtig bedachte 'effects'.
orbit
- 12092 berichten
Zal wel, maar jezus, wat een vals sentiment zeg! Dat haal je er toch wel uit als enigzins invoelend mens?
JoeCabot
Ach, waar dat vals sentiment bij 99% van de films storend is, vind ik het wel werken bij Titanic. Kate en Leo zijn toch zo'n beetje iconisch geworden. Maar iedereen zal daar wel z'n eigen mening over hebben...
Ach deze film overstijgt dat 'valse' sentiment ruimschoots. Terwijl het 'makkelijke' sentiment (zo zou ik het eerder omschrijven) zich over de toeschouwer uitstrooit kan je ondertussen ruim anderhalf uur genieten van een 300 meter lang schip dat zich voor je ogen kapseist en door midden breekt.
Art direction en spektakel winnen met 10 - 0 van het makkelijk sentiment bij mij.
Het is ook een film die ik enkel in de bioscoop wil zien. Op tv blijft er weinig van over vrees ik.
serpico
Op tv blijft er weinig van over vrees ik.
hellblazer93
Net ook maar de 4 disc deluxe set aangeschaft. Het blijft een pareltje en het verbaast me dat de film nog steeds niet genoteerd staat in de top 250.
speranza

Joötje96
Ik ben echt helemaal fan van de Titanic!
Maar het was ook heel zielig, toen ze boven op die stangen zaten, zal ik maar zeggen, en dat toen die vrouw viel!
En het was ook heel flauw dat die ene man achterbleef ik het ruim!
Maar het is zo'n mooie film!
Ik geniet nog steeds elke keer als ik kijk!
Bart Simpson
Ik ben echt helemaal fan van de Titanic!
En het was ook heel flauw dat die ene man achterbleef ik het ruim!
Maar het is zo'n mooie film!
Ik geniet nog steeds elke keer als ik kijk!
Jij noemt je fan?
''...zal ik maar zeggen, en dat toen die vrouw viel!''
''En het was ook heel flauw dat die ene man achterbleef in het ruim!''
Je geniet nog elke keer als je kijkt? Als je de film zovaak gezien hebt kun je best duidelijker zijn waarom je de film zo geweldig vindt.
Ik denk dat de meeste niet echt begrijpen dat je een 5.0* geeft voor de film omdat het flauw was dat ''die ene man'' achterbleef en dat het heel zielig was dat ze boven op die stangen zaten en dat toen opeens ''die vrouw'' viel...
Wees wat duidelijker?
---
Ik vind de film slecht tot matig. Het is een rampen film, de titanic was gezonken en veel mensen gingen dood. Maar hiernaast gaat de film eigenlijk over 2 mensen die verliefd zijn.
Ik vind de titel niet kloppen en het verhaal ook niet. Het moet eigenlijk een film zijn waarin er een aanloop genomen wordt naar de ramp. Dat zie ik nauwelijks. Spontaan na meer dan 2 uur liefdesverhalen, tekeningen en paar dansen in de film wordt er iets in de vorm van: ''Ijsberg op zoveel uur, snel doordraaien etc etc.''
geroepen, spontaan uit het niets.
En dat irriteert mij.
Ze konden de film beter: Romeo and Juliet
noemen.
Ik vond en vind de film gewoon slecht tot matig.
Vandaar: 2.5*
Het verhaal van de twee geliefden wordt juist heel sslim ingezet om het schip te laten zien. Want dat is waar de film over gaat: het mooiste, grootste en meest luxe schip dat op zijn eerste reis zonk.
De Titanic spreekt tot ieders verbeelding en doordat de twee hoofdpersonages in verschillende kalsses leven en door het hele schip vluchten krijgen we het hele schip te zien. Art direction is tot in de puntjes verzorgt en de ramp zelf, duurt bijna 1,5 uur. Weergaloze overrompelende special effecten zorgen ervoor dat we (ik tenminste) echt het idee krijgen dat we de Titanic hebben zien zinken (op spectaculaire wijze).
Genoeg rampenfilm zou ik zo zeggen. Mijn 5* zijn in ieder geval niet voor het liefdesverhaaltje.
Bart Simpson
Genoeg rampenfilm zou ik zo zeggen.
Ruim (of zelfs meer) 70% gaat over 2 verliefdden personen. Zelfs het moment dat het schip aan het zinken is wordt er veel aandacht voor de 2 personen gegeven. Zelfs het einde van de film gaat over de 2 personen (dat die Jack dood is) en dat ze in gedachten naar elkaar toe lopen etc. etc.
Het enige moment dat ik het gevoel had dat het even niet om die 2 ging, was tijdens de reddingsacties van: Eerst vrouwen en kinderen, het moment dat de machinisten uit de machinekamers moesten rennen, dat het water overliep en dat eerst alleen de rijken mensen gered werden. En uiteraard dat het schip zonk. Voor de rest tja, dat vulde misschien net 1 uur van de film meer niet.
Ruim (of zelfs meer) 70% gaat over 2 verliefden personen.
Ik keek naar het schip al die tijd. Zij zijn onze gids, that's all.
hei eind gaat over de overlevenden en de zoektocht naar Titani
Bart Simpson
Ik keek naar het schip al die tijd.
Je keek er naar maar ging het er ook over? Nee, en het doel van een film is dat je informatie over iets krijgt of dat het tot je doordringt dat het heel de tijd over een bepaald iets gaat (zinken van het schip) maar dat was niet zo.
Als jij in een oorlogsfilm heel de tijd naar een vliegdekschip kijkt maar het eigenlijk gaat over de aanval op Pearl Harbor gaat het dan ook meteen over het vliegdekschip? Niet dus..
Je keek er naar maar ging het er ook over?
Ja, ik heb alles te zien gekregen van de Titanic, de machinekamer, de derde klasse, de ballroom, de brug, de gallerijen, de boeg, etc. Zo'n beetje elke ruimte en elk facet is aan bod gekomen.
Nee, maar de set up van Titanic is jouw schijnbaar geheel ontgaan.

'Titanic' verdwijnt binnenkort achter de horizon: 'Cameron laat vakwerk van de bovenste plank zien'

Om deze reden nam James Cameron alleen kleine figuranten aan voor 'Titanic'

Onderzoekers komen met definitief antwoord op brandende 'Titanic'-vraag: 'Had Jack op het vlot gepast?'

Kate Winslet over haar leven na succes van 'Titanic': 'Was behoorlijk onaangenaam, beroemd zijn was verschrikkelijk'

The Green Mile

The Matrix
Sciencefiction / Actie, 1999

Inception
Thriller / Sciencefiction, 2010
drowningevacuationschipbreukicebergverboden liefdeschippanictitanicocean linerepischrich woman poor man gebaseerd op een waargebeurd verhaalliefdetragedieramptragische liefdehistorical fictionclass differencesliefdesaffaireimaxhistorical eventlifeboatstar crossed loverssinking shipsteeragerich snob rampen filmjaren 10sunken ship inspired by true eventsromantic