Genre: Misdaad / Thriller
8,5 (1.538.477)
Gesproken taal: Engels en Kantonees
Releasedatum: 9 november 2006
Plot The Departed
"Lies. Betrayal. Sacrifice. How far will you take it?"
Colin Sullivan werkt voor de grote en beruchte gangster Frank Costello en krijgt de taak te infiltreren in het politiekorps van Boston. Tegelijkertijd werkt undercover-agent Billy Costigan zich op in de wereld van Costello en probeert diens vertrouwen te winnen. Maar wat zal er gebeuren wanneer Sullivan en Costigan's wegen elkaar kruisen? Wat volgt is een gevaarlijk kat-en-muisspel.
Francis 'Frank' Costello
William "Billy" Costigan, Jr.
Staff Sgt. Colin Sullivan
as
Is het waar? Bedankt voor het compliment
Dan ben ik de eerste die het opmerkt. Whiiiiiii
Theatertje
Oef, ben ik effe opgelucht
Nou begon ik echt te twijfelen aan onze geldende waarden als filmfreaks...
JohnStacks
Tja, ik heb beide films en het verschil in stijl is totaal anders. Infernal Affairs heeft echt die typische, gladde Hong Kong misdaad-stijl, terwijl The Departed echt die typische, rauwe Amerikaanse misdaad-stijl heeft. Ik vind ze ook allebei briljant maar mijn voorkeur ligt echt bij het origineel. In deze versie hebben ze erg geforceerd bepaalde dingen veranderd en dat zijn gelijk de minpunten geworden.

