• 9.413.683 stemmen

Romantiek / Drama | 195 minuten

Genre: Romantiek / Drama

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet en Billy Zane

IMDb beoordeling: 8,0 (1.387.352)

Gesproken taal: Engels, Frans, Duits, Zweeds, Italiaans en Russisch

Releasedatum: 15 januari 1998

Plot Titanic

"Nothing on Earth could come between them."

De 17-jarige rijke Rose DeWitt Bukater wordt door haar familie gedwongen om zich met Cal Hockley te verloven en binnenkort te gaan trouwen. Tijdens de eerste tocht over de Atlantische zee van de Titanic, een gigantisch passagiersschip dat onzinkbaar wordt geacht, besluit ze zelfmoord te plegen. Ze wordt echter gered door Jack Dawson, een derde klasse-passagier. Ondanks hun totaal verschillende afkomst worden ze vrienden en al snel groeit de liefde tussen hen allebei.

Rose DeWitt Bukater

Edward Smith

Spicer Lovejoy

wibro schreef:

En over belediging gesproken;

als je het woordje "absurd" al een belediging vindt . Kom nou, zeg. Ik heb wel ergere woorden naar mijn hoofd geslingerd gekregen sinds ik mij bij MovieMeter heb aangemeld.

ja, ga je mond spoelen.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Ik heb ook wel is bij mensen aangehaald dat een 0,5 voor bepaalde film gewoon te laag is. Want dat geef je bijvoorbeeld inderdaad aan een film met het budget van een goedkope porno film waaraan werkelijk alles slecht is. En dan nog zeggen ja met een 0,5 ben ik nog riant. lache niet!

Ok, je hebt nou eenmaal de keuze om een 0,5 te geven, maar een film als Titanic is echt geen 0,5 waard. Eigenlijk is het dus gewoon exces.

En was het combi nou die zei uiteindelijk krijgt een film toch wel het gemiddelde wat hij verdient. Het compenseert redelijk. Ach ik weet het niet meer ook. Deze discussies hebben weinig nut.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

JacoBaco schreef:
dankzij haar fluitje sorry, ik zeg het voor.

Ja, maar ze steelde dat fluitje van een of andere gozer in een reddingsvest, dat heeft niets met een reddingsboot te maken, want die gozer kan het ook ergens ander vandaan hebben...

avatar van speranza

speranza

Ik doe nog één poging. Laat ik voor het gemak even de nummer 1 van mijn persoonlijke top 10 als voorbeeld gebruiken. Er zijn ook gebruikers die deze film een 0,5* geven. Ik ben het niet met deze mensen eens maar respecteer wel hun mening en ga niet mijn mening aan hun opdringen.

Ik ga met deze mensen om, zoals Rose met mij omgaat.

Waarschijnlijk ben ik een verloren romanticus om te denken dat mensen op deze manier met anders denkenden over hun favoriete film omgaan.

Ik denk dat we allemaal weldenkende mensen zijn. Smaken verschillen nu eenmaal. "Leuk toch", schrijft Rose hier terecht over in genoemde bericht.

Angrod_Pallanén schreef:

het was iemand die de mensen in de reddingsboten moest plaatsen, en of in die boten fluitjes zitten zou ik niet weten.

@rose wat je opmerking blaas op de fluit wel niet kan veroorzaken.

speranza schreef:

Ik doe nog een poging. Laat ik voor het gemak even de nummer 1 van mijn persoonlijke top 10 als voorbeeld gebruiken. Er zijn ook gebruikers die deze film een 0,5* geven. Ik ben het niet met deze mensen eens maar respecteer wel hun mening en ga niet mijn mening aan hun opdringen.

Ik ga met deze mensen om, zoals Rose met mij omgaat.

