Genre: Romantiek / Drama
8,0 (1.386.049)
Gesproken taal: Engels, Frans, Duits, Zweeds, Italiaans en Russisch
Releasedatum: 15 januari 1998
Plot Titanic
"Nothing on Earth could come between them."
De 17-jarige rijke Rose DeWitt Bukater wordt door haar familie gedwongen om zich met Cal Hockley te verloven en binnenkort te gaan trouwen. Tijdens de eerste tocht over de Atlantische zee van de Titanic, een gigantisch passagiersschip dat onzinkbaar wordt geacht, besluit ze zelfmoord te plegen. Ze wordt echter gered door Jack Dawson, een derde klasse-passagier. Ondanks hun totaal verschillende afkomst worden ze vrienden en al snel groeit de liefde tussen hen allebei.
- Trailer (YouTube)
- Titanic (MusicMeter)
- Back to Titanic (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Brock Lovett
Edward Smith
Spicer Lovejoy
Angrod_Pallanén
Uhm, de gehele discussie dat iedereen alleen naar The Dark Knight gaat alleen voor de Joker is juist een terugkerend onderwerp bij die film. Hoe dan ook, Titanic is een geweldige film, en zit qua voorspelbaarheid prima in elkaar. Genoeg twists lijkt me zo.
Angrod_Pallanén
Kijk, dat is nog eens onderbouwing, daar kunnen we wat mee!
pfan
Dat klopt! Maar ik bedoel ermee te zeggen dat de Titanic haters dit argument van die tienermeisjes iedere keer gebruiken om het succes van Titanic te verklaren. Terwijl je dit argument (alleen dan tienerjongens) ook net zo goed bij TDK kan gebruiken om het succes van deze film te veklaren.
Waarschijnlijk geldt dit bij TDK juist meer dan bij Titanic. Titanic heeft een hele brede doelgroep en dat verklaart imo het boxoffice record.
Pastichio Rocker
Ik vind dat ie gemiddeld moet scoren gemiddeld.
AGE-411
Ik vind dat gemiddeld moet scoren gemiddeld.
Wees gerust, ie zal toch nooit in de top250 komen te staan
zenboy1969
aan Drezic (geboren 19 november 2005???): een scheepvaartagent-expediteur in de haven van Antwerpen heeft alles te maken met het bevrachten van schepen met goederen en wij hebben dus andere zaken aan ons hoofd dan een passagiersschip waarvan jij denkt dat het geschiedenis is... laten we dan de ontelbare schuldige en onschuldige slachtoffers op zee maar vergeten van de verschillende oorlogen. Ik geef 4.5 omwille van de kwaliteit van de film niet omwille van één of andere emotioneel stukje "geschiedenis" zoals jij het noemt. Prachtig woord ook: "getsie"... moet ik voordragen als intellectualisme. Schitterend deze site, amuseer me kostelijk met de films maar nog meer met de commentaar.
Moow17
Enorm goede film.. vind ook dat Kate Winslet en Leonarde DiCaprio heel goed spelen!
Edwin Pindahaai
aan Drezic (geboren 19 november 2005???):
Ja in Hardenberg komt men vaak ouder over dan ze werkelijk zijn.
combi
- 20609 berichten
Ja in Hardenberg komt men vaak ouder over dan ze werkelijk zijn.
maar goed on-topic maar weer.
Drezic
Een woord kan soms veel zeggen. In dit geval dekte het de lading. Waarom zou ik er dan een omhaal van moeilijke woorden bij gaan halen? Ik beweer absoluut niet intellectueel te zijn. Als jij belangrijkere zaken aan je hoofd hebt moet je niet eens de moeite nemen om op mijn berichten te reageren. Daarbij; roepen dat je intellectueel bent betekent vaak het tegenovergestelde. Daarnaast vraag ik me nu toch sterk af waarom je moest noemen dat je scheepvaart-expediteur bent terwijl het volgens jou zelf niks met de film te maken had. Pretentious? Moi?
Wat ik altijd raar vind is dat er altijd wordt gesuggereerd dat het succes van 'Titanic' vooral gekomen is door dat er veel tienermeisjes meerdere keren naar deze film zijn geweest om Dicaprio te zien. Wat dit succes echt veklaart lijkt mij is, dat er zowel jong als oud naar deze film zijn geweest .
Maar goed, stel dat het wel door deze tienermeisjes komt. Misschien kun je dan ook stellen dat 'The Dark Night' zijn succes wel te danken heeft aan tienerjongens die een aantal keren naar deze film gaan alleen vanwege de Joker. Dáár hoor je niemand over.
Dat vind ik geen sterke vergelijking: er gingen meer tienermeisjes naar Titanic dan tienerjongens naar Batman. En al helemaal niet voor de Joker; dat zijn meer de 'echte' film liefhebbers. Tienerjongens gaan eerder voor de actie bij films, niet omdat er een goede acteur in zit.
pfan
Zit misschien wat in, maar ik kan toch heel moeilijk geloven dat alléén deze tienermeisjes verantwoordelijk zijn voor de gigantische boxoffice omzet. Ik bedoel, het gat met de nr.2 in de boxoffice is toch wel erg groot om dit alleen maar toe schrijven aan die tienermeisjes. Titanic heeft vooral een brede doelgroep aangesproken en zolang er geen andere film gemaakt wordt die bijna alle mensen aanspreekt zal dit record nooit gebroken worden.
%%%%%%
Wat een prachtige soundtrack heeft deze film !
Ik ging ook voor de Joker naar The dark knight
ViggøJøhnny
Wat een prachtige soundtrack heeft deze film !
Ik ging ook voor de Joker naar The dark knight
hahaa lol
k ook hoor en voor Bale als Batman..
maar deze heeft idd een hele mooie soundtrack, maar het begin is zo saai
later word ie wel wat beter:P
maar het blijft niet mijn soort film..
2,5**
Drezic
Natuurlijk was het succes van de film niet alleen te wijzen aan tienermeisjes; normaal gaan er voornamelijk mannen, jongens en stelletjes naar de bios; deze film trok nààst deze doelgroepen ook nog eens grote groepen jonge meisjes en vrouwen van middelbare leeftijd aan. Een zeer knappe prestatie, dat zeker. Wat dat betreft was het de ultieme film, commercieel gezien.
Sasja
misschien komt het ook gedeeltelijk omdat heel veel mensen ervaker naar toe zijn gegaan en dat heel veel anderen er overdreven vaak heen zijn gegaan
(ikzelf ben er 4 keer heen geweest)
davy jones
Echt een superfilm. Ik heb hem al zoveel gezien dat ik hem bijna vanbuiten ken
Angrod_Pallanén
Misschien ziet Hollywood het wel helemaal verkeerd en gaan vrouwen gewoon massaler naar de bios? Ik bedoel, de 2e en 3e zijn mannen films (oppervlakkig gezien), misschien wasTitanic gewoon vragen om alle vrouwen naar de bios te trekken