Uncle_Junior
En hier krijgt Scorcese eindelijk de langverwachte oscar voor? Begrijp me niet verkeerd ik vond het zeker geen slechte film, maar het einde werd wel een beetje afgeraffeld zeg. pang pang pang pang en dat was het dan?
Ik denk dat er veel meer in had gezeten. Zeker qua dialogen, zoals we van Scorcese gewend zijn weer geniaal, maar het ging me allemaal iets te snel, iets te makkelijk.
Ik gun hem binnenkort een 2e kijkbeurt, voor nu 3*
Maar ik blijf erbij, Goodfellas en Taxi-driver hadden in dit geval OOk de oscar voor beste film moeten krijgen.
Leland Palmer
Ik gun hem binnenkort een 2e kijkbeurt, voor nu 3*
Raging Bull niet? Ik vind zelfs dat Scorsese een oscar voor Cape Fear had moeten krijgen! Wat een film...! Wel terecht dat hij voor The Departed een oscar won trouwens.....
Theatertje
Ik heb zin om me te moeien
Wat mij betreft had Scorsese geen Oscar mogen winnen voor THE DEPARTED, maar wel voor TAXI DRIVER en dergelijke, zoals al eerder gezegd is.
Mr_White
- 2067 berichten
Scorsese had sowieso Oscars moeten winnen voor Raging Bull, Taxi Driver, Goodfellas (en anders Casino) en The Aviator.
Ik vind het ook wel toevallig dat Eastwood won waar Scorsese had moeten winnen (Million Dollar Baby vs. The Aviator) en Scorsese won waar Eastwood had moeten winnen (The Departed vs. Letters from Iwo Jima). Met name omdat de Oscar voor Million Dollar Baby meer compensatie leek voor het verlies van Mystic River tegen Return of the King, die weer de Oscar leek te winnen als compensatie voor de hele trilogie.
Dat neemt niet weg dat The Departed ook gewoon een ijzersterke film was en zeker Oscar-waardig is.
movieking
Een oscar voor The Aviator??????? Heb in heel mijn leven nog nooit zo'n bekakte film gezien.
as
De Oscar voor Scorcese voor deze film kunnen we denk ik wel beschouwen als een goedmakertje. Net als Sean Penn een aantal jaren geleden voor Mystic River eindelijk eens een beeldje kreeg. Geeft al aan dat die hele Oscar Circus helemaal niets waard is.
stefan dias
Heb van begin tot einde een droge mond gehad van de spanning (létterlijk op de punt van mijn stoel gezeten) en Di Caprio is on-ge-logfelijk goed.
Maar het blijft wel een feit dat somme scènes klakkeloos geïmiteerd zijn van het "voorbeeld".
Dan ligt de verdienste bij films als Goodfellas, Taxi Driver, Mean streets, The king of comedy, Raging Bull,…(God was die man goed) vele malen hoger. True.
Denden 100 Piek
Wat een acteerspektakel in deze film, zeg! Man, man, man, dit is niet normaal meer. Scorcese, dit is gewoon asociaal. Sowieso ben ik een grote fan van professioneel sarcat Jack Nicholson, maar hij gaf zelfs nog net ietsje meer in deze film. De hoofdrolspelers Matt Damon en Leonardo DiCaprio speelden de sterren van de hemel, ik heb beide nog nooit zo goed zien spelen als in deze film. Maar met zo'n ervaren regisseur is dat dan ook geen wonder. Mark Wahlberg laat ook zien wat hij in huis heeft, als opperklootzak bij de Undercover Division. Het verhaal werd op prachtige wijze verteld. Rekening houdende met de vele personages, komt Scorcese met een montagestijl die het hele verhaal overzichtelijk houdt. Ik vind het klasse hoe hij dat doet. De cameravoering was megastrak, wat een stijlvolle film oplevert. Jammer alleen van de laatste tien minuten. Hoewel ik het verrassend vond wat er allemaal gebeurde, was het wel iets te makkelijk afgehandeld. Ik kijk zelden misdaadfilms, maar The Departed maakte een diepe indruk.
wyatt earp
Veel te ingewikkeld. Slecht onbevredigend verhaal. Jammer dat ze op het eind allemaal worden neergeschoten.
Ik snap niet dat jullie het zo goed vonden en spannend was het ook niet. Een oscar heeft het zeker niet verdient.
Octo
Als je alleen maar pang pang pang ziet dan ligt dat misschien een heel klein beetje aan je filmintellect?!
wait_here
...Jammer alleen van de laatste tien minuten. Hoewel ik het verrassend vond wat er allemaal gebeurde, was het wel iets te makkelijk afgehandeld. Ik kijk zelden misdaadfilms, maar The Departed maakte een diepe indruk.
Grotendeels met jouw hele verhaal eens. Maar wat betreft het einde : met een paar kaar karakters die op 'ramkoers' met elkaar liggen in een wereld die overloopt van geweld is dit zo'n beetje de enigst logische 'oplossing' die voor de hand ligt.
Binnen de loop van het verhaal dus de meest realistische oplossing die voorhanden is.: knal elkaar maar overhoop .
MaxB52
ben het wel met wyatt earp eens ... warrig verhaal, te lang(dradig), hier en daar onrealistisch ... jammer wel, want ik had er veel meer van verwacht. 3.5 ster toch voor de rol van Nicholson en omdat het een scorsese is ....
Kevin13
prachtige film.
Het verhaal was al heel goed gevonden. Dat Dicaprio undercover moest gaan bij Jack Nicholson, en dat Matt Damon undercover moest gaan bij de flikken. heel goed gevonden
Werd ook heel goed in geacteerd. Ik ben persoonlijk geen voorstander van Matt Damon en Leonardo Dicaprio, maar dit was gewoon subliem. Jack Nicholson zoals altijd, heel goed.
Ook 1 van de enigste films waar Mark Whallberg heel goed in acteerd. Martin Sheen was deze keer ook van de partij, en het enigste wat ik kan zeggen over de acteurs, PERFECT GEACTEERD.
Het einde was gewoon perfect gevonden.
alles tesamen brengt een heel verdiende 4.0
beertje11
aan het einde had ik eigenlijk maar 1 vraag; wat zat er nou in de bruine enveloppe?!?!
iemand? of heb ik dat gemist?
blackthorn