Waarschijnlijk ben ik een verloren romanticus om te denken dat mensen op deze manier met anders denkenden omgaan.

wat ik niet begrijp van je is dat je je aangevallen voelt omdat iemand zegt dat het onmogelijk is om voor deze film een 0,5 te geven, je zegt zelf bij je favo film "dit nog onovertroffen meesterwerk", dan moet iedereen die dat niet vind zich ook aangevallen voelen.

avatar van Apollinisch

Apollinisch

wibro schreef:

Als je een 0,5* geeft voor een film betekent dat voor mij dat je alles, maar dan ook alles van die film slecht vindt.

Tja, of niet. Ik geef 0.5* als de film mij een vervelende zit heeft opgeleverd, ik niks goeds gezien heb en ik herhaaldelijk de fast forward-knop in heb willen drukken.

Zo moeilijk is dat toch niet te accepteren?

Ik ruik trouwens een verplaatsing van deze berichten naar het forum...

avatar van wibro

wibro

Apollinisch schreef:

Zo moeilijk is dat toch niet te accepteren?

Ik ruik trouwens een verplaatsing van deze berichten naar het forum...

Als de film "Titanic" mij op een gegeven moment een vervelende zit zou opleveren, zoals jij het uitdrukt, dan had ik die film (194 min.!!) gewoon niet afgekeken en ik zou er dan ook niet op gestemd hebben. Ik hanteer voor mij namelijk het principe dat ik geen films waardeer die ik niet heb afgekeken. Maar dit is natuurlijk persoonlijk. Voor de rest moet iedereen maar zelf uitmaken hoe hij een film waardeert. Wat niet wegneemt dat ik, als reactie daarop, het woordje "absurd" best mag gebruiken als ik het daar niet mee eens ben.

avatar van film-gek

film-gek

Dit is in mijn ogen een verschrikkelijke film. Alleen al dat zinnetje van Di Caprio van I'm the king of the world geeft me al braakneiginingen

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

film-gek schreef:

Als jij op de Titanic stond als straatschoffie - en nu met een mooie vrouw - zou je jezelf behoorlijk slecht voelen natuurlijk en dingen roepen als: wat is dit toch klote op deze boot Vraag me af wat hij niet goed doet in die scene...

avatar van film-gek

film-gek

Het is zo verdomde voorspelbaar. Dat vindt ik zo verschrikkelijk eraan. Dat zit er in die hele film alleen maar cliche's en het hele verhaal is zo voorspelbaar en nee als ik met een mooie vrouw op de Titanic zou staan zou ik niet zeggen wat is het klote op dit schip. Maar ik zou ook niet zoiets doms roepen als I'm the king of the world

film-gek schreef:
Het is zo verdomde voorspelbaar.

nou ik had niet verwacht dat de (sorry even een spoiler) titanic zou zinken, ik vond het wel voorspelbaar dat 1 van de hoofdrollen dood gaat.
zei die ook niet met die vrouw erbij maar soit. iig. zijn er heel veel holleywood films jou ding gewoon niet, geen probleem.

avatar van JoeCabot

JoeCabot

combi schreef:

nou ik had niet verwacht dat de (sorry even een spoiler) titanic zou zinken

Beetje een cliché tegenreactie, niet? Daar had hij het natuurlijk niet over. Verder heb je wel gelijk over de dood van Leo, een erg gewaagde keuze.

avatar van kimberlyVD

kimberlyVD

JoeCabot schreef:

Een gewaagde keuze wel ja.. maar voorspelbaar?!
Als je de film al gezien hebt of er al van gelezen of gehoord hebt, ja... maar anders...

avatar van JoeCabot

JoeCabot

Ik zeg toch ook helemaal niet dat Leo's dood voorspelbaar was

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Nee, maar iemand anders hiervoor wel.

avatar van aunuscus

aunuscus

ik hou niet van dit genre en absoluut niet van de film.

avatar van kimberlyVD

kimberlyVD

Angrod_Pallanén schreef:

Nee, maar iemand anders hiervoor wel.

