Genre: Romantiek / Drama
8,0 (1.387.352)
Gesproken taal: Engels, Frans, Duits, Zweeds, Italiaans en Russisch
Releasedatum: 15 januari 1998
Plot Titanic
"Nothing on Earth could come between them."
De 17-jarige rijke Rose DeWitt Bukater wordt door haar familie gedwongen om zich met Cal Hockley te verloven en binnenkort te gaan trouwen. Tijdens de eerste tocht over de Atlantische zee van de Titanic, een gigantisch passagiersschip dat onzinkbaar wordt geacht, besluit ze zelfmoord te plegen. Ze wordt echter gered door Jack Dawson, een derde klasse-passagier. Ondanks hun totaal verschillende afkomst worden ze vrienden en al snel groeit de liefde tussen hen allebei.
- Trailer (YouTube)
- Titanic (MusicMeter)
- Back to Titanic (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Brock Lovett
Edward Smith
Spicer Lovejoy
Materny
De muziek uit deze film maakt me bijna altijd letterlijk aan het janken :S Gewoon belachelijk hoe je innerlijke emoties versterkt worden tot het punt van uitbarsting door muziek.
speranza
Heb jij 'm eigenlijk wel in de bios gezien? Of gewoon op een klein tvtje? Dat scheelt nogal denk ik.
movies-love-it
Mooie film.
Maar wat zeiken jullie toch over die top 250
hallo iedereen heeft een eigen smaak.
Zo vindt de een dansfilms leuk en de ander actie films.
serpico
Ricky Roma
En ik die dacht dat iedereen deze film in de bioscoop gezien had
serpico
En ik die dacht dat iedereen deze film in de bioscoop gezien had
Mr. Cullen
Ik heb 'm ook niet in de bios gezien, ik was 6/7 jaar toen, moest ik wachten op de video:p Heb m'n moeder toen gesmeekt om te mogen kijken:p
en dan zag je hem eindelijk...moet een teleurstelling geweest zijn zeg
Mr. Cullen
en dan zag je hem eindelijk...moet een teleurstelling geweest zijn zeg
Niet echt:p ik blijf het een geweldige film vinden, en door deze film ben ik me uiteindelijk ook in de geschiedenis van de Titanic gaan verdiepen, tja, ik zal het altijd een zalige film blijven vinden.
loesie6
De beste gemaakte film. De acteurs zijn goed, het verhaal is spannend en verder is het gewoon heel goed gemaakt. Ik heb al heel veel gezien, maar de Titanic staat met stip op 1!
mooiste film ooit gezien. 5.0
Dan heb je best nog niet veel (mooie) films gezien.
Probeer eens wat andere blijters:
- Schinder's List: das pas de moeder van alle drama's. 3u lang met een kussen in je armen naar een der meest shokerende en dramatiserenste films kijken, ooit gemaakt. En achteraf nog constateren dat het gewoonweg prachtig is, en die 3u wel eens de beste filmbeelden ter wereld zouden kunnen zijn.
De top250 staat vol met degelijke films.
speranza
Je moed heel veel lef hebben om de aanbidders van deze film aan te vallen. Ik geef ze gewoon gelijk. Dit is inderdaad de beste film die ooit gemaakt is! Ik zou niet anders durven te beweren.
kimberlyVD
Heb ik al veel te veel gedaan
Dan vraag ik me af waarom je hem meermaals bekijkt als je hem toch slecht vind...
AGE-411
Nouja, als 10jarig kereltje vond ik hem wel geweldig. Maar als je hem dan later terug ziet wordt is steeds minder. En echte goede films hebben dat niet.
Ik zou zelf zeggen dat ik deze film wat ontgroeid ben.
Ik vind ten eerste de intro al zeer belachelijk en overbodig.
Het hele liefdesverhaal met Di Caprio en Kate Winslet is niet enkel overbodig, maar het irriteerd ook enorm na pakweg een uur.
Ik heb het al gezegd, als ik een titanic film wil zien dan neem ik wel de titanic die het jaar ervoor uit kwam. Of desnoods zelf die uit 1953, zelf die vond ik beter.
kimberlyVD
Ik zou zelf zeggen dat ik deze film wat ontgroeid ben.
Ik vind ten eerste de intro al zeer belachelijk en overbodig.
Jij vind dit geen goede film, maar het is niet omdat jij dat vind dat dat ook echt zo aanschouwt word, toch? Ieder heeft z'n eigen mening en smaak over films maar dat willen sommigen blijkbaar maar niet inzien... Achja
JoeCabot
Haha, AGE-411, eens goed trollen op z'n tijd is altijd leuk natuurlijk
Maar het is wel erg simpel: jij bent gewoon een stoere kerel die niet van meligheid houdt, terwijl wij (mietjes als we zijn
) natuurlijk wel met volle teugen van deze suikerspin genieten.
Maar eerlijk, brengt deze film dan geen klein beetje nostalgie bij je los? Kate en Leo zijn toch gewoon classic
Haha, AGE-411, eens goed trollen op z'n tijd is altijd leuk natuurlijk
) natuurlijk wel met volle teugen van deze suikerspin genieten.
Als ik een melige film wil zien om vant te blijten neem ik toch gewoon Schindler's list , maar vooral een film als pakte mij echt wel Mar Adentro (aanrader !).
Maar deze wekt niets van emotie op. En de emotie die ze al trachten te maken is ZOOOOO FAKE als iets. Het doet me echt niks, deze film en het verhaal er in.
En de titel TITANIC is ook zo dwaas. Door het liefdesverhaal verdwijnt de boot op de achtergrond.
JoeCabot
en de titel TITANIC is ook zo dwaas. Door het liefdesverhaal verdwijnt de boot op de achtergrond.
Heb dit altijd al een beetje domme kritiek gevonden. Kate en Leo sluiten zich niet de gehele reis op in 1 kamertje van die boot ofzo. Nee, het avontuur zit hen duidelijk in het bloed en daardoor krijg je ook gewoon het hele schip te zien. Snap niet wat je nog meer wou zien dan...
Ricker
Een hopeloos overschatte film. Ooit een hype van jewelste, thans een parodie op zichzelf. Helaas.