ik vind heel de film goed, maar het einde vond ik echt waardeloos!!! Martin Scorsese rafelde het einde af. het lijkt er net op dat hij geen ander einde wist ofzo. ofdat hij te lui was om een ander einde te bedenken. In minder dan 5 minuten waren alle hoofdrol spelers dood.
Behalve het einde vind ik de film echt heel goed.
4.0
serpico
ik vind heel de film goed, maar het einde vond ik echt waardeloos!!! Martin Scorsese rafelde het einde af. het lijkt er net op dat hij geen ander einde wist ofzo. ofdat hij te lui was om een ander einde te bedenken. In 5 minder dan 5 minuten waren alle hoofdrol spelers dood.
Behalve het einde vind ik de film echt heel goed.
blackthorn
ik vind het echt totaal niet passen bij de film dat verpest de film een beetje. Voor mij te minsten.
JohnStacks
Toch weer een 2*5
The Departed heeft simpelweg niet dezelfde ingredienten als de originele versie.
Hoe meer je de film bekijkt hoe afgezaagder het word, Leonardo acteerde in mijn ogen gewoon geweldig, maar niet super.
Undercover bij de maffia is geen aardige klusje en bij The Departed lijkt het alsof het stoer is. Al dat gefuck en fuck ya mother motherfuck en nog eens fuck*
Terwijl Infernal Affairs helemaal emotioneel is ingesteld, erg erg dichtbij het boedhisme, en het heeft zoveel concepten naast het verhaal , ieder karakter vertegenwoordigde iets.
The Departed is zoals je het ken noemen typisch het wester..Fuck yourself !!
Fran
- 1953 berichten
De film viel me een beetje tegen maar ik vond het toch een goede film. Het acteerwerk was geweldig. Matt Damon als sleazy badguy, Leonardo als integere goodguy en Mark Whalberg als irritante maar integere pitbullachtige agent. En dan een eervolle vermelding voor Jack Nicholson. De laatste tijd vond ik zijn rollen af en toe van hetzelfde laken en pak. Maar hij was angstaanjagend goed in deze rol. Alleen het oogopslag en de mimiek al.
De film vond ik op een gegeven moment langdradig worden. De goodcop infiltreerd in de maffiagroep. De badguy is de mol in het politieteam. Verder dan dat kwamen we een groot gedeelte van de film niet. Ook al maakte het acteerwerk, de sfeer e.d. een hoop goed. Toch begon ik me op een gegeven moment toch een beetje te vervelen en hoopte dat de ontknoping snel zou komen.
En toen de ontknoping daar was vond ik hem best teleurstellend. Opeens was het knal, knal en over. Op zich niks mis mee in een dergelijke film, maar ik had toch meer willen zien van de reactie van de personage's op de ontknoping van het verhaal. Maar voordat dat maar enigszins mogelijk was, werden ze neergeknald. Net iets te snel naar mijn zin. Het einde gaf mij in ieder geval geen bevredigend gevoel. Toch wel *3,5
flameburner
Meesterlijk in mekaar gezet
, prachtig verhaal en goed uitgediept. geen enkel moment verveeld
SX-SuperFly
ontzettend mooie film. Heb me geen moment verveeld, hij bleef de hele tijd spannend.
Wel werd je vaak heen en weer gegooid. En over het einde verbaasde ik me! Ik schrok me de pleuris toen Costigan werd doodgeschoten, en daarna werd Sullivan neergeknald door een cop die ook een infiltrant bleek te zijn :S Beetje kort door de bocht eigenlijk. Nou toen dat gebeurd was kon ik ook wel raden dat er nog meer dooien gingen vallen, maar wat er in die bruine envelop zit?? Zal wel bewijsmateriaal tegen Sullivan zijn??
Maar de film was echt geweldig. Krijgt van mij de jackpot.
Slater (crew films & series)
Sullivan werd pas als laatst gedood door Dignam, en die was niet corrupt, gewoon uit op wraak geloof ik.
pass=fidelio
iemand? of heb ik dat gemist?
Daar zat bewijs in dat Matt Damon de rat was, en de shrink zou dat dan aan mark wahlburg geven als DiCaprio iets zou overkomen.
Rancid
Hoera!
Wat een film...
In feite werd er echt door iedereen geniaal geacteerd en met name van good old Jack Nicholson liep het water mij al snel op een niet onzedelijke of onfatsoenlijke manier in de mond. Goed verhaal, prima plotwendingen, veel humor, geweldige dialogen en schitterende oneliners, extreem geweld: het zit er allemaal meer dan voldoende in. Wat ik erg goed vond naast het 'gewone' geweld, was dat echt bij elke klap of kogel het bloed in het rond spoot, super realistisch werden de gevechten daardoor. Ik vond het begin met dat '70s sfeertje heel goed en het einde vond ik, in tegenstelling tot sommige anderen, wel degelijk bevredigend: ik zat namelijk volledig verbouwereerd en 'wtf' mompelend aan mijn bank genageld en daar hou ik wel van. Enig minpuntje aan de film is het mij net iets te langzame, langdradige middenstuk, daar had van mij nog wel zo'n 10 minuten uit geschrapt mogen worden. Daarom krijgt 'ie 4,5 ipv 5 sterren.
Dit is zonder meer één van de beste films van 2006 en wat mij betreft ook een top 50-plaats aller tijden waard.
blackthorn
Kvind het einde gewoon waardeloos maar dat is mijn mening derest van de film is heel goed, daarom krijgt hij ook van mij 3,5

Dat hebben we al eens gezien: Enkele van de best beoordeelde remakes ooit

Simsalabim: Deze films gaan van Prime Video verdwijnen

De tien best beoordeelde films van de jarige Leonardo DiCaprio (49)

Geprezen maffiafilm 'The Departed' met Leonardo DiCaprio vanavond op televisie

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Se7en
Misdaad / Thriller, 1995
undercoverboston, massachusettsirish-americangangsterpolitievriendenremakecrime bossgeorganiseerde misdaadmaffiageheim agentgangstermolestate policepolice trainingrealtor live actionviolenceالمغادرون