inderdaad

avatar van Genre

Genre

Er is een werwijderde scene waar ik niet tegen kan (gewoon te schokkend) : je ziet cora (het meisje dat in het begin tegen haar vader zegt "het is een schip")samen met haar ouders door een gang rennen dan komen ze zo'n dichte tralies tegen en dan komt er water en verdrinken ze.

avatar van Mr. Cullen

Mr. Cullen

Genre schreef:

Daarom werd die scene er uitgeknipt, ik krijg er ook de rillingen van, maar jammer genoeg zijn er heel wat kinderen omgekomen die nacht... En er is maar een lichaampje geborgen, de zeelui die het kindje vonden hebben de begrafeniskosten en de grafsteen op zich genomen.

Maar dat was even terzijde, terug naar de film, hoe slecht het script volgens sommigen mag zijn, Titanic is en blijft een meesterwerk dat zal uitgroeien tot een klassieker, en by the way ikzelf vind het scrip helemaal zo erg niet het doet me denken aan Romeo & Juliet, Tristan & Isolde en een aantal andere gedoemde geliefden. Nouja, ik blijf erbij deze film is gewoon geweldig, en dat zal ik steeds weer zeggen.

avatar van shanetjuh

shanetjuh

Mooie film met uistekende acteerprestaties niets is te langdradig kijkt heerlijk weg

avatar van The Oceanic Six

JacoBaco schreef:

Prachtige film. Dat leventje op dat schip. Geweldig. Ik had er uren naar willen kijken. En dat meen ik serieus.

Jammer dat de kapitein het schip tot zinken heeft gebracht.

HIER het bewijs

Briljant!

You eather love it or hate it....

Titanic is voor mij de mooiste film die ooit gemaakt is, met fantastisch acteerwerk van Leonardo DiCaprio en Kate Winslet. Ik weet nog goed hoe iedereen in de bioscoopzaal muisstil was op het einde van de film.... Echt bizar.

Ik ben nog nooit zo onder de indruk geweest van een film. Titanic is samen met Terminator 2 de beste films van van James Cameron. Niet voor niets (11!!) Oscars gekregen. Meesterwerk.

avatar van pfan

pfan

Suit ik me helemaal bij aan!

avatar van Drezic

Drezic

GANGSTERKILLER schreef:

You eather love it or hate it....

Als ik een meisje van 12 was zou ik ook heel stil zijn geworden van deze film.

Ik zat ooit bij de film 'leef' in een filmhuisbios; die film heeft als belangrijk thema de midlifecrisis. Het overgrote deel van de zaal was tussen de 40 en de 50 en na afloop was ook hier de zaal muisstil. Logisch, als je het juiste publiek bij de juiste film zet. Zegt niks over de kwaliteit.

Leonardo di C. had een van de makkelijkste rollen ooit in deze film; lekker rond lopen mooi te wezen. Als je hem echt wilt zien acteren kijk dan een van zijn latere films, of bijvoorbeeld 'what's eating Gilbert Grape'.

avatar van %%%%%%

%%%%%%

JacoBaco schreef:

Jammer dat de kapitein het schip tot zinken heeft gebracht.

HIER het bewijs

Hahaha die is inderdaad goed

Wat zijn duizenden mensen levens nog waard

Trouwens wat me net opvalt is Rose nog maar 17

avatar van Zinema

Enigszins onderhoudend romantisch drama dat destijds de blockbuster der blockbusters was. Alle lovende kritieken en kisten vol prijzen ten spijt, is dit een flauwe verfilming van het bekende verhaal, met sterrencast en superbudget. Het acteerwerk is bij vlagen matig. Gemiddeld.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Zinema schreef:

is dit een flauwe verfilming van het bekende verhaal

Wat is er flauw aan?

avatar van Zinema

HarmJanStegenga schreef:

Wat is er flauw aan?

Het is allemaal te lafjes en blijft op die manier doorkabbelen. Er had veel meer pit in gemogen. Nu smaakt het flauw (afgezien van de mierzoete nasmaak).

Vriendelijke groet