Genre: Romantiek / Drama
8,0 (1.387.352)
Gesproken taal: Engels, Frans, Duits, Zweeds, Italiaans en Russisch
Releasedatum: 15 januari 1998
Plot Titanic
"Nothing on Earth could come between them."
De 17-jarige rijke Rose DeWitt Bukater wordt door haar familie gedwongen om zich met Cal Hockley te verloven en binnenkort te gaan trouwen. Tijdens de eerste tocht over de Atlantische zee van de Titanic, een gigantisch passagiersschip dat onzinkbaar wordt geacht, besluit ze zelfmoord te plegen. Ze wordt echter gered door Jack Dawson, een derde klasse-passagier. Ondanks hun totaal verschillende afkomst worden ze vrienden en al snel groeit de liefde tussen hen allebei.
- Trailer (YouTube)
- Titanic (MusicMeter)
- Back to Titanic (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Brock Lovett
Edward Smith
Spicer Lovejoy
Bart Simpson
Ja, ik heb alles te zien gekregen van de Titanic, de machinekamer, de derde klasse, de ballroom, de brug, de gallerijen, de boeg, etc. Zo'n beetje elke ruimte en elk facet is aan bod gekomen.
Nee, maar de set up van Titanic is jouw schijnbaar geheel ontgaan.
Dan heb ik een vraag voor jouw en ik wil dat je hierin 100% eerlijk bent en niet een ander antwoord geeft zodat de discussie hierover ophoud:
Vond jij de film: Titanic
meer over de geschiedenis van de Titanic gaan tot aan het moment dat zij zonk, óf vond je de film Titanic meer over 2 verliefde personen gaan die toevallig op het schip Titanic aanwezig waren en dit later leid tot het zinken van het schip?
Bart Simpson
Ik keek naar het schip al die tijd. Zij zijn onze gids, that's all.
hei eind gaat over de overlevenden en de zoektocht naar Titani
Je zegt: ''Zij zijn onze gids, that's all.''
Als jij in een museum rond loopt heeft jouw gids het dan 2 uur van de 3 uur over zijn/haar liefdesleven?
Ik denk het niet...
Denk je nu werkelijk dat ik daar naar zou gaan luisteren als het museum vol hangt met kunst die ik graag wil zien?
Verder vond ik het liefdesverhaal ook niet vervelend, maar voor mij ging de film gewoon over Titanic en ik kwam volledig aan mijn trekken. De scenes waarin het schip zonk duurde ruim een uur en dat is een stuk meer spektakel dan in de meeste actiefilms. Bovendien ook beter uitgevoerd. (Zeker in de tijd dat de film uitkwam)
Heb jij 'm eigenlijk wel in de bios gezien? Of gewoon op een klein tvtje? Dat scheelt nogal denk ik.
Ik heb de film nog niet zo lang geleden op een full hd scherm van 1.27m gezien
Da's toch flink kleiner dan een bioscoopscherm. Het scherm in Pathe 1 zal ruim 150 keer zo groot zijn....
Kan me voorstellen dat je dan minder meekrijgt van het schip. Ook de zinkscene zal veel minder indrukwekkend zijn geweest. (Het is ook geen 1997 meer, dus qua cgi is men inmiddels het nodige gewend.)
Bart Simpson
1.27m full-hd tv sony is best groot hoor, het is niet zo dat iedereen in de straat er een heeft hier...
Maar ja, vergeleken met een bioscoop scherm van 11 jaar terug is het niet echt veel. Wat wel het beste beeld zal geven is de fim bekijken op Blu-ray dvd, dan heb je een beter plaatje dan in 1997 op het bioscoop scherm!
Maar oké, we laten het hierbij ieder zijn eigen mening. Discussie is gelukkig netjes gesloten.
Sasja
natuurlijk sinds 1998 is er veel verbeterd met de technology (en ja 1998, toen de film hier in de bios kwam) van vhs naar dvd naar bluray. wat wil je nog meer?
Bart Simpson
Dat je ingaat op de discussie en niet op iets wat allang vermeld staat...
Dacht het niet, een 70 mm print is nog altijd minstens 100 keer de resolutie van een 1:2,35 Blue Ray dvd. En zolang je geen 12 boxen bij de tv hebt hangen stelt het geluid ook veel minder voor.... Dus nog even doorsparen zou ik zeggen.
Bart Simpson
Misschien als je die 70 mm print op een hd-tv van 1.20 of meer afspeelt ja... Maar als je het op een bioscoop scherm uit 1998 laat afspelen is het al een heel stuk minder hoor (vooral als je vooraan zit in de bioscoop)
Maar idd voor geluid heb je wel wat meer nodig. Maar ik hoef ook geen bioscoop in mijn huis. Er wordt in mijn dorp 9 october een bioscoop geopend met 4 zalen 2 minuten van mij vandaan.
Dus dat wordt leuk de komende jaren
Fonzie
Jeee, wat is het hier offtopic aan het raken. Kunnen we het niet beter hebben over de inhoud van de film. Ik heb talloze discussies gelezen over de film, waar ik zelf nog steeds groot fan van ben, maar snap dus nog steeds niet waarom deze de top 250 nergens meer haalt. Is dit omdat de meesten het niet stoer meer vinden om de film goed te beoordelen? Mij lijkt het nog steeds zo'n succesformule: Romantiek voor de vrouwen onder ons, aktie voor de heren, geweldige bombastische muziek van James Horner. Ik schreef zojuist nog bij The Notebook waarom die film wel zo hoog staat en deze zo ondergewaardeerd wordt...
sterker nog, ik ga em denk ik vanavond weer eens opzetten, is alweer meer dan een half jaar geleden...