Hoe dan ook, Drezic (doet me denken aan Heartbreak High) heeft gelijk, de film is commercieel als wat. Dikke special effects (sorry, maar tot op de dag van vandaag heb ik pas bij één shot (de Titanic die rechtop in het water staat bij maanlicht) dat het er nep uit ziet), een klassiek liefdesverhaal en heel veel gespreksstof bij mond-op-mond reclame...
pfan

Niet alleen vrouwen van middelbare leeftijd, maar ook mannen.
serpico
Jouw goed recht hoor. Maar om met jou te spreken: wie ben jij om te zeggen dat dit een meesterwerk is?
Het gaat er hier gewoon om wat ieder persoonlijk van de film víndt, niet wat de film ís.
Berniertje
Ik vindt het overigens wel schandalig dat deze film niet in de top 250 staat of in een andere toplijst. Voor zover ik weet. Ik bedoel wat willen we nou meer van een film? Goeie acteurs, aanwezig. Super mooie muziek, zekers weten. Camerawerk, Top!
Maar goed, niet iedereen is dat dus met me eens..
Jan Vanhulle
ik vind het ook schandalig , dit is een top 50 film en hij staat niet eens in de top 250....
Angrod_Pallanén
Te veel mensen die hem niet goed vinden, weinig aan te doen. Maar schandalig is het zeker.
Resh
Dit is een geheel overbodige film!
Een onderbouwde mening doet nooit kwaad
speranza
Er zijn ontzettend veel mensen die deze film romantisch vinden. Dit vind ik bijzonder triest. Ik heb een heel ander gevoel bij romantiek. Deze film is alleen maar door de regisseur gemanipuleerde romantiek om tot een zo maximaal mogelijk kassucces te komen. Je hoeft bij mij ook niet aan te komen met gezeur over lichteffecten en camerawerk. Een slecht verhaal blijft een slecht verhaal. Verder heb ik alle recht om deze film de laagst mogelijke score te geven. Als ik deze film een hogere score zou geven zou ik andere films die net iets hoger scoren tekort doen, omdat ik deze films toch iets minder overbodig vind. Ik gebruik zowel aan de onderkant als de bovenkant van mijn beoordelingen heel doordacht alle mogelijke scores en kom tot een gemiddelde van 2,83. Dit is een heel normaal gemiddelde voor een Moviemeter gebruiker.
combi
- 20609 berichten

'Titanic' verdwijnt binnenkort achter de horizon: 'Cameron laat vakwerk van de bovenste plank zien'

Om deze reden nam James Cameron alleen kleine figuranten aan voor 'Titanic'

Onderzoekers komen met definitief antwoord op brandende 'Titanic'-vraag: 'Had Jack op het vlot gepast?'

Kate Winslet over haar leven na succes van 'Titanic': 'Was behoorlijk onaangenaam, beroemd zijn was verschrikkelijk'

The Green Mile

The Matrix
Sciencefiction / Actie, 1999

Inception
Thriller / Sciencefiction, 2010
drowningevacuationschipbreukicebergverboden liefdeschippanictitanicocean linerepischrich woman poor man gebaseerd op een waargebeurd verhaalliefdetragedieramptragische liefdehistorical fictionclass differencesliefdesaffaireimaxhistorical eventlifeboatstar crossed loverssinking shipsteeragerich snob rampen filmjaren 10sunken ship inspired by true eventsromantic