Genre: Misdaad / Thriller
8,5 (1.538.806)
Gesproken taal: Engels en Kantonees
Releasedatum: 9 november 2006
Plot The Departed
"Lies. Betrayal. Sacrifice. How far will you take it?"
Colin Sullivan werkt voor de grote en beruchte gangster Frank Costello en krijgt de taak te infiltreren in het politiekorps van Boston. Tegelijkertijd werkt undercover-agent Billy Costigan zich op in de wereld van Costello en probeert diens vertrouwen te winnen. Maar wat zal er gebeuren wanneer Sullivan en Costigan's wegen elkaar kruisen? Wat volgt is een gevaarlijk kat-en-muisspel.
Francis 'Frank' Costello
William "Billy" Costigan, Jr.
Staff Sgt. Colin Sullivan
Staff Sgt. Sean Dignam
Dr. Madolyn Madden
Capt. Oliver Charles Queenan
Arnold "Frenchy" French
Trooper Brown
Capt. George Ellerby
Cousin Sean
Zo ingewikkeld is dat toch niet. In die brief stond dat Damon de rat binnen de politie organisatie was. Hierdoor kon Wahlberg Damon aan het eind koud maken.
Princ3sss
zeer goede film!
wel raar dat op het einde gewoonweg iedereen wordt koudgemaakt ..
nu ja
RodneyS
Eind was erg goed. Ik vond de rest van de film een beetje saai. Teveel dialogen en weinig actie.
Kisje
Een fantastische film met een ge-wel-di-ge cast!! Heb echt genoten van deze film. En de oscar voor beste film, was naar mijn mening, terecht!
Koerok
Hoewel ik het einde niet helemaal snap. Maar ja daarvoor zal ik hem nog een keer moeten kijken.
Spannende Misdaadthriller, 5.0 sterren.
Koerok
wel raar dat op het einde gewoonweg iedereen wordt koudgemaakt .
5 sterrren hoor je niet zomaar te geven. 5 sterren is voor de perfecte film.
Princ3sss
]Ja, en dat verziekte dus de hele film. Kom op mensen, het einde hoort bij een film. Als je het dus raar vindt dat iedereen aan het einde wordt doodgeschoten, dan kan het geen 5 sterren waard zijn.
5 sterrren hoor je niet zomaar te geven. 5 sterren is voor de perfecte film.
Dat is gewoon mijn belsissing
john constantine
Zeker weten een van de beste films van Scorsese! De film bouwt zich heel goed op. Het eerste half uurt is de uitleg van de speler die erin spelen en later in de film begint hij te beginnenmet het echte verhaal!
Zeker weten een aanrader voor elke filmliefhebber. Zelfs m'n vriendin houd helemaal niet van dit soort films en heeft hem ook gewoon op dvd gekocht! In iedergeval een Aanrader voor iedereen! Alles zit er in spanning, actie af en toe hier en daar een beetje komedie! Maar vooral het eerste is echt de hele film door! Krijt van mij een 5.0* !!!!!!!!!!!!
PaulieWalnuts
Zeker weten een van de beste films van Scorsese!
Dan raad ik je aan zijn oudere films ook eens te gaan kijken, deze kan toch zeker niet tippen aan de Scorsese klassiekers..
fritsje
Heftige gangsterfilm,leuk idee om te laten zien dat de onderwereld in deze film op de zelfde wijze opereert als de politie , door undercover te gaan en zich in de organisatie in te graven.
Jack natuurlijk weer prima , speelde zijn eigen enge ik dus dat kan ie welde cast is sowieso goed gekozen en vooral de rol die wahlberg speelde was erg leuk , kan toch wel wat die jongen.4*
Leland Palmer
The Departed is een topfilm! Maar hij is inderdaad niet zo goed als Scorsese's Raging Bull, Goodfellas, Casino, Cape Fear, Taxi Driver etc....
Turkeyloverz
Het is meer aan de status van de films denk ik. Over pakweg 10-15 jaar zal The Departed er ook gewoon bij "horen".
cohnuh69
Goede film 4 sterren.
Goed nagemaakt, dus blijven er nog 3,5 over.
mikey
Spannende thriller. Maar film is geen Goodfellas of zo. Hoeft ook niet natuurlijk. Eerder een politiethriller dan mafiaflick. Het Ierse gebeuren is jammer genoeg erg onderbelicht (i.t.t. de 'Italiaanse goodfellas bijvoorbeeld). Goeie rol van Sheen. 3.5
Flipman
Goeie en spannende film die terecht hooggewaardeerd wordt. Krijg ooit nog maar 's zo'n formidabele cast bij elkaar! Ik moet hem echter nog een keer zien, ik was moe en dommelde een beetje weg, hoe goed en interessant de film ook was (ik had erg lang gefietst die dag), maar voorlopig vier en 'n halve punt.
Mr Anderson
Wat een topper ! De film is gewoon in één woord geweldig.. Je zit gedurende de film met spanning in je stoel af te vragen hoe het zal aflopen , totdat je uitkomt bij het geweldige slot ! (misschien wel het sterkste punt van deze film) ..