deTuinman
Kunnen we het niet beter hebben over de inhoud van de film.
Is er inhoud aanwezig dan?
Omdat hij daar ook onterecht in zat, net als de oscars. Belachelijk overgewaardeerde film.
JoeCabot
De meningen - zowel van de critics als van het grote publiek - zijn erg verdeeld over Titanic. En wat die oscars betreft, welke van de 11 vond je dan onterecht?
deTuinman
Heel wat oscars mochten van mij naar Boogie Nights, LA Confidential, Good Will Hunting en Donnie Brasco
Die van beste film had naar LA Confidential gemogen bijvoorbeeld.
Zoals welke? Ik heb Boogie Nights zelfs in mijn top 10, maar snap best dat de oscars voor beste film en regie naar Titanic zijn gegaan, dat was in zijn tijd een ongelooflijk knap gemaakte film.
Verder is Boogie Nights vooral een acteursfilm en die Oscars gingen niet naar Titanic. Op het winnen van alle technische Oscars valt naar mijn idee ook niets aan te merken.
JoeCabot
[ Op het winnen van alle technische Oscars valt naar mijn idee ook niets aan te merken.
Dat dus. Ook ik wacht op een reactie van deTuinman.
spielberg nr 1
schitterende film met een goed verhaal tussenin over jack en rose. maar in de film zaten toch fouten hoor. bv: 3de klas passagiers mochten niet op het dek komen tenzij de 1ste klas passagiers in de mis waren. toch een onvergetelijke film.
m1701
Super goeie film!!!
en toch elke keer weer ontroerd als ik de film aan het kijken ben.
Vooral het eind.... erg zonde van Leo
Prachtig verhaal en prachtige vormgeving
ook erg goed geacteerd
dik verdiende 5*
Bart Simpson
Is er inhoud aanwezig dan?
Ik weet nog dat deze in de top 250 stond. Een heel eind terug zat deze zelfs in de top 150/200 dacht ik.
Zo zie je maar weer dat dit toch niet zo'n goede film is. Een film die eerst in de top 150/200 staat, vliegt niet zomaar de top2 50 uit...
In ieder geval TERECHT. Ik zou het wel accepteren als deze in een top 500 zou staan op de 350/400e plek ofzo...
wibro
Dus de notering in de top 250 bepaalt of een film goed is? Vreemde gedachte.
Bart Simpson
Nee, maar geeft wel aan dat heel veel mensen de film héél goed vinden (anders had het geen oscar gekregen) dus wordt het wel als goed beschouwd en dan blijven er een paar mensen over die een andere mening hebben, alleen dat is maar een klein aantal van een groot aantal mensen.
Kijk maar eens naar de nummer 1: The Shawshank Redemption
Er zijn honderden mensen die hem vreselijk vinden, maar ja... de meesten mensen vinden de film goed, dus wordt hij als GOED beschouwd.
Titanic heeft nog nooit in de top 250 gestaan op moviemeter. Sterker nog: vroeger was het gemiddelde lager dan nu.
Driello
?????? Waaarom is die top-250lijst zo belangrijk om te bepalen of iets een goede film is? Dat is toch gewoon een kul-argument om je waardering of afkeuring uit te spreken?
Ik snap best dat er heel veel mensen zijn die deze film prachtig vinden, maar ik vind het een vreselijke kitcherige hollywoodfilm. Daarin word ik niet gestuurd door die top-250.
Bart Simpson
:O Weet je het zeker? Of ik denk (dacht) aan een andere site...
Sasja
is eigenlijk niet, het laat alleen zien hoe populair een films is of of hoeveel een film word gewaardeerd. er zijn denk ik zat films die en goed zijn en er niet in staan en er zullen ook genoeg films wel in staan die ik zelf niet goed vind (of anderen)
Even off-topic:
Zelf denk ik dat de top-250 er is voor mensen die bepaalde films nog niet gezien hebben. Bijvoorbeeld: The Shawshank Redemption staat op nummer 1 van de top-250. Iemand die de film nog niet gezien heeft, maar hem wel wilt zient zoekt op google:
The Shawshank Redemption
hij komt op b.v. moviemeter.nl uit in de top-250 lijst en ziet dat deze film nummer 1 staat. Het mannetje/vrouwtje denkt: ''Goh, de film wordt door veel mensen gewaardeerd dus deze ga ik vanavond maar eens kijken.''
Mannetje/vrouwtje is tevreden/ontevreden geeft zijn/haar mening
Brunetti
Hele mooi film, echt super. Ook heel ontroerend.
Super verhaal en ook goed geacteerd.

'Titanic' verdwijnt binnenkort achter de horizon: 'Cameron laat vakwerk van de bovenste plank zien'

Om deze reden nam James Cameron alleen kleine figuranten aan voor 'Titanic'

Onderzoekers komen met definitief antwoord op brandende 'Titanic'-vraag: 'Had Jack op het vlot gepast?'

Kate Winslet over haar leven na succes van 'Titanic': 'Was behoorlijk onaangenaam, beroemd zijn was verschrikkelijk'

The Green Mile

The Matrix
Sciencefiction / Actie, 1999

Inception
Thriller / Sciencefiction, 2010
drowningevacuationschipbreukicebergverboden liefdeschippanictitanicocean linerepischrich woman poor man gebaseerd op een waargebeurd verhaalliefdetragedieramptragische liefdehistorical fictionclass differencesliefdesaffaireimaxhistorical eventlifeboatstar crossed loverssinking shipsteeragerich snob rampen filmjaren 10sunken ship inspired by true eventsromantic