• 9.374.369 stemmen

Geregisseerd door: Elliot Silverstein

Met onder meer: James Brolin, Kathleen Lloyd en John Marley

Plot The Car

"What evil drives..."

Een klein stadje wordt geterroriseerd door een onverwoestbare zwarte auto die mensen ombrengt door ze omver te rijden of door andere auto's van de weg te rammen. Aan sheriff Wade de taak om de bestuurder te pakken voordat hij meer slachtoffers maakt.

Wade Parent

Miss McDonald

avatar van Bumpy

Bumpy

Hallo,

Kan iemand mij helpen, ik ben al een tijdje op zoek naar deze film......is er iemand die m heeft en mij kan vertellen hoe ik eraan kom?

Groetjes

avatar van xangadix

xangadix

Nee joh, ligt voor € 10,- bij Van Leest! Eindelijk.

Welk formaat?

avatar van sinterklaas

sinterklaas

leuke film, deze keer geen tienerhorror maar 50+horror.

4,5

avatar van foreli

foreli

Weet iemand trouwens wat voor auto dit is wat voor merk? want ik heb al op lincoln mark 3 gezocht maar die lijkt er dus totaal niet op de voorkant is anders dus.

avatar van Mug

Mug

De trivia op imdb: The gloss-black main Car is a custom Lincoln Mark III with a locked 4.11 differential (to allow easier spinning), a 460 cubic-inch V8 engine, heavy-duty suspension, roll bar, safety harness, and amber-tinted glass. The top is lowered and the beltline raised.

avatar van foreli

foreli

Mug schreef:

Aah thanks nu kan ik hem tenminste vinden

avatar van Wouter

De fik aan het einde was indrukwekkend. (Hoe ze dat zonder CGI gedaan hebben beats me).

Verder geen bal aan.

avatar van pompoen

pompoen

Goede classic horror, zeer vermakelijk.

avatar van Christine

Christine

leuke film maar dan kijk ik toch liever en vaker naar Christine 2,0**

avatar van biancacrazy

biancacrazy

ik vind t een geweldige film!!!!!

heb hem een paar jaar geleden gezien!!!

en nu wil ik hem nog een x zien!!!!!

maar ik kan hem echt nergens vinden

geen enkele videotheek een ook

geen 1 winkel!!!! en daar baal ik van!!!!

zou iemand misschien wel weten

hoe ik er aan kan komen!!!!!

bvd bianc

Een geweldige speelfilm.

Deze zag ik voor het eerst toen ik 11 of 12 jaar was.

Alleen was er ontzettend veel in geknipt, en was bijna alles heel slecht te volgen.

Jaren later is hij weer op TV uitgezonden, en deze keer zonder al te veel knipwerk met duidelijkere beeld en geluidskwaliteit.

Tja, en er zaten wat grappige momenten in, maar geen echte humor.

Dit zou ook niet kloppen, want het is een horrorfilm.

4 *

avatar van Don_Mat

Don_Mat

Echt, uit welk jaar komen jullie? Wat een ongelofelijk slechte film. Een of andere domme auto met een terminator vision die iedereen aanrijdt. Een 0,5 ster, want er was niks lagers. ZOOOOO SLECHT!!!

avatar van Crimson35

Crimson35

Dit is er weer een voor het rijtje B films! Enorm slap verhaal over een auto die een dorpje uitmoord, maar dan erg slecht gemaakt. De acteurs zijn soms momentenlang stil en maken de indruk dat ze hun tekst vergeten zijn. Leuk om een keer te kijken en te lachen maar zeker niet een om vaker te zien!

Don_Mat schreef:

Respecteer elkaars mening, a.u.b.

avatar van Don_Mat

Don_Mat

Moviestar1979 schreef:

Respecteer elkaars mening, a.u.b.

Ooooh echt sommige mensen. Door dit te quoten respecteer jij mijn mening ook niet!!!!

avatar van Wouter

Daarbij zag ik geen enkel disrespect naar wie dan ook. Als iemand iets slecht vindt, mag ie dat zeggen.

Don_Mat schreef:

Echt, uit welk jaar komen jullie?

Hiermee bedoelde ik dus deze zin.

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Tamelijk goeie thriller met Brolin als sheriff.

De meeste mensen denken dat `t naar een verhaal van Stephen King is, maar `t komt uit de koker van Michael Butler. ( Ik denk dat ze in de war zijn met CHRISTINE....die trouwens ook nog een stuk beter is ).

Toch nog een goeie enge film toen ik em in de bios zag.

Is nu verouderd, maar wel onderhoudend voor een TV-film.

avatar van Redlop

Redlop

In Death Proof duikt de onverwoestbare zwarte auto weer op.

avatar van uberjason

uberjason

ik vond hem enger dan christine, ook omdat je door de ramen naar de weg kon kijken, en de auto zelf vond ik ook een erg eng ding om naar te kijken, in mijn ogen is en blijft the car een spannende film, en ik hoop dat ie gauw op dvd uitkomt.

avatar van Wouter

Ik heb 'm hier liggen, hoor.

(Viel me best tegen, trouwens.)

avatar van milus

milus

Eigenlijk een soort B-film die niet meer mee kan komen maar vroeger nog wel eng zal zijn gevonden. Voor de 70ies campliefhebbers misschien wel een leuk ding.

Valt in de categorie vrijdagavond-moe-van-het-werk. Na het einde kun je lekker naar je bedje toe strompelen met je ogen al half dicht.

avatar van APPEL68

APPEL68

Hmm. Hoe moet ik 'm beoordelen? Toen in de Bios, of nu op DVD.

De beleving is toch wel iets anders dan nu...

Ehh toen een 4 en nu een 3 maakt dan een 3.5

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Het is vooral de sfeer in de film die goed is. Ik denk dat ik hem niet weer moet gaan kijken omdat het ondertussen wat gedateerd is. De eerste keer dat ik hem zag was ik vrij jong en dan zie je dat soort dingen niet.

avatar van Wouter

Het is gewoon wat knullig allemaal.

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Een pure campfilm tegenwoordig.

In `77 gezien in de bios....ja, spannend.

Later nog eens herzien op VHS, toen 1 keer op dvd.

Nu, met al de films met CGI etc....blijft er bijna niets meer van over.

Toch nog 2 **.

avatar van Zinema

Cultclassic die ernstig gedateerd maar evengoed nog enigzins onderhoudend valt te noemen.

avatar van vampyrmaiden

vampyrmaiden

70's film die ook nu nog spennend is. De sfeer in deze film, zoals in veel 70's films, is erg goed, en hij blijft leuk om te zien.