Maarjah, wat wil je ook met zo'n cast ! De acteurs zijn allemaal super, vooral Leonardo DiCaprio, Mark Wahlberg en natuurlijk niet te vergeten: Jack Nicholson ..
Ik kan niet wachten tot het 2de deel uitkomt en hopen dat deel 2 net zo goed wordt als deze topper !
5 *
%%%%%%
5 *
Dat is in mijn ogen ondoenbaar
Mr Anderson
Komt er een 2de deel ?
Dat is in mijn ogen ondoenbaar
Ja volgens mij wel .. Met Robert DeNiro, Al Pacino en opnieuw Mark Wahlberg .. Ik vraag af The Departed wel te overtreffen is , maar met Al Pacino en Robert DeNiro tegenover elkaar moet dit ook wel een knaller worden hoop ik
%%%%%%
Boudewijn.
De eerste keer dat ik de film zag vond ik er eerlijk gezegd geen fuck aan. Leek erg langzaam op gang te komen, en weinig actie. Het einde gaat dan weer erg snel en van de hak op te tak, en redelijk verwarrend.
De tweede keer kon ik hem meer waarderen. Best een goede film, al ben ik geen fan van Nicholson ( weet zelf ook niet waarom )
ylb
Ik vond de acteerprestaties van Jack Nicholson echt fantastisch moet ik zeggen in de eerste plaats! Verder vond ik de film wel redelijk. Ik vind wel dat er veel te veel geweld in zit, maar goed dat ben ik en dat is scorsese. Ik vind dat sommige in mijn ogen "zieke scenes" ook weinig toevoegen aan de film. Mijn oordeel: 2.5
Gizzmann
Erg goede remake, vond hem zelfs wat beter dan het orgineel. Nou ja, eigelijk weet ik niet zo heel erg veel meer van het orgineel, die bleef helemaal niet zo hangen, deze film doet dat dus wel.
Ik had tijdens het film helemaal niet het gevoel dat ik naar een moderne klassiekker aan het kijken was, iets wat volgens dit cijfer en alle positieve recensies wel de bedoeling zou moeten zijn. Neemt niet weg dat het een zeer fijne film was met zeer strak acteerwerk. De film leek ook nog eens veel korter dan dat hij eigelijk was. Heb gewoon erg genoten, vooral van het einde.
Iets negatiefs? Nou ja, de muziek vond ik nogal misplaatst. Don't get me wrong, ik vind Shipping Up to Boston een erg goede single en ben ook een fan van Comfortably Numb, maar vond niet dat het echt iets toevoegde, het gaf alleen een glimlach op mijn gezicht en een gedachte van "He! Dat is dat ene liedje". Het haalt me zelfs een beetje uit de film en dat Dropkick Murphy's nummer maakt het zelfs bijne melig. Verder wil ik hier nog aan toe voegen dat het ook weer niet allemaal heel erg speciaal was, niet heel erg bijzonder camerawerk of editing ook.
Een dikke 3,5
filmanalist
wat een geweldig verhaal, en de drie acteurs maken de film nog beter vooral jack nicholson die acteerde de uitimate rol van een schurk, ik ben bkij deze film gezien te hebben en hij is best realistish zo zie je maar weer dat mensen levens nix waard zijn
DragQueen
Superfilm van scorsese, met een sterk verhaal en een topcast. waarvan de oude garde meesteracteur nicholson toch weer de show steelt. overigens doen di caprio en damon het bij lange na niet slecht. het vakkundige camerawerk is natuurlijk ook een pluspunt, evenals de goede dialogen, en het prima einde. 4 sterren.
Bugssje
De film is soms een beetje ingewikkeld maar na een tijdje snapte ik bijna alles. Ook een erg goed einde naar mijn mening. Zeker 4 sterren waard!
dorinda
Kijk Infernal Affairs. Waarom prijzen voor jatwerk. Duidelijk jatwerk!!
Ook zie ik liever een Chazz Palmentieri in de rol van gangster baas boven baas.
dorinda
Tevens ook een trage film waarbij ik de scenes tussen zogenaamde acteurgrootheden snel vergeten ben na het kijken van de film. Nee dan liever Snatch of LOck Stock

Dat hebben we al eens gezien: Enkele van de best beoordeelde remakes ooit

Simsalabim: Deze films gaan van Prime Video verdwijnen

De tien best beoordeelde films van de jarige Leonardo DiCaprio (49)

Geprezen maffiafilm 'The Departed' met Leonardo DiCaprio vanavond op televisie

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Se7en
Misdaad / Thriller, 1995
undercoverboston, massachusettsirish-americangangsterpolitievriendenremakecrime bossgeorganiseerde misdaadmaffiageheim agentgangstermolestate policepolice trainingrealtor live actionviolenceالمغادرون