Littlewouter
Kerel als jij nou argumenten had van: De film is de voorspelbaarste film ooit, dan had ik jou volkomen gelijk gegeven want dat is deze film ook. Ze zinkt toch wat er ook gebeurt.
maar dan kom jij met argumenten dat er geen VERHAAL in zit. In waargebeurde VERHALEN zit altijd een VERHAAL
. Dan zeg je dat deze film geen emotie opwekt. Er zijn wereldwijd maar liefst 100 miljoen soundtracks verkocht van de Titanic.(zonder downloaders meegeteld). Als deze film emotieloos was, was de soundtrack ook niet verkocht. Daarnaast is dit gewoon de succesvolste en meest verkochte film allertijden. Dan kun je wel zeggen dat de Shawshank Redemption dat is, Nou.... nee het is een mooie film en hij is GENOMINEERD voor 7 Oscars. Dat is echt heel erg goed van de regisseur. Maar zo als ik al zei is de Titanic de succesvolste film ooit. Want Titanic is GENOMINEERD voor het DUBBELE aantal Oscars namelijk 14?!, waarvan ze er 11?! hebben gewonnen. Terwijl Jaws er MAAR 3 heeft gewonnen. Jaws heeft wel een paar succesjes
. Ze hadden namelijk de meeste opbrengst van alle films tot 1977 ( dus maar 2 jaar)
met 100 miljoen dollar (de soundtrack van de Titanic bracht nog meer op.) Daarna was Starwars de succesvolste film met een opbrengst van 431 miljoen dollar. Daarna was Titanic de meest succesvolste film ooit. Met een verpletterende opbrengst van 1,879 MILJARD dollar!
tot heden heeft een andere film nog niet eens aan dat bedrag mogen ruiken.
alleen starwars en Lord of the rings hadden nog een aardige opbrengst rond 1 miljard. Tenslotte zeg jij dat de film FAKE is. Nou ze maakten toenertijd gebruik van de beste computers die er waren en zelfs nu is het moeilijk om dit natemaken. in tegenstelling tot Jaws wat er helemaal FAKE uit ziet.
This is my STORY
So don't fu*k with Titanic cause it's the biggest movie ever!

Volledig met die Youp eenz , Die man heeft een goede interpretatie gegeven met kei harde feiten , in tegen stelling tot die afgebekte meningen van jou AGE-411 !!! waar ik geen fatsoenlijke meningen uit kan halen die gebasseerd zijn op feiten !!.
Youp heeft gelijk , Titanic is misschien ook niet mijn mooiste film maar daarom kan ik niet zeggen dat jaws beter is.
DIT IS MIJN UITSPRAAK EN HIER ZULT U HET MEE DOEN
amen.
AC/DC
Als iedereen nou ophoudt met zeuren over dat Jaws beter is dan Titanic of Titanic beter dan Jaws.. WAT BOEIT HET!! De ene (AGE-411, Ricker) vindt deze film nou GEEN bal aan, en de andere (Youp Elzing, Littlewouter, en ik..) vinden deze film WEL een bal aan. De ene vindt dat deze film in de FLOP 100 hoort, de ander vindt dat deze film in de TOP 250 hoort.. Dus als jullie nou allemaal gewoon die film nog een keertje opnieuw kijken en lekker gaan genieten met een Schultenbräu Herfst Bock biertje in de hand of met een lekker sigaartje in je smoel, bekijk het zelf. Ik denk dat de film voor zichzelf spreekt, en natuurlijk de score op MovieMeter, dus bekijk maar wat je ermee doet.
Cheeeers, have a good one
Youp Elzing
DIT IS MIJN UITSPRAAK EN HIER ZULT U HET MEE DOEN
amen.
amen

AGE-411
tot heden heeft een andere film nog niet eens aan dat bedrag mogen ruiken.
This is my STORY
So don't fu*k with Titanic cause it's the biggest movie ever!

The biggest movie is het zeker niet ze. Volgens mij was GONE WITH THE WIND veel groter. (240 min dacht ik) (das pas een film... met emotie
) link
En er zijn zat veel films die groter zijn.
Als ik een film wil met het verhaal van de titanic in wil, dan neem ik wel de versie uit 1996. Daar wordt je nie tondergedompeld in het urenlange, saaie geflikflooi tussen di caprio en kate winslet.
Wat een topacteurs ook die 2.
Maar ik kan er wel in komen dat je:
- als je de titanic weg denkt (wat in deze film slechts de achtergrond is hé)
- En je de acteurs wat beter laat acteren
je wel een goede romantische film bekomt.
Omdat jullie er toch steeds Jaws in betrekken. Zelfde opmerking als bij Deep Blue Sea: de special effects zijn gewoon levensecht. Het dier daarin gebruikt was nagemaakt door het nationaal instituut voor de marine. Levensecht dus (op schaal 1,5 dan wel
Gebruik van beelden die uit een playstation2 game lijken te komen zie je daarin nergens.

En wtf hebben die getallen hiermee te maken. Wie intereseerd er zich nu hoeveel oscars en kijkcijfers en budget? (Hype's komen er steeds beter uit).
Om nu even de vergelijking te leggen naar de muziekwereld: wie het eurovisiesongfestival wint heeft het beste liedje allertijden gemaakt
En nu we toch over muziek bezig zijn: de soundtrack van Jaws.
Je gaat me toch niet zeggen dat er ooit een soundtrack gemaakt is die beter in het oor ligt dan die van Jaws? Laat de soundtrack op een willekeurige dag 2 seconden horen aan een willekeurig persoon:
- Direct springt ie recht en zegt ie: JAWS
- En zit ie er voor de rest van de dag met in zijn hoofd.
SO, THIS IS MY STORY
(en meer maak ik er niet meer aan vuil)
rose
(en meer maak ik er niet meer aan vuil)

'Titanic' verdwijnt binnenkort achter de horizon: 'Cameron laat vakwerk van de bovenste plank zien'

Om deze reden nam James Cameron alleen kleine figuranten aan voor 'Titanic'

Onderzoekers komen met definitief antwoord op brandende 'Titanic'-vraag: 'Had Jack op het vlot gepast?'

Kate Winslet over haar leven na succes van 'Titanic': 'Was behoorlijk onaangenaam, beroemd zijn was verschrikkelijk'

The Green Mile

The Matrix
Sciencefiction / Actie, 1999

Inception
Thriller / Sciencefiction, 2010
drowningevacuationschipbreukicebergverboden liefdeschippanictitanicocean linerepischrich woman poor man gebaseerd op een waargebeurd verhaalliefdetragedieramptragische liefdehistorical fictionclass differencesliefdesaffaireimaxhistorical eventlifeboatstar crossed loverssinking shipsteeragerich snob rampen filmjaren 10sunken ship inspired by true eventsromantic