• 9.379.407 stemmen

Romantiek / Drama | 195 minuten

Genre: Romantiek / Drama

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet en Billy Zane

IMDb beoordeling: 8,0 (1.378.834)

Gesproken taal: Engels, Frans, Duits, Zweeds, Italiaans en Russisch

Releasedatum: 15 januari 1998

Plot Titanic

"Nothing on Earth could come between them."

De 17-jarige rijke Rose DeWitt Bukater wordt door haar familie gedwongen om zich met Cal Hockley te verloven en binnenkort te gaan trouwen. Tijdens de eerste tocht over de Atlantische zee van de Titanic, een gigantisch passagiersschip dat onzinkbaar wordt geacht, besluit ze zelfmoord te plegen. Ze wordt echter gered door Jack Dawson, een derde klasse-passagier. Ondanks hun totaal verschillende afkomst worden ze vrienden en al snel groeit de liefde tussen hen allebei.

Rose DeWitt Bukater

Edward Smith

Spicer Lovejoy

avatar van metaledje

metaledje

blijft een prachtfilm dit, na aantal jaren weer eens herkeken en ik kan weinig minpuntjes vinden leo is gewoon goed en kate winslet in deze film een lust voor het oog, vind het clichegehalte ook wel meevallen.. en dan maar niet te spreken hoeveel leed en moeite het kost om zo'n film te maken.. dikke 4*

Stephan zegt:

W.M.J.M schreef:

Ik zou hem door de toch nog redelijke score hier 0.5 ster willen geven...

Ah... we hebben een protest stemmer. Een trent in ons land... helaas.

Als je mijn bericht fatsoenlijk zou lezen moet je toch kunnen zien dat ik hem 1.5 ster heb gegeven.

Ik lees de intentie.

W.M.J.M

Ja ik zou het willen doen maar ik doe het niet dus ben ik geen proteststemmer. Waarom val je mij dan aan?

W.M.J.M schreef:

Het feit dat de beoordeling van anderen blijkbaar een rol speelt en het in je op komt om het daarom 0,5 te geven. Ik vind het een slechte reden om een film te beoordelen, maar het is iets dat heel vaak gebeurd. En zo erg val ik je nu ook weer niet aan hoor.

W.M.J.M

Ik denk dat bij veel mensen die behoefte speelt om films wat lager of hoger te waarderen dan ze echt zouden willen. Zolang je het maar niet doet is het toch geen probleem?

Dat is waar.

avatar van serpico

serpico

W.M.J.M schreef:

Het probleem is juist dat veel mensen het blijkbaar wél doen. Dan lees je zo'n bericht van: Ik vond de film heel saai, maar ik geef hem toch 5*.

Dan vraag je je toch af...

Wel, ik zal het eens simpel zeggen:

het is de mooiste film die ooit gemaakt zal geweest zijn

avatar van Satisfy

Satisfy

Allemaal zeiken dat het te voorspelbaar was.. Come on, het is een waargebeurd verhaal. Ze kunnen moeilijk alles omgooien ? En daarnaast 11 oscar nominatie's zegt genoeg ?

avatar van jasha

jasha

Satisfy schreef:

En daarnaast 11 oscar nominatie's zegt genoeg ?

Het waren 14 nominaties een 11 oscars

avatar van Quido

Quido

Satisfy schreef:

het is een waargebeurd verhaal.

Dat dat schip zonk ja, dat is waargebeurd.
En daarnaast 11 oscar nominatie's zegt genoeg
Dat zegt inderdaad veel over hoeveel waarde er moet worden gehecht aan (het winnen van) prijzen.

avatar van Thomas83

Thomas83

Nou, ik vind Titanic echt een schitterende film. Ik hou normaal niet zo heel veel van kleffe films of van die films waarbij de special effects zo groots aanwezig zijn, maar Titanic is geweldig. Niet alleen prachtige special-effects, ook nog eens een verhaal en sfeer die meer dan 3 uur boeien. Dat is weinig films gegeven.

Het einde vond ik ook prachtig. Heel klef, maar ook gewoon heel mooi.

avatar van movielau

movielau

ik vond hem heeeel mooi. Ik vind kleffe films zoiezo al leuk, laat staan zo'n goeie! verschrikkelijk ontroerend verhaal, mooie effecten, en er gebeurt genoeg om hem totaal niet saai te laten worden. Dikke drie uur, maar het lijkt er hooguit 1 als je deze film kijkt.

4.5

schitterende film van begin tot eind het blijft boeiend mooi geacteerd en mooi in elkaar gezet en voral goede keus van actuurs en schitterende muziek van mij een 5 !!!!!

avatar van Mat_

Mat_

De film kan eigenlijk opgesplitst worden in twee delen. Het eerste deel voor de botsing met de ijsberg vind ik weinig interessant en behoorlijk langdradig. Na de botsing werd het aangenamer en vooral de paniek die uitbrak onder de passagiers was mooi om zien.

avatar van Wobbinho

Wobbinho

Allemaal hersenloze figuren hier.

Alsof oscars alles zeggen...

avatar van 606

heb gehoord dat de film aan winst 1,8 miljard dollar al heeft opgebracht en het gaat maar door

dat is niet mis.

de film met de grootste opbrengst is dus titanic.

W.M.J.M

Ja maar je berkenkent infatie er niet bij. Als je het inflatiecijfer met zich meerekent dat is volgens mij Gone with the Wind de film met de hoogste opbrengst. Daarnaast zijn er nu ook veel meer mensen die de film kunnen zien.

avatar van jaspertje3

jaspertje3

Vreselijk ontzettend cliché en vergezocht, over-sentimenteel. Bij het einde dat hij doodgaat heb ik niet zitten huilen van verdriet, maar van blijdschap

Ik vond het slecht acteerwerk. Mening herzien: van een 1 naar 0,5*

Ik wordt altijd een beetje moe van mensen die zeggen dat Titanic de slechtste film is die ze ooit gezien hebben, evenals Pearl Harbor. Beide zijn gewoon goede films. Mensen die dat zeggen zijn slechts een stelletje meelopers en dat slechts zeggen omdat ze dat van iemand anders hebben gehoord, en vervolgens geen eigen mening meer durven te vormen, omdat iedereen dat zo vind. Iedereen mag zijn eigen mening hebben natuurlijk, maar veel meeloperij is er wel.

Net zoiets als zeggen dat Casino Royale de slechtse James Bond film is omdat Daniel Craig er in mee speelt!

Titanic is een fantastische rampenfilm die van begin tot eind boeit en je niet meer loslaat, totdat de aftiteling over het scherm rolt. Gewoon een topfilm, 4 sterren!

avatar van P8rb

P8rb

het begin was wat langdradig, maar als ze de ijsrots hebben geraakt word het een stuk leuker en dat maakt een hoop goed

4,0

M.ike schreef:

nou ik ben niet zo zeker van dat vervolg lees hier ergens . dat die trailer allemaal stukjes van Leonardo DiCaprio films door elkaar zijn .. maar toch zo zou en Titanic 2 best eruit kunne zien .. en ik las ook dat de poster voor de film waar je Leonardo als een soort zombie uit het water ziet kome ook een geknipt en geplakt ding is.

Allemaal hersenloze figuren hier.

logisch dat ze zeggen dat hij verspelbaar is.Voor ik hem zag vertelde ook veel mensen mij al over de film , come on iedereen kent Titanic wel

Teminste iedereen weet waar hij over gaat zou ik het even zo zeggen.

avatar van Materny

Fugitive

The Hulk.

Shawshank Rememption

Catch me if you can.

Those i recognise inhere.

avatar van movie*freak

movie*freak

Titanic 2 hahaha wat een grap

avatar van mental_jos

mental_jos

jaspertje3 schreef:

Inderdaad, net als mensen die een 0.5 geven aan een film waarvan ze heelveel van hadden verwacht, valt het iets tegen gelijk een 0.5

of een 0.5 geven aan een film waar iedereen lovend over is , om zo te laten zien hoe jij je afzet tegen de "domme" meute

Maarja ik vond de Titanic een redelijke film die van mij best wel wat korter had mogen duren.

2.5 ster

avatar van veron35

veron35

Goodfella schreef:

Alleen is het wel duidelijk dat het gigantische budget van deze film niet gebruikt is om de ijsberg te animeren...

Dat is erg. Dat ding komt maar 2 minuten in beeld.

avatar van jaspertje3

jaspertje3

mental_jos schreef:

2.5 ster

Precies! Daar kan ik me zo aan ergeren. Sommige films zullen dan écht een hogere beoordeling krijgen denk ik. Maar goed, je doet er helemaal niks aan niet waar?

Ik blijf er in ieder geval bij dat Titanic een topfilm is.

avatar van moviegirl2

moviegirl2

Misschien ben ik wel één van die zeikerds die deze film een 0,5* heeft gegeven, maar nu zijn al die aanklagers van die zeikerds zelf zeikerds (volgen jullie me nog? )

omdat ze zeiken over de zeikerds.

Maar in ieder geval, smaken verschillen!! Ik vond Titanic niet geweldig Inmiddels mening herzien naar 1,5* vanwege dat het waargebeurd is en toch een goede weergave van de realiteit. Waarom geen 5*? Omdat ik het veel te gedramatiseerd vond en overgeromantiseerd. Ik bedoel hier niet mee dat Titanic slecht is, absoluut niet, maar het is simpelweg niet mijn genre en ik vond hem toch niet zo heel erg goed.

Maar anderen vonden het misschien wel geweldig.

Smaken en meningen verschillen.

Punt